Dodaj do ulubionych

Instrukcja dla pewnych kręgów

28.06.24, 14:11
Są na świecie ludzie, którzy upierdliwie twierdzą, iż za żaden cud świata nie dają rady zameldować się na Telegram.
Jako że dzieci i młodzież wiedzą doskonale, jak to zrobić, przeznaczam ten oficjalny poradnik dla ludzi, którzy może chcieliby, ale boją się, lub z jakichś względów nie dają rady tam wejść. Bo to ich przerasta
Dla ułatwienia życia takim biednym ludziom, wersja po polsku.

Telegram co warto wiedzieć
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 28.06.24, 14:47
      Brzmi jak wyzwanie 😀
      • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 28.06.24, 16:31
        Poczytaj mi mamo?
        suspicious
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 28.06.24, 21:30
      Kręgi serdecznie dziękują za pokazanie faqa, którego czytały. A słowa nie docierają to 2 obrazki.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 28.06.24, 21:31
        • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 11:11
          Poczułeś się wywołany do tablicy?
          Nie wszystko, o czym się pisze w internecie, dotyczy Ciebie.
          Gratuluję samopoczucia.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 12:31
            Medal złoty big_grin
            • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 14:07
              PS. Z google play pobiera się wersję ocenzurowaną, na której nie wyświetla się wszystko to, co powinno się wyświetlać. Nie pobiera się NIGDY z Googla ani nie robi się update przez Google, tylko przez oryginalną stronę Telegrama.
              To taka informacja dla niektórych kręgów, które otwierając aplikację np. na komórce, mogą się zdziwić, że "coś nie może zostać wyświetlone".
              Zły staruch Gates nie przepada za oryginalną wersją telegrama jakby.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 14:28
                No, tym razem to nie do mnie jednak. Pierwszy obrazek pochodzi z aplikacji windows - nie, tak się konta nie założy.
                Drugi obrazek ze strony telegrama - brak wersji dla mojego os. Teraz niech te wspomniane w poście założycielskim "dzieci i młodzież" wynegocjują z telegramem stworzenie wersji aplikacji dla gówno telefoników pod marką nokia. Bo s30+ NIE ma nic wspólnego z androidem, nie mówiąc o ios.
                A jeśli niektóre inne kręgi oczekują, że kupię smartfona z androidem tylko po to by
                zainstalować aplikację telegrama
                by założyć w niej konto
                by tam mi wysyłali kod umożliwiający korzystanie z aplikacji dla windows...

Świetny plan, milordzie...
                • taniarada Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 15:03
                  Google Meet - rozmowy online bez instalacji. Sprawdzał ktoś?
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 15:06
                    Oczywiście, w tym służbowo. Ale tu nie chodzi o doraźne rozmowy (bo to można mailem się skrzyknąć) tylko ewentualną alternatywę dla forum gw, jak już nas pogonią z serwerów.
                    • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 15:56
                      Aż dziwne, że ten Telegram działa u ponad 600 mln osób.
                      No naprawdę.
                      Cholernie dziwne.
                      A może to tylko legenda i takiego Telegrama wcale nie ma?
                      No nie ma.
                      Ludzie! Wam to się tylko wydaje, że macie takie komunikator.
                      Masowa psychoza.
                      Wracajcie na Gadu-Gadu!
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 16:17
                        Nic tu nie ma dziwnego. Zrozum wreszcie - u mnie też zadziała, jak tylko wywalę kasę na smartfona z androidem. Ale nie wywalę.
                        Więc skończ... i przejdźmy do miłej rozmowy.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 16:34
                          Mój s30+ na gówno-telefonie pod marką Nokia zapewnia mi
                          rozmowy
                          smsy
                          robienie zdjęć (słabych)
                          radio
                          odsłuch mp3
                          a nawet! przez wbudowaną operę udział w forum gw jak kiedyś byłem w szpitalu - no... to już była mordęga

Nie będę kupował nowego sprzętu, skoro telegram nie potrafi ogarnąć prostej procedury rejestracji na windows:
                          rejestracja z podaniem nr tel
                          tam przychodzi kod, który odsyłam
                          No jakoś wykop, też darmowy dla użytkownika szeregowego; potrafi tak działać - a jaśnie pan telegram nie.

Cóż, może właśnie chodzi o to, że każdy ma teraz mieć zainstalowaną na androidzie aplikację, która ma właściwie dostęp do WSZELKIEJ jego aktywności?
                          Ale wróć - co ja gadam, przecież z nas 2 to Ty jesteś specjalistą od teorii spiskowych, nwo itp itd.
                          • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 19:58
                            Bo przecież nie ma ani NWO, ani NGO, nie ma CIA i KGB, nie ma też NCA i nawet CBS nie ma i nie ma też chemtrails i nie było ani plandemii ani śmiercionośnych szczepionek, nie ma inflacji i nie opłaca się inwestować w złoto.

Zyj w swoim świecie, ja będę żył w swoim.
                            • borsuczyca.klusek Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 20:20
                              Dla rozluźnienia patrzcie jaką koszulkę kupiłam Staremu Borsukowi 😅
                              • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 22:05
                                Pewien milosnik samolotowy z Polski pouczyl mnie kiedys , ze zadne chemtrails tylko contrails to sa ! smile
                                Musialam sie z nim zgodzic absolutnie .'Con' to po prostu szwindel,ktorym karmi sie "ekspertow " big_grin
                                • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 29.06.24, 22:45
                                  Jasne.
                                  Contrails czyli smugi kondensacyjne samolotów bardzo szybko znikają.
                                  Chemtrails utrzymują się bardzo długo.
                                  Mleczne niebo, za którym świeci słońce i znajduje się kolejna wartwa chmur, bierze się znikąd. Ot, samo przychodzi.
                                  Tak samo jak przekroczone o kilkaset procent związki siarki, strontu, arsenu, oczywiście aluminium w pyle, spadającym nam na głowy.

A takie spotkania towarzyskie pilotów nad naszymi głowami (zdjęcie z dzisiaj) to po prostu umawianie się starych przyjaciół, aby sobie polatać parami, albo w czwórkę, na krzyż, na okrętkę, etc.
                                  A potem może powozi się pasażerów? Albo i nie...
                                  Ale co ja tutaj tłumaczę ekspertom wierzącym bez zastrzeżeń swojemu telewizorowi, gdzie w dzienniku piętnują straszne fake news...
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 06:20
                                    leziox napisał:

> A takie spotkania towarzyskie pilotów nad naszymi głowami (zdjęcie z dzisiaj)

Jesteś w Polsce teraz? Może znów okolice Olsztyna? Ładna fota śladu dyżurnej pary myśliwców z Malborka.
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 06:11
                                  a74-7 napisał:

> Pewien milosnik samolotowy z Polski pouczyl mnie kiedys , ze zadne chemtrails t
                                  > ylko contrails to sa ! smile
                                  > Musialam sie z nim zgodzic absolutnie .'Con' to po prostu szwindel,ktorym karm
                                  > i sie "ekspertow " big_grin

Oczywiście, że różne spiski istnieją, jeśli istnieją dowody to nie dowiesz o nich z jutuba; leżą w utajnionych dokumentach zazwyczaj na 50 lat. A po tym czasie się palą, znikają itp. Przecież jak powiedział nasz polityczny troll:

• leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:18
                                    Ty wiesz swoje ( gdzie sie kupuje okulary spawacza), ja wiem swoje.
                                    Nie musisz się zresztą tutaj obnosić ze swoją niepodważalną wiedzą.
                                    A jeśli chcesz wszędzie widzieć pary myśliwców z Malborka, to Twój problem.
                                    Zapytaj fachowców, który myśliwiec zostawia smugi wiszące na niebie godzinami.
                                    Odpowiadać nie musisz.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:20
                                      A mogę? Czy już mnie zbanowałeś wobec braku konstruktywnego kontrargumentu?

• leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:29
                                        Sam się zbanowałem, aby nie być zmuszony czytać dalej Twoich wypocin.
                                        A zarzucanie mi braku argumentów przypomina krzyk : -Łapać złodzieja!- wydawany przez złodzieja w celu odwrócenie uwagi od siebie.
                                        Zaś Twoje odwracanie kota ogonem jest po prostu tylko męczące.
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:30
                                          Tak tak... Niech potomni rozsądzą.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:27
                                      Ale to do mnie?
                                      Clarkson teraz wojuje z lokalnym Council a sprawach swojej farmy.

Popraw linka, bo nie bangla. I raczej nie chodzi o sprzęt smile
                                      • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:32
                                        Kolejne pary myśliwców.
                                        Pewnie z Malborka.
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:37
                                          gazetaolsztynska.pl/olsztyn/382240,Niebo-nad-Olsztynem-w-obiektywach-naszych-czytelnikow.html?sort=newest
                                          • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:40
                                            Idioci się cieszą pięknymi smugami.
                                            Inni są po prostu przerażeni.
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:41
                                              Idioci wierzą oficjalnym wyjaśnieniom.
                                              Mądrzy są przerażeni spiskiem, który "wykryli".
                                              Wolna wola.
                                              • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:44
                                                Ciesz się ciesz, zwłaszcza oficjalnymi wyjaśnieniami.
                                                A gdy wybuchnie kolejna plandemia, grzecznie zasuwaj do szczepienia.
                                                Może dadzą Ci bezpłatnego hotdoga.
                                                • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 10:53
                                                  Instytut Maxa Plancka w artykule na temat geoinżynierii i uwalniania aerozoli do atmosfery: „W przyszłości niebo nie będzie już jasnoniebieskie, ale raczej mleczne”. (patrz źródło poniżej)

Tak więc od wielu lat obserwujemy mleczne niebo. Geoinżynieria i uwalnianie aerozoli do atmosfery w celu odbicia światła słonecznego NIE jest teoretycznym modelem na przyszłość, lecz od lat jest prowadzona po cichu i w tajemnicy, na oczach całej ludzkości. Przerażające jest to, że wiele osób jeszcze tego nie zrozumiało.

Oto artykuł Towarzystwa Maxa Plancka na temat geoinżynierii i aerozoli:
                                                  Nie dla owieczek
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:09
                                                  leziox napisał:

> Ciesz się ciesz, zwłaszcza oficjalnymi wyjaśnieniami.
                                                  > A gdy wybuchnie kolejna plandemia, grzecznie zasuwaj do szczepienia.
                                                  > Może dadzą Ci bezpłatnego hotdoga.

Ciekawie wygląda Twoje

Sam się zbanowałem, aby nie być zmuszony czytać dalej Twoich wypocin.

Ps - nieszczepiony.
                                                  • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:14
                                                    Zbanowałem się z Twojej teatralnej strony, o ile tego jeszcze nie zauważyłeś. Tym samym nie muszę Cię już za często oglądać.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:28
                                                    leziox napisał:

> Zbanowałem się z Twojej teatralnej strony, o ile tego jeszcze nie zauważyłeś. T
                                                    > ym samym nie muszę Cię już za często oglądać.

Lepiej może wcale?
                                                  • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:15
                                                    Jesli masz inna chorobe - to nie powinienes sie szczepic - tak to teoretycznie szlo...
                                                    Ale przy kolejnej pandemii - polecisz jak wszyscy, ktorzy szczepili sie "dla dobra innych ",hehe.
                                                  • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:18
                                                    Chyba mam gdzieś te hasło- "dla dobra innych".
                                                    Zdaje się, że kiedyś komuniści też podobnych hasełek używali.
                                                    Wszystko dla kolektywu.
                                                    Czy jakoś tak.
                                                    smileP
                                                  • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:22
                                                    Czy jakoś tak.
                                                    No jakos tak big_grin.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:28
                                                    a74-7 napisał:

> Jesli masz inna chorobe - to nie powinienes sie szczepic - tak to teoretycznie
                                                    > szlo...
                                                    > Ale przy kolejnej pandemii - polecisz jak wszyscy, ktorzy szczepili sie "dla do
                                                    > bra innych ",hehe.

Dla dobra innych... Co?! big_grin
                                                  • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:36
                                                    Lekarze kazali sie szczepic czy politycy w merdiach ?
                                                    Bo jakos likorzyki mieli najmniej do powiedzenia w temacie .
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:39
                                                    Ale cytuj komu odpowiadasz.
    • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:21
      Co, na twoim sprzecie nie bangla ? Czy tylko gazjetka nie chce slyszec o takich spiskach ?wink
      Poprawiam linka ,albo copy caly tytul tej spiskowej
      Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025
      apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462
      • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:24
        Nie no, wstawiony przeze mnie link wszak działa.
        Tyle że po rzeszowsku jest, nie po angielsku.
        • a74-7 Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:31
          Twoj link dziala, nawet tlumaczy na ang ,dzieki.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:27
        a74-7 napisał:

> Co, na twoim sprzecie nie bangla ?

teraz działa, przedtem się kropka przyczepiła do linka.
        No tak, w pewnym zakresie się pogodę kontroluje, skraplając chmury kilka godzin przed imprezą. Żaden spisek przecież big_grin
        • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:33
          Przykład Dubaju jakoś szybko zniknął z mediów.
          Najpierw szejk się chwalił, jak to ładnie kontrolują pogodę.
          big_grinbig_grin
          Po tym, jak się pustynia zamieniła w jezioro, zamilkł.
          big_grinbig_grin
          Następnie wiadomości zmieniły się z kontrolowania pogody w Dubaju na nieoczekiwaną katastrofę, wywołaną (oczywiście) zmianami klimatycznymi.
          big_grinbig_grin
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:36
            A jak tam, sławetne dzieci i młodzież już porozumiały się z telegramem w sprawie aplikacji na system s30+?
            • ruda.replay Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:53
              Ruch, jak w Rzymie big_grin
              Piwo podać? Co się będziecie tak okładać po suchym ryjku tongue_out
              • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:59
                Podziękuję, alkoholizuję się dopiero wieczorem, bo teraz mnie przymula.
                Przy tym przymulają mnie rozmaite mądrości, propagowane przez mundrkuff, mających na wszystko odpowiedź, tak co wolę zachować trzeźwość umysłu.
                Jak to było?
                "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw ściągnie Cię do swojego niższego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
                Tak co zachowuję spokój i tumiwisizm.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:02
                  leziox napisał:

> "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw ściągnie Cię do swojego niższego poziomu, a
                  > potem pokona doświadczeniem".

Koniec rundy, muzyczka w przerwie.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 11:59
                ruda.replay napisała:

> Ruch, jak w Rzymie big_grin
                > Piwo podać? Co się będziecie tak okładać po suchym ryjku tongue_out

A kto mamie powiedział, że po suchym?...
                • ruda.replay Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:02
                  ... że od rana na wlewie? big_grin
                  Ten watasek będzie miał pi razy drzwi z 500 postów, bo do wieczora dalekooo tongue_out
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:06
                    Niedziela, południe, 31 stopni w cieniu... Piwka mi zabronisz? Pełnoletni już bardzo jestem.
                    • ruda.replay Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:14
                      To, że pełnoletni, znaczy, że tylko dobre decyzje podejmuje?
                      Sprawa dyskusyjna wielce...
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:15
                        Tu nie ma też dyskusji - Io stupido wszak.
                  • leziox Re: Instrukcja dla pewnych kręgów 30.06.24, 12:11
                    ruda.replay napisała:

> ... że od rana na wlewie? big_grin
                    > Ten watasek będzie miał pi razy drzwi z 500 postów, bo do wieczora dalekooo tongue_out

Nie przesadzajmy. Ja jeszcze od czasu do czasu, w przeciwieństwie do "zakurzonych" , wychodzę na skażone (przez myśliwce z Malborka) powietrze. W związku z tym odczuwam dopływ energii do głowy i chemicznej świeżości. Ale to kosztuje czas i dlatego nie będę mógł na okrągło tutaj pisać.
                    500 postów pozostanie więc pobożnym życzeniem.
                    Zresztą, nie zależy mi już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka