17.12.20, 20:40
Tuż przed świętami ogłosić lockdown, pozamykać sklepy, uniemożliwić handlarzom, restauratorom, hotelarzom zwykłe przetrwanie. Nie chodzi nawet już o to aby zarabiali. Poza sklepami spożywczymi i kosmetycznymi oraz z żarciem dla zwierząt wszystko będzie zamknięte.
Inne branże będą dorzynane.
Jako prezent gwiazdkowy ogłosić poświąteczne rozpoczęcie programu szczepień niezbadanym świństwem.
Przy tym życzyć wesołych świąt.
Zabronić przy tym świętowania sylwestra, dając do zrozumienia, że lockdown do stycznia może zostać przedłużony do Wielkanocy.
To perfidia niemieckiego rządu.
Perfidia polskiego rządu w odniesieniu do tej niemieckiej wygląda nawet lepiej, bo dadzą pohandlować w święta i zabronią tylko strzelania fajerwerków na sylwestra i rzygania na ulicach z grudnia na styczeń a prawdziwe dorzynanie zacznie się dopiero od stycznia.
No dobra, z tym lepiej, to żartowałem.
Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: Perfidia 17.12.20, 21:23
      A to się dopiero okaże...
    • iga1 Re: Perfidia 17.12.20, 22:59
      Ja się nie poddam bez walki 👿Nie dam się zamknąć w domu, ogłupić i zmanipulować.
      • cambria1.2 Re: Perfidia 18.12.20, 11:26
        Chyba że wirus cię zmusi.
        • leziox Re: Perfidia 18.12.20, 16:25
          Ale jaki wirus? Teraz spodziewamy się eboli, czy co?
          • cambria1.2 Re: Perfidia 18.12.20, 16:33
            Taki, co zamyka w domu, ogłupia i manipuluje.
            • leziox Re: Perfidia 18.12.20, 21:02
              Aha! Miałaś na myśli zarazę, na którą nie ma jeszcze szczepionki.
              Politicus bydlacus influenza.
              No tak.
              Ciężka choroba.
              • leziox Re: Perfidia 27.12.20, 12:45
                Tymczasem wybuchła kolejna histeria, tym razem na punkcie nowych szczepionek. O wirusie przestanie się gadać, bo komuś trzeba wcisnąć miliony szczepionek za miliardy dolarów. O szczepionkach będzie teraz w prasie, tv, radio i hoooj wie jeszcze gdzie. Pewnie codzienie podawać będą liczbę zaszczepionych. A kasa u właścicieli wirusa brzęczy.
                Tak się robi geszefty!
                • joy-joy Re: Perfidia 05.01.21, 01:03
                  Ludzie z Pfizera to fajnie teraz maja, beda co miesiac teraz znow weekendy organizowali nad Srodziemne i rzygali miedzyladowo na rejsikach - po Viagrze tez tak mieli, zanim Indianie azjatycycy nie zaczeli Viagry z cementu produkowac. I po Xanaxie tez tak mieli.
                  Po Caverjet to ja nie wiem - no ale ten to tylko dla koneserow wlasciwie.
                  • leziox Re: Perfidia 08.01.21, 22:49
                    Nie tylko ludzie z Pfizera, bo rozmaite Gatesy, Bezosy i Muski też się bardzo cieszą kolejnymi miliardami wpływającymi jak rzeka do kieszeni. Tylko ile kasy jest dosyć?
                • 1999_chyba Re: Perfidia 10.01.21, 13:45
                  leziox napisał:

> Tak się robi geszefty!

jakież to geszefty mistrzów onych gdy wysuwają się na czoło w wyścigu narodów szczepiąc się na potęgę.
                  To gdzie jest zatem pies pogrzebany pytam, bo jestem w rozterce.
                  • cambria1.2 Re: Perfidia 10.01.21, 17:37
                    Idź za węchem wink
                    • 1999_chyba Re: Perfidia 10.01.21, 21:52
                      przechorowałem już tę zarazę myślę że to tak, jakbym się zaszczepił.
                      Natomiast irytuje mnie każda niespójność, naród geszefciarzy dobrowolnie funduje sobie drugi ....
                      • leziox Re: Perfidia 11.01.21, 16:00
                        Przechorowałeś grypę, mam nadzieję że bez powikłań. Przed laty miałem powikłania pogrypowe w postaci zapalenia mięśni i nie chciałbym tego przeżyć jeszcze raz (czołganie się do kibla jest doprawdy wyczerpujące). Covid tu czy tam, a to wszystko grypowe mutacje, zmieniające się co roku. Grypa jest tym, czego nie należy lekceważyć. Ale dożyliśmy czasów, w których cudownym sposobem zniknęły na Ziemi wszystkie choroby i tylko covid jest. Cuda, cudeńka, Panie kochany.
                        • 1999_chyba Re: Perfidia 11.01.21, 19:01
                          Dziękuję za info. ale bardzo zależy mi na Twojej interpretacji dlaczego geszefciaże sczepią się tak masowo.
                          Świadomie strzelają sobie w stopę?
                          Pozdr.
                          • leziox Re: Perfidia 11.01.21, 21:26
                            Nigdzie nie napisałem, że geszefciarze szczepią się masowo, tylko że masowe sprzedawanie czyli wciskanie ludziom milionów szczepionek przez geszefciarzy, czyli lansujących covida, to znakomity geszeft.
                            • 1999_chyba Re: Perfidia 17.01.21, 19:24
                              "13 Izraelczyków doznało lekkiego paraliżu twarzy po pierwszej dawce szczepionce na coronavirusa. Zdaniem tamtejszego ministerstwa zdrowia przypadków powikłań może być więcej"
                              więc jednak, talent do geszeftu nie zawsze idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem.
                              • leziox Re: Perfidia 17.01.21, 20:36
                                Sprzedane to oddane. Kto sobie daje wciskać ten syf w ciało, sam sobie jest winien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka