Dodaj do ulubionych

Fajne wątki do przeczytania

15.01.11, 02:43
Nie chodzi mi tutaj o Norwidzianki, ale po prostu o lekkie, dowcipne wątki. Zarzucę jednym i od razu kładę się spać, bo sen mnie morzy okrutnie

forum.gazeta.pl/forum/w,433,120813127,120813127,Absurdy_dnia_codziennego_w_serialach.html
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 15.01.11, 02:44
      Jakby ktoś mógł tutaj wrzucić jakieś perełki, na przykład ze złotych lat FH, byłbym wdzięczny.

:)
    • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 15.01.11, 03:06
      A teraz patrzę na główny post i myślę, że chyba wątki pomyliłem. Bo widziałem wątek podobny, ale znacznie fajniejszy i bez trolliszcz. Hmmm...
      • iwu Re: Fajne wątki do przeczytania 15.01.11, 12:57
        Może to?

forum.gazeta.pl/forum/w,433,119379434,119379434,Zdania_ktore_padaja_w_kazdym_serialu.html
        • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 16.01.11, 00:32
          O, dziękuję, to chyba to było :)
    • maitresse.d.un.francais Re: Fajne wątki do przeczytania 15.01.11, 17:30
      W tym pierwszym dopisałam się, Romciu.

forum.gazeta.pl/forum/w,433,120813127,120962559,Re_Absurdy_dnia_codziennego_w_serialach.html
    • apersona Rózice 15.01.11, 19:21
      Rózice, hodowla i zastosowania
      • 3.14-roman Re: Rózice 16.01.11, 00:33
        Rózice pamiętam, są w którymś wątku o Norwidziankach :)
        • dzidzia_bojowa Sprzed lat 16.01.11, 12:19
          Kiedy jeszcze pisał paragon i piecyk gazowy:
          forum.gazeta.pl/forum/w,384,13141773,14796380,Re_Dzisiaj_w_ogole_nie_korzystalem_z_internetu.html
          • dzidzia_bojowa Re: Sprzed lat 16.01.11, 12:49
            Jak Vincent Vega, Boraks, Es_el, dezerter i mallina bojsbend montowali:))

forum.gazeta.pl/forum/w,14,10085762,10115207,Re_PILNE_JEST_NABOR_DO_BOJSBENDU_.html
            • 3.14-roman Re: Sprzed lat 24.02.11, 01:14
              Dziękuję ślicznie :)
      • nuova Re: Rózice 08.08.11, 17:30
        apersona napisała:

> Rózice, hodowla i zastosowania

a może o taką różicę chodzi kaman ? :)
    • 3.14-roman Wątek o żulach z głównej :-) 17.02.11, 18:59
      forum.gazeta.pl/forum/w,12359,121932027,121932027,Swojskie_zulczaki.html

Aaaa... pierwszy wpis miażdży :-)
      • 3.14-roman Re: Wątek o żulach z głównej :-) 24.02.11, 01:15
        "Od czasu do czasu, zdarza mi się wspierać lokalną mikrospołeczność, w jej rozpaczliwych wysiłkach dezynfekowania górnych dróg oddechowych. Zastanawiałem się swego czasu, skąd u mnie ten sentyment i wyszło mi, że musi nienawidzę pieniędzy, bo ani widok, ścieżka dźwiękowa ani aromat, nie nastrajają przecież zbyt charytatywnie.

Mikrospołeczność - jak każdemu ze swych sponsorów - odwdzięczała mi się tytułowaniem per 'Panie Kierowniku', co niebotycznie windowało moje ego i w takiej symbiozie mijały nam kolejne wieczory na trasie do nocnego. Razu pewnego, już dochodziłem do lady, gdy wślizgiem wjechał mi przed nos jakiś kubuś wiosen może 18-tu z inwokacją, że on musi, bo taksówka czeka.

- To pech - wymsknęło mi się i przejąłem kontakt wzrokowy z Panią zza lady winszując sobie to co zwykle

Przykład ze mnie wzięła reszta kolejkowego mikrokosmosu, co kubuś skwitował w narzeczu młodzieżowym i jak się później dowiedziałem, wsiadł z kolegą na motor i odjechał nie nabywając próbki życiodajnego zdroju. Sytuacja w sumie banalna i tuzinkowa o której zapomniałem, nim zdążyłem wrócić do domu.

