Dodaj do ulubionych

Romer King Plus-problem z regulacją pasów

26.11.11, 01:40
Witam,
czy ktoś z forumowiczów spotkał się w swojej karierze użytkownika (lub sprzedawcy smile) z problemem regulacji pasów dziecka w foteliku Romer King Plus? U nas to jest totalna katastrofa, a mamy nowy fotelik (używany od 3 miesięcy), pasy zupełnie nie dają się wyciągnąc, pomimo wielu prób moich i męża postępowania zgodnie z instrukcją (udało się to ze 2 razy, potem raz troche dociągnęłam pasy i teraz dziecko w zimowej kurteczce się nie mieści sad). A w ogóle to wydaliśmy tyle forsy żeby było super wygodnie, a nie ciśnięcie się i męczenie. Do sprzedawcy nie jestem w stanie dotrzec (zakup z interentu, już dosc dawno). Może popełniamy jakiś klasyczny błąd wyciągając pasy? Nie trzymamy za ochraniacze, wciskamy przycisk u dołu fotelika. Może fotelik jest źle zamontowany i pas bezpieczeństwa z samochodu blokuje te pasy?? Już mi brak pomysłów, będę wdzięczna za pomoc doświadczonych osób smile
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Romer King Plus-problem z regulacją pasów 26.11.11, 10:14
      jest to częsty objaw zabawy i regulowania pasów bez dziecka i za mocne ich ściągnięcie

otwórz fotelik pasy łączą się w Y dwa naramienne i pasek do regulacji przełóż go pod plastikiem tak żeby przesuwał się płynnie najczęściej blokuje się właśnie łączenie Y
    • mamaly Re: Romer King Plus-problem z regulacją pasów 26.11.11, 12:47
      Ja miałam taki problem, ale fotelik był pożyczony chwilowo. Problem rozwiązaliśmy kupując nowy fotelik. W Twoim przypadku rozłożyłabym fotelik na części pierwsze i złożyłabym od nowa (zdjęcie tapicerki do prania big_grin ), jeżeli nie pomoże poszukałabym rachunku, jeżeli fotelik nie jest starszy niż 2 lata, i zgłosiłabym reklamację do dystrybutora. Jeżeli fotelik jest starszy również zgłosiłabym do dystrybutora licząc się z jakimiś kosztami.

A.
    • stillgrey Re: Romer King Plus-problem z regulacją pasów 27.11.11, 21:52
      Jesli to jest to samo co sie u mnie robilo, to otworz fotelik tak jak do przypinania go pasami i wloz ta gume z pasami za taki plastik, pewnie zahaczyla.
      • iwonajen Re: Romer King Plus-problem z regulacją pasów 29.11.11, 09:56
        to było dokładnie to!! Gumka się zablokowała, esz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka