Dodaj do ulubionych

Gazeto Gazeto

02.07.14, 01:46
Ja zawsze twierdze ze reklame powinno sie umieszczac z glowa, to znaczy w takich miejscach, w ktorych nie "gryzie sie " z artykulem.
No i jak to wyglada?Pomyslcie sami.
Chodzilo tu o oszustwa bankowe.
A pod spodem link Gazety...I skad ja moge wiedziec prosze Panstwa,po tego rodzaju artykule, czy to naprawde Gazeta do mnie pisze?A moze to ktos inny chce abym mu wyslal pieniadze za prenumerate niczego?

"Maile od "znajomych"

Phishing to metoda bardzo często stosowana przez internetowych przestępców. Czasami oszuści wysyłają maile podszywające się pod znanych nam ludzi, np. przełożonych, albo SMS-y z numerów telefonów naszych znajomych lub banku.

Zdarzają się też maile, w których widnieje informacja o specjalnej ofercie ważnej do określonej godziny i wystarczy kliknąć w odnośnik zawierający nazwę banku, by rzekomo bank mógł zweryfikować nasze dane. Klikając w link, trafia się jednak na fałszywy serwer złodzieja. Tego typu ataki najłatwiej przeprowadzić z tej samej sieci, w której znajduje się ofiara, a więc najbardziej narażeni na nie są klienci kawiarenek z darmowym hotspotem.

Prenumerata cyfrowa Wyborczej

dostępna przez internet, telefon, tablet i czytnik e-booków.
Wypróbuj teraz za 99 groszy za miesiąc
Artykuł otwarty
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Gazeto Gazeto 02.07.14, 09:32
      Takie czasy że szuka się klienta za wszelką cenę a GW podobno mimo nieustannej rządowej kroplówki cienko przędzie. Niemal codziennie dzwonią do mnie z różnych banków żebrząc bym wziął od nich pożyczkę. Skąd znają mój numer skąd wiedzą jakie mam dochody że stać mnie na pożyczkę rzędu dwadzieścia patoli ?!?! teraz jak dzwoni laska z jakiegoś banku to odpowiadam że bardzo dziękuje za propozycje ale mam długi poza bankiem i niestety ale muszę odmówić. Bo jak mówiłem że wiszę w bankach to oni że skonsolidują je że to nic nie szkodzi itd. Niech walą się lichwiarze.
      • leziox Re: Gazeto Gazeto 02.07.14, 10:33
        A moze bedac gdzies w sklepie wypelniles karteczke, za ktora obiecywano Ci mozliwosc wygrania 10.000 zeta?Albo gdziekolwiek cos wypelniales, wypisujac tam Twoje dane? Bedac w internecie kupowales cos online, kupujac co w promocji podales milej ankieterce swoje dane? A moze w kasie sklepowej placac za zakupy kartá podales milej kasjerce tylko swoj kod pocztowy? Gdziekolwiek gdy podajesz swoje nazwisko i adres, musisz sie z tym liczyc ze dane zostana "przetworzone" a potem parenascie razy sprzedane wraz z milionem innych "delikwentów".
        I co sie potem dziwic, ze dostajesz oferty nie wiadomo skád?
        • czarek_sz Re: Gazeto Gazeto 02.07.14, 11:05
          Przychodziły pocztą listy z których dowiadywałem się że właśnie wygrałem pół melona tylko muszę odesłać pocztą zwrotną itd. Żona się napalała i raz odesłała po czym był płacz że złodzieje że okradli itd smile nie ze mną te numery Bruner smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka