diabollo 12.01.24, 09:42 krytykapolityczna.pl/swiat/wojna-w-strefie-gazy-laboratorium-eksterminacji-pietrzak/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabollo Re: Gaza 27.01.24, 13:10 krytykapolityczna.pl/swiat/propaganda-izraela-przestala-dzialac-swiat-wie-co-dzieje-sie-w-gazie-rozmowa/ Odpowiedz Link
walmart.ca Re: Gaza 28.01.24, 04:26 www.washingtonpost.com/world/2024/01/26/israel-icj-ruling-decision-south-africa-gaza/ ale o czym międzynarodowe media milcza to to: The court also called on Hamas to release the hostages who are still in captivity. Bo media chętnie zapomniałyby o istnieniu zakładników. Nie bardzo pasują do obrazu złych Izraelczyków i biednych, bezbronnych Palestyńczyków. www.theatlantic.com/international/archive/2024/01/israel-south-africa-genocide-case-fake-quotes/677198/ Odpowiedz Link
grzespelc Re: Gaza 28.01.24, 19:42 "Oni nie są zaskoczeni atakiem Hamasu ani tym, co Izrael robi teraz w Gazie." Ja też nie jestem, przecież to wystarczy sie interesować, żeby to rozumieć. Odpowiedz Link
walmart.ca Re: Gaza 29.01.24, 11:40 KP przechodzi transformację - od misji dyskusyjno-edukacyjnej za Sierakowskiego do misji indoktrynacyjnej pod wpływem łołk dupków. Kolejny straszny prop 'artykuł' "progresywnej lewicy" I'll Burn That Bridge When I Get To It (youtube.com) www.youtube.com/watch?voSmAtVN19Q Odpowiedz Link
walmart.ca Re: Gaza 29.01.24, 20:16 Nic mi sie nie pomylilo - pani autorka (ktorej drugi dom jest w Jordanii) z jednej strony sugeruje, ze PA bylo marionetka Izraela, ale do glosowania na PA Izraelczycy nie dopuscili (utrudniali), i popierali Hamas. Co daje nam druga strone - probuje nam subtelnie przekazac, ze Izrael swiadomie i konsekwentnie prowadzi czystke etniczna. Skoro tak, i Hamas jest o tym przekonany, czemu od lat odmawia nawet negocjowac two state solution? To Hamas (i Gaza) kilkukrotnie juz odmowily. Teraz jest po prostu za pozno. A Ty Twoje smart ass uszczypliwosci zachowaj na lepsze czasy. Sam polowy nie kumasz i powtarzasz pro palestynska propagande. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Gaza 30.01.24, 00:57 Nie tyle powtarzam propagande, co jestem po stronie rdzennej ludnosci tego kraju. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Gaza 30.01.24, 00:59 Pewne rzeczy już do niektórych docierają: www.onet.pl/informacje/kulturaliberalnapl/izrael-przegrywa-wojne-w-gazie/bcsldfr,30bc1058 "najbardziej prawdopodobnym pozostaje scenariusz gazańskiej klęski Izraela – która spowodować by musiała nasilenie konfliktu na wszystkich trzech granicach. Cenę za tę klęskę poniosą w krótkiej perspektywie atakowani Izraelczycy i zapewne także w końcu ich demokracja, na dłuższą metę zaś także i wszyscy ich sąsiedzi, gdy Izrael odpowie ogniem. Stosunek sił jest taki, że do wymarzonej przez Hamas ostatecznej likwidacji państwa żydowskiego długo jeszcze nie dojdzie, ale szanse na pokój maleją coraz szybciej." Odpowiedz Link
diabollo Re: Gaza 30.01.24, 08:00 krytykapolityczna.pl/swiat/gentryfikacja-gazy-zizek/ Odpowiedz Link
walmart.ca Re: Gaza 16.02.24, 04:09 www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/sorry-there-is-no-two-state-solution Odpowiedz Link