Dodaj do ulubionych

fotelik 0-18 kg

18.04.11, 10:10
do tej pory uzywamy ten z przedziału 0-13 ale mała dostaje spazmy jak ja w niego wsadzam, nie chce leżeć, podnosi się, szarpie.
Myslałam o zakupie fotelika 0-18, bo one maja te wkładki redukcyjne.
zastanawiam sie nad Jane racing - nie ma wygórowanej ceny i ma dobre oceny w testach.
jednak nie moge go zobaczyc w zadnym ze sklepów, którre są w mojej miejscwości. Nie wiem, czy neie jest zbyt wąski (żebym póxniej nie siłowała się jak bede chciała wsadzic dzieciaka w kurtce.
Przykładowo na allegro spodobał mi sie coneco cocoon, ale jak wsadziłamw niego mala, to jakby w klatce, szczelnie zamknieta, strasznie wązki, problemem jest wsadzenie w niego dziecka w kurtce. mala waży 8 kg
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: fotelik 0-18 kg 18.04.11, 11:01
      Fotel 0-18kg dzielą się na 2 typy:
      od 0-13kg tyłem, 9-18kg przodem (dopiero jak dziecko siedzi ma min. 9 miesięcy i 9kg)
      od 0-18kg tyłem (w rzeczywistości od ok. 5 miesiąca można go używać) i teraz różne opcje albo do 18kg tyłem albo taki który ma funkcję także montażu przodem cenowo ponad 1000zł.

Z dobrych foteli 0-18kg z pierwszego typu to Britax First class, bebe confort opal, bebe confort iseos neo+. Wkładki redukcyjne w takim fotelu wyciąga się jak dziecko ma ok. 3-4 miesiące lub tak jak opal czy jane racing mają regulowany zagłówek.
      Fotel Coneco jest kiepskawy a wersja na isofix to już ogólnie mistrzostwo świata, lata na wszystkie strony.
    • ponponka1 Acta Graco duologic 18.04.11, 14:12
      Tylem na izofix. Jedyny od urodzenia do 18 kg

www.gracobaby.se/sv_SE/product/8N99/ORBE/
      Nie stety niedostpeny w Polsce sad
      • mrukumaster Re: Acta Graco duologic 18.04.11, 14:28
        Ale koszt fotela nawet gdyby był w Polsce to pewnie ładnie ponad 1000zł. Nowy Belogic jak się w czerwcu pojawi to koszt ok. 1399zł będzie.
        • ciastolina84 Re: Acta Graco duologic 18.04.11, 17:04
          Ja mam Bebe confort opal i polecam! bardzo masywny i wygodny dla dziecka. ja kupiłam na allegro bo dużo taniej niż w sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka