leziox 24.07.10, 22:24 Pewien drab z drabiná Kurnik niosek zwinál Niosác tak kurzyné Trafil na melyné... Jakies rozwiniecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Rymowanka 24.07.10, 22:43 Nie ma rozwiniecia Wies pijana lezy Jezeli powstanie Narzyga do dziezy. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Rymowanka 24.07.10, 22:49 Mnie się popsuł monitor, i mam połowę obrazu. Druda połowa zwija się w środku i po prawej Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 24.07.10, 22:55 Kazde tlumaczenie jest dobre,zamiast rymowanki isc na latwizne.A moglas napisac po prostu: Szlag trafil monitor Siedza w nim gremlinsy Pewnie w poniedzialek Zezra moje dzinsy. Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 24.07.10, 23:26 Brak weny czy tez wódki Debucho nasza mila Czy dzis jest rozum malutki Bos wcale nic nie pila? Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 24.07.10, 23:38 Była sobie raz Melyna do której została wstawiona drabina a że szczeble połamano to udawać niby grzędę miała co-by drab w kurnku łapę miał bo do jaj się dobrać chciał a że od wódki rozum bywa wielce malutki to z powyłamywanymi szczeblami się jakoby drabina z drabem biła a może nawet i piła Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 24.07.10, 23:34 Wkur...ł mnie ktoś dzisiaj wieczorową porą czy chory, czy głupi? Nie moją to sprawą Jeśli wierzyć plotkom, stoustnej tej Hydrze każdy plotkom wierzący na idiotę wyjdzie Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 24.07.10, 23:44 Ludzie maja jézory Mielá nimi bez przerwy Czasem powiedza prawdè Czasem tez zszarpia nerwy Plotka kurwa zszargana Nieraz nam zycie utrudnia Moze by tak dla odmiany W ryj walnác kolo poludnia? Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 24.07.10, 23:55 Ludkowie mali przemielą przeżują i byle-co wyplują jak to zykla z małością bywa żółcią pluje i bryzga można dla odmiany ryj cały zostawić co-by miałki mały własną żółcią zabulgotał bo został olany Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 00:17 Najbardziej mnie śmieszą "życzliwych" podszepty. Nagrzeszą, nakłamią szatańskie koncepty.... Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 00:54 Ciekawie prawisz tylko nie wiem czyje masz na myśli podszepty dziwne mam wrażenie że coś do mnie chcesz dokleić napisz może jaśniej Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 25.07.10, 01:07 Jutrzenko,nie mysl za wiele To nie do ciebie te trele Nie badz zbyt czujna ptaszyno Nic nie jest twojá winá. Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 01:29 Ptaszyna ptaszyną trele trelami myślę więc jestem dlatego zadałam pytanie i tak to ze słowem bywa że reset nie zawsze się uruchomi Wróbelek nie zawsze zaćwierka ale potrafi zrobić jaskółkę Winna się nie czuję...czuj-czuj-czuwaj... (pewnego czasu widziałam bilbord -frufelwk robi jaskułke-to był świetny plakat) Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 01:37 Do Ciebie dokleić? A z jakiej przyczyny? To inni mnie o wqrwa przyprawili srodze ktoś szepnął drugiemu chyba w złej godzinie ktoś wiarę dał owemu....nie jest nam po drodze I stąd ma rozterka, bo oważ osoba bliska mi niejsko...sztylet wbiła w plecy kaleczy mą duszę jej chamska obmowa tak los nam figle płata, i przyjaciele kalecy.... Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 02:00 Dlatego zadałam pytanie...gdyż... nie lubię głupawych przytyków oraz bez sensu idityzmów waśni. Lezio rozjaśnił horyzont z ... uśmiechem... od treli i ptaków ... myślenie "zwymyślał" jakobym za winną-winy się miała poczuwać... Hmmm nic na to nie powiem, nie mogę słów błahych żartobliwie zapodać gdy dusza Twa i serce w rozterce Prawdziwy przjaciel nigdy nie słucha ... ...żmijowych podsssssszeptów... Nie los temu winien lecz ktoś,kto ponoć człowiekiem się zowie,a tu wylazł tylko człowieczek, któremu nie-stety obca jest i była przyjaźń Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 02:10 Więc w sytuacji takiej już wiesz, wiesz na pewno kto jest prawdziwy przyjaciel kto nie wart słowa....daremnoooooo..... Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 02:19 ...Dodam słów kilka na dnia udany ... zaczątek ...By łąkę stworzyć jednej koniczyny dość i jednej pszczoły,jednej pszczoły i jednego kwiatka... dla zadumy zresztą...samej zadumy wystarczy... kiedy pszczoły ...to rzadkość...by łąkę stworzyć....... Życzę Tobie pięknej łąki z jedną pszczołą i jednym kwiatkiem... ale z "tą" prawdziwą pszczołą i prawdziwym kwiatkiem Dobranoc i Dzień dobry Odpowiedz Link
marijola1 Re: Rymowanka 25.07.10, 10:13 A ja przez pewna osobe zostalam z wszelkiej dzialanosci rymowniczej tymczasowo(mam nadzieje) wyleczona ! Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 10:55 Słowo rymowane mniej czy bardziej udane to fajny zabawy zaczątek, nie trzeba nikogo ni leczyć ni ganić lecz z lekkością słowa jak dana ... po wersach pośmigać np.,od rana na dobry zaczątek by "dzinek" w uśmiech się rozpormienił, a myśl ulotną w nas rozkołysał Pozostaw "leczenie" i bierz się za słowo...do dzieła, "lekarzowi" prześlij życzenia z rymu splecione, a może w rymik otulone Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 25.07.10, 12:44 Drab juz bez drabiny Najadl sie kurzyny Lezy z kacem tera I pot z czola sciera Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 13:48 Drab bez drabiny drapaka już dał, drałuje gdzieś w dal, a z drobiu drzeć pierza nie będzie już darł, bez pardonowo go zżarł. Pod drogach se drepcze...czy tege chciał,czy nie z kacorkiem być może w palącej udręce tak drepcze i sen o dolinie z góry cieniem tak mu się z kacorkiem kołacze po łbie...bez drobiu i bez drabiny do cienia drapaka by dał...w siną dal,w siną dal... Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 12:57 leziox napisał: > Drab juz bez drabiny > Najadl sie kurzyny > Lezy z kacem tera > I pot z czola sciera A któż to Drabowi drabinę zakosił Kiedy on kaciorkiem powalony leżał ? Drab z ochotą wielką w mig Kurzynę zeżarł Ech, kto na Melynie będzie jaja znosił ? Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 13:54 Drab drabinę pod zastaw sam dał, by ukryć ten nędzny uczynek, że zapomniał o jajach żrąc ... drobiową kurzynę Odpowiedz Link
exman Re: Rymowanka 25.07.10, 14:18 Draba los, kurą w nos Kto nie wierzy ten z Chodzieży. Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Rymowanka 25.07.10, 14:27 W nosa cios,smętny draba los, w piórka przybrany,potem oblany, lecz porcelany z chodzieży nie podbierze, by nie zostać w skorupach bez jaj... Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 16:13 jootro2010 napisała: > Drab drabinę pod zastaw sam dał, > by ukryć ten nędzny uczynek, > że zapomniał o jajach żrąc ... drobiową kurzynę Na kij mu drabina? Wszak na takim kacu nie wespnie się nijak, bo w głowie się plącze Poleży w spokoju, podrzemie na placu w cieniu, pod jaką dorodną jabłonką Poleży, obmyśli plan nowy, fajowy... W kacowym umyśle mu przyszło do głowy ma przecież w kieszeni fanta do sprzedania będzie więc kasiorka na jaja, kupi z rana Odpowiedz Link
marijola1 Re: Rymowanka 25.07.10, 16:23 Trudno pisac mi bez sensu Taki juz mam feler Jednak to pytanie w glowie mi sie miele. Czy drab wpadlszy w kurzyne Z hukiem i loskotem Na pewno jest zlany tylko zwyklym potem? Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Rymowanka 25.07.10, 19:42 Drab porwał kurzynę oskubał ją z pierza będzie miał pierzynę z pierzastego zwierza Odpowiedz Link
leziox Re: Rymowanka 25.07.10, 19:45 Gdy ktos z sensem co probuje Niech sie potem nie dziwuje Ze mu wyjdzie co glupiego Rzec by tak-przypadkowego. Odpowiedz Link