Dodaj do ulubionych

Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząbki

05.01.13, 12:58
Witam.Dopiero co powstała nowa przychodnia.Poczytałam o lekarzach,którzy będą tam pracować i wydaje się nieźle.Czy ktoś się tam już zapisał?Miałabym bardzo blisko,tylko czy warto się tam przenieść?Podaję stronę jakby ktoś był zainteresowany www.leczymed.pl
Proszę o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • marado Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 14:14
      Bedzie przyjmował tam dobry pediatra- dr Gołębiewska. Przeniosła się z Orlej. Poza tym dla wielbicieli dr Jankowskiego pragnę poinformować iż będzie tam na etacie;).
      • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 15:02
        Dr Gołębiewska lubi leczyć homeopatią, nie wszystkim to pasuje. Dr Jankowskiego nie znam, ale jeśli chodzi o internistę to nikt nie przebije dr Ziemieckiego z Powstanców.
        • bazder Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 16:16
          Dr. Gołębiewska homeopatią leczy w swoim gabinecie, w przychodni na krasickiego leczy jak najbardziej standardowo - sprawdzone z własnych doświadczeń.

Odnośnie przychodni na Powstańców pod lasem to proszę jej lepiej nie zachwalać, bo wystarczy poczytać nasze forum i pogadać z pracownikami SOR'ów jaką mają opinię o tej przychodni. Lepiej ją omijać bardzo szerokim łukiem i nie daj boże nie mieć potrzeby skorzystać z ich nocnej "non stop zamkniętej" opieki nocnej :(
          • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 17:08
            Nie zachwalam przychodni na Powstanców tylko dr Ziemieckiego, który tam przyjmuje w ciągu dnia, o opiece nocnej sie nie wypowiadam, nie korzystałam. Dr Gołębiewska natomiast jak najbardziej leczyła homeopatia nie tylko w swoim gabinecie ale tez w przychodni na Orlej, widocznie ma przekonanie do takich metod i nie mówię że to cos złego tylko że nie każdemu odpowiada. Pozdrawiam!
    • zanecin Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 18:42
      Głupia nazwa.
      • megi2511 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 20:31
        jak na razie jest jeden rodzinny i jeden pediatra, trochę mało, zapisanie się pewnie będzie graniczyło z cudem
        • artlion Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 21:28
          Witam,

Proszę zadzwonić w poniedziałek i dostanie się Pani od razu. Ponadto w kolejce czeka kolejny internista - na razie w zawieszeniu, bo nie ma sensu aby siedział, gdy nie ma pacjentów na wypełnienie grafików.

Zapraszamy.
      • artlion Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 21:39
        zanecin napisał:

> Głupia nazwa.

Tak czytam co do tej pory napisałaś na forum tu lub tu lub tu (chociaż z takimi tekstami to bym uważał, bo możesz za takie sformułowania już wylądować w sądzie) i dochodzę do wniosku, że jesteś po prostu TROLLEM na tym forum. Czas abyś zmieniła swoje nastawienie do świata, bo nie jesteś do końca taka anonimowa.

Pozdrawiam i życzę dobrego humoru, bo Ci go wyraźnie brakuje.
        • zanecin Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 17:09
          Tobie też brakuje humoru no i przyznaj przecie, że nazwa głupkowata.
          Nie strasz nie strasz bo się ze...sz. :)
        • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 18:39
          To ja też potwierdzam, nazwa moim zdaniem beznadziejnie głupia.
          • artlion Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 19:33
            Ciekawe dlaczego we dwoje macie ten sam IP ;)

Czyżby konkurencja zaczynała krecią robotę ?

LeczyMed nie wymaga większej inteligencji, aby to zrozumieć, ale jak widać są wyjątki.

Ja zazwyczaj wybierałem atmosferę, lekarza, ceny, a nie ... nazwę przychodni. Ale Wy zapewne jeździcie Ferrari, bo inne nazwy to gnioty.
            • bazder Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 19:37
              artlion napisał:

> Ciekawe dlaczego we dwoje macie ten sam IP ;)
              >
              > Czyżby konkurencja zaczynała krecią robotę ?
              >
              > LeczyMed nie wymaga większej inteligencji, aby to zrozumieć, ale jak widać są w
              > yjątki.
              >
              > Ja zazwyczaj wybierałem atmosferę, lekarza, ceny, a nie ... nazwę przychodni. A
              > le Wy zapewne jeździcie Ferrari, bo inne nazwy to gnioty.

He he he

Aleś Trollom przygadał. Tak trzymać i tępić do gruntu.

A w przychodni byłem, jest OK. Lekarze byli, rozmawiałem i się ... przepisałem.

Ponadto widzę, że lajków na fejsie też Wam mocno przyrosło po otwarciu.
            • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 21:42
              Oo to bardzo ciekawe, ale oczywiście nie będzie problemu, żebyś pokazał screena, na którym widać, że mamy to samo IP? Bo jak dla mnie, to wygląda na to, że przeszkadza Ci, że komuś się nie podoba nazwa, którą sam wymyśliłeś.

Chodź sobie do lekarza gdzie chcesz, nie zmienia to faktu, że moim zdaniem nazwa jest idiotyczna. Doskonale wpisuje się w początek lat 90 w Polsce i wszystkich nazw typu Drutex czy Szwagropol

Co do samochodów:
              www.smartdriver.pl/najdziwniejszenajsmieszniejsze-nazwy-samochodow
              • careta Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 08:28
                No cóż. Już zaczyna się przysrywanie na forum. A może by tak wypowiadać się o konkretach lub razem z kalbud i zanecin założyć osobne forum i obrażać się tam wpisując durne komentarze niekoniecznie dotyczące tematu postu?
    • agness_paz Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 22:14
      Ja byłam na otwarciu dzisiaj z moim dzieckiem. Musze przyznać, że przychodnia choć nieduża, ma bardzo milą atmosferę, która myślę, że sie utrzyma z uwagi na bardzo miły personel.

Ja przenoszę swoje dziecko z Orlej, bo do LeczyMedu mam bliżej. Tam na Orlej też chodziliśmy do dr Gołębiewskiej. Faktycznie Pani doktor lubi homeopatię, ale jesli się ktoś na to nie zgadza to przeciez na siłe nie wypisze takiego leku...

Do dr Jankowskiego też chodziłam osobiście jak przyjmował na Orlej :)

Ja polecam
      • freestella Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 05.01.13, 22:29
        Rownież uciekam z Orlej, przenoszę się na Krasickiego, dla mnie dr.Gołębiewska jest THE BEST;) i nie prawda że leczy tylko homeopatią.Tak dobrego pediatry który jak ma wątpliwości to zleci dodatkowe badania, nie bagatelizuje niczego i na dodatek słucha rodziców nie spotkałam dawno;) Jedyne o co się martwię, to czy jeden pediatra wystarczy na naszą okolicę...liczę że jak będzie potrzeba przychodnia zatrudni nowego;)
        • piokow6 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 10:20
          A ile kosztuje wizyta?
          • freestella Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 14:10
            pediatra i internista są na nfz ,inni specjaliści odpłatni,ale cen nie znam;)
            • bazder Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 08.01.13, 17:08
              Pediatra, położna i internista jest na NFZ - czyli z naszych podatków "za darmo".

Reszta płatna - około 100 zł, z tego co pytałem to najdroższa jest medycyna pracy (120 zł), ale tutaj i tak połowę zwraca Ci pracodawca.

Mnie zainteresowało co innego - LeczyMed przymierza się do współpracy z LUX MED, co dałoby pierwszą placówkę tego typu w Ząbkach. Byłoby cool, bo nie trzeba by było jeździć na wiatraka.
      • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 06.01.13, 18:41
        Przykro mi, ale dla mnie lekarz który przepisuje homepatie powinien byc wykluczony z zawodu.
        • olejm Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 10:19
          a czemuż to ma być wykluczony z zawodu, leki homeoptayczne są zarejestrowane i lekarz musi wypisać na nie receptę ( przynajmniej na część z nich), cała europa najwidoczneij jest zacofana bo tam lekarze homeopaci lecza . Ich leczenie jest uznawane, konsultują w szpitalach a leczenie homeoptyczne jest refundowane przez tamtejsze odpowiedniki nfz. tylko jakoś w Polsce lobby farmaceutyczne jest silne i homeopatia jest nieuznawana ...
          a szkoda...
          • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 10:53
            Niech najpierw te leki przejdą badania kliniczne i znajda się choć minimalne dowody,że działają lepiej od placebo to wtedy o refundacji porozmawiamy ;) W Polsce jest nadal wiele leków bardzo drogich lub nierefundowanych które są prawdziwymi lekami (bo musza przed rejestracja przejść wieloetapowe badania kliniczne, co nie dotyczy leków homeopatycznych) a nasze państwo nie stać na ich refundacje. Ogólnie dyskusja nie na to forum.
            • olejm Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 17:11
              rzeczywiście ta dyskusja nie na forum , jeśli Pani/Pan Doktor( wynika z treści że mamy do czynienia z osobą mającą pojęcie o systemach opieki zdrowotnej) ma pojęcie o rejestracji leków to proszę nie negować homeopatii nie mając żadnego pojęcia o tej metodzie leczenia i zapraszam się o zapoznania z faktami i badaniami leków homeopatycznych na stronie www.lekarzehomeopaci.pl/
              Proszę wypowiadać się na tematy o których ma Pani/Pan pojęcie czyli na temat lekow allopatycznych
              • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 18:16
                Prosiłabym o podanie jakiegoś obiektywnego źródła ;)) Może w Wikipedii lepiej sprawdzić i najprościej ;)
                • freestella Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 18:42
                  Wikipedia jako żródło.....błagam...hahahahaha
                • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 18:55
                  Wikipedia jest niezależnym źródłem i to podstawowa różnica w porównaniu ze strona homeopaci.pl czy inną podobną. Jest tam też sporo odnośników do innych źródeł jeśli koleżanka ma zamiar zgłebić temat ale nie podejrzewam.. ;))
                  • freestella Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 18:59
                    Faktycznie nie ma zamiaru;) aczkolwiek koleżanka uważa tak: nikt nikogo do niczego nie zmusza;) jeżeli ktoś nie ma ochoty nie korzysta z porad Pani Dr. nie rozumiem po co ta dyskusja na temat homeopati .
                    • jutrzenka1410 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 19:00
                      I tu pełna zgoda. Pozdrawiam!
                  • careta Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 19:02
                    Jeżeli ktoś nie wierzy w homeopatię nie musi godzić sie na wypisanie leków homeopatycznych przez lekarza. Osobiście (i z doświadczenia) uważam, że prawdziwa homeopatia w połączeniu z klasycznym leczeniem i wiedzą medyczną jest metodą bardzo skuteczną u dzieci. Poza tym żaden lekarz nie przeprowadził na temat mojego dziecka tak dokładngo wywiadu medycznego jak właśnie laryngolog-homeopata. Leki homeopatyczne muszą być bardzo dobrze dobrane, aby pomogły a większość tego co sami możemy kupić w aptece nie jest dobrana do konkretnego przypadku.
                    • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 21:27
                      Lekarz powinien być pozbawiony prawa do wykonywania zawodu, gdyż przepisuje "leki", które nie działają i Z DEFINICJI nie mają prawa działać. Jest to zwykłe szarlataństwo i oszukiwanie chorego człowieka. A człowiek, który oszukuje drugiego człowieka, nie powinien mieć prawa go leczyć.

Poczytajcie sobie o tych rozcieńczeniach i będzie wszystko jasne. I proszę mi tu nie wypisywać tekstów fantasy o pamięci wody. Jedyny plus homeopatii jest taki, że nie da się jej ani przedawkować, ani zatruć (chyba, że ktoś jest cukrzykiem).
                      • agness_paz Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.01.13, 22:45
                        A ja dziś byłam z dzieckiem u dr Gołębiewskiej i zapytała mnie wprost, czy akceptuję w leczeniu dziecka leki homeopatyczne. Ponieważ nigdy wcześniej dziecko takich leków nie stosowało, a od ponad 2 tygodni ma gęsty katar i kaszel, który nie mija po stosowaniu wszelkich syropów i sprayów do noska (3 razy wizyta na Orlej: 2 razy u dr Kura i 1 raz u dr Bachorek), zdecydowałam, że spróbuję leków homeopatycznych.

Muszę przyznać, że dziecko pokasłuje nadal, ale o dziwo (sama wielce się zdumiałam!!!), katarek jakby do wieczora zanikał powoli, a podałam dziecku leki tuż po południu i podałam do chwili obecnej dopiero 2 dawki dwóch leków i widzę poprawę...Poważnie!!! Leki mam podawać przez 5 dni. Kaszelek nadal się utrzymuje, zobaczymy jak będzie jutro. Napiszę jeszcze o efektach po zakończeniu kuracji :)

Mimo wszystko, dr Gołębiewska to osoba bardzo fajna i z profesjonalnym podejściem do dziecka i rodzica, no i gdybym nie zaakceptowała leków homeopatycznych, z pewnością by na nie nie nalegała i przypisała normalne.
                        • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 08.01.13, 09:39
                          Niesamowite! Ale wiesz, że dzieci zdrowieją również same z siebie? Nazywa się to system immunologiczny i w przeciwieństwie do homeopatii to naprawdę działa. Zamiast wyrzucać pieniądze na najdroższy cukier świata, kup parę owoców, zdecydowanie lepiej wpłyną na zdrowie Twojego dziecka.
                      • careta Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 08.01.13, 08:50
                        Źle dobrana homeopatia (podobnie jak leki tradycyjne) też może zaszkodzić. Jeśli nie wierzysz a co więcej nie masz o tym pojęcia, bo naczytałaś się artykułów o rozcieńczeniach nie wypisuj gupot i z góry nie pozbawiaj kogoś prawa wykonywania zawodu. Po prostu nie zgadzaj się na leczenie homeopatią. Osobiście uważam, że większą szkodę przynosi pacjentowi przepisywanie niedobranych leków tradycyjnych sponsorowanych przez firmy farmaceutyczne niż dobrze dobrana przez prawdziwego specjalistę homeopatia.
                        • lasic01 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 08.01.13, 09:36
                          Podaj mi proszę chociaż nazwę jednego leku homeopatycznego, którego wzięcie spowoduje jakiekolwiek skutki uboczne. Na ochotnika, wezmę dowolną ilość tego środka.

Co do drugiej części oczywiście się zgadzam, bo tradycyjne leki cokolwiek robią i ich niewłaściwe użycie może zaszkodzić.

A dlaczego chcę, aby lekarzy pozbawiać prawa do wykonywana zawodu? Wyobraźmy sobie taką sytuację: Pali Ci się dom, przyjeżdżają strażacy, ale zamiast gasić pożar wodą odprawiają tańce przywołujące deszcz. Czy to działa? Nie, ale deszcz sam z siebie czasem pada więc skuteczność jak w homeopatii podobna.
                        • etam2.0 Organizacje Charytatywne 08.01.13, 11:59
                          careta napisała: "Osobiście uważam, że większą szkodę przynosi pacjentowi przepisywanie niedobranych leków tradycyjnych sponsorowanych przez firmy farmaceutyczne niż dobrze dobrana przez prawdziwego specjalistę homeopatia."

A firmy produkujące środki homeopatyczne to organizacje charytatywne? Robią to dla dobra ludzkości a nie własnego zysku?
    • beat-ka83 Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 07.02.13, 10:58
      Witam
      Przepisałam się do tej przychodni z kilku powodów:
      w Betamedzie był wieczny problem z dostaniem się do lekarza
      dodzwonić się graniczyło z cudem
      jak już się dodzwoniłam to musiałam się tłumaczyć pani recepcjonistce dlaczego ja chcę się dostać do lekarza, czułam się jak intruz
      za zaświadczenie do żłobka że dziecko już zdrowe pobierają opłatę- w "leczy med" nie
      Jestem bardzo zadowolona z nowej przychodni, ponieważ:
      blisko od domu
      dr Jankowski ma świetne podejście do dzieci, a też i do dorosłych ( już się nie dziwię że ma tak dużo pozytywnych opinii na forum)
      miła obsługa w recepcji (dziś nawet pączkami poczęstowali- bardzo miły gest)
      dodzwoniłam się bez problemu i z chorą córcią dostałam się od razu na wizytę.

Polecam

minus tylko jeden
      ginekolog przyjmuje tylko prywatnie( ale mam nadzieje że niedługo będzie można skorzystać w ramach NFZ)
      • kaliwia Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 13.02.13, 22:21
        Zapisalam nasza 5 cio miesieczna corke wlasnie do tej przychodni, bo blisko, bo dopiero sie otworzyla i nie bylo ludzi, po kolejne - Pani Doktor Golebiewska jest dosc ceniownym i skutecznym lekarzem z opinii innych. Nie mielismy juz z mezem sily i pieniedzy, a coreczka miala wielkie problemy ze skora i zaden lekarz nie umial jej pomoc. Skora pod pachami, kolanami doslownie pekala. Co miesiac szlo ok 200 zl na same kosmetyki, masakra. Do tego ja bylam non stop posadzana o zla diete (karmie piersia), a Malutka dostawala nawet sterydy (!!!!) pani doktor pierwsze pytanie, jakie zadala, bylo o to, czy zgadzam sie na paraleki. Odparlam, ze tak, bo leki nie pomogly i jestem juz zdesperowana. Dostalys,y zalecenia pielegnacji skory i odtruwanie niepozadanych skutkow szcZepionek wlasnie homeopatia. Wystarczyl miesiac, wszystko przeszlo. Teraz stosujemy zwykly olej z migdalow za 8 zl!!!dodam, ze Pani domtor prezpisuje takze masci do robienia w aptece i mozna z nia porozmawiac o wielu ciekawych, domowych sposobach na rozne dolegliwosci. Polecam.
      • kaliwia Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 13.02.13, 22:22
        Dodam jeszcze, ze Pni doktor jest bardzo konkretna i oczekuje scislej wspolpracy z rodzicem. Jesli to sie udaje, sa efekty.
        • freestella Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 13.05.13, 20:16
          Bo to jest prawdziwy pediatra!!! z powołaniem i chcący pomagać, a nie nabijać kasę koncernom!!!
      • bazder Re: Nowa przychodnia na Krasickiego "LeczyMed"Ząb 13.05.13, 19:41
        Z tego co wyczytałem na ich stronie na FB od 1 czerwca br. dołącza pełne spektrum stomatologiczne. Chyba się rozwijają całkiem prężnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka