Dodaj do ulubionych

Niepojęte

15.03.18, 20:41
Niepojęte czym Ci Żydzi chcą nas obarczyć. Porównuje nas do Austrii. Ja nie wiem czy to niewiedza czy perfidia.

,,Izraelski publicysta Herb Keinon w swoim najnowszym tekście dla "Jerusalem Post" stwierdza, że Polska powinna przyznać publicznie, że była również sprawcą Holokaustu."

wiadomosci.onet.pl/swiat/jerusalem-post-polska-powinna-przyznac-ze-byla-rowniez-sprawca-holokaustu/38wlqhb
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Nie jestem antysemitą, ale... 15.03.18, 21:35
      Jeżeli uwzględnić przedwojenne ekscesy narodowców, zarabianie na Żydach w czasie wojny, powojenne pogromy, wydarzenia Marzec 1968, że o Jedwabnem i dokonaniach polskiego podziemia niepodległościowego wszelkich barw politycznych nie wspomnę (Zychowicza czytałeś?) to powinniśmy się przyznać przynajmniej do odpowiedzialności moralnej... :-(
      PS Odnoszę też wrażenie, że twój wpis również zdradza jakieś nastawienia antysemickie, np. "Niepojęte czym Ci Żydzi chcą nas obarczyć."
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Nie jestem antysemitą, ale... 15.03.18, 21:40
        Nie jestem antysemitą. Po prostu znam historię.
        • smieszekleszek Re: Nie jestem antysemitą, ale... 15.03.18, 21:50
          Słabo znasz...
        • wislocki12 Polityka historyczna 15.03.18, 22:14
          Mnie to bardziej wygląda na politykę historyczną... :-(
      • a.sdf.gh.kl Re: Nie jestem antysemitą, ale... 15.03.18, 21:54
        Wisłocki, wpisujesz się w nurt działania żydków. Każdy kto cokolwiek powie na ich temat jest antysemitą. Nie ma większych antysemitów niż żydzi. Przypomnij sobie kiedy do USA docierały informacje na temat mordowania rodaków, amerykańscy żydzi woleli udawać że nic się nie stało.
        1- www.youtube.com/watch?v=msLL7wLGO1s
        Ponadto jesteś antypolakiem wypisując powyższe, a nie widząc drugiej strony.
        39/Sześćdziesiąt gospodarstw chłopskich, w których mieszkało około 300 osób, zniszczono. Nie uratował się nikt”.
        niedziela.pl/artykul/84675/nd/Okrutny-mord-dokonany-na-polskiej-wsi
        • wislocki12 Liczą się fakty 15.03.18, 22:07
          Liczą się fakty, a nie insynuacje i obelgi! ;-)
          Naprawdę uważasz, że Żydzi masowo mordowali Polaków? Jeżeli przytaczasz tekst z 2008 r. to o czymś to chyba świadczy! ;-)
          Podejrzewam, że Ty też nie przesadzasz za Żydami... ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: Liczą się fakty 15.03.18, 22:53
            "Liczą się fakty, a nie insynuacje i obelgi"
            Słusznie! Więc spójrz prawdzie w oczy i nie obrażaj Polaków, nie ubliżaj Polakom!
            • wislocki12 Samookłamywanie 15.03.18, 23:09
              Od kiedy to przytaczanie oczywistych faktów jest obrażaniem i ubliżaniem Polakom? Tacy przecież jesteśmy! Ani ciut lepsi, ani ciut gorsi! I warto się z tym pogodzić, bo sami siebie będziemy okłamywać... :-((
      • a.sdf.gh.kl Re: Nie jestem antysemitą, ale... 15.03.18, 21:56
        "to powinniśmy się przyznać przynajmniej do odpowiedzialności moralnej..."
        Przyznamy się jeżeli druga strona zrobi to samo
        www.youtube.com/watch?v=eqggCmvi63g
        • wislocki12 Godność 15.03.18, 22:12
          Do czego mają się przyznać? Do tego, ze wyłapywano ich na ulicach i mordowano w łagrach, wcześniej pozbawiając i wszelkiej własności i godności ludzkiej? :-(
          • a.sdf.gh.kl Re: Godność 15.03.18, 22:52
            rżniesz głupa?
            • wislocki12 Głup 15.03.18, 23:02
              Rżnę głupa? Przecież w ten sposób zgładzono 6 milionów ludzi, takich jak Ty... Prawie! :-((
              • a.sdf.gh.kl Re: Głup 15.03.18, 23:40
                Dobrze, że wreszcie raczyłeś zauważyć, że było tam także 3miliony Polaków.
                • wislocki12 6 milinów Żydów i 3 miliony Polaków... 15.03.18, 23:53
                  "Zagłada Żydów, również Holocaust lub Holokaust (gr. ὁλόκαυστος holokaustos – „całopalenie, ofiara całopalna”), Shoah, Szoa – ludobójstwo około 6 milionów europejskich Żydów, dokonane w czasie II wojny światowej przez III Rzeszę i wspierane w różnym stopniu przez uzależnione od niej państwa sojusznicze." :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka