Dodaj do ulubionych

Sens tego forum

17.04.11, 02:02
Drodzy sąsiedzi, założyłem ten wątek po to aby nie psuć "głupotami" innych, pozakładanych w szczytnych celach i chciałbym się tutaj zastanowić jaką właściwie rolę spełnia to forum.
Z pewnością dla każdego jest ona inna, choć chyba większość z nas traktowała je raczej jak źródło informacji, mniej lub bardziej sprawdzonych, ważnych i tych nieistotnych ale dzięki temu wiadomo było co w trawie piszczy.
Ale jaki jest sens działań prowadzonych tutaj, kiedy nie przenosi się ich do rzeczywistości? Po co tu komu lista usterek? Już widzę, jak pracownicy VP czytają i realizują wszystko punkt po punkcie :-)
Może zamiast tracić czas na pisanie tutaj to warto, żeby każdy poszedł i zgłosił bezpośrednio to co zauważył. Im więcej będzie zgłoszeń, w tym powtarzających się tym prędzej deweloper zareaguje (to z pewnością bardziej prawdopodobne niż reakcja na wpisy na forum)
Oczywiście mam świadomość, że pewnie to nie przekona "miłośników forum" do dalszych "walk" tutaj, a było ich już sporo... mieszkańców z deweloperem, mieszkańców z Budmarem, mieszkańcow z mieszkańcami, psami, dziećmi i samochodami :-) I co to wszystko wniosło?
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: Sens tego forum 17.04.11, 02:11
      W wielu przypadkach, kiedy coś się dzieje na osiedlu, to niektórzy pierwsze co robią to odpalają forum i szukają tutaj informacji i ok, rozumiem to. Ale kiedy tych informacji tutaj nie ma to zamiast szukać ich u dewelopera to zaczyna się "gdybanie" lub "śledztwa" tutaj. Podobnie z usterkami, możemy sobie o nich popisać tu ale raczej od tego nie znikną tak jak i inne problemy.
      Mam wrażenie, że to spektakularny sukces z przegonieniem samochodu Grzesia z osiedla sprawił, że uwierzyliśmy w MOC SPRAWCZĄ tego forum :-)
    • egzek1111 Re: Sens tego forum 17.04.11, 09:16
      Sasiedzie Krug_1 jak podpisywalem umowe to wiedzialem ze to osiedle ma byc zamkniete chronione wiec furtka jest rzecza oczywista, a jesli chodzi o sens tego forum to rzeczywiscie moze i nie ma to sensu ale jasli nie potrafimy sie wszyscy zjednoczyc i razem wystapic z pozwem do sadu, (wynajac dobrego prawnika i rozlozyc koszty na nas wszystkich wtedy nie jest to takie odczowalne), to co ma sens (choc mysle ze i tak tego nie unikniemy), W indywidualnych kontaktach nas olewaja, nie odpowiadaja na nasze pisma, skargi bawia sie z nami jak z dziecmi w kolejne obiecanki wymyslaja jakies klamliwe terminy ktore nic nie maja wspolnego z rzeczywistoscia a takie forum stawia ich firme w zlym swietle pokazujac ze sa zwyklymi oszustami ktorzy przyjeli taktyke biora pieniadze a potem niech sie martwi ten co zaplacil. Wiele firm, osob prywatnych zanim wejda w wspolprace z firmami sprawdza takie fora i widza z kim maja doczynienia, w tym przypadku z oszustami wiec moze taka forma proby wyegzekwowania od nich tego za co zaplacilismy przyniesie skutek, oni tez to czytaja.
      • smile53 Re: Sens tego forum 17.04.11, 10:01
        Krug_1
        Nie wiem jakie Ty masz doświadczenia z developerem, ale w moim przypadku pracownicy VP nie odpowiedzieli na żadne z pism ani zgłoszone usterki (przesłane pisemnie). Dlatego trzeba próbować wszystkich sposobów w tym zamieszczanie tego typu wątków na forum.
        • kruq_1 Re: Sens tego forum 17.04.11, 11:33
          Oczywiście nie zamierzam tutaj bronić VP a na wykończeniu osiedla zależy mi tak samo jak wszystkim innym. Jeżeli chodzi o usuwanie usterek to kilka ich u mnie usunięto i to bez żadnych pism. Owszem, zgłaszane były po kilka razy ale jednak.
          Dlatego właśnie jestem zwolennikiem "męczenia" ich bezpośrednio.
          • lucija85 Re: Sens tego forum 17.04.11, 11:57
            ja też męczę VP ale pisemnie. Zgłaszm usterki na pismie, i proszę o potwierdzenie, ksero z ich podpisem.... I tylko w taki sposób usuwają moje usterki - telefonowanie kilkanaście razy lub moje odwiedziny i ich obietnica, że zrobią nie działa.
            • doomina Re: Sens tego forum 17.04.11, 18:39
              Drodzy Sąsiedzi !!!
              A może zamiast pisać, awanturować się, pienić na forum itp. może czasem wystarczy pójść i grzecznie poprosić.......:)
              Mi tam też wiele rzeczy się nie podoba jednak o cokolwiek poproszę to zawsze jest zrobione...a cała reszta? wierzę, że powoli...powoli....też zostanie wykonana :) :) :)
              • kruq_1 Re: Sens tego forum 17.04.11, 19:21
                Otóż to. Jak zwykle masz rację :-)
                • doomina Re: Sens tego forum 17.04.11, 20:23
                  :) a dziękuję...chodź chyba nie chodzi o to kto ma tu rację tylko bardziej o odrobinę zdrowego rozsądku !!
                  Nigdy nie traktowałam tego forum jako narzędzia do walki z GH albo jako miejsce na zawieranie porozumienia - nie tędy droga drodzy Sąsiedzi !!
                  Wszyscy widzimy jak jest i wszystkim się to nie podoba i co....?
                  I o wszystko obwiniamy GH!
                  Proste...tylko dlaczego nikt nie powie tego jawnie, że większość rzeczy, która jest zepsuta, połamana, skrzywiona itd. została zdewastowana przez mieszkańców VP !!
                  To jest koszmar !!
                  Nie jestem w stanie zrozumieć takiego postępowania...ale to pewnie dlatego, że nie rozumiem PROSTAKÓW!

Powiem szczerze...co mam robić to robię ale nie ukrywam, że głównie działam we własnym interesie i myślę, że jakby tak każdy zadbał o TO minimum czyli o własny interes to było by już wiele spraw załatwionych !!
                  • kruq_1 Re: Sens tego forum 17.04.11, 22:34
                    Otóż to :-) Szkoda, że nie ma tu więcej ludzi z podobnym podejściem i rozsądkiem a jeżeli byli to przez to całe pieniactwo dawno się wykruszyli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka