Dodaj do ulubionych

Nie polecam...

• jowitka345 Re: Nie polecam Kinia117 29.10.11, 21:18
      Mimo, że do transakcji ostatecznie nie doszło, chciałabym opisać co zaszło...
      Zarezerwowałam kurtkę u Kinia117 jakos na początku października.. i teraz tak..nie odzywała się ok 2 tyg... napisałam do niej maila, że prosze o kontakt nie odpisała..natomiast odpisała mi w innym wątku, że wieczorem pomierzy kurtkę i da mi znać ( to było jakieś 1,5 tyg. temu, oczywiście nie dawała znaku a na forum sie udzielała... napisałam jej kolejnego maila,że jeżeli nie chce sprzedac kurtki to niech mi o tym napisze a nie milczy i znowu odpisała, że w weekend ( bo jest na wyjeździe) pomierzy kurtkę i da mi znać... natomiast widzę, że na forum się udziela od paru dni a do mnie nie odzywa się. Po prawie m-cu odechciało już mi się transakcji z kinia117 i czekania na jakikolwiek kontakt.
      • kinia117 Re: Nie polecam Kinia117 06.11.11, 23:38
        jowitka przepraszam, rzeczywiscie jakies 1,5tyg temu moje tesciowa wziela sobie ode mnie kurtke zapomnialam o tym napisac na forum.
        Rzeczywiscie ze zmierzeniem jej mialam problem bo ciagle a to dzieci, a to nie mial mi kto w niej zdjecia zrobic tym sposobem przelezala sie i oddalam ja tesciowej. Zauwaz ze nawet jak sie udzielalam nie pisalam czesto wymiarow bo nie bylo mnie w domu. Do internetu dostep mam ciagle. A dzieciece ciuszki czesto nawet kiedys juz mierzylam i jak nie mam czasu odgrzebywac ich w pudlach odszukiwalam w wyslanych mailach. Z kurtka nie mialam takiej mozliwosci.
        Akurt nie zawiodlam nigdy w przypadku wysylki przedmiotow, czy stanie ubranek, czy moich opisac zgodnych z rzeczywistoscia. Uwazam ze to bylby wiekszy problem. Niestety nawet jak sie staram czesto wchodzic na forum umyka mi czasami ze ktos zagladal na moj watek bo szybko spadaja.
        • agnieszka_marki nie polecam kupującej abigail83 17.11.11, 11:03
          Niestety muszę wystawić taką ocenę kupującej abigail83. Kupiła ode mnie kombinezon reimy, który oceniłam na stan bardzo dobry/dobry. Kombinezon z zewnątrz w stanie bardzo dobrym bez plam, dziur, przetarć i innych uszkodzeń, wewnatrz podpisany na metce i dlatego napisałam stan dobry. Kombinezon był zadbany, ale sporo noszony, co zaznaczyłam w opisie. Kupująca albo zbyt pochopnie podjęła decyzję o kupnie, albo po czasie się rozmyśliła i szuka powodów by go zwrócić. Kombinezon, jak napisałam w opisie, jest wiosenno-jesienny lub na lekką zimę, więc prawdopodobnie z tych powodów i szybko nadchodzącej zimy, kupująca chce go zwrócić, starając się wmówić mi jakieś zaciągnięcia i wytarcia na kolanach. Nie jest to poważne podejście do zawieranych transakcji, ja nie mam sobie nic do zarzucenia, opis był zgodny ze stanem faktycznym. NIE POLECAM TEJ KUPUJĄCEJ.
          • abigail83 Re: nie polecam kupującej abigail83 17.11.11, 12:13
            Sprzedająca napisała w opisie, że kombinezon był noszony przez jej córkę, a przywiozła go bratowa z Irlandii, stąd nietypowa jak na Reimę rozmiarówka - 92, a małe, i że stan bardzo dobry/dobry.
            Kombinezon jest w stanie co najwyżej dobrym, myślę, że w tej Irlandii zakupiono go po prostu w lumpeksie, wygląda na mocno "sterany" i wiekowy. Ma pościerane wszystkie elementy odblaskowe, metki wewnętrzne sprane do białości (nie wiem więc, skąd hipoteza o 92), ma przetarcia na kolanach i pupie. Reima tak łatwo się nie spiera i nie niszczy.
            Nie rozmyśliłam się, bo potrzebuję cieńszego kombinezonu, bo córka ma w wózku b.ciepły śpiwór. Natomiast opis wprowadzał w błąd, stąd moja chęc zwrotu kombinezonu - zaproponowałam, że pokryję koszty obu wysyłek. Niestety kupująca "zwrotów nie przyjmuje".
            Polecam brać to pod uwagę oraz odejmować jedną "gwiazdkę" od jej opisów.
    • lolcia928 Re: Nie polecam kupującej motylk-kk 25.11.11, 22:43
      Pani była zainteresowana kupnem ode mnie fotelika do karmienia. Wszystko co do transakcji (koszty wysyłki, sposób wysyłki, dane do przelewu, dane do wysyłki) było dogadane. Przelew miał być w poniedziałek ja spakowałam paczkę gotowa ją jeszcze w poniedziałek lub we wtorek wysyłać no i od tamtej pory cisza a poniedziałków już minęło kilka.
      Nawet pisałam czy się rozmyśliła czy coś się stało ale zero odpowiedzi. Rozumiem, że mogła się rozmyślić ale fajnie byłoby gdyby mnie o tym poinformowała. A ja od dwóch tygodni czekam z tą paczką i nie wiem czy mam ją komuś sprzedać czy jeszcze poczekać.
      A i dodam, że motylk-kk udzielała się w miedzy czasie na forum.

Jeśli chcecie przeprowadzać sprawnie transakcję to na pewno nie z nią.
      Nie polecam!!!!
    • malowanka06 Redmasiek 30.11.11, 17:28
      2 XI zarezerwowała ubranka (lub wcześniej?), otrzymała dane do przelewu, ponowiłam pytanie czy nadal je chce i cisza od tego czasu. A wystarczyło napisać, że rezygnuje, na forum się pojawia. Do transakcji nie doszło więc a szkoda bo w między czasie ktoś pytał o ubranka.
    • jowitka345 Re: Nie polecam dominika99211 07.12.11, 21:52
      Po raz kolejny jestem zmuszona napisać tutaj.
      Zakupiłam od dominika99211 płytę CD, przyszła cała porysowana ( o czym sprzedająca nie napisała) a odtwarzacz jej nie czytał. Osoba ta w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, ze coś może być nie tak, jest niegrzeczna, twierdzi, że zrobiła mi przysługę sprzedając tą płytę.Mąż płytę przeczyścił, odtłuścił i poszła, ale dzisiaj znowu odtwarzacz jej nie czyta. Dominika 99211 twierdzi, że płyta nie podoba mi się i dlatego chcę ją zwrócić to jest totalną bzdurą.. zakupiłam płytę w dobrej wierze którą teraz mogę powiesić sobie na lusterku w samochodzie bo sprzedająca nie chce zwrócić kosztów przeze mnie poniesionych i przestała odpisywać na maile.
      tutaj zdjęcia płyty:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/rb/p3gr/tCD3CDbgTlFf107RFB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/rb/p3gr/d6UHZ9fCHh4QQASS2B.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/rb/p3gr/W463JhRafzugesvVpB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/rb/p3gr/YL6ShojulJFbBzoPzB.jpg
    • kroliczyca80 nie polecam annie_2 09.12.11, 11:54
      Niestety, ciuszki opisane jako bdb i -bdb, w rzeczywistości zdecydowanie odbiegają od tego stanu. Kupiłam trzy sweterki, dwa z nich są bardzo mocno sprane, na ściągaczach i przy zamku sporo jaśniejsze, zaś wszystkie w dotyku są takie sztywnawe, jakby lekko sparciałe (wyprałam je i wrażenie zostało)... To tylko podejrzenie, ale wydaje mi się, że spędziły trochę czasu w ciucholandzie i tam odłowiła je annie_2... Oczywiście poinformowałam annie_2 o swoich odczuciach, ale bez odzewu. Ponieważ nie raczyła mi nawet odpowiedzieć, zamieszczam info tutaj. Przykro mi.
      • sloneczkoasia nie polecam anilorak_2005 13.12.11, 08:21
        Kupiłam u niej grę planszową (nr 2) i kucyki (nr 11) z tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,96171,130957245,130957245,Gry_scrabble_mata_kucyki_wszystko_na_sprzedaz.html
        Od poczatku kontakt mailowy był dosyć zdawkowy; na pytania w jakim stanie są poszczególne rzeczy odpwiadała tylko co jest zarezerwowane, a co jeszcze wolne. Na ponownione pytanie odnosnie stanu tych rzeczy napisała:
        (...) Kucyki sa z zestawow sprzedawanaych w tesco. uzywane wiec nie sa nowe, ale czyste i sprawne.dodatki do nich to przede wszystkim akcesoria do wlosow grzebyki, szczotki i zapinki. (...)
        Po wpłacie na konto długo nie mogłam doczekać się przesyłki: dlatego pytałam o to mailowo, zamieściłam też zapytanie na forum. Niestety nie raczyła już odpowiedzieć na żadnego maila, ani w wątku na forum. Ale wreszczie po długim czasie oczekiwania dotarła do mnie przesyłka. Dziwnie wysłana, bo: nie można było odczytać na kartce adresowej: ani adresata, ani nadawcy - panie na poczcie tylko według jakiś numerów nadawczych doszły do tego, że ta przesyłka jest do mnie.
        Gra jest fajna, zgodnie z opisem sprzedającej.
        Niestety kucyki są w gorszym stanie: niektóre są przybrudzone, niektóre popisane flamastrem lub długopisem, spora część z nich ma mocno poplątane grzywy/ogony. Ale najgorsze, że śmierdzą dymem papierosowym sad Zastanawiam się czy dać je córce do zabawy... Mam do niej żal, że nie uprzedziła o tym... a pisała, że są czyste...To nie fair nie napisać o defektach sprzedawanych rzeczy!
        Po otrzymaniu przesyłki napisałam do niej chcąc wyjaśnić tę sytuację, ale ona nadal się nie odzywa sad dlatego piszę w tym wątku.
        Nie polecam anilorak_2005
    • 1alfa1 Ostrzeżenie - Agnieszka P. z Marek 02.01.12, 13:46
      Posługująca się adresem email jakaaga28@....
      Niestety nie znam nicku z gazety - nie dopytałam
      Dokładny adres i nazwisko podam zainteresowanym na priv.

Agnieszka zarezerwowała sporo zabawek, twierdziła, że przelew zrobiła 17.12, przysłała mi nawet potwierdzenie, ale było jakieś dziwne, więc wstrzymałam się z wysyłką.
      Prosiła o szybką wysyłkę, że chce mieć prezenty na gwiazdkę, że dostała info w swoim banku o realizacji przelewów nawet do 7 dni itd.
      Już nawet miałam wysłać, ale ponieważ mam również konto w tym samym banku co Agnieszka, zaproponowałam żeby wpłaciła ponownie, a ja zwrócę pieniądze jeśli przyjdą podwójnie (tzn na oba konta). Od tego czasu, czyli od 21.12 brak kontaktu - nie odpowiada na emaile. Wpłaty oczywiście nie ma do dziś.
      Tak więc OSTRZEGAM - wygląda mi to na oszustwo.
      • nini6 Re: Ostrzeżenie - Agnieszka P. z Marek 03.01.12, 13:04
        agnieszka.paczuska
        forum.gazeta.pl/forum/w,16712,127190717,,Zamienie_mnostwo_ciekawych_rzeczy_dla_dzieci_i_mam.html?v=2
        • 1alfa1 Re: Ostrzeżenie - Agnieszka P. z Marek 04.01.12, 22:02
          tak - to właśnie ta osóbka
          • andzi-a233 Re: kupująca alutka_malutka 19.01.12, 14:00
            zarezerwowała u nie body, twierdziła ze wpłaciła pieniądze ale przelewu oczywiście nie otrzymałam. Bardzo utrudniony kontakt, długo odpisywała na maile, ciągle mi mydliła oczy.
            Myslałam,ze coś się jej stało ale na innych forach się udzielała.
            Po co w ogóle rezerwowała ciuchy, skoro ich nie chciała?!
            Szkoda czasu, brak słów
            • eedytkaa Re: kupująca alutka_malutka 28.01.12, 21:42
              no i u mnie ta sama sytuacja, z tym ze zarezerwowała a potem dłuuugo cisza...
              no i oczywiście mineło sporo czasu a alutka_malutka do dziś sie nie odezwała
              • necia27 Re: kupująca alutka_malutka 22.02.12, 20:41
                admina tego forum, kasuje wątki, kupić mogę ale już sprzedać to nie,
                żegnam
              • pasik Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 15.03.12, 22:26
                Niby dziewczę sprzedało dużo na forum, niby myśli ,a sama dołki pod sobą kopie.
                Kupiłam od niej kilka rzeczy w opisie wszędzie zaznaczyła jako NOWE.
                1. źle zapakowana przesyłka,czubki butów wystawały z niej..prawdopodobnie wypadł pasek z paczki... przeboleję
                tu zaczynają sie schody..bo chciałam porównać opisy rzeczy ,które dostałam..ale żadnych zdjęć w albumie nie znalazłam bo zostały wykasowane wraz z opisami
                rozmowa trwała od poniedziałku- praktycznie niczego do sprawy nie wniosła.

Kupiłam kurtkę-płaszcz w opisie NOWA ( tutaj niestety mamy kilka definicji tego słowa bo według sabki 22 rzecz nowa to taka,którą trzeba odświeżyć bo są na niej plamy.

Dla mnie NOWE ubranie to takie, które nie było noszone.
                Przedstawiam zdjęcia - brudnej podszewki, plamek i zacieków na kurtce, czerwonych zatarć na rękawie oraz z tyłu kurtki.
                https://pasik.brb.pl/albums/brudysabki-22/20120313_IMG_7907.sized.jpg

reszta zdjęć do obejrzenia tutaj:
                super NOWA kurtka

Sprzedająca problemu nie widzi....za przeproszeniem ani przeproś ani pocałuj w d....

TYM SPOSOBEM ZOSTAŁA WPISANA NA CZARNĄ LISTĘ..
                życzę wam aby takie ustrojstwo na forum się więcej nie pojawiło.
                Głupie przepraszam, a nie pisanie w co 2 mailu, że kurtkę kupiła za 190 zł..co mnie to obchodzi na dobrą sprawę.
                • sabka22 Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 16.03.12, 22:30
                  Więc tak,odniosę się do kołnierzyka bo już wiem skąd zacieki...pytałam mamy bo kurtka była u niej,była przymierzana i pobrudzona fluidem więc mama wyczyściła kołnierzyk.
                  Ja tego nie zauważyłam bo nawet kurtki nie odpinałam,mój błąd przyznaje.
                  Druga sprawa,piszesz że nie doszłaś ze mną do porozumienia,w jednym mailu pisałam abyś napisała czego oczekujesz-zero odzewu,w następnym pisałam że zwrócę Ci pieniądze jeśli chcesz-zero odzewu.
                  We wszystkich twoich mailach było tylko jedno-musisz to nagłośnić.
                  Więc wniosek jeden,taki że nie chodziło Ci o polubowne załatwienie sprawy i tyle.
                  Następna sprawa co do opakowania przesyłki,spotkałam się ostatnio z prośbami aby pakować w reklamówki,worki bo nie które osoby nie chciały dopłacać za opakowanie...zapłaciłaś za samą przesyłkę czyli oczekiwałaś że karton kupię za swoje?bo akurat nie posiadam w domu.
                  Gdy wysyłałam paczkę była zapakowana w reklamówki i worek oraz oklejona,nie przyjeli by na poczcie gdyby była rozwalona czyli stało się to nie z mojej winy,a Ty mogłaś uszkodzonej przesyłki nie przyjmować.
                  Co do czerwonych śladów na kurtce to jakiś kosmos,takowych nie było.
                  Wysłałam sporo paczek ostatnio i każdy był zadowolony,każdy zrozumiał że rzeczy leżały i każdy wyraził chęć że sam sobie wypierze..
                  W opisach było że rzeczy są do odświeżenia,widać nie doczytałaś.
                  Jedynie przepraszam za ten kołnierzyk,ja tego nie zauważyłam,no ale chciałam zwrócić pieniądze,nie odpowiedziałaś na to,jedynie KRZYCZAŁAŚ że musisz nagłośnić sprawę..
                  Wniosek wychodzi sam z siebie.
                  To tyle,nie mam nic do dodania.
                  • pasik Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 16.03.12, 22:46
                    Pokaż opisy pokaż zdjęcia..to Twój kolejny błąd. Niestety do niczego nie mogę się odnieść -wszystko wykasowane. Cała Twoja sprzedaż jest błędem..bo zacieki nie tylko są na kołnierzu ,a także przy kieszeniach.
                    Kartony bez problemu możesz zdobyć w każdym sklepie bez płacenia.taka rada na przyszłość.
                    Oszukujesz zwyczajnie albo nie pisz, że rzeczy sa nowe, bo to zwykłe wciskanie kitu na forum.
                    • aurinko Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 09:16
                      Pasik, mozesz napisac czy rzeczywiscie Sabka zaproponowala Ci abys zwrocila jej te kurtke a Ty nie skorzystalas z mozliwosci zwrotu?
                      • pasik Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 19:54
                        Umieściła to gdzieś tam między zdaniami po kilku moich mailach, tylko ja nie chcę kurtki zwracać bo trafiłam w rozmiar. Poza tym sprzedająca brudu nie widzi.
                        Doszłam do wniosku ,że w szafie przewala się błoto i woda.
                        Tu chodzi o fikcyjne używanie słowa NOWE w opisie
                        ( który nie jest dostępny ani zdjęcia)
                        Widziałaś zdjęcia brudnego płaszcza, czy też sprzedajesz takie nowe rzeczy czy określasz je jako używane ( w różnym stopniu)
                        I tak idzie w zaparte.
                        • aurinko Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 20:12
                          pasik napisała:

> Umieściła to gdzieś tam między zdaniami po kilku moich mailach, tylko ja nie ch
                          > cę kurtki zwracać bo trafiłam w rozmiar.

Pytalam tylko o to czy sabka zaproponowala Ci zwrot i czy to prawda, ze nie chcialas robic zwrotu tej kurtki, odpowiedz zawarlas w zacytowanym zdaniu, takze dziekuje za odpowiedz.
                          • sabka22 Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 21:54
                            Proszę kopiuję mojego maila,oceńcie sami czy to jest proponowanie między zdaniami żeby kurtka została odesłana:

"paseczek wsadziłam do woreczka małego śniadaniowego...
                            Nie chciałam nikogo oszukać,wykorzystać itd bo i po co.
                            Rzeczy leżały długo u mamy w szafie,przywiozłam nie dawno i
                            wystawiłam,nikt tego nie nosił bo nie miał kto.
                            Nie wiem czy straszysz mnie tym że to pójdzie dalej czy jak?nie wiem
                            nic o żadnych czerwonych plamach,masakra jakaś to co opisujesz,zrobisz
                            jak zechcesz,ja nie wiem co mam Ci zaproponować,jesli chcesz odeślij
                            ją ja Ci zwrócę pieniądze i tyle,bo nie mam zamiaru żebyś mnie
                            straszyła że to pójdzie dalej,bez sensu takie zagrywki.
                            Pisałam w niejednym wątku że te ciuchy są do odświeżenia bo leżały
                            długo,inni którzy kupowali NOWE są zadowoleni,było tak jak w opisie.
                            Pozdrawiam."

ten mail wysłałam po drugim mailu PASIK a nie po wielu mailach jak pisze,chciałam zwrócić pieniądze,nie dostałam nawet odpowiedzi na ten temat,w każdym mailu tylko to że nagłośni sprawę.
                            A szkoda bo nie chciałam takiej sytuacji jaka zaistniała,moja wina bo uwagi nie zwróciłam ale ileż mogę proponować?
                            W następnym mailu napisałam żeby zaproponowała co w związku z tym i też zero odpowiedzi.
                            • pasik Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 22:16
                              A ktoś prosił o ujawnianie korespondencji? Pewnie nie ma czego wymagać od kombinujących inaczej.
                              Teraz przedstaw w ilu mailach pisałam ,że nagłośnię sprawę, bo ja sobie przypominam jedensmile
                              jeżeli cytujemy"Zostanę z ta kurtką brudną... sytuacje opiszę bo i po co kolejną osobę masz nacinać."
                              Nie ma to jak odchodzenie od meritum sprawy.
                              Chciałabym zobaczyć wątki, w których piszesz o odświeżeniu "nowych- brudnych" ubrań, albo naucz się poprawnie opisywać stan rzeczy.
                              Dla mnie koniec, ciekawe ile plam zejdzie po praniutongue_out

P.S Paska do bluzki tez nie mam, prawdopodobnie wypadł z tego świetnie opakowanego niebieskiego worka.
                              • sabka22 Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 18.03.12, 22:51
                                Ale powiedz kobieto co mam Ci jeszcze zaproponować???oddać Ci pieniądze a Ty kurtkę sobie zatrzymasz tak?wtedy będzie ok?Pomyśl trochę,wyrzucasz mi jaka stratna jesteś a zwrócić kurtki nie chcesz,nie rozumiem.
                                • sabka22 Re: sabka22 ...ręce opadają NIE POLECAM 19.03.12, 20:32
                                  A dlaczego komentarze zostały usunięte?od Aurinko np?albo moje?bo ujawniłam maila?jesli tak to proszę wykasować także post PASIK ten wyżej bo także cytuje zdanie z maila.
    • mamalusi madzik0711/ niepoważna sprzedająca 15.05.12, 19:37
      12.05 zarezerwowałam sukienkę
      14.05 dostałam dane do przelewu
      nie zdążyłam wpłacić, bo 15.05 dostałam maila, że sukienka nieaktualna, bo "właśnie porwała ja moja bratowa dla siebiesmile Wiec nici z niej."

Gratuluję podejścia do sprzedaży!
      • ireland1 Re: daisy1984 niepoważna sprzedająca 30.05.12, 10:11
        Zarezerwowałam u niej buty, miałam już wpłacić kasę, a ona mi pisze,że buty już nieaktualne. Jak tak można!!! Ktoś dał więcej i sprzedała tamtej osobie??
        NIE POLECAM niepoważna osoba!
    • aneta347 gk102 nie polecam 20.06.12, 21:33
      Kupiłam u gk102 spodnie ....niestety wymiary się nie zgadzają uncertain ....sprzedająca wiedziała że zależało mi na spodniach z wysokim stanem ...zapewniała że takie są ...a przyszły typowe biodrówki .....stan jest niższy o 8 cm od podanego przez gk102 uncertain

napisałam do niej maila ale cisza ....już drugi tydzień ( a wcześniej odpisywała bardzo szybko) uncertain

tak wiec ja NIE POLECAM gk102

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka