vizjonerka 05.07.10, 23:24 A gdyby tak raz, raz na jaki czas "wylajtować" się, i zakrzyknąć:passsss! cukierkowo wszak wciąż nie może być czasem życie nam daje dobrze w rzyć...)* O! )* gwara śląska - tyłęk, doopa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: A gdyby tak 05.07.10, 23:27 No to z rzyciá sie trzeba zzyc Codziennie cos dobrego pic A jak nam zycie da w rzyc To znów trzeba nam bedzie sie spic. Odpowiedz Link
vizjonerka Re: A gdyby tak 05.07.10, 23:33 Wszak każda pliszka swój ogonek chwali Jak się nie obrócisz, rzyć z tyłu zostaje... trza wziąć życie na bardzo gruby postronek aby wiedzieć, gdzie jest czyj ogonek Odpowiedz Link
leziox Re: A gdyby tak 05.07.10, 23:41 Z ogonkami dziwna sprawa Gdzie ogonek sie zabawia Raz byl tutaj raz byl tam Lezal on ci czy tez stal? Odpowiedz Link
vizjonerka Re: A gdyby tak 05.07.10, 23:47 Leżał....leżał, potem wstał i wzniósł się ponad poziomy tyle wcieleń ogon miał mały, większy, i ogromny Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: A gdyby tak 06.07.10, 07:11 a ja lubię słowo "zad" a byłam ci ja w górach ,Pieninach. I autobusem jechałam, bo to droga była , nie szlak.A na przystanku weszło dwóch , prawdziwych ,spalonych słońcem, potarganych wiatrem w takich capeckach górali.I jeden rzekł do drugiego -chodźmy do zadu.I poszli.A był to tył autobusu. Zauroczyłam sie i tak mi zostało. Odpowiedz Link
leziox Re: A gdyby tak 06.07.10, 09:33 Slowo zad bylo uzywane rowniez na Warmii i Mazurach przez starsze pokolenia i nikt sie temu w sumie nie dziwil. Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: A gdyby tak 06.07.10, 09:45 leziox napisał: > Slowo zad bylo uzywane rowniez na Warmii i Mazurach przez starsze pokolenia i nikt sie temu w sumie nie dziwil. Potwierdzam, bom z Warmi i Mazur Moj dziadek stale mówił...na-zad, na-zad...do konia Odpowiedz Link
kropeczka-b Re: A gdyby tak 06.07.10, 12:26 exman napisał: > a co koń mówil do dziadka ? Nic...tylko patrzył się na niego spode łba Odpowiedz Link