mpppm 17.11.14, 08:05 Nie wiadomo nic. godz. 8, a tu jak po odpuście wszyscy ........... śpią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpppm Re: Wyniki wyborów, system 17.11.14, 08:14 06:24 PKW poinformowała, że system zliczający głosy już działa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Jak tu cicho o poranku 17.11.14, 08:47 Tak miałem napisać ale niech będzie ..."wyniki wyborów" Zaskoczenia nie ma i jest. Przegrana posła Kozaczyńskiego znaczna bo przegrać z Kudelskim, Sitnikiem i Sochacką to chyba wstyd? Bój jego był to ostatni. Okrzyknięto go kiedyś "młodym wilkiem" (przed 12 laty). Karierę jednak zrobił co dla chłopaka ze Starowsi jest dużym osiągnięciem. Szkoda,że nie ma cząstkowych wyników dla radnych bo to będzie miało największe znaczenie dla ułomnej "Zgody i Rozwoju" Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Jak tu cicho o poranku 17.11.14, 08:50 Dodam- Podlasie24 zablokowane, SPIN odsypia, TS się budzi, ŻS w gminach. Na piechotę lepiej liczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Jak tu cicho o poranku 17.11.14, 08:56 Informatycy PKW chcieli więcej pieniędzy (przed wyborami). Wroga robota. Może korzystają z dostawcy internetu jakim jest również u nas, Vectra. Odpowiedz Link Zgłoś
szwejk57 Re: Jak tu cicho o poranku 17.11.14, 08:59 Dzisiaj jasno widać na jakim poziomie organizacyjnym są siedleckie media. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Jak tu cicho o poranku 17.11.14, 09:52 Siedlczan najbardziej interesują wyniki wyborów w naszym mieście. Więc chyba awaria systemu przekazywania danych do PKW nie powinna przeszkadzać w uzyskaniu informacji? Chyba, że jak dawniej wszystko jest ponownie tajne? Może będą tajni Radni? Odpowiedz Link Zgłoś
ygd 10 mandatów dla PIS... 17.11.14, 11:10 Ze spinu: Podajemy jeszcze nieoficjalne wyniki do Rady Miasta: PiS 10 mandatów, PO 6 mandatów; STS 4 mandaty; Bezpartyjne Siedlce 3. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: 10 mandatów dla PIS... 17.11.14, 13:23 14:9 10:13 Zależy kto wygra za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: 10 mandatów dla PIS... 17.11.14, 13:27 Współczuję wszystkim kandydatom pracującym na wyniki byłych a wybranych Radnych. Nowym gratuluję. Życzę też szybkiego wyleczenia kaca pozostałego po nocy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: 10 mandatów dla PIS... 17.11.14, 14:52 Byłoby dobrze jak by wygrał panujący nam obecny Pan Prezydent. Znowu otworzył by nam uroczyście nową ścieżkę rowerową przez stary park. Dzięki jego znajomością byłaby również możliwość poświęcenia jej /oczywiście odpłatnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: 10 mandatów dla PIS... 17.11.14, 15:01 muszę sprostować Twoje informacje. Ktoś źle informował. Prezydenta nie było na ścieżce w parku. To działka v-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Wyśpiewywali 17.11.14, 21:30 www.tygodniksiedlecki.com/t27588-wyspiewali.zwyciestwo.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów 18.11.14, 11:48 Czy wyniki wyborów tak liczone (liczne awarie systemu) są, będą wiarygodne, rzeczywiste? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów 18.11.14, 12:03 Można uznać, że przyszłe 4 lata, będą to rządy poje........ "systemu" Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm unieważnienie wyborów 18.11.14, 12:13 Padają pytania, Czy tych wyborów trzeba unieważnić. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: unieważnienie wyborów 18.11.14, 12:46 Za SPIN-m ....W Siedlcach frekwencja wyniosła 37,84 % , uprawnionych było 59 916 osób, wydano 22 674 karty do głosowania. Pan Prezydent W.Kudelski uzyskał 11.297 głosów.......! W.K.-11 297, A.S.- 6 970, A. Sochacka- 4.294, J.K.-2 955, L.Sz.- 966, M.Kozłowski 792,J.Krupa-577.... Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: unieważnienie wyborów 18.11.14, 13:15 Do w/w p.J.Kozaczyński- 2945 Suma wszystkich oddanych głosów ....oddanych ważnych czyli po 1-ym głosie ( krzyżyku) na karcie do głosowania = 27 841 ! czyli daje to ilość kart do głosowania . A KART WYDANO 22 674 ! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Czyżby jakiś błąd ? 18.11.14, 13:26 Musiano wydać więcej Kart do głosowania niż 22 674 !. W przeciwnym wypadku nie zgadza się z podliczonymi razem głosami oddanymi na Prezydenta Miasta ...Suma podliczonych głosów = 27 841 - 22 674 ( wydane karty) = 5 167 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czyżby ...? 18.11.14, 13:49 Czyżby mpppm i 2niki2 czytali tą stronę do której czasami zaglądam? wpolityce.pl/polityka/222503-na-wiesc-ze-po-przegrala-z-pis-em-serwery-sie-zawiesily-a-na-wiesc-ze-przegrywa-takze-z-psl-em-siadly-i-odmowily-dalszej-wspolpracy W Siedlcach przegrali nie tylko z pisem ale i blokiem pana Sitnika i stowarzyszeniem STS. Tylko liczydła i kalkulator. Sejmik naciagają już drugi dzień. Nie chcieli ruskich serwerów albo ruskie mieszają? Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Czyżby ...? 18.11.14, 14:13 2niki2 nie czytała wymienionego przez ciebie artykułu , zaraz przeczytam, za czytała dane o wydanych Kartach do glosowania na Spinie. www.spin.siedlce.pl/2014/11/16/wybieramy-nowe-wladze-samorzadowe/ Ile wydano Kart to chyba od razu wiadomo jeszcze przed głosowaniem ...wydano 22 674 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Czyżby ...? 18.11.14, 15:17 www.spin.siedlce.pl/2014/11/16/rozpoczynamy-wyborcza-noc-na-spin-ie/ cytat z tego art. " Atmosfera w urzędzie miasta różni się od tej sprzed czterech lat. Do magistratu kilkadziesiąt minut temu dołączyli kolejni radni PiS, a wśród nich także poseł Krzysztof Tchórzewski i radny sejmiku mazowieckiego Karol Tchórzewski." Komisja w pokoju 144 (po 21.00 16.11.2014) Byłem dzisiaj pod tymi drzwiami, wisi tylko skład komisji. I co ja wyborca mam sądzić o takich działaniach. Co mnie obchodzi, że komuś coś "wisi", "zawiesiło się". By było przejrzyście nikogo z decydentów nie powinno tam być. Drzwiowe zdjęcie wstawię na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re:Wyniki Wyborów 18.11.14, 15:49 No cóż emocji jest wiele, lecz poczekajmy cierpliwie do jutra .PKW zapowiada, że jutro poda już oficjalne wyniki Wyborów. Na pewno wiele się nie zmieni. Czekamy na oficjalną frekwencję wyborów w Siedlcach. Z tego co widać , w stosunku do wyników sprzed 4 lat na pewno jest mniej głosów nieważnych ( 4 lata temu na Mazowszu było ich 20% ) czyli nauczyliśmy się stawiać ten 1 krzyżyk w kratce. W powyższych komentarzach odnośnie wydanych kart , dotyczyło to 16.11.o godz.17,30. Przez 3 godziny póżniej oddano te 5 167 głosów.Widocznie niezdecydowani szybko pobiegli do urn żeby mieć czyste sumienie, ze zagłosowali przed zamknięciem lokali wyborczych! Ile ogólnie w Siedlcach wydano kart do głosowania, a ile pozostało niewykorzystanych i jaka była oficjalna frekwencja jeszcze nie podano ! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Wyniki Wyborów 18.11.14, 16:08 Informacje z godz.16. TVN "System ma kłopoty z przeliczeniem głosów na mandaty. Więc czego my wyborcy możemy być pewni. Jakiś przekręt i będzie, że to wina systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: O rany.... 18.11.14, 20:27 Wierzę w uczciwość ludzi, którzy ciężko pracowali w komisjach. Nie podobało mi się idea tworzenia alternatywnego systemu liczenia głosów w wyborach do europarlamentu, organizowana przez PiS. System się zawalił więc, zrobią pisemnie ale to trochę potrwa. Wszystkie komitety wyborcze mają już wszystkie dane z protokołów komisji obwodowych bo w komisjach wyborczych mieli swoich przedstawicieli. Ty zrobiłeś zdjęcie w przedszkolu, inni robili zdjęcia. Widziałem Szpakowskiego jak zapisywał dane z jednej z komisji na Rozkoszy. Jeszcze dzisiaj ludzie zapisywali. Byłem kiedyś w komisji obwodowej, byłem mężem zaufania i wiem, jaka to ciężka i odpowiedzialna praca. Zresztą wszyscy patrzą sobie na ręce. Wszystko się musi zgadzać. Całe szczęście, że nie było większej frekwencji bo w urny trzeba byłoby dodatkowe przywozić. Ciekawe ile było w zapasie? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: O rany.... 18.11.14, 20:34 Byłe w komisjach przed 1990 rokiem jak i po. Mam rozeznanie. Takich ja....... nie było nigdy. Gdyby sondażowe wyniki były inne, Prezesa widział bym wszędzie z protestem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: O rany.... 18.11.14, 20:46 Prezes powiedział co sądzi o pracy PKW i odpoczywa przed druga turą, zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: O rany.... 18.11.14, 20:59 Wystarczy co powiedział po 21 16.11.2014r. Więc gdzie to zwycięstwo teraz się podziało? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów 18.11.14, 20:08 Skład Miejskiej Komisji Wyborczej www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file///Sk%C5%82ad%20MKW.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów 18.11.14, 20:12 Skład Okręgowej Komisji Wyborczej w Siedlcach można znaleźć w Monitorze Polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów, PKW 18.11.14, 20:20 godz. 20.19 PKW nie poda wyników wyborów. (TVN) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów, (onet) 18.11.14, 20:44 "Według wciąż nieoficjalnych i cząstkowych wyników, w których nie uwzględniono m.in. danych z dużych miast, w wyborach do sejmików wojewódzkich PO prowadzi w trzech województwach, podobnie jak PiS, w pozostałych dziesięciu triumfuje PSL." Ciekawe co na to teraz powie Prezes, spuści powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów, (onet) 18.11.14, 20:52 Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów, (onet) 18.11.14, 20:54 Jarosław Gowin @Jaroslaw_Gowin Follow Wyniki, które spływają z komisji, są całkowicie niewiarygodne. Gigantyczna skala głosów nieważnych. Wygrywa PSL. Wielka mistyfikacja. 6:10 PM - 18 Nov 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów, (onet) 18.11.14, 21:01 Ludzie wstydzili się mówić ankieterom na kogo głosują? Odpowiedz Link Zgłoś
rotman28 Re: Wyniki wyborów 19.11.14, 13:37 "Do magistratu kilkadziesiąt minut temu dołączyli kolejni radni PiS, a wśród nich także poseł Krzysztof Tchórzewski i radny sejmiku mazowieckiego Karol Tchórzewski." PIS zmienił siedzibe?Byli na Świetojańskiej. Gdzie się podział Czyżyk? Po jego wypowiedzi w TS już go do urzędu nie wpuszczą. Powiedział tam, że PIS,PO i STS działa jak PZPR. Szykanują tych,co ośmielą się krytykować koalicje albo mieć inne zdanie.Pamietacie "Kto nie z Mieciem tego zmieciem". A Pan Prezes Kaczyński mówi w tv,że PIS słucha ludzi i służy ludziom.Może trzeba dodać swoim ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Co tam wybory? 18.11.14, 21:17 Miód wiadomosci.onet.pl/kraj/najnowszy-sondaz-cbos-po-38-proc-poparcia-pis-z-sp-i-pr-27-proc/f2clr Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Co tam wybory? 18.11.14, 21:21 Więc trzeba mieć umiar w tym co się mówi przed kamerą. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Wyniki wyborów 19.11.14, 11:34 Przydało by się sfotografować protokół Komisji nr.3 w Okręgu nr. 4 ul. B.Chrobrego 4. Spin podał , ze ilość głosów nieważnych w Siedlcach ogółem wyniosła 447. W oknie Komisji nr.3- Okręg nr.4 widnieje ....na 661 oddanych głosów ...80 nieważnych !!! KTO tak głosował ?? Czy mieszkańcy tego Osiedla nie potrafią glosować ? NIEMOŻLIWE ! Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Wyniki wyborów 19.11.14, 12:20 No jak to? ;) www.youtube.com/watch?v=cCBoD5jM6Bc Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Wyniki wyborów, paranoja (onet) 19.11.14, 12:26 "11:40 PKW wysyła do terytorialnych komisji wyborczych nową wersją programu komputerowego do liczenia głosów - ustalił dziennikarz RMF FM, Krzysztof Berenda. " Może jeszcze napiszą kto ma wygrać! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów, paranoja (onet) 19.11.14, 12:39 "włamano się do baz danych ale wyniki wyborów nie są zagrożone" (TVN) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm atak 19.11.14, 17:37 Był atak na Serwery PKW, ale tylko ukradli hasła i adresy email, nic nie pozmieniali w wynikach wyborów. To byli ci przedszkolni, dobrze, że nie włamali się ci z podstawówek. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: atak 19.11.14, 17:45 Prezes rozmawiał z Milerem. Prezes nie jest już zadowolony. Chce nowych wyborów (ustawa) To co w Siedlcach było też jest karygodne. Siedlce Miasto Przyjazne 3 godziny temu. POZNAJ SWOICH RADNYCH "We wtorek, 18 listopada, w godzinach wieczornych Miejska Komisja Wyborcza ogłosiła oficjalne wyniki wyborów samorządowych. Poniżej przedstawiamy imiona i nazwiska radnych, którzy przez najbliższe cztery lata będą ....." Na konferencji w Białej sali Prezydent mówi: "– W dzień wyborów gdy był zanany rozkład mandatów zadzwonił do mnie poseł Jacek Kozaczyński, pogratulował mi wyniku i ja powiedziałem, że jesteśmy otwarci dla wszystkich ugrupowań do zasilenia koalicji – mówi Kudelski. – Więc jeśli PO będzie zainteresowana współpracą w radzie miasta to jesteśmy otwarci. Zaczynaliśmy w poprzedniej kadencji razem i całkiem dobrze nam się pracowało i dużo dobrego zrobiliśmy, potem oni odeszli z koalicji, teraz jest nowe rozdanie i chyba wszyscy jesteśmy za za tym aby wszyscy pracowali razem dla społeczeństwa – dodaje. " (spin) Jest to bardzo zastanawiające, ingerencja w prace komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: atak 19.11.14, 17:56 Przytoczę jeszcze fragment art. SPIN z Nocy Wyborczej "Atmosfera w urzędzie miasta różni się od tej sprzed czterech lat. Do magistratu kilkadziesiąt minut temu dołączyli kolejni radni PiS, a wśród nich także poseł Krzysztof Tchórzewski i radny sejmiku mazowieckiego Karol Tchórzewski." Miejska komisja wyborcza pracowała w UM p.144 Jak to teraz wygląda? Radzę posłuchać co mówi Prezes w TVN24 po rozmowie z Milerem. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: atak 19.11.14, 18:23 Jest jeszcze jedna bardzo poważna sprawa. Jak można dzielić już wszystko jak nie wiadomo czy się zostanie wybranym na Prezydenta. Czy nie można wciągnąć brzuchy i cicho siedzieć do 1,12.2014r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wahadło 19.11.14, 20:43 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-TNS-29-proc-dla-PiS-razem-z-SP-i-PR-26-proc-dla-PO,wid,17043472,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Głos przegranych 19.11.14, 20:43 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wlodzimierz-Czarzasty-zafalszowali-wybory-przez-glupote-zadamy-ich-uniewaznienia,wid,17042790,wiadomosc.html?ticaid=113d55&_ticrsn=3 Ja wierzę w uczciwość PKW, prawie jak prezydent. Chociaż po tym: niezalezna.pl/61569-komorowski-w-2013-r-odrzucil-projekt-zabezpieczenia-systemu-pkw-mamy-dokument trudno nie wierzyć w nic. Metoda tradycyjna to po co te zamieszanie ..." w imieniu prezydenta Komorowskiego, w czerwcu 2013 r. wystosował Jacek Michałowski. W swoim piśmie "uprzejmie poinformował", że "po analizie przedłożonych propozycji w zestawieniu z obowiązującą regulacją nie dostrzega się konieczności nowelizacji ustawy w proponowanym przez Pana Przewodniczącego zakresie", a "w polskim prawie wyborczym system informatyczny pełni wyłącznie funkcję wspomagającą, ponieważ ustalanie wyników głosowania odbywa się metodą tradycyjną." Co my przeżywamy, wyniki kiedyś będą. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Głos przegranych 19.11.14, 20:58 > Co my przeżywamy, wyniki kiedyś będą. Trzeba bić brawo w naszym mieście tak nas uczą i tego wymagają. Mimo, że to wszystko g.......... nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Prezes mówi 19.11.14, 22:27 "- Doszliśmy z SLD do wielu wspólnych wniosków. To, co się dzieje, jest zagrożeniem dla systemu demokratycznego w Poslce. Będziemy mieli do czynienia z wynikiem wyborów, w który trudno będzie uwierzyć. My z całą pewnością, zgłosimy obok skarg do sądów, także pewne inicjatywy polityczno-prawne w parlamencie. Będzie to ustawa, która pozwoli przeprowadzić nowe wybory - mówił Kaczyński. - Ci, którzy proponują, żeby to przeliczyć ręcznie, nie dotykają istoty rzeczy - kontynuował. I podkreślał: - Mówię to jako przedstawiciel partii, która wygrała te wybory, wedle badań. Nie możemy się zgodzić na sytuację, która otwiera drogę, do zmiany ustroju z demokratycznego na taki, w którym o demokracji nie można już mówić." Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,16994110,Kaczynski_i_Miller__Powtorzmy_wybory__Komorowski_.html#ixzz3JYIBts2n Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Wyniki wyborów ! 20.11.14, 11:06 aszdziennik.pl/114141,pilne-system-pkw-zyskal-samoswiadomosc-i-przejal-kontrole-nad-polska-armia Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Wyniki wyborów ! 20.11.14, 11:09 aszdziennik.pl/114143,pkw-koniec-ery-angeli-merkel-psl-wygrywa-takze-w-wyborach-do-bundestagu Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów ! 20.11.14, 13:55 Gdzieś tam wygrywa walkę na prezydenta miasta ktoś kto w ogóle nie startował w wyborach. Prezes chce powtórki wyborów (Nie jestem z PIS) i w tej sprawie popieram Prezesa. Jednak siedleckim urzędnikom to nie odpowiada oni już robią koalicję, a ze mnie wroga. Cytaty przytoczone są cytatami kandydata na Prezydenta. Jeśli wstydzicie się tego co mówi zmieńcie osobę która mu pisze monologi. Co w gabinetach prezydenckich robią przyszli radni Sochacka i Głowacki? . Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Prezes Mówi 20.11.14, 14:29 Radom "Gdyby nawet okazało się, że PIS wygrał należy te wybory powtórzyć" Mówił też "Słuchać i służyć". Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Protest 20.11.14, 19:14 "...pod siedzibą PKW odbyła się demonstracja środowisk prawicowych. Przemawiała m.in. dziennikarka Ewa Stankiewicz. "Sfałszowano wybory!" - krzyczała z mównicy. Część osób próbowała wtargnąć do siedziby PKW; interweniowała policja." (onet) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Protest 20.11.14, 19:17 Protestanci okupują salę konferencyjną PKW (Polsat). Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Pośpiech 20.11.14, 19:25 www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/jest-juz-projekt-przyszlorocznego-budzetu-siedlec-15079.html "To oczywiście tylko propozycje wydziału finansowego magistratu. Czy i jak zaingeruje w nie nowo wybrana rada miasta – przekonamy się w grudniu. " A kto tam będzie ingerował? Może jeszcze przegłosują przed 30.11.2014r.? Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: Pośpiech 20.11.14, 19:28 Nie wiem czy wklejałeś ten link - ale wg mnie ten wywiad dobitnie świadczy o fałszywych wynikach z systemu informatycznego: www.tvp.pl/kielce/publicystyka/glos-dnia/wideo/18112014/17703714 Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Pośpiech 20.11.14, 20:17 ibzor napisał: > Nie wiem czy wklejałeś ten link - ale wg mnie ten wywiad dobitnie świadczy o fa > łszywych wynikach z systemu informatycznego: > www.tvp.pl/kielce/publicystyka/glos-dnia/wideo/18112014/17703714 Ten twój link ibzor , który podałeś z rozmowy z dr.Witoldem Sokałą jest powalający!!!!!!!!!!!!!!!!!!! N I E W I A R Y G O D N E !!!!!!!!!!!! A u nas już koalicje tworzą i budżet dzielą na 2015r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Rozsądek? 20.11.14, 19:45 Budżet jak wiesz przygotowali urzędnicy jak wszędzie. Urzędnicy pracują bez względu czy są wybory, koalicje czy ich nie ma. Nikt ich nie zmienia. W UM jest kilka stanowisk politycznych i ludzi na tych stanowiskach można zmienić, jeśli miedzy czasie nie uzyskali statutu urzędników mianowanych. Gdyby po każdych wyborach wymieniano wszystkich urzędników to co to byłoby, rewolucja? Radni na komisjach będą zajmowali się zmianami w budżecie - tobie dadzą mnie zabiorą na przykład albo odwrotnie. Jak zabiorą tobie i mnie a dadzą trzeciemu, nie będziemy zadowoleni. Bardziej interesujący wydaje mi się ten problem: podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/czy-w-siedlcach-mozliwy-jest-powrot-do-wielkiej-koalicji--15076.html Osobiście nie ciągnąłbym platformy do góry. Szkoda, że nie w RM młodych z nowej prawicy. To byłby ciekawy układ. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Protest 20.11.14, 19:49 To nie jest przemyślana decyzja i skazana na przegraną. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Protest 20.11.14, 23:22 To jest Panie Krzysztofie eufemizm, ta "nieprzemyślana decyzja". To co robią "patriotyczno - podobni" to jest kryminał. Wybory te ostatnie zostały przeprowadzone źle - ale do jasnej cholery - to nie oznacza, że można instytucję państwową zajmować jak jakiś zaścianek. Załóżmy, że w zgodnych i rozwojowych Siedlcach ktoś zagłosował w sejmiku woj. mazowieckiego (prawidłowo) na kandydata ze środka jakiegoś komitetu "bezpośredniego" - a potem zobaczył rano w swojej komisji, że osoba na którą głosował ma okrągłe zero, to co ma powiedzieć o władzach tychże Siedlec? Miasto nie działa, działa fragmentarycznie, leśne dziadki, zielone ludziki z ZSL-u? Bądźmy poważni - naprawdę tylko ja myślę, że ta cała destabilizacja opłaca się najbardziej Włodzimierzowi Adolfowiczowi? Ciekawe ile czasu zajmie "prawdziwym z prawdziwych", że jednak sami nie potrafimy zażegnać tej anarchii i potrzebna jest jednak kolejna "Semiramida północy"? Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Protest 21.11.14, 00:12 Oficjalne wyniki z Województwa Małopolskiego (sejmik): PiS 36,71% PO 28,26% PSL 20,04% "PSL podwoił liczbę swoich przedstawicieli w sejmiku" Lecą w kulki... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm do d...... z taką demokracją i uczciwością 21.11.14, 15:03 Ludzie mówią: 1.Jedna z kandydatek jest pewna, że otrzymała 4 głosy (1+3 z rodziny). Na listach z komisji jej nie ma, nie ma nawet, że otrzymała 0 głosów. 2.Z witryny sklepu zniknęły plakaty kandydata na prezydenta, Po interwencji okazało się, że właściciel miał telefony o natychmiastowe zdjęcie bo będą nasłane kontrole ze skarbówki i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: do d...... z taką demokracją i uczciwością 21.11.14, 15:39 Dlaczego siedleckie media nie podnoszą takich tematów. Odpowiedź jest prosta i znana przynajmniej tym którzy interesują się sprawami Siedlec. "Nasi nie będą źle pisać o nas", to cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: do d...... z taką demokracją i uczciwością 21.11.14, 15:59 co do kandydatki się nie wypowiem nie znam sprawy więc nie zabiorę głosu, a może ta 4 zaznaczyła kogoś jeszcze na innej liście ?? (wtedy głos nie ważny) ja osobiście przed zaznaczeniem "krzyżyka" całą książeczkę przewertowałem czy wszystko jest z nią ok. i było Na szczęście mój kandydat dostał się do rady, nareszcie będę miał człowieka ze swojej ulicy :)) i to nie ogromnie cieszy. Pan Chojecki to naprawdę dobry kandydat i mam nadzieję, że nie zawiedzie swoich wyborców, w tym i mnie :) Ba dość powiedzieć dostał chyba więcej głosów niż p. Dobijański, którego również ogromnie cenię (głosowałem na niego w poprzednich wyborach, w tych też, ale stwierdziłem, że i tak się dostanie a tak pomogę osobie ze swojego osiedla i się nie pomyliłem we dwóch weszli) martwi mnie wynik Jacka, owszem może nie jest wirtuozem wystąpień publicznych, ale przynajmniej nie wali "buraka" gdy się zdenerwuje jak do nie dawna Kudelski, ale tu wiadomo ciężkie pieniądze zainwestowane w pracę p. Tymochowicza dało efekt. Za to pozytywnie jestem zaskoczony wynikiem bezpartyjnych i p. Sitnika. Ma drugi wynik po Kudelskim (za równo w prezydenckich jak i do rady coś koło 900 głosów-jak na radnego duży wynik trzeba przyznać). I jego w II turze poprę jak i moja rodzina (cała) a Kudelski, cóż i tak pewnie wygra (za dużo rodzin pracujących w UM i spółkach podległych ma w tym interes) a na pewno wieruszka, typu: klan O. rodzinak Marcheli, Głowacki, Sochacka, itp. np. prezesi spółek i agencji z nominacji pis. Jedynym tak naprawdę dobrym prezesem w spółkach miejskich jest p. Jończyk z PWiK a reszta to partyjne miernoty na czele z prezesem PEC i piszę to z pełnym przekonaniem, czego wydatnym znakiem jest utajnienie kosztów naprawy niedziałających używanych turbin ze Starachowic zakupionych za 50 mln. zł. A plakaty jakoś i pis pościągał swoje banery, owszem zostało kilka oczywiście tradycyjnie słupy CKiS-u i Mok już pooklejane człowiekiem z długą ręką (ktoś naprawdę musiał nieźle zachlać, albo coś wciągać bo jak tak można w Foto Shop-ie rękę wyciągnąć ??), a ja głupi myślałem, że te słupy miały być na ekspozycję plakatów wydarzeń artystycznych i kulturalnych a nie na "mordy" polityków wątpliwej jakości i reputacji (i to z każdej partii od lewa do prawa). No to by było na tyle, a skarbówka od tak nie może kontroli zrobić, musi się wcześniej zapowiedzieć i na pewno nie jest na posyłki pis, już raczej PO bo podlega pod Ministerstwo Finansów. Ktoś tak chciał postraszyć ale po co ?? Do tej pory wisiały plakaty polityków na szybach witryn sklepowych i nikomu to nie przeszkadzało (i to z różnych partii). Ja raczej nie spodziewam się że wygra p. Sitnik, ale efekt już uzyskał napędził trochę stracha Kudelskiemu i Sochackiej (o ile emerytowi to w sumie zwisa, bo ma już prawie 4 tys, emerytury i to i tak będzie jego ostania kadencja z racji wieku, o tyle Sochacka jest łasa na władze, ale co się dziwić pochodzi z małej mieściny pod Białymstokiem z tego co pisała nie przelewało się w domu, później wyjechała do Szczecina i tam się odnaleźć nie mogła, cóż znam wiele osób co wyjechało do dużych miast i nie mogło się odnaleźć, ba znam takie przypadki, że ze wsi do S. się przeprowadzili i też mi za "duszno" no ale to jest jak śpiewał Pezet "6 zmysł" To siedzi w nas jak szósty zmysł. Nic z tym nie zrobisz. Wiesz, musiałbyś się chyba gdzie indziej urodzić. To jest jak szósty zmysł. Masz go we krwi, masz go na co dzień. To jest ten szósty zmysł, który masz w sobie i ten refren dedykuje p. Sochackiej i Kudelskiemu To miasto trzeba czuć w kościach, a tego nie da się nauczyć czy kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: do d...... z taką demokracją i uczciwością 21.11.14, 16:11 Nie mówimy tu o plakatach nie aktualnych. Co i kto gdzie może albo nie może kontrolować nie ma tu znaczenia. Ważne, że jest nacisk, a bojaźliwi się dostosowują. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Kto? 21.11.14, 16:25 Kto zostanie Dyrektorem CKiS? Jak będzie z siedleckimi ośrodkami kultury? Na tyle co wiem obecny dyrektor pozostanie w Radzie Miasta lub blisko Rady. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Kto? 21.11.14, 16:40 Ilu będzie v-ce Prezydentów? Czy zmieni się Rzecznik Prezydenta/miasta (liczę na zmianę)? O ilu pracowników/urzędników odchudzi się Urząd Miasta Siedlce (załatwianie spraw drogą internetową)? Jak wiadomo zarzucono Sitnikowi, że robi coś co w Siedlcach już jest, a chodzi o załatwianie spraw przez internet 24h. Nie chwalono się tym przed wyborami. Słuchanie Siedlczan, służenie siedlczanom stwierdzam, że ta opcja to nie nowość, to cały czas istnieje i tylko tak to będzie nadal trwało (Tchórzewski chciał pobudować pomnik i go ma, podobnych przykładów jest dużo więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Kto? 22.11.14, 11:52 mppm A po co zmiana dyrektora CKiS? Chyba, że sam zechce pójść wyżej. Moim zdaniem dobrych szefów, a nawet bardzo dobrych nie można wymieniać na mniej dobrych. Przynajmniej w tej dziedzinie - kulturze - nie powinna mieć znaczenia sprawa przynależności do czegoś tam. Stanowiska dyrektorów nie powinny być obstawiane politycznie tylko merytorycznie. A ośrodki? Powinny w końcu zostać wyprofilowane: CKiS idący w kierunku teatru i wydarzeń artystycznych na scenie, MOK w kierunku edukacji artystycznej i kulturalnej czyli więcej pomysłów i projektów aktywizujących mieszkańców, a mniej imprez agencyjnych. CKiS: Kultura DLA SIEDLEC. MOK: Kultura Z SIEDLCZANAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Kto? 22.11.14, 12:02 Gdzieś tam pominęłaś nieoficjalną wiadomość, że Dyrektor zostaje Radnym, a więc zapytałem kto go zastąpi. Co do wyprofilowania ośrodków, to nie na barki naszych władz. Ponad rok temu o tym mówiono i temat uległ awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Kto? 22.11.14, 14:08 > Gdzieś tam pominęłaś nieoficjalną wiadomość, że Dyrektor zostaje Radnym, a więc > zapytałem kto go zastąpi. Coś mnie w kościach strzyka, że nie będzie takiej potrzeby. Podejrzewam, że pan dyrektor znów pokaże swoim wyborcom środkowy palec i z przyczyn "wyższych" zrzeknie się swojego mandatu. Podobnie uczyni pewnie i pan Kozioł. Który to już raz z kolei głosujący na tych panów byliby zrobieni w wała? Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Kto? 22.11.14, 20:35 Nie mam takiej nawet nieoficjalnej wiadomości, że zostaje radnym, dlatego pominęłam. Jeśli zrezygnuje z dyrektorowania to zostanie kimś więcej niż radnym. O tym się mówiło już przy poprzednich kadencjach. Spotkałam się natomiast z plotami "na mieście", że jak wygra p. Sitnik to wszystkich pozwalnia i wprowadzi swoich. Jest to absolutna nieprawda, nikt nie czyha na żadne dyrektorskie stanowiska w placówkach samorządowych. Wiem, bo jestem z "sitnikowców", już tak nazywają w necie zwolenników Sitnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Kto? 22.11.14, 21:08 www.siedlce-zwiedzanie.pl/pobr/przed_2_turą_wyborow.mp4 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: do d..... jedna baba drugiej babie 21.11.14, 17:33 Ludzie mówią, ludzie plotkują, ludzie są pokrzywdzeni, ludzie są zadowoleni, ludzie biegają, ludzie spacerują i ludzie mówią. >że otrzymała 4 głosy (1+3 z rodziny). Na lista > ch z komisji jej nie ma, nie ma nawet, że otrzymała 0 głosów. Coż to za lista była? "Tu przerwał, lecz róg trzymał; wszystkim się zdawało, Że Wojski wciąż gra jeszcze, a to echo grało." Właściwie to nie jest miejsce na poezję ale, że ulotna jest i Wojski w róg dmie " tymczasem zagrzmiało tysiące oklasków, tysiące powinszowań i wiwatnych wrzasków. (...)" Demokracja jest dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: do d..... jedna baba drugiej babie 21.11.14, 17:58 > Demokracja jest dla wszystkich. TaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Porozumienie koalicyjne, a do wyborów ........ 21.11.14, 18:08 www.tvsiedlce.pl/8,6074-koalicja_pis_sts_w_siedlcach_bedzie_kontynuowana.html "Co nagle to po ........." Myślę, że nie należy siedlczan (dla których jest niby hasło "słuchać siedlczan, służyć siedlczanom") stawiać przed faktami dokonanymi i utwierdzać, że już tak ma być i nic się nie da zrobić. Panie Prezydencie do wyborów jeszcze 9 dni. Obu kandydatom życzę b. dobrego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: Wyniki wyborów 21.11.14, 18:22 Może na prawdę uda nam się skrzyknąć żeby wyeliminować pana Kudelskiego wraz z klanem rodzinnym.Pokażmy że stać nas na to.Chcemy zmian w mieście /oczywiście pozytywnych/.Panie Prezydencie idż Pan odpoczywać ,daj Pan szansę tym co chcą pracować i coś zrobić oprócz całowania dłoni biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Nie związane bezpośrednio z wyborami 21.11.14, 19:39 www.tygodniksiedlecki.com/t27650-teatr.w.kosciele.htm Coraz częściej można poczytać o Bielanach i Rozbitym Kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Co jest, z jakimi kandydatami, swoimi ? 21.11.14, 20:14 www.tvsiedlce.pl/8,6074-koalicja_pis_sts_w_siedlcach_bedzie_kontynuowana.html Pani Radna Sochacka mówi: "Będę miała spotkanie ze swoimi kandydatami na radnych ..." Pani księżna ma poddanych? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Kto v-ce Prezydentem? 21.11.14, 20:40 Na kogo stawiacie? Kto zostanie zastępcą Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sądzą dziennikarzy nocą 21.11.14, 21:05 Trwa proces dziennikarzy. Drugi członek PKW poddał się do dymisji. Nic się nie stało, nic się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Sądzą dziennikarzy nocą 21.11.14, 21:17 "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało ......." Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm jeden z komentarz z internetu 21.11.14, 22:03 "W moim rodzinnym Strzegomiu kandydatka "zebrała" 0 głosów. Gdy zainterweniowała, tłumacząc że sama na siebie głosowała, przyznano jej 40 gł." 3:31 PM - 21 Nov 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: jeden z komentarz z internetu 22.11.14, 15:58 W moich kochanych Siedlcach nie startowałem na radnego ale po interwencji dostałem, dwa głosy. Powiedziałem, że mało dołożyli jeszcze sześć. Jak jest z czego można dokładać ? Ktoś może to weźmie z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Sądzą dziennikarzy nocą 21.11.14, 22:18 Szczytem szyderstwa jest nazywanie tych zawodowych rewolucjonistów dziennikarzami. Dziennikarz opisuje rzeczywistość a nie ją tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sądzą dziennikarzy nocą 22.11.14, 15:51 Po czym poznać i jak rozróżnić "zawodowych rewolucjonistów" od dziennikarzy? Jednych policja zatrzymuje, sąd sądzi nocą a innych puszcza. Nie powiem, że to szczyt szyderstwa ale zapachniało "reżimowym językiem", Białorusią, Kazachstanem w każdym razie blisko Rosji. "Partia z narodem, naród z partią" co raz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Sądzą dziennikarzy nocą 22.11.14, 22:19 Pani Stankiewicz stojąca na czele pochodu, a potem relacjonująca. W nocy zwolniona z aresztu bo bidula chora. A Lenin też był publicystą, więc do Rosji faktycznie blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Sądzą dziennikarzy nocą 21.11.14, 23:12 21.11.2014r gogz 23.00 już wszyscy sędziowie oświadczyli, że podają się do dymisji 30.11.2014r. (zal. wyborów II tura) po podaniu wyników. Politycy górą, PKW od 1.12.2014r. nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Sądzą dziennikarzy nocą 21.11.14, 23:17 Część wyników liczył niepełnosprawny system, część ręcznie. Wyborcy nie mają zaufania do tak liczonych wyników. W Siedlcach niepełnosprawny system też liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm zwycięzcy 21.11.14, 23:34 Po ogłoszeniu wyników z 13 wojewódżtw do sejmików (pamiętam entuzjazm z godz. 21 z dn.16.11 PIS i jego szefa) widać kto zwyciężył. Panie prezesie czy to nie czas na dymisję. Teraz słychać głosy, że będzie premierem w Wyborach 2015r. (podobno wyniki wyborów na to wskazują) Ci co tak mówią to obłudnicy, lizusy, nic więcej. Będzie to 11 porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sądzą dziennikarzy nocą 22.11.14, 15:53 > Politycy górą, PKW od 1.12.2014r. nie istnieje. Nikt nie opłakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 10:11 Komunikat PKW www.siedlce-zwiedzanie.pl/ trzeba zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 11:22 Z oficjalnych wyników wyborów wygrała jednak PO w sejmikach, bo ma najwięcej radnych. Różnica procentowa praktycznie bez znaczenia. Wydaje mi się, że jesteśmy świadkami fałszerstwa w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 12:42 > Wydaje mi się, że jesteśmy świadkami fałszerstwa w wyborach. Mnie zaś wydaje się, że jesteśmy świadkami objawienia jeszcze jednego nawiedzonego, widzącego wszędzie spiski i fałszerstwa. Pasujesz jak ulał do ekipy Ewy Sienkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 16:50 > Pasujesz jak ulał do ekipy Ewy Sienkiewicz. Nie Stankiewicz? Przyjemny gość napisał, że "wydaje mi się" a ty już gdzieś go gdzieś umieściłeś zgodnie z obowiązującą doktryną. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 18:07 > Nie Stankiewicz? Sorry, wdarł się złośliwy chochlik. Miałem na myśli tę chodzącą "rzetelność", a napisałem nazwisko noblisty, który podobnie jak ona przedstawiał rzeczywistość. > Przyjemny gość napisał, że "wydaje mi się" Ja również napisałem, że "wydaje mi się". Co nie pasuje do założenia to nie zauważasz? a ty już gdzieś go > gdzieś umieściłeś zgodnie z obowiązującą doktryną. Nie umieściłem, tylko zauważyłem, że pasuje do pewnego towarzystwa. To różnica, nie sądzisz? Co zaś tyczy się "obowiązującej doktryny" to właśnie osoby widzące wszędzie spiski i fałszerstwa wpisują się w jedyną obowiązującą ich doktrynę. Doktrynę prezesa Kaczyńskiego, a od niedawna również przewodniczącego Millera: przegraliśmy to na pewno nas oszukali. Spisek! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 18:14 Prezes zawsze ma rację. Wszyscy w dół do najbardziej szarego członka powinien popierać Prezesa. W naszym mieście nie słychać tego poparcia. Co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 14:10 Nic nie trzeba zmieniać, tak nas informowano (PKW). Odpowiedz Link Zgłoś
tofifik13 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 19:13 Prezes twierdzi że wybory sfałszowano. Rozumiem że większość w radzie miasta Siedlce dla PIS-u to też wynik tego fałszerstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 19:42 Oszust myśli że wszyscy wokół są oszustami. Złodziej że wszyscy kradną. Tak myślą w PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 21:18 Liczenie głosów tak długo, już samo w sobie jest dziwne. Tak naprawdę, jeżeli jest błąd systemu, to wystarczy, że z każdego okręgu wysłaliby dane kurierem do Warszawy i w godzinę można to policzyć. Nie trwałoby to tydzień. Nie wiem co jest takiego skomplikowanego w dodawaniu 1+1, że trzeba to robić tyle czasu... . Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Wyniki wyborów 23.11.14, 21:50 Skoro twierdzisz, że wzrost poparcia dla PSL rzędu 30-50% w stosunku do poprzednich wyborów jest normalny to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Kto w Siedlcach ? 24.11.14, 10:19 Kto z PIS w Siedlcach skieruje sprawę do sądu? Mastalerek wyraźnie po Prezesie powtarza o wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Wyniki wyborów 24.11.14, 10:50 Okręg wyborczy nr 6 obejmujący 9 mandatów "Nasi znajomi " - do Sejmiku mazowieckiego ...za Podlasie24 1) AUGUSTYNIAK Mirosław Jan – KW PSL – 13.717 głosów 2) DOMŻAŁA Cecylia – KW PSL – 10.276 głosów 3) KRUPIŃSKI Marian – KW PSL – 12.566 głosów 4) ORZEŁOWSKA Janina Ewa – KW PSL – 33.219 głosów 5) PIŁKA Marian – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.329 głosów 6) TCHÓRZEWSKI Karol – KW Prawo i Sprawiedliwość – 28.258 głosów 7) WARGOCKA Teresa Anna – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.059 głosów 8) ŻOCHOWSKI Krzysztof Jan – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.386 głosy 9) LANC Elżbieta – KW Platforma Obywatelska – 12.826 głosów Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Wyniki wyborów do Sejmiku 24.11.14, 10:56 "NASI ZNAJOMI " ..to : 4) ORZEŁOWSKA Janina Ewa – KW PSL – 33.219 głosów 5) PIŁKA Marian – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.329 głosów 6) TCHÓRZEWSKI Karol – KW Prawo i Sprawiedliwość – 28.258 głosów 7) WARGOCKA Teresa Anna – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.059 głosów 8) ŻOCHOWSKI Krzysztof Jan – KW Prawo i Sprawiedliwość – 11.386 głosy 9) LANC Elżbieta – KW Platforma Obywatelska – 12.826 głosów Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm wypowiedź 24.11.14, 14:56 www.spin.siedlce.pl/2014/11/24/po-decyzja-nalezy-do-siedlczan-wiec-glosujcie-odpowiedzialnie/ Jednak ktoś zwrócił uwagę na tą wypowiedź. "W dzień wyborów gdy był zanany rozkład mandatów zadzwonił do mnie poseł Jacek Kozaczyński, pogratulował mi wyniku i ja powiedziałem, że jesteśmy otwarci dla wszystkich ugrupowań do zasilenia koalicji” wypowiedź Wojciecha Kudelskiego z 19 listopada w artykule: Z pokorą przyjmujemy wynik głosowania, zapraszamy wszystkich do koalicji). Zaznaczam, że o 3.00 już 17.11 nie były znane wyniki, System się zawiesił. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Prezes działa 24.11.14, 16:51 Prawo i Sprawiedliwość będzie domagała się od Parlamentu Europejskiego wydania rezolucji w sprawie wyborów samorządowych w Polsce. Wiadomość potwierdził na antenie TVN24 polityk PiS Ryszard Czarnecki. (onet) Nie słychać w Siedlcach by "doły" popierały Prezesa. Czym to się odbije i komu? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Prezes działa 25.11.14, 22:37 - Przygotowujemy marsz na 13 grudnia, tak jak co roku, ale tym razem pod hasłami obywatelskimi, pod hasłami związanymi właśnie z ochroną polskiej demokracji. To będzie obywatelski marsz z różami, który będzie mówił o sprzeciwie wobec wyborów. Im będzie liczniejszy, tym będzie lepiej. Ale później będzie trzeba to - tak jak to było w wypadku walki o Telewizję Trwam - powtarzać w różnych miejscach. Nie wolno dać o tym zapomnieć - przekonywał. Zdaniem prezesa PiS marsz 13 grudnia ma być początkiem "wielkiego ruchu kontroli wyborów". Jestem za należy to sprawdzić od dołu. Jak najszybciej. Ile autobusów z Siedlec pojedzie wspierać wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm testy systemu 26.11.14, 14:49 "Jak dowiedział się reporter RMF FM, wszystkie gminy biorące udział w testach systemu obsługującego drugą turę wyborów zgłosiły ten sam błąd. Wydruk nie zgadza się ze wzorem protokołu." (onet) Jednak ten system jest jednak "bardzo dobry" bo ilości głosów podaje i pewnie w I turze wyborów podawał "prawidłowo" tylko w II myli druki, tabelki i .......... wie co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Wybory 30.11 zbyteczne 26.11.14, 23:59 Już zdecydowano www.spin.siedlce.pl/2014/11/26/sesja-miejska-slubowanie-radnych-wreczenie-mandatow/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Wybory 30.11 zbyteczne 27.11.14, 00:02 Może ja czegoś nie wiem. Sitnik się wycofał? RP o tym nie nadawało. Odpowiedz Link Zgłoś
calawtrawie2 Re: Wybory 30.11 zbyteczne 27.11.14, 10:18 Po mieście już krąży informacja kogo pan Kudelski mianował swoimi zastępcami, pani Sochacka i pan Orzełowski. A drugi pan Orzełowski dostanie CKiS. Oni są pewni siebie, wygranej, a ludzi jak idiotów traktują. Stołki rozdane, a druga tura pewnie dla nich tylko "pro forma". Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wyniki wyborów. Pani premier (a) przemawia 27.11.14, 20:19 Zachęca do wyborów czy przykrywa wyrok na Sławomira N, byłego ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Sądza dziennikarzy nocą... Uniewinnili 07.12.14, 17:36 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sad-dziennikarze-zatrzymani-w-PKW-uniewinnieni,wid,17082508,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re:Sądza dziennikarzy nocą... Uniewinnili 07.12.14, 22:27 W procesie zabawny był policjant co zeznawal. Na pytanie dlaczego aresztowal dziennikarzy mimo ze pokazywali dziennikarsie legitymacje i byli z kamerzysta odpowiedzial mniej więcej tak ze musial zweryfikowac prawdziwosc (weryfikowal caly dzien). A na kolejne pytanie dlaczego nie zatrzymal innych dziennikarzy odpowiedzial ze na mikrofonach mieli napisane TVN :). Ten casus to trzeba bbdzie nazwac weryfikacja mikrofonowa. A tak w ogole to panowie z PKW nie wolali policji. To co miał zrobic sad? Sprawa Brauna o ile go skarza skonczy sie w strasburgu tak jak sprawa z Miodkiem. I panstwo zaplaci odszkodowanie. To sedzia nie chciał sie tu calkiem wyglupiac. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Sądza dziennikarzy nocą... Uniewinnili 08.12.14, 13:09 Braun ma doświadczenie. Niedawno wygrał i jeszcze 50 tys. ma dostać. Odpowiedz Link Zgłoś