10.10.10, 08:00
8:00
Prawda , jak ładnie wygląda? I wcale nie trzeba jej widzieć o czasie, zwłaszcza w niedzielę.
Dlatego - ja tu pobruszę, a wy poczywajcie smile
Obserwuj wątek
    • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 08:16
      a ja mysle o Dziunce Staniszkis
      • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 08:22
        A w jakim aspekcie?
        • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 08:33
          w aspekcie smile
          Anatomii Milosci
          • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 08:37
            Przyznam, że w aspekcie Anatomii Miłości myślę nie tylko o Dziuńce smile
            • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 08:43
              a wiesz co Brylska powiedziala o Nowickim
              w aspekcie smile
              "Anatomii Milosci" ?
              • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 08:50
                Nie mam zielonego pojęcia, ale myślę sobie, że może zechcesz się tym ze mną podzielić przez wzgląd na omawiany aspekt , i nie tylko? smile
                • super.halusia Re: Ósma 10.10.10, 08:52
                  witam
                  • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 08:55
                    Witamy i w świat zagadek zapraszamy smile
                    • super.halusia Re: Ósma 10.10.10, 09:26
                      ja też Was zapraszambig_grin
                      • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 09:39
                        Będą zagadki z odpowiedziami? smile
                • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 08:53
                  ...kawal chama...
                  chcesz jeszcze jedna zagadke filmowa ?
                  • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 08:57
                    W ustach tej eterycznej i delikatnej Istoty takie słowa to niemal jak gwałt.
                    Pewnie, że chcę jeszcze jedną smile
                    • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 09:04
                      i co ma wspolnego
                      Nowicki, Seniuk i ten "Szymon-sasiad Marty" z M jak Milosc
                      • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 09:10
                        Będę strzelać. K
                        ojarzy mi się to wszystko z górami lodów "alaska", które Madzia (Seniuk) pochłaniała w ś.p. Horteksie na Świętokrzyskiej w aspekcie fascynacji profesorem Nowickim w jednym z odcinków "Czterdziestolatka" .
                        • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 09:17
                          a Szymon ?
                          ...Dla mnie jednak napisano jeden odcinek "Czterdziestolatka". Kiedy miałam już trochę dość tej Magdy, która wciąż powtarzała: "Jezus Maria, a nie mówiłam", napisano odcinek "Pocztówka ze Spitsbergenu", gdzie wreszcie mogłam mocniej zaistnieć....
                          • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 09:22
                            Szymona wcale nie kojarzę, więc odstawiłam go na bok jako element "nieznany" i skupiłam się wyłącznie na kojarzeniu , gdzie to Seniuk z Nowickim mieli coś ze sobą smile
                            Więc co z tym Szymonem?
                            • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 09:27
                              szymon jest synem magdy
                              ktorego wlasnie miala urodzic
                              dlatego zrobili taki zimowy odcinek
                              zeby to ukryc
                              a nowickiego znala jeszcze ze studiow w krakowie
                              gdzie byla jedna z pierwszych Miss Juvenalii
                              ...Syn, Grzegorz Małecki, jest wraz ze mną w "Narodowym", a córka Magda - to absolwentka Akademii Muzycznej. Wystąpiłyśmy razem przed paroma laty pod Wawelem - w Krakowskim Salonie Poezji....
                              www.e-teatr.pl/pl/artykuly/18327,druk.html
                              • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 09:37
                                Jednym słowem - trafiłam w te lody smile
                                Czyżbyś przygotowywał się do konkursu z historii filmu polskiego, że tak dogłębnie wnikasz w ten temat?
                                • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 09:55
                                  "Jezus Maria"
                                  wszedzie ten kapitalizm
                                  interesuje sie bezinteresownie
                                  tydzien temu o tej porze
                                  wyszedlem zapalic z hotelu "Bulwar"
                                  niby pokrzyzackie koszary, a calkowity zakaz palenia
                                  i dzieki zgubnemu nalogowi
                                  odkrylem miejsce skad odplywal stateczek kultowego "Rejsu"
                                  zagadka:
                                  w jakim miescie bylem ?
                                  • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 11:13
                                    Ha! W takim mieście, że z hotelu Bulwar wygnało Cię bynajmniej nie po pierniki smile
                                    • kitek1 pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 12:38
                                      https://images35.fotosik.pl/187/90105eaf662c2d0f.jpg
                                      • debi_bebi Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 16:09
                                        O rany, ale się zmieniłeś! Wcale bym Ciebie nie rozpoznała smile
                                        • kitek1 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 16:18
                                          po prostu
                                          odpierniczylem sie
                                          tam
                                          • debi_bebi Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 16:19
                                            Czy
                                            gdzie indziej
                                            też?
                                            • kitek1 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 16:33
                                              jeszcze nie sprawdzalem
                                              • debi_bebi Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 16:56
                                                W sumie może nie musisz. W końcu piękno wewnętrzne samo wylewa się na zewnątrz człowieka smile
                                                • kitek1 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:10
                                                  nie uogolnialbym
                                                  az tak
                                                  • debi_bebi Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:16
                                                    Z jakiego powodu?
                                                  • kitek1 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:20
                                                    bo
                                                    niektorym sie wylewa
                                                    i wcale to ladnie nie wyglada
                                                  • lidka_77 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:22
                                                    wylewa i opada.. sad
                                                  • kitek1 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:26
                                                    a Ty znowu
                                                    o kocie na kolanach ?
                                                  • lidka_77 Re: pierwsza nagroda - moje zdjecie 10.10.10, 17:40
                                                    nie nie, ale juz ok mnie naszło znów ech
                                                  • debi_bebi A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 17:27
                                                    Odbiór piękna jest tylko pochodną kulturowych uwarunkowań. A tak naprawdę każdy z nas jest piękny smile
                                                  • kitek1 Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 18:42
                                                    naprawde ???
                                                  • debi_bebi Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 18:55
                                                    Szokujące, prawda?
                                                    Marzymy, że jesteśmy piękni, i z tą sama siłą wmawiamy sobie, że nie jesteśmy. Interesujący zabieg kastracji na sobie samym.
                                                    W końcu zdanie to powtórzone po raz enty staje się poniekąd prawdą. Tyle, że w katalogu prawd góralskich to jest ta trzecia prawda.
                                                  • lidka_77 Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 19:03
                                                    i tak najważniejsze jest czy ma się to COŚ. coś czego zdefiniować nie sposób, a co podoba się innym w Tobie.
                                                    niektórzy nie mają tego CZEGOŚ.

19-ta..a tak już ciemno..
                                                  • debi_bebi Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 19:09
                                                    Lidko, ale jakim innym? Tylu ich jest, i każdemu może się podobać co innego. A za pięć minut to samo może się już temu komuś nie podobać, bo mu się "odwidziało". Mimo to ty to nadal ty. I to jest stała baza, a nie przekonania innych na twój temat.
                                                  • lidka_77 Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 19:17
                                                    ano, to niestety nadal ja..

znowu mnie zalewa..coś uncertain

dobrego wieczorka Ludzie
                                                  • debi_bebi Re: A tam! Marudzicie :) 10.10.10, 19:44
                                                    Dobrego wieczoru, Lidko smile
                                      • lidka_77 kitek, no sorry, ale 10.10.10, 16:25
                                        to jest przecież pan Kopernik i to każde dziecko wie big_grin
                                        • kitek1 Re: kitek, no sorry, ale 10.10.10, 16:32
                                          raczej
                                          Ko
                                          piernik
                                          jak mi Debi insuuje
                                          • lidka_77 Re: kitek, no sorry, ale 10.10.10, 16:42
                                            kopernik to toruń, a jak toruń to piernik i wszystko gra big_grin
    • z_oddali Re: Ósma 10.10.10, 10:43
      A to Debusia zaszalała śpiąc do ósmejsmile
      Śmiem twierdzic, że 10. 43 również nieźle wygląda, a 12.00 wyglądałaby jeszcze lepiej, gdyby nie pies sąsiadów, który zaczął szczekać, choć zwyczajnie to śpi jak zabity. Może mu się coś złego śniło?

Miłego dnia. Szkoda zmarnować taki słoneczny dzień.
      • kitek1 Re: Ósma 10.10.10, 10:50
        mozna isc na grzyby
        zeby je slonecznie zamarynowac
        • z_oddali Re: Ósma 10.10.10, 10:51
          Można wiele rzeczysmile

Z grzybkami to gorzej, bo mnie wpadają w oko tylko takie śliczne czerwonesmile
          • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 11:37
            One też są jadalne, tylko że jeden raz smile
            • leziox Re: Ósma 10.10.10, 13:30
              Dziwne.Wydawalo mnie sie do tej pory,ze i inne grzybki mozna zjesc tylko jeden raz.
              Jednak Debi otworzyla mnie oczy.I stalo sie swiatlo!
              • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 16:11
                Co chcesz, asortyment grzybków jednorazowego spożycia jest dość bogaty smile
            • z_oddali Re: Ósma 10.10.10, 19:17
              Debi, nie jadam czerwonychsmile No, ale dobrze wiedzieć, czego unikać smile
              • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 19:46
                Z czerwonych jadalne są czerwone koźlarze. No i jeszcze pewien rodzaj gołąbków, ale tu już trzeba być specem, żeby nie najeść się wymiotnych, które też są czerwone smile
    • lidka_77 Re: Ósma 10.10.10, 11:34
      pobruszę? boshe, spraw, żeby to oznaczało zrobienie naleśników big_grin
      • debi_bebi Re: Ósma 10.10.10, 11:39
        Z tego, co pamiętam, chodziło o mielenie ziarna na żarnach, tak więc naleśniki mogły być w planach smile
        Idę śniadać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka