15.10.10, 16:50
https://www.funpic.hu/files/pics/00040/00040148.jpg
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Hm... 15.10.10, 17:05
      Co to jest za dziwny przedmiot?
      • one_slip Re: Hm... 15.10.10, 17:56
        Trójwymiarowa wariacja na temat (chyba) poczwórnej butelki kleina (która tylko w czterech wymiarach objawia się w pełnej postaci).
        Bardzo fajna dziedzina matematyki - topologia.
        • tygrysgreen Re: Hm... 15.10.10, 18:05
          ładne. a do czego to służy? czy jako durnostójka?
          • one_slip Re: Hm... 15.10.10, 18:16
            Noo, wiesz. To tak jak z brokułami - nie powinno się jeść fraktali. Ani robić zawodów ślimaczych na wstędze Moebiusa.
            Ogólnie to trochę dotkniecie nieznanego, no, mistyczny czwarty wymiar ( wg wszystkich prawideł czwartego wymiaru szyjka butelki (ta zagięta) nie powinna przecinać ścianki, powinna w czarodziejskonaukowy tajemny sposób znaleźć się w środku bez przecinania ciągłości materii, z której zbudowany jest twór.
            Aczkolwiek wychodzi na to, że to rzeczywiście głupi kurzołap.
            • 3.14-roman Re: Hm... 15.10.10, 23:09
              Myślicie, że to może być przedmiot kultu?
              • one_slip Re: Hm... 15.10.10, 23:14
                Ej, ja studiowałam matematykę, więc prawie mam orgazm jak widzę płaszczyznę rzutową:P
                I mogę się modlić do
                • aaricia_szalona Re: Hm... 16.10.10, 09:52
                  Ludzie studiujący matematykę wzbudzają mój niekłamany podziw, mimo żem wcale nie taka z niej noga (mat-fiz ;P).
                  I znów się czegoś nauczyłam, dzięki pobytom tu ;). Podoba mi się myk z nazwą butelki/powierzchni.
                  • misiania Re: Hm... 16.10.10, 10:03
                    tam z tyłu też jest rurkonóżka?
                    • sootball Re: Hm... 16.10.10, 10:52
                      nóżkę ukrytą chyba ma.
                      W sumie wstawiłam to zdjęcie, bo gdy je zobaczyłam, pomyślałam właśnie "Hmmm" i mimo najszczerszych wysiłków nie mogłam pomyśleć nic więcej :)
                      • 3.14-roman Re: Hm... 16.10.10, 14:22
                        Ja bym to powiesił na choince, obok fraktalnych płatków śniegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka