Witam po roku
Chcę zmienić fotelik i proszę o pomoc. Dziecko ma 11 m-cy i waży około 9,5 kg. Samochody są 2: Rover 200 (5-cio drzwiowy, 1999 r.) oraz BMW E38 (1996 r.), oba bez isofixów. Chciałabym fotelik 0-18, w którym do 13 kg synek jeździłby tyłem. Po przejrzeniu wątków wytypowałam:
MC Opal
Britax First Class
Concord Ultimax
Tylko czy do Rovera da się zamontować te fotele? Ewentualnie jakie inne? U mnie w mieście nie ma opcji przymierzenia czegoś sensownego- proponowano mi Eurobaby

więc zakup pewnie będzie przez internet. Z drugiej strony mam obawy co do kupna fotelika bez przymierzenia (głównie z uwagi na Roverek). Może ktoś jeździ tymi samochodami i ma któryś z typowanych przeze mnie fotelików? Lub też spece

montowali foteliki w takich samochodach? A może w stosunkowo niewielkiej odległości od Białej Podlaskiej jest jakiś sklep gdzie jest duży wybór fotelików i fachowa obsługa. W sklepach w BP mogę przymierzyć (nie jestem przekonana co do fachowości obsługi) tylko MC Tobi, Priori, Axiss, Britax King Plus, Cybex Pallas, Kiddy Guardian Pro a więc fotele od 9 kg. A może nie kombinować i brać fotel z wyższego przedziału czyli od 9 kg?
Kanapa w Roverze taka jak
w tej aukcji
Kanapa w BMW
taka jak tu
Bardzo liczę na pomoc, po raz kolejny zresztą