Gość: Gadzik Re: kosmetyki naturalne IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 15:28 I faktycznie kosmetyki naturalne mają taki zbawienny wpływ na cerę? Jestem alergikiem i chciałabym zwalczyć ciągłe zaczerwienienie na twarzy, dlatego szukam jakiejś alternatywy do kosmetyków drogeryjnych, które zwyczajnie mnie uczulają:/ Odpowiedz Link Zgłoś
monisiak13 Re: kosmetyki naturalne 09.12.17, 18:27 Organic Life S.A. to polski producent kosmetyków naturalnych. Produkty Organic Life wyróżniają się bardzo wysokimi stężeniami organicznych wyciągów roślinnych. Zaopatruje się tylko u producentów słynących z najlepszej jakości surowców kosmetycznych i farmaceutycznych, aby zapewnić najwyższą jakość substancji aktywnych. Wszystkie używane składniki posiadają odpowiednie certyfikaty, rozpoznawalne na całym świecie tj. EcoCert. Laboratorium tworzy kosmetyki w sposób bardzo przemyślany, kładąc bardzo duży nacisk na synergiczne działanie składników, dzięki czemu produkty są wyjątkowo skuteczne. Polecam! pl063955.organiclife.com.pl/shop.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna1993 Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.mm.pl 07.01.19, 19:14 Wejdź i sprawdź sobie z tej strony: ravina.pl Ja stosuje i jestem zadowolona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.19, 22:27 Zajrzyj do cedrynek.pl tam z pewnością coś dla twojej wrażliwej cery znajdziesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
www.bio-kosmetyki.shop Re: kosmetyki naturalne 01.06.19, 15:24 Ja używam taką linię Argan&Macadamia. Moja położna mi ją poleciła. Wiem że jest dostępna w necie na bio-kosmetyki.shop. Jest to cała linia kremów. Najlepsze jest serum przeciwzmarszczkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: kosmetyki naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.20, 21:07 Mogę zaproponować Ci sklep Farmasi. Mają naturalne kosmetyki jak i dermokosmetyki 😊 jeśli chcesz skontaktuj się ze mną na annawojtaszak16@gmail.com podeślę Ci linka do ich prawidłowej strony i zobaczysz sobie co mają w ofercie. Będziesz mogła oo rejestracji zamawiać każdy produkt mając zniżkę -23% 🌺🌻😀👍 Odpowiedz Link Zgłoś
melania1986 Re: kosmetyki naturalne 03.10.11, 16:30 Biokosmetyki musza być oznaczone certyfikatami ekologicznymi, aby naprawdę były eko.. Stara prawda mówi, że nie nakłada się na skórę tego czego byśmy nie włożyli do ust :) Ciekawe informacje nt kosmetyków ekologicznych można przeczytać tutaj: przyjaznysrodowisku.blogspot.com/2011/10/ekologiczny-naturalny-bio-czyli-kilka.html Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_27 Re: kosmetyki naturalne 05.10.11, 18:22 Warta polecenia jest też strona z kosmetykami www.aromamagic.pl mają tam kosmetyki naturalne takie jak peelingi, masła do ciała, olejki do masażu i kąpieli nawet coś dla par ;-) Osobiście kupiłam tam olejek w świecy. Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_27 Re: kosmetyki naturalne 05.10.11, 22:13 Załączam link do zakupionej przeze mnie świecy z olejkiem do masażu. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melania Re: kosmetyki naturalne IP: *.tel.tkb.net.pl 07.10.11, 12:54 Witam, ja także przekonuję się do kosmetyków eko, wypróbowałam serię Ava Bio-rokitnik, świetnie pachnie, ceny też są przystępne jak na certyfikowane produkty: biodystrybucja.otwarte24.pl/ biodystrybucja.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonynurt.pl Re: kosmetyki naturalne IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.14, 13:48 Olej arganowy jzielonynurt.pl/pl/product/316/olej-arganowy-bio-kosmetyczny-50-ml est odkryciem roku, nie uczula i ma rewelacyjne działanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: kosmetyki naturalne IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.10.11, 23:06 Polecam kosmetyki Tołpa, naturalne, hipoalergiczne, bez konserwantów i sztucznych barwników. A recenzje możecie zobaczyć na stronie: tolpa.pl/pl/ambasadorki Odpowiedz Link Zgłoś
ania61777 Re: kosmetyki naturalne 08.12.11, 00:05 U mnie "mania" na punkcie kosmetyków naturalnych zaczęła się, kiedy trafiłam na stronę Campaign For Safe Cosmetics i potem na ich Cosmetics Database. Jak posprawdzałam na tej stronie po kolei składniki z moich kosmetyków, byłam w ciężkim szoku, co ja na siebie nakładałam. Obecnie większość kosmetyków mam naturalnych, z paroma wyjątkami (np. mam "zwykły" róż, bo odcień jest tak dobrze dobrany że nie wiem, kiedy znajdę lepszy). A moje spostrzeżenia są takie, że to wcale nie musi być droższe. Ja odkąd odkryłam sklep iHerb tam się zaopatrzam, mają baardzo przystępne ceny, przykładowo kupiłam tam dezodorant za 5$ (15 zł?), pomadkę za jakieś 4 zł, żel do twarzy za 15 zł itd. Dodatkowo wpisując kod DAJ354 (trzeba wpisać pod listą produktów w koszyku) dostaje się 5$ zniżki na zamówienie. Praktycznie można sobie coś za darmo zamówić, i zapłacić tylko koszty przesyłki (4$ = 12 zł). Także polecam:D Odpowiedz Link Zgłoś
ania61777 Re: kosmetyki naturalne 08.12.11, 00:09 kiedyś kupowałam też na takiej stronie Rejuva Minerals ale tam strrasznie drogo, zamawiałam 4 małe pudry mineralne i tusz do rzęs. Tusz do rzęs bardzo fajny, ale pudry wysuszały mi skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond kosmetyki vege w Rossmannie 23.01.12, 12:14 też się zdziwiłem. 100% eko w całości roślinne i nie testowane na zwierzętach .do tego tanie 2 firmy: Alterra www.snobka.pl/artykul/alterra-naturkosmetik-11361 Original Source www.originalsource.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
red_boots Re: kosmetyki vege w Rossmannie 27.01.12, 13:34 i wcale nie są drogie, jak na taką jakość: krem do twarzy Alterry kosztował mnie jakieś 8 zł, skład niemalże idealny, jedynie alkohol mi w nim nie pasuje, tak poza tym OK. no i olejki do masażu- świetny skład za 13 zł. hmm, a Original Source? nie wiedziałam, że jest coś takiego w Rossmannie :) rozglądnę się, jak będę tam następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ags Re: kosmetyki naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 16:06 osoby zafascynowane kosmetyką naturalną odsyłam do sklepu www.pro-eko.cba.pl/o_nas.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia803 Re: kosmetyki naturalne 14.02.12, 10:39 Duży wybór kosmetyków naturalnych, najlepsze marki i konkurencyjne ceny oferuje nowy sklep Bio i Eko w Krakowie na Starowiślnej, można tez zamawiać przez internet: drogeria.bioieko.pl/kosmetyki-piel.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1maria19 Re: kosmetyki naturalne IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:05 Ja polecam stoisko z kosmetykami Eko nie testowanymi na zwierzętach Logona - jedyne w Krakowie nietestowane na zwierzętach świetne i jedyne w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kosmetyki naturalne IP: 78.10.240.* 04.12.14, 21:50 Olej Arganowy kosmetyczny zielonynurt.pl jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Dzięki dużej zawartości tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta, Gamma-Delta), chroniących nasz organizm przed starzeniem się. Ma wszechstronne zastosowanie i paznokcie i włosy i skóra polecam zielonynurt.pl/pl/cat/70/kupony Odpowiedz Link Zgłoś
wyspanatura Re: kosmetyki naturalne 27.01.12, 21:49 Kosmetyk np krem starcza spokojnie na kilka miesięcy, więc moim zdaniem można sobie pozwolić na dobrą jakość - czyli naturalny skład :) Obecnie oferta kosmetyków naturalnych (tych prawdziwych certyfikowanych) jest bardzo duża, szeroka, głęboka :) cenowo również chyba każdy coś dla siebie znajdzie. Ważne, że nie wklepujemy w siebie całej tej chemii. Mnie przekonały początkowo kosmetyki pielęgnacyjne dla niemowląt, później ekologiczne środki czystości (głównie Attitude, bo sa naturalne, ekologiczne i pięknie pachną)... a teraz już wszystko bez wyjątku :) Z uwagi na wybór i ceny osobiście polecam sklep Wyspa Natura: wyspanatura.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: kosmetyki naturalne IP: *.171.82.84.static.crowley.pl 06.02.12, 17:32 Hej, a ja polecam sklep natural-cosmetics.pl. To sklep, który prowadzą moi znajomi. Mają świetne mydła Alep. Zdarzają się też fajne promocje. Np. aktualnie mają zniżkę 15% na super kosmetyki Argile Provence. Odkąd zaczęłam używać kosmetyków naturalnych to nie jestem w stanie nałożyć na twarz, włosy ani ciało żadnej chemii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1maria19 Re: kosmetyki naturalne IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:06 dla mnie najlepsze Logona szczególnie szampony. Można kupić w Galerii Kazimierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razylia Re: kosmetyki naturalne IP: *.acn.waw.pl 19.04.12, 15:45 Zgadzam się, niestety to częsta praktyka, dlatego ja kupuję w sprawdzonym sklepie, kosmetyki które posiadają stosowne certyfikaty i odpowiedni skład, polecam zgooglować sobie sklep salex z naturalnymi kosmetyki z morza martwego, naprawdę sporo fajnych i nie drogich kosmetyków można znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone-ja-bluszko Re: kosmetyki naturalne 05.05.12, 11:08 ponoć kinga rusin wypuściła serię naturalnych kosmetyków? któraś z Wa już testowała? Odpowiedz Link Zgłoś
ola708 Re: kosmetyki naturalne 22.05.12, 22:13 Natknęłam się ostatnio na te kosmetyki Kingi Rusin w Sepchorze ale nie skusiłam się - cena :<< krem do twarzy kosztował 150zł , niestety nie na moją kieszeń :< Dla mnie kosmetyki muszą być naturalne - alergia :<< ale i w przystepnej cenie ... niestety potrzeby dziecka są teraz ważniejsze , ot życie Ja się zaopatruje głównie w podkłady i róże mineralne całkowicie naturalne w takim sklepiku internetowym, zamawiam z koleżanką to jeszcze sobie przesyłkę rozbijamy na pół i faktycznie wychodzi bardzo korzystnie - www.annabelleminerals.pl/ mogę Wam śmiało polecić dziewczyny bo kosmetyki mają rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
mruk001 Re: kosmetyki naturalne 14.06.12, 17:17 Ech... sklepy internetowe to działka nie warta uwagi. Prędzej przyjdę do sklepu i porozmawiam ze sprzedawcą niż kupię kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
chombi Re: kosmetyki naturalne 01.07.12, 09:54 Co do kupowania kosmetyków: trzeba się nauczyc czytac etykiety. coraz więcej producentów na fali wzrostu świadomości dodaje coś związanego z ekologia w nazwie. nie zawsze to coś znaczy. moja dziewczyna robi dużo sama i twierdzi, że jak się osiągnie wprawę, to nie zajmuje to dużo czasu ;) faktycznie, w internecie znajdzie się dużo przepisów. niektóre wymagają krytycznej rewizji ;) a trochę da się kupić w sklepach, ja polecam www.ekosfera24.pl/category/kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bardielka Re: kosmetyki naturalne 01.08.12, 16:28 Skoro to temat o kosmetykach naturalnych, to może i tu zadam moje pytanie: otóż natknęłam się w Sieci na kilka obrazków, które mają wspólne hasło: "Kosmetyki naturalne wychodzą do ludzi", oto trzy z nich: 1. www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater 2. www.facebook.com/permalink.ph...80830518611439 3. www.facebook.com/BiznesSektor...84951968225693 Strasznie jestem ciekawa, o co chodzi, bo ostatnio gdzie nie wejdę na Facebooku, to widzę któryś z tych obrazków... Wie, może któraś z Was, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinaX Re: kosmetyki naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 12:37 Ja używam tylko kosmetyków naturalnych, kupuję je w sprawdzonym sklepie internetowym www.sklep.