30.12.11, 13:34
Witam,
mam pytanie do mieszkańców Wieliszewa posiadających internet: z usług jakich firm dostarczających internet korzystacie? Z kogo jesteście zadowoleni a kogo nie polecacie. Czy ktoś z Was posiada internet z Cyfrowego Polsatu? Muszę coś wybrać a nie wiem co tam dobrze działa.
Dzięki i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Obserwuj wątek
    • ralphie Re: internet 12.01.12, 08:45
      Hmmm, nie ma wielu odpowiedzi więc krótko o moich doświadczeniach. Korzystałem ze Sferii i niestety tu był chyba największy błąd. Stację bazową mają przy "ratuszu". Sygnał nawet dalszych zakątkach gminy jest OK, natomiast infrastruktura sieciowa ich to porażka. Złapali chyba za dużo srok za ogon i sieć nie wydoli. Dodatkowo przy ich limitach transferu można zapomnieć o Internecie na miarę XX już nie XXI wieku. Przekroczenie dostępnego limitu skutkuje spowolnieniem szybkości transmisji do 64(16) kbit/s. Faktycznie transfer wówczas osiąga zabójcze prędkości rzędu 0,6 kbit/s - tragedia!
      Próbowałem w Netii - WiMAX. Niestety operator chyba nie jest pewien swoich usług, bo kilkakrotne próby podpisania umowy kończyły się brakiem odzewu z ich strony. W tej chwili korzystam z Orange UMTS i nie jest to jakość łącza kablowego ale w zupełności wystarcza do domowego Internetu. Warunek to bliskość stacji UMTS.
      • buteo-buteo Re: internet 12.01.12, 17:38
        Dzięki Ralphie, spróbuję wziąść Orange na próbę i zobaczymy.
    • bandit_rocker Re: internet 13.01.12, 09:55
      Witam, jeżeli chodzi o sieci komórkowe proponuje zajrzec na mapa.btsearch.pl/
      zobaczyc jakie nadajniki mamy blisko siebie i tego operatora brak... dodatkowo dobrym rozwiązaniem jest antena zew np. jakis panel. Sam korzystam z takiego rozwiązania i jakos daje radę .. i to całkiem nieźle :)
      • bandit_rocker Re: internet 13.01.12, 09:58
        bandit_rocker napisał:

> Witam, jeżeli chodzi o sieci komórkowe proponuje zajrzec na mapa.btsearch.pl/
        > zobaczyc jakie nadajniki mamy blisko siebie i tego operatora brak... dodatkowo
        > dobrym rozwiązaniem jest antena zew np. jakis panel. Sam korzystam z takiego ro
        > związania i jakos daje radę .. i to całkiem nieźle :)

oczywiście nie brak tylko brać ...
        • buteo-buteo Re: internet 15.01.12, 00:07
          O, nie znałem tego :) Super sprawa. Dziękować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka