dunajec1 29.09.17, 03:02 ...nastaje, jak ja lubie wczesna jesien, temp. w miare i kolory lisci, przepieknie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 29.09.17, 14:32 Dopóki nie pada, to jest dobrze. Normalnie wstawiałem trochę fotek ale jak wspominałem już, rura się zatkała i nic więcej mi nie wchodzi na fotoforum. Dają na pocztę tyle GB a na fotoforum się trzęsą. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 22.12.17, 09:36 ta czerń za oknem mnie dobija szkoda, że nie można jej przemalować ale wspominać można! z jesiennego spaceru... Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 22.12.17, 15:20 O, jaki ładny stawek. Piranie są? Krokodyle? Karaski chociaż? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 22.12.17, 16:03 Urszulka, daj fotkę, jak ten widoczek teraz wygląda. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 22.12.17, 23:54 kaczki są, były! właściwie nie byłam tam kilka dni... deszcz pada, szaro, buro,... ale, ok, pstryknę, gdy się do parku z Basią wybiorę to trochę dłuższa wyprawa, może w święta? chociaż Basia już ma strach w oczach i nie chce dalej spacerować szybkie siku i do domu biegiem Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 23.12.17, 04:23 A ta Basia to przypadkiem nie taki psi leniuszek patentowany? Nic się nie chce, a w domu zawsze ciepło, żreć dadzą, nie wymagają niczego. No to po co wyłazic poza siusianiem w ogóle na świat. No nie ma po co. No to nie wyłazi. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 23.12.17, 08:35 Może być w święta. Może będzie śnieg. Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 23.12.17, 15:38 Sniegu w swięta BN nie będzie. Będzie w maju. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 01:11 urszulka ma na spacer iść w święta czy w maju ? a basia jest leniwiec, okropny tylko się w kocyki umościć i spać... nos wychyla gdy coś w kuchni pachnie dziś urszulce asystowała cały czas biedaczka od tych zapachów jest niewyspana! Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 04:17 Może pomoże firma cateringowa? Zapachy poza domem, żadnej krzątaniny...Wszyscy szczęśliwi... Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 08:42 urszulka czasami marudzi ale bardzo lubi tą krzątaninę nie wyobraża sobie, żeby ktoś jej ulubiony sernik piekł, że o przygotowaniach ryb, wszelakich, nie wspomnę no i makiełki! muszą być! a kapusta z fasolą? urszulka robi wyborną bigos, makowiec, rolada jagodowa z malinami itd...basia się budzi! kończę z zapachami a.. dekoracje? to największa frajda! właśnie z beniamina fikusa zrobiła choinkę! (musi beniamin zapracować na wodę przez cały rok) Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 09:16 Zawstydziłam się, idę zakładać bombki na pelargonie... Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 13:41 A jeszcze tak całkiem niedawno chciałem się sprzedać za sernik, ale nikt mnie nie chciał kupić w wymianie barterowej. Jednak tera mam metę u Urszulki, może uda się wybłagać jakie dobre resztki poświąteczne...Okruszki od sernika, makowca, etc... A po kapuście z fasolą to nie tylko Basia budzi się zapewne od zapachów ale i wszyscy domownicy są szczęśliwi, zaraz po zdjęciu masek gazowych z twarzy. Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 14:26 To nie sąd, sprzeciw niepotrzebny. A używa się na codzień maski gazowej. Co z tego że niepoprawnie, jeśli mało kto wie że to p-gaz, a p-gaz nie kojarzy się z gazem tylko latającym kopytniakiem... Ty Kambryś chyba nie masz co robić Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 14:33 Jak to nie mam? Mieszam tam, mieszam tu... Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 24.12.17, 14:50 Aaa no tyle to widać, chociaż ani nie słychać ani nie czuć. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 01:00 żeby tak szło po kabelkach, ...to bardzo chętnie bym Was poczęstowała... trochę jeszcze zostało i ciasta i śledzików kapusta z fasolą wyszła, ale zostało trochę bigosu (a na zapachy po-fasolowe jest sposób, nie gotuje się fasoli w wodzie, w której się ją wcześniej moczyło) Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 06:33 To niczego już nie skub! Spakuj szczelnie i podpisz: dla Lezia. Odpowiedz Link
urszulka_ma Dla Lezia ... 29.12.17, 12:59 cambria1.2 napisała: > To niczego już nie skub! Spakuj szczelnie i podpisz: dla Lezia. już spakowała, podpisała...idzie kurierem Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Dla Lezia ... 29.12.17, 15:37 No i fajnie Na Trzech Króli powinno dotrzeć. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Dla Lezia ... 31.12.17, 09:30 świąteczne dni mijają tak szybko, że nigdy nic nie wiadomo... Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 00:55 cambria1.2 napisała: > Urszulka, daj fotkę, jak ten widoczek teraz wygląda. daje obiecaną fotkę Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 01:24 Teraz do tej fotki dolaczcie 150cm sniegu i bedziecie mieli krajobraz u mnie, ale tez mialem tej bialosci dosc to pojechalismy z corka na poludnie,ok 1 tysiac km od domu, no, tu sniegu niet choc temp. w nocy ok -2C w dzien bylo+4C, nie ma co narzekac. Odpowiedz Link
urszulka_ma Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 08:49 tak Było teraz kilka dni takich, które na nadchodzącą wiosnę wyglądały nawet słońce się przez chwilę pokazywało Nie pamiętam jak to było z tą wróżbą... chyba jakoś tak: każdy dzień licząc od 25 grudnia miał niby pokazywać pogodę w miesiącu licząc w ten sposób,... dziś prognoza pogody na maj! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 09:14 Aha. Czyli tradycyjnie - śnieg z deszczem Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 29.12.17, 23:12 Na maj to mnie niepotrzebne mokro ani deszczowo. Na maj mnie potrzebne pięknie! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 30.12.17, 11:54 Zaklinaj wobec tego. Zacznij już dziś Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 30.12.17, 12:12 Jeszcze tylko muszę znaleźć jakąś kobrę... Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 30.12.17, 21:17 Nie jestem pewien, kobra da się zaklinać,a okularnica może tylko przeklinać i nici z bajki. Odpowiedz Link
urszulka_ma Cuuuuudny czas..... 31.12.17, 09:33 w nadchodzącym roku życzę Wam, i sobie, cudownie ciepłego - maju czy maja? Odpowiedz Link
leziox Re: Cuuuuudny czas..... 31.12.17, 13:09 Umajonego maja może będzie dobrze... A ja życzę wszystkim ciepła na codzień, zwłaszcza w stosunkach międzyludzkich. Zaraz po zdrowiu oczywiście. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Cuuuuudny czas..... 31.12.17, 14:24 Czyli zdrowej temperatury, minimum 36,6. Dziękujemy i odwzajemniamy. Odpowiedz Link