leziox 23.03.24, 14:17 Minimum środków, maksimum szpasu. Albo jak przeżyć weekend za dychę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala200333 Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 03:16 Lista "szczęśliwych" imion Są również tacy, którzy twierdzą, że za imieniem może kryć się sukces i dobrobyt. "SE" sprawdził horoskop i przygotował listę imion, których posiadaczy mogą liczyć na dobrobyt w 2024 roku. Oto zestawienie: Aleksandra Sabina Barbara Sebastian Jakub Kacper Hubert Alicja Klaudia Tak mnie naszło po tym że środka… Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 08:45 Zupka, jako podkład, żeby napitek dobrze się przyjął, a kefirek, to "na rano" taki orzeźwiający Plącze mi się reklama - kawa i jakaś buła z sałatą, też zestaw weekendowy, wersja bezalkoholowa Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 11:06 No tak, ale na melynie wersja bezalkoholowa byłaby rzeczą wysoce pogardzaną. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 12:36 No tak, ale w niedzielę trza trzeźwieć już, bo w poniedziałek do fabryki Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 23:07 Myślisz? Przeca tu już tylko kombatanci, jak nie emeryci i renciści, to osoby w przededniu odejścia na emeryturę, które zamiast w fabryce, siedzą na zwolnieniu. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 24.03.24, 23:31 ... że same dziadki takie? Możesz mieć rację.... może dorabiają gdzieś na portierni, albo na parkingu, nowoczesność nam nastała, to i mniej rąk do pracy potrzeba... hmmm Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 21.04.24, 13:53 No tak, najpierw się nagrzać, a potem skojarzyć. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 11:14 Taki zestaw dla lubiących popylać na rowerku Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 14:10 Chyba Cambria lubi...Może kupi sobie taki model? Odpowiedz Link
taniarada Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 18:42 Ja jestem na etapie testowanie soku z granatów. Nie żeby się rozerwać tylko że ma nieziemskie właściwości. Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 20:36 Moja chora wyobraźnia właśnie mi podpowiedziała stukające o siebie granaty obronne w sokowirówce. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 20:52 Na mniejszych obrotach może nie wydrze zawleczek Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 20:50 A to będzie weekend w jakimiś maratonie? Bo takie zapasy, to hoho, wystarczą na długo. Byle było czym zapić. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 23.04.24, 20:58 To będzie trasa przez las Spotka misia, albo tę w czerwonym kapturku i nie wiadomo, kiedy z gawry wyjdą Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 26.04.24, 16:41 Weekend już ostatni, kwietniowy. Majówka przed nami. Będzie się lud byczył Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 26.04.24, 21:23 Pamiętam pochody. Od rana uliczne szczekaczki grały pieśni patriotyczne, ludzie się gromadzili i czekali, kiedy lud przejdzie najbardziej podobały mi się baloniki i kwiatki z bibuły ))) Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 26.04.24, 22:16 A mnie to, że z samochodów sprzedawali piwo i serdelki, więc można było się ze znajomymi napić i nażreć, oraz obgadać komunistów. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 26.04.24, 22:27 Niewiele było wolnych dni od pracy, przecież ludzie pracowali również w soboty, więc nie dość, że pochód, to jeszcze wolne od fabryki Odpowiedz Link
taniarada Re: Zestaw weekendowy 28.04.24, 18:51 Nie przypominam sobie bym pracował w wolną sobotę w Polsce. Zanim wyjechałem. Wolne soboty to dar władzy ludowej dla ludu pracującego. W telewizji nawet leciały takie programy weekendowe. Już nie pamiętam jak się nazywały. Mieszkałem u teściów. A spotykaliśmy na przeciwko u sąsiadów. Hanka nie żyje, a on się zapił na śmierć. Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 28.04.24, 22:48 Wolne soboty wprowadzono dopiero po strajkach w stoczni gdańskiej. Jednym z postulatów stoczniowców było właśnie uzyskanie prawa do wolnej soboty i dopiero od tego czasu mamy to oficjalnie. Początkowo była chyba tylko jedna w miesiącu, a potem rozszerzono to o kolejne tygodnie. I właśnie chodziło o to, aby, jak napisałeś, w wolne soboty nie pracować. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 13:06 Zbliża się w Polsce dluuuugi weekend... majówka... Z tej okazji w Lydlu promocja piwa 12+12 To jest rozpijanie społeczeństwa Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 14:45 Zaraz tam rozpijanie. Każdy powinien znać swoje granice chlania - Lidl wszak nikomu nie wlewa na siłę piwa do gardła. A że promocja...Dookoła jest wiele promocji i przecież nie kupijemy wszystkiego, co tam dają. Ps. A co do tej promocji -dają serdelki do piwa? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 16:19 Tylko życzenia Słonecznej majówki i udanego grilla Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 18:21 Grilla nie robię. Sadzam tyłek na motór i jadę w plener. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 22:04 Nie smrodzisz sasiadom Zawsze wybieramy to, co lubimy dziś trochę ciepła było, wiec i motory warczały już na drodze ) Odpowiedz Link
leziox Re: Zestaw weekendowy 29.04.24, 23:16 Jakoś przestały mnie grille bawić i zwęglanie tlustego mięsa, a potem zatykanie się tym. Oczywiście każdemu według potrzeb, jednak mój gust skłania się raczej w kierunku lekkiej paszy, sałatek, chwastów, ale oczywiście nie odmawiam ziemniaczków oraz mięska w jakimś dobrym sosie. Zawsze twierdzę, że przy seksie i jedzeniu można, a nawet należy grzeszyć, ile się da. Odpowiedz Link