Nie zapomnieli jednak widać spotkani tego wieczora koneserzy, bo kiedy następnym razem spotkałem ich w nocnym, rutynową prośbę o subwencję zakończyli per 'Szeryfie'. Nie umiałem się oprzeć tak wysmakowanej galanterii.

A Koleżeństwo wspiera miejscowy folklor ? A przytoczy jaką krotochwilę ?"
    • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 24.02.11, 20:01
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,122567193,122567193,gafy_np_u_lekarzy.html
      Na razie krótki, ale się rozwija :)
      • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 24.02.11, 20:03
        "czy wam też zdarzają się ciągle i wszędzie? Ostatnio chadzam po lekarzach więc ostatnio tam zaliczyłam wtopy i aż mi wstyd iść następnym razem.
        Przedostatnim razem majtki, mi spadły gdzieś za szafeczkę koło fotela ( straszny zasyfiasz jestem i rozrzucam nieświadomie części garderoby gdzie popadnie) nie mogłam ich dostać - a robiłam ze 3 podejścia. W końcu lekarz: CO PANI TAM ROBI? A ja że mi majtki spadły i nie mogę dostać..I CO - wstał i mi dostał. Nie mogę tego przeboleć.
        Drugim razem tak się nabijał ze mnie, że z nerwów nie mogłam sobie drzwi otworzyć, szarpie i szarpie i szarpie a on na to : "TO NIE TE DRZWI - to jest schowek, obok są te właściwe. Podchodzi pani, chwyta za klameczkę i się otwierają ""

"kiedyś, stojąc z gołym tyłkiem u gina, zamiast panie doktorze, powiedziałam proszę księdza"
        "ale dlaczego?"
        "No co ty, nie wiesz dlaczego"
        "kurcze, u mnie kolęda inaczej trochę wygląda"

"Ja dwa razy byłam u ginekologa, który jak się schodziło z fotela podawał rękę mówiąc: proszę Nie poszłam do nieggo więcej, choć podobno był dobrym lekarzem."
        • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 26.02.11, 23:41
          "a on się nie szarpnął i na do widzenia nie powiedział " szczęść boże" , albo " z bogiem" albo " idz w pokoju Chrystusa w imię Ojca i ..." ?

Znam takiego lekarza, który by to podchwycił i już zawsze by pił do tego " proszę księdza" wyżej wymienionymi tekstami."

"Oczywiście, że podchwycił. Bo to typowy jajcarz. Ja dostałam takiego ataku głupawki, że gaci nie mogłam wciągnąć, on tez rechotał za biurkiem. Malo tego, chodziłam do niego przez kilka lat, robił mi cesarkę, zawsze witał mnie słowami "niech będzie pochwalony". To był taki nasz żarcik. No i kiedyś pojechałam odwiedzić sąsiadkę na jej działce, szykujemy grilla. Schodzą się jej znajomi i widzę nagle znajomą postać. I kto idzie? Sam pan ginekolog, który okazał sie być wujkiem mojej znajomej. Rany nigdy nie siedziałam przy jednym stole na imprezie z własnym ginem. Miałam wrażenie, że on ma przed oczami moją grażynke....
          A przy okazji, pora odwiedzić wielebnego..."

"PO połowie ciązy poszłam na USG. Zdejmuję majtki, kładę się z gołym towarem na leżance, rozsuwam nogi , a pan doktor: to miło z pani strony, ale na tym etapie robimy juz przez powłoki brzuszne."

"Kiedyś za czasów studenckich miałam miec usuwane znamię z okolic piersi. Połozyłam się wystraszona na leżance w staniku. Na to lekarz:
          - Proszę zdjąć stanik, bo się nie dostanę do znamienia.
          Więc zdjęłam i chciałam rzucić na fotel, który stał może ze 2 metry do leżanki. Ale jakoś tak rzuciłam, że lekarz go złapał w locie... Wyglądało to komicznie A mnie się wstyd zrobiło i do końca czułam się zażenowana. Lekarz młody i przystojny"

"Byłam z 4-tygodniowym synem na badaniach w CZD, pół dnia to trwało, scyntygrafia nerek. Na koniec była wizyta u urologa. Po omówieniu wszystkiego i zadaniu 1000 pytań powiedziałam dziękuję, do widzenia. I skierowałam się do drzwi... zapominając zabrać malucha, który przysypiał w foteliku samochodowym."
    • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 00:53
      może się jeszcze rozwinie Czytam i płacze ze śmiechu
      • miau_weglowy Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 00:57
        eee, taki krotki... ;P
        ale moj kot tez mi przynosil myszy pod drzwi :D
        • miau_weglowy nie doczytalam 24.07.11, 00:59
          o tym systemie nagan i pochwal :D
          biedny byl moj kot, zero reakcji z mojej strony, pewnie nie wiedzial, co robic :D:D:D
        • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 00:59
          kot brata je... muchy.
          • miau_weglowy Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 01:06
            zachwycilk mnie manifest na tamtym forum :D:D:D:
            czemu my nie mamy takiego ladnego i madrego? ;P
            • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 01:11
              o nie! już i tak przez koty obraz zjeżdża możliwie najniżej, nie zdzierżę jakiegoś manifestu na 12 cm wysokości!
              • miau_weglowy Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 01:15
                a jakie maja tam ekscytujace tytuly watkow:
                czym zaslonic dziure w scianie?
                co pijecie w upaly?
                jak przechowywac paragony? (rotfl)
                to z 1.strony

nie czytam watkow, bo zmywam sie spac.
                tylko: czy bede mogla zasnac nie wiedzac o paragonach? :D
                • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 01:19
                  to jest dopiero czad: "Co sie mogło stać korniszonom" i "zaprane skarpety", szkoda, ze nie "naprane" :))
                  • miau_weglowy Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 10:24
                    na nasze potrzeby mozemy przyjac,ze zaprane to wyzszy stopien naprania :D:D
                    • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 10:52
                      jeszcze przyszedł mi głowy wyraz "naprute" ;D
                  • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 24.07.11, 11:27
                    "Co mogło się stać korniszonom?" - to brzmi jak tytuł jakiegoś filmu sensacyjnego albo artykułu z Faktu!
    • apersona Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 15:21
      Efekty kwantowe wychodzą w praniu

brezly:
      Wczoraj w robocie przy serniku urodzinowym znow dyskusja o lamaniu parzystosci skarpertek przez pralki automatyczne. Zwolennicy Teorii Malych Sloni Kradnacych Skarpetki starli sie ze zwolennikami Drugiego Swiata, zaczynajacego sie w pralce. Co bardziej obeznani z fizyka teoretyczna stwierdzili ze nie do odroznienia jest czy Drugi Swiat kradnie nam skarpetke czy tez obdarza nas antyskarpetka. Z drugiej strony antyskarpetka jest tozsama ze skarpetka poruszajaca sie "pod wlos" czasu, czyli od przyszlosci do przeszlosci. To ostatnie jest przekonujace, bo dobrze opisuje cos tym znamienne, ze bylo a nie i nie bedzie.

modliszka61:
      Tu żadne zasady mechaniki klasycznej nie mają miejsca i im bardziej pod jej kątem próbujecie sobie to jak najdociekliwiej wyłożyć, tym bardziej w (b)rezonerstwa (;-}}) sidła popadacie. Czy Pan zauważył, że zjawisko to wystąpiło dopiero w dobie pralek automatycznych z funkcją wirowania ? To właśnie to zjawisko znikania skarpet w czasie wirowania dosłownie ocieka kwantami. Funkcja wirowania to najnormalniejsze "beam me up " quantum teleportera w jego spinie substancja skarpetkowa w ruchu obrotowym przy zachowaniu symulacji prędkości światła tak normalnie przenosi się do światów równoległych.W moim gospodarstwie domowym są tylko czarne skarpety .
    • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 19:58
      Wiem, wiem, wiem, że nie powinnam się śmiać z cudzego nieszczęścia...
      Zastanawia mnie tam jedna laska, która pisała z częstotliwością puszczania prania przeze mnie :))
      • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 20:19
        Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

To jest genialne!

Przyznam, że nie ogarniam tego, jak można wchodzić w związki z kimś, z kim w żadnym języku nie można się dogadać bez słownika i tłumaczeń z netu
        • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 20:25
          Poprzeklejam co ciekawsze wątki:

"Oto te zdania:Niestety nie mozemy byc razem,poniewaz ja nie znam Twojego jezyka a ty mojego.Nawet zadnego innego w ktorym moglibysmy sie porozumiec...Wiec chyba rozumiesz..."

