Dodaj do ulubionych

Herbatka po góralsku

30.01.13, 11:38
Dla wszystkich zmarzniętych, przemoczonych i kichających
wink)
th.interia.pl/10,gb1688f6c3254306/i833226.jpg
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Herbatka po góralsku 30.01.13, 15:29
      Oko me wita z radością tak cudny łobrazecek big_grin
      • super.halusia Re: Herbatka po góralsku 30.01.13, 20:55
        napiłabym się takiej herbatki
    • tropem_misia1 Re: a swoją drogą 30.01.13, 15:31
      sie mi należy bez dwóch zdań.
      Po raz pierwszy tej zimy glebę zaliczyłam do pracy idąc.
      Dotarłam do pracy i owszem...a koleżanka pracowa pierwsze co mi rzekła : czemu masz takie wielkie oczy.
      Na oczy mi się rzuciło czy cóś?
      • mala200333 Re: a swoją drogą 30.01.13, 21:33
        ..ze strachu pewnikiem...
        • leziox Re: a swoją drogą 30.01.13, 22:07
          Herbata z prundkiem zawsze dobra,zwlaszcza w zimie.
        • tropem_misia1 Re: a swoją drogą 31.01.13, 05:44
          mala200333 napisała:

> ..ze strachu pewnikiem...

Możliwe.
          Zawsze mówią ,że ma wielkie oczy.Nie piękne, ale wielkie.
    • tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 05:43
      tak sobie wspomniałam ,bo kawkę chlipię
      Znaczy kawka z adwokatem. Piłaś Ty?
      • anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:16
        Z adwokatem? Nie - ze spirytusem kiedyś ale tej mieszanki nie polecamsmile)
        Lody polane adwokatem....taaak
        • tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:31
          Lodyyyyyyy????????
          A widziałaś Ty dzisiaj kalendarz?
          Lody sobie odłóżmysmile))

a tak serio uwielbiam lody skropione obficie adwokatem.
          Przykryte piękną pierzynka bitej śmietany, której czubek jest umajony ciasteczkiem lub owockiem.
          • anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 06:38
            sezonowym.....owockiem pachnącym bez aromatów identycznych z naturalnym ...mniammm
            Ależ mnie kobieto rozmarzyłaś tym umajeniem - może tak nawet na czekoladowe wiórka znalazłby się miejsce....a ile by trzeba było się nabiegać coby to spalić
            • tropem_misia1 Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 07:00
              wiórka to niemal obowiązek by spoczywały na tym kopczyku.
              a i miejsce na orzeszek się znajdzie big_grin
              • leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 20:58
                Pasjami lubie jesc páczki z adwokatem.Gdzie tam jesc.Zrec!
                Ale nie wszedzie mozna je kupic.
                • super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:01
                  Leziox,a jeszcze najlepsze są jak sam upieczeszbig_grin
                  • leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:20
                    Zgadza sie,upiec paczki to nic trudnego-ale komu sie chce z tym pieprzyc w sumie?
                    Przyznam sie szczerze,ze tak dobrych paczkow jak w Polsce,nigdzie nie jadlem.Zreszta nawet sklepowe ciasta jak sernik czy makowiec,nie maja sobie równych.
                    Brakuje mi bardzo kefiru i smietany w szklanych butelkach,ale ta tendencja w dobie pasteryzowania wszystkiego nie jest juz chyba do odrócenia.
                    • super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:23
                      czasami bywa u Nas kefir w butelce ale śmietany brak.A z pieczeniem pączków,trzeba jakąś Panią zaprosić i upiecze Ci z pewnością
                      • leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 31.01.13, 21:31
                        Jesli zapraszam jakas Pania,to zareczam ci Halusia,ze nie zajmujemy sie wtedy z niá pieczeniem páczków. smile
                        • super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 04:23
                          trzeba wykorzystać na maksabig_grin
                          • anus-hka Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 07:08
                            No później może posprzątać a wychodząc wyrzucić śmieci
                      • black-sandra Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 10:07
                        super.halusia napisała:

> czasami bywa u Nas kefir w butelce ale śmietany brak.A z pieczeniem pączków,trz
                        > eba jakąś Panią zaprosić i upiecze Ci z pewnością

No mnie jakby Lezio zaprosił to na pewno bym mu nie upiekła tych pączkow smile
                        • super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 15:21
                          nie tylko pączki byś upiekłabig_grin
                          • leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 15:49
                            Halusia,Sanderek wie o czym mówi smile I ja tez.
                            Nikt inny nie musi tego rozumiec,hehehe!
                            • super.halusia Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 20:13
                              Jasne,że to Wasza sprawa
                              • czarek_sz Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 21:11
                                Ja tam z pączków to najlepiej lubię te na drzewach i krzakach, gdy przedwiośnie a słonko już deko przyślepia. Siendę se kole takiego w pączki czesanego krzaczorka z małpeczką w garści i łubudu do pięknego pączusia przepijam angieleczką smile alem się kuźwa rozmarzył.
                                • leziox Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 21:56
                                  Do wiosny niby nie tak daleko,ale jeszcze moze przysniezyc i przymrozic,wiec na te páczki na drzewach trzeba troche bedzie zaczekac.
                                  • czarek_sz Re: a jest jeszcze ho,ho,ho... 01.02.13, 22:09
                                    Oczywiście że jeszcze trochę na to trzeba poczekać. Ale trochę a nie aż smile chociaż pamiętam nie jeden ciepły luty w którym pączki się pokazywały. Tymczasem czekamy i zbieramy siły na po zimie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka