anus-hka 30.01.13, 11:38 Dla wszystkich zmarzniętych, przemoczonych i kichających ) th.interia.pl/10,gb1688f6c3254306/i833226.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Herbatka po góralsku 30.01.13, 15:29 Oko me wita z radością tak cudny łobrazecek Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a swoją drogą 30.01.13, 15:31 sie mi należy bez dwóch zdań. Po raz pierwszy tej zimy glebę zaliczyłam do pracy idąc. Dotarłam do pracy i owszem...a koleżanka pracowa pierwsze co mi rzekła : czemu masz takie wielkie oczy. Na oczy mi się rzuciło czy cóś? Odpowiedz Link
leziox Re: a swoją drogą 30.01.13, 22:07 Herbata z prundkiem zawsze dobra,zwlaszcza w zimie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a swoją drogą 31.01.13, 05:44 mala200333 napisała: > ..ze strachu pewnikiem... Możliwe. Zawsze mówią ,że ma wielkie oczy.Nie piękne, ale wielkie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 05:43 tak sobie wspomniałam ,bo kawkę chlipię Znaczy kawka z adwokatem. Piłaś Ty? Odpowiedz Link
anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:16 Z adwokatem? Nie - ze spirytusem kiedyś ale tej mieszanki nie polecam) Lody polane adwokatem....taaak Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:31 Lodyyyyyyy???????? A widziałaś Ty dzisiaj kalendarz? Lody sobie odłóżmy)) a tak serio uwielbiam lody skropione obficie adwokatem. Przykryte piękną pierzynka bitej śmietany, której czubek jest umajony ciasteczkiem lub owockiem. Odpowiedz Link
anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:38 sezonowym.....owockiem pachnącym bez aromatów identycznych z naturalnym ...mniammm Ależ mnie kobieto rozmarzyłaś tym umajeniem - może tak nawet na czekoladowe wiórka znalazłby się miejsce....a ile by trzeba było się nabiegać coby to spalić Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 07:00 wiórka to niemal obowiązek by spoczywały na tym kopczyku. a i miejsce na orzeszek się znajdzie Odpowiedz Link
leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 20:58 Pasjami lubie jesc páczki z adwokatem.Gdzie tam jesc.Zrec! Ale nie wszedzie mozna je kupic. Odpowiedz Link
super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:01 Leziox,a jeszcze najlepsze są jak sam upieczesz Odpowiedz Link
leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:20 Zgadza sie,upiec paczki to nic trudnego-ale komu sie chce z tym pieprzyc w sumie? Przyznam sie szczerze,ze tak dobrych paczkow jak w Polsce,nigdzie nie jadlem.Zreszta nawet sklepowe ciasta jak sernik czy makowiec,nie maja sobie równych. Brakuje mi bardzo kefiru i smietany w szklanych butelkach,ale ta tendencja w dobie pasteryzowania wszystkiego nie jest juz chyba do odrócenia. Odpowiedz Link
super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:23 czasami bywa u Nas kefir w butelce ale śmietany brak.A z pieczeniem pączków,trzeba jakąś Panią zaprosić i upiecze Ci z pewnością Odpowiedz Link
leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:31 Jesli zapraszam jakas Pania,to zareczam ci Halusia,ze nie zajmujemy sie wtedy z niá pieczeniem páczków. Odpowiedz Link
super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 04:23 trzeba wykorzystać na maksa Odpowiedz Link
anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 07:08 No później może posprzątać a wychodząc wyrzucić śmieci Odpowiedz Link
black-sandra Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 10:07 super.halusia napisała: > czasami bywa u Nas kefir w butelce ale śmietany brak.A z pieczeniem pączków,trz > eba jakąś Panią zaprosić i upiecze Ci z pewnością No mnie jakby Lezio zaprosił to na pewno bym mu nie upiekła tych pączkow Odpowiedz Link
super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 15:21 nie tylko pączki byś upiekła Odpowiedz Link
leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 15:49 Halusia,Sanderek wie o czym mówi I ja tez. Nikt inny nie musi tego rozumiec,hehehe! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 21:11 Ja tam z pączków to najlepiej lubię te na drzewach i krzakach, gdy przedwiośnie a słonko już deko przyślepia. Siendę se kole takiego w pączki czesanego krzaczorka z małpeczką w garści i łubudu do pięknego pączusia przepijam angieleczką alem się kuźwa rozmarzył. Odpowiedz Link
leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 21:56 Do wiosny niby nie tak daleko,ale jeszcze moze przysniezyc i przymrozic,wiec na te páczki na drzewach trzeba troche bedzie zaczekac. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 22:09 Oczywiście że jeszcze trochę na to trzeba poczekać. Ale trochę a nie aż chociaż pamiętam nie jeden ciepły luty w którym pączki się pokazywały. Tymczasem czekamy i zbieramy siły na po zimie Odpowiedz Link