"Czesc! Zgadnij kto odebral go z lotniska i gdzie pojechali?Przykro mi on caly czas Cie oszukuje."

"żonaty??Naprawde?Gratulacje wierze,że warto to powiedzieć.
          Wszystkiego co najlepsze "

"KOCHANIE, TAK BARDZO CIĘ (RRA*), I MOGĘ CIĘ USŁYSZEĆ, BOISZ SIĘ
          MNIE, BO NIE WIESZ, JAK ZAREAGUJĘ. ZNÓW MILCZYSZ I POWOLI
          PODCHODZISZ DO MNIE, TULISZ MNIE, DAJESZ MI BUZIAKA I ZNÓW MI
          MÓWISZ: TYLKO CIEBIE KOCHAM, SKARBIE, NA ZAWSZE." "

"Jesli posiadasz e-maila, badz staly adres zamieszkania na
          ktory moglabym wyslac list to napisz mi go w smsie.W ten sposob
          bedziemy mogli utrzymac dalej ten kontakt...Pozdrawiam cieplo "

"hej Czy któraś z was wie moze jak jest po albańsku "bezszczelny""

"nie zaslugujesz na to, nawet na to, zebym ci powiedzial dobranoc dobra, dobranoc, nie jestem glupkiem, zeby pozwolic ci ze mna
          pogrywac "
          • miau_weglowy Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 22:25
            ten ostatni tekst jest taki z letka psychiczny :D
            taki... nieszczelny :D
        • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 25.07.11, 20:28
          ""Przepraszam... Bardzo przepraszam... Nie chciałam źle... Chciałam
          tylko, żebyś mnie kochał.. Ale chyba chciałam za dużo. Nikt mnie nie
          chce zrozumieć, może dlatego krzywdzę innych w tym ciebie... Nie
          chciałam cię zranić... Kocham cię - Odpisz" "

"Jesteś strukturą na dnie mojej duszy, w moich snach jesteś przy
          moich ustach. Czemu, moja ukochana, to wszystko się dzieje?!! Dla
          ciebie zrobiłbym wszystko - wskoczyłbym w ogień, umarłbym. Wciąż mam
          pogmatwane myśli, a mój umysł odnajduje spokój, tylko gdy ciebie
          wspomina. Jak bezcelowe są pytania, które sobie stawiam: Mówisz, że
          mnie kochasz? I od razu płyną mi łzy, naprawdę ciebie kocham, czemu
          mnie nie rozumiesz. Piszę całą siłą ołówka; kochałem ciebie, kocham
          i zawsze będę kochał. Nawet jeśli ciałem należeć będę do innej, moja
          dusza będzie twoja. Będziesz nierozerwalną częścią mojego życia. Gdy
          moje ciało przykryje czarna ziemia, mam nadzieję, że ustaną wtedy
          bolączki mojego serca, wylane za ciebie łzy; wtedy będą już należeć
          tylko do Boga. Mam nadzieję, że mi wybaczy grzech, jaki popełniłem
          względem siebie, kochając ciebie bardziej niż własne życie. "Ah,
          gdybyśmy byli razem i gdybym nie myślał o śmierci, tylko o tobie,
          tylko o tobie, tylko o tobie...... "

(Patrzcie, patrzcie, w Albanii też są kursy NLP. Niejaki kombi z FK się ucieszy)

"Piszesz, że mnie kochasz, ale tak naprawdę niewiele o sobie wiemy.
          Myślę też, że trochę nas dzieli, nie sądzisz ?( bariera językowa,
          kultura, tradycje itp.) Chciałam Ci powiedzieć, że nie mam nic
          przeciwko temu, jeśli chciałbyś znleźć sobie dziewczynę w Albanii.
          Oczywiście, jeśli chcesz, możemy nadal utrzymwać koleżeńskie
          stosunki poprzez pisanie e-maili. To dla mnie nie problem. Proszę,
          odpowiedz. "

""Wiem, że Cię zraniłem; wiem, że nigdy mi nie ufałaś, ale jestem
          szczęśliwy, że nie zeszłaś na psy. Beato, jestem teraz zaręczony,
          zostały mi 2 dni. Wiem, że to cię rani, ale tak bywa w życiu.
          Czekałem na Ciebie, kochałem cię całą duszą, i do grobu będę cię
          kochać. Ciałem należę do innej, ale moja dusza jest twoja. ŻYCZĘ CI
          SZCZĘŚCIA W ŻYCIU""
    • gazeta_mi_placi Re: Fajne wątki do przeczytania 26.07.11, 13:57
      Egipcjanin Bob z hotelu Roma, kultowa postać już był?
      • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 26.07.11, 13:59
        Dawaj, nie kojarzę żeby tu był jakikolwiek Bob, a nawet jeśli, to przecież śmiech to zdrowie. :D
    • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 26.07.11, 21:08
      Dopiero się rozwija :)

forum.gazeta.pl/forum/w,567,127336910,127336910,Do_czego_zdolne_sa_tesciowe_.html
    • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 04.08.11, 11:02
      tak trochę na przekór - artyluł a nie wątek. :))

"Kierownik pociągu rozkładał tylko ręce, że były karteczki, ale ludzie je pozrywali. Zaczęła się pyskówka. Zastanawialiśmy się, czy nie zabrać syna do domu - opowiada Grzegorz Muzia, ojciec 10-letniego Radka."

"Pociąg odjechał z godzinnym opóźnieniem - dodaje Muzia.
      Następne półtorej godziny podróżni stracili w Łodzi. Na stacji zastrajkowali kolejni pasażerowie, którzy z powodu tłoku nie potrafili wejść do środka. Wymusili na kolejarzach dołączenie następnego wagonu. Jakby tego było mało, później zepsuł się elektrowóz. - Na miejsce dotarliśmy po prawie dobie, więc tempo jak w Trzecim Świecie. Dobrze, że w Gdyni kolejarze na naszą prośbę dowieźli wózek z wodą, bo baliśmy się, że dzieci nie będą miały co pić (...)"

Przepszam, nie mogłam się oprzeć :))))
    • nuova parowanie tytułów watków :) 08.08.11, 13:14
      dziś z fm:
      1. "czego facet chce, czego nie, wytłumaczcie" - "co będzie lepsze alufelgi czy kołpaki"
      2. "niesprawiedlowość" - "raz w tygodniu to dla mnie za mało"
      3. "kto jest synonimem bogini sexu i ..." - "... jak sobie z tym radzicie... panowie??"
      4. "wieczór kawalerski" - "dlaczego udaje, że ma pieniądze"
      5. "czy to legalne?" - "traktowanie partnera jak własne dziecko"
      6. "czy minetka podnieca facetów?" - "pytanie do kobiet"
      :))
    • sootball Re: Fajne wątki do przeczytania 18.08.11, 22:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,89226,95050556,106254014,Przyjmujemy_do_rodziny_nowa_suczke_.html?s=0&v=2
      Opowieści Damy Kier o zwierzakach. Przesympatyczne i lekkim piórem pisane.
      • sootball Re: Fajne wątki do przeczytania 18.08.11, 22:34
        im dalej, tym lepiej.
    • apersona Szukającym porady w necie 01.09.11, 23:42
      odpowiadają na forum Kobieta:

https://forum.gazeta.pl/forum/w,16,128452794,,moj_facet_wysmial_moje_lzy.html?v=2

https://forum.gazeta.pl/forum/w,16,128455767,,Wydawalo_sie_ze_tu_mozna_podyskutowac_o_klopotach.html?v=2

• apersona Do pooglądania 03.09.11, 17:11
      Amatorów kącika dezajnerskiego pewnie zainteresuje wątek:
      Jak zabić obraz
      • 3.14-roman Re: Do pooglądania 04.09.11, 22:00
        Dorian Gray powinien służyć tutaj radą... tylko, że w jego przypadku robienie kuku obrazowi wyszło trochę nieszczęśliwie.
    • 3.14-roman Re: Fajne wątki do przeczytania 04.09.11, 22:02
      Nie tyle śmieszne, co zaskakujące

forum.gazeta.pl/forum/w,571,121977876,,Zlote_mysli_ex_.html?s=0
      Czyli - eksmężowie i ich poglądy na życie.
    • nuova Re: Fajne wątki do przeczytania 10.09.11, 20:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,107912,128338978,128338978,Klan_pijana_Zyta_.html
      nie ogarniam, ale posmiac sie mozna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka