Gość: wy IP: *.chello.pl 16.08.08, 22:59 Witam, Przymierzam sie do rekontrukcji wiezadla krzyzowego. Czy ktos z Was mial do czynienia z dr. Szymanikiem ze scanmedu? Prosze o opinie na jego temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wika Re: ortopeda w krakowie IP: 195.78.236.* 04.09.08, 23:40 Trochę może późno , ale zobacz na link j.n. Chyba nie za ciekawie. www.znanylekarz.pl/lekarz-19130-stanislaw-szymanik-ortopeda-krakow.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repsaj Re: ortopeda w krakowie IP: 149.156.54.* 23.09.08, 10:06 Też mam mieć zabieg u niego. Do tej pory słyszałam pochwały prócz tych z podanego linka /julia/. Kiedy masz ten zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: ortopeda w krakowie IP: *.236.spine.pl 23.09.08, 16:17 Ja nie miałam zabiegu, ale byłam niedawno w Scanmed u dr Kruka. Poszłam do niego, bo miałam problemy po zwichnięciu stawu skokowego. Wystarczyło przepisanie odpowiedniego leku i wszystko wraca do normy. Wrażenie miałam jak najbardziej pozytywne. Taki stateczny i cierpliwy w zachowaniu gość. Również operuje. Zajżyj na ten link. Tam można przeczytać o dr Kruku i nie tylko. Tj. Scanmed przy Armii Krajowej 5, www.scanmed.pl/universum/ortopedia_i_chirurgia_urazowa/chirurgia_urazowa/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
ania.moc Re: ortopeda w krakowie 12.12.08, 21:58 jak tam po zabiegoach u dr stanisława szymanika ? bo ja czekam w kolejce. Dajcie znaC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.moc artroskopia w Krakowie 15.12.08, 21:16 kto z was robił w krakowie artroskopie kolana jest juz po zabiegu i może polecić lekarza ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
repsaj Re: artroskopia w Krakowie 15.12.08, 22:35 Dr Szymanik- scanmed. Ja tak wybrałam. Są też inni świetni ortopedzi w Krakowie. Jestem po artroskopii. Jestem zadowolona. Dr narzuca swoje zdanie i musiałam się poddać. Chociaż potem ważna jest: rehabilitacja, rehabilitacja i rehabilitacja oraz cierpliwość. Co do rehabilitacji mogę przekazać trochę informacji, jak będziesz po. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.moc Re: artroskopia w Krakowie 16.12.08, 11:31 dzieki wielkie ! mam jeszcze pytanie po zabiegu ile czasu "dochodzi "sie do siebie tz kiedy można stanąć na nogi. jeśli możesz to napisz coś o przebiegu zabiegu. z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
repsaj Re: artroskopia w Krakowie 16.12.08, 22:33 Dużo napisałam w wątku kamyczka i 50/50/, jak również w:coś tam coś tam do kupy. Przeczytaj. Co rozumiesz przez dochodzić do siebie. Jak masz znieczulenie w kręgosłup to wiesz wszystko co się dzieje i możesz pooglądać na monitorze. Ja ani nie chciałam ani nie mogłam. Dostałam znieczulenie takie mieszane /niepełna narkoza + znieczulenie nerwów obwodowych,jak zrozumiałam z tłumaczeń miłej Pani anestezjolog/. Po wybudzeniu rozmawiał ze mną lekarz ale chyba jednostronnie. Pół nocy przegadałam z innymi pacjentami. Wyszłam o kulach na drugi dzień. W zasadzie żadnych opuchnięć, trochę środków przeciwbólowych i to krótko /ograniczam zażywanie z zasady/. Po trzech dniach kontrola i rozpoczęłam rehabilitację ruchową, bardzo intensywną pod okiem bardzo fajnych ambitnych rehabilitantów.W tym korekta postawy, korekta nogi. Po dwóch tygodniach doktor wyciągnął szwy.Jestem 7 tygodni po operacji/ wycięcie części łąkotki, wyeliminowanie mikrourazów za pomocą wywiercenia dziury i inne drobiazgi - to tak potocznie - bo właściwie nie mam ochoty przytaczać tu całości opisu/, od dwóch tygodni w pracy. Tak, że na nogi stanęłam na drugi dzień rano i poszłam o kulach. Każda operacja jest inna i od jej zakresu zależy powrót do sprawności. Reszta zależy od Ciebie. Poczytaj posty, mam wrażenie, że ludzie mają dużo czasu na siedzenie w domu, biadolenie no i są na tyle młodzi że myślą że zdążą kiedyś naprawić te kolana. Chyba że czynnie uprawiają sport wtedy gna ich ten pęd do ruchu, który mnie też gna z dawnego przyzwyczajenia. Brak ruchu dla mnie jest jak choroba, wykorzystałam więc okres rekonwalescencji maksymalnie - ostateczny sprawdzian na wiosnę w górach. Przez ten okres chodzę w okropnych dresiarskich butach /przepraszam firmowych/,ale z zaleconą specjalną podeszwą i wkładką ortopedyczną - koszmar, ale wytrzymam /. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
repsaj Re: artroskopia w Krakowie 15.12.08, 22:43 Zobacz na stronę www.pulsmedycyny - artykuł o najnowocześniejszej metodzie naprawy więzadeł autorstwa dr Szymanika Odpowiedz Link Zgłoś
izaciszny Re: ortopeda w krakowie 17.08.19, 16:25 ortopedą w Krakowie godnym polecenia jest dr Walczyk-Czapla z Rajtar Medica Odpowiedz Link Zgłoś