debi_bebi Re: Dzień dobry 25.12.13, 09:40 Nie. Jestem skonana w 3/4 staniem przy garach, podawaniem, zmywaniem i robieniem do tego zadowolonej miny. Niemniej jednak podejrzewam, że dziś nie skonam w brakującej 1/4, a potem już będzie z górki. Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień dobry 26.12.13, 13:11 Siemanko.Jestem wypoczety i niczym nie zestressowany.Czuje sie gicio bo niczym sie nie przejadlem i ogolnie dobrze mnie jest. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 26.12.13, 13:32 Mam podobnie. W dodatku jestem spoko nażarty /napity też/ i spokojnie czekam na pierwszy transmitowany mecz LA. Jestem w błogim nastroju czego wszystkim pijakom menelom i meliniarzom życzę. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 26.12.13, 14:38 Na melinie się nie pożywisz. Prędzej napoisz Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 26.12.13, 15:52 W melinie nie ma podwójnie. Jest bezkres w chlanku, do wypęku nerek anus-hka napisała: > Dieta w płynie? ok poprosze podwójną Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzień dobry 27.12.13, 07:15 No proszę! Halusia jak zwykle niezawodnie na nogach od "bladego" świtu. Aaaaa, zdaje się, że dnia już nam pomału z powrotem zaczyna przybywać Odpowiedz Link
super.halusia Re: Dzień dobry 27.12.13, 07:35 Mam wolne,ale wstaję jakbym do pracy szła Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzień dobry 27.12.13, 07:43 Tak samo, jak ja. Raz - z przyzwyczajenia, a dwa - z przezorności, że jak się zanadto rozkokoszę w wolne, to potem ciężko z powrotem ustawić się w trybach Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień dobry 27.12.13, 08:12 Poniewaz zbyt duzo wolnego czasu i kuszáce wyrko poláczone razem niemozliwie demoralizuja czlowieka,zwlaszcza w zimná poré roku. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzień dobry 27.12.13, 08:18 A jaka to znowu zimna pora, kiedy na termometrze +7? Umówmy się po prostu, że jeden lubi pospać dłużej, a drugi nie Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień dobry 27.12.13, 08:29 Zimna pora roku widnieje w kalendarzu i bez wzgledu na to czy jest zimno czy cieplo,to i tak nomenklaturowo zimno jest i dlatego zimna pora roku jest zimna. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzień dobry 27.12.13, 08:45 Ale to się tyczy tylko obszarów, na których zimą powinni być zimno, co nie znaczy, że na pozostałych osobnik lubiący zalegać w łóżku robiłby co innego. Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień dobry 27.12.13, 09:11 No a niby co?zyjemy na Karaibach czy w Ameryce Poludniowej? No dobra,lapówkowo i aferowo jak najbardziej w Ameryce Pld,obszarowo jednak PL jest to zimny wschód i takoz trzeba sie nam orientowac. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzień dobry 27.12.13, 09:50 No, wychodzi na to, że łapówkarstwo i afery mogą wyciągnąć z łóżka wcześnie i skutecznie Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 16:44 Ich las żywił chował i uczył szacunku do Matki Natury. Uprzedzenia do tej nacji odrzucam. Nie różnią się od nas bo tak wśród Nich jak i w śród nas są tacy i owacy. Może my gorsi są ? Odpowiedz Link
super.halusia Re: Dzień dobry 27.12.13, 16:49 czarek_sz napisał: > Ich las żywił chował i uczył szacunku do Matki Natury. Uprzedzenia do tej nacji > odrzucam. Nie różnią się od nas bo tak wśród Nich jak i w śród nas są tacy i o > wacy. Może my gorsi są ? dobre pytanie Odpowiedz Link
super.halusia Re: Dzień dobry 27.12.13, 16:48 czarek_sz napisał: > Zapytaj Cygana nie znam Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:04 Dla Ciebie Halusia. Jedna z moich ulubionych uwielbiam słuchać Don Vasyla. Don Vasyl - "Gdzie moja młodość". Ciechocinek 2012. Białe motylki - VIVA-System Odpowiedz Link
leziox Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:10 Przypomne tylko ze powiedzenie Darzbór jest pozdrawianiem sie miedzy soba mysliwych a nie Cyganów/political correct-Romów/. Dla Halusi-inaczej oznacza to powodzenia na polowaniu,dobrych lowów itd-niech ci bór darzy. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:15 Sie wie Lezio że myśliwych ale że Cyganie to od lat myśliwi /np polujący na nasze kury / to mają prawo gęgać darz bór Odpowiedz Link
super.halusia Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:20 Stajemy dziś razem zbratani, Jak jeden mąż – jak jeden mur, Obronie puszcz i kniei oddani, Od morza fal, do szczytów gór; My borów władarze Stajem przy sztandarze. Darz Bór! – tak hasło brzmi, Gra hejnał chór - Darz Bór! – Darz Bór! Do pracy więc w zgodnej gromadzie, Bo wielki trud – bo pilny czas, Wspierajmy się w znoju i radzie, My Leśna Brać – o polski las; My borów władarze Stajem przy sztandarze. Darz Bór! – tak hasło brzmi, Gra hejnał chór - Darz Bór! – Darz Bór! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:27 Piękne Mamy Brat był leśnym. Był w AK w lesie blisko pięć lat. Wujek Kazik dla mnie. Zawsze skromny a przez życie ciężko upodlony. Za patriotyzm w PRL. Nie żyje a ja nigdy o Nim nie zapomnę. Pamiętam Jego opowieści o leśnym życiu, jak korę zimą jedli by z głodu nie umrzeć a latem polowali na zwierzynę. Dużo by gadać. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:21 Ojca Mama a moja Babcia rok w rok przed laty zimowała Cyganów i karmiła. Babcia Stasia. Nigdy niczego nie ukradli. Aż wstyd mi to mówić - że nigdy niczego nie ukradli. Latem naprzeciw domu Babci na dużej polanie rozkładali się obozem. My dzieciaki bawiliśmy się z romskimi dzieciakami a na pobliskie jeziorko chodziliśmy razem się kąpać. Wieczorami na koncerty i występy cygańskie schodziła się cała wieś. Niezapomniane dzieciństwo i wspomnienia. Niezapomniane. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzień dobry 27.12.13, 17:12 Wiem. Boguś Trojanek /kawaler orderu uśmiechu/ mieszka nie opodal. W Szczecinku Boguś mieszka super.halusia napisała: > dzięki,z mojej miejscowości On pochodzi Odpowiedz Link
leziox Re: dzień dobry 28.12.13, 06:53 ...Temu sie géba szeroko rozwiera w ciáglym ziewaniu. Odpowiedz Link
leziox Re: dzień dobry 28.12.13, 18:29 Ranne wstawanie ogolnie jest taka rzecza ktorá ciezko polubic. Potem przenosi sie to niejako automatycznie na codziennosc.Ktora tez ciezko polubic jesli czlek niewyspany. Odpowiedz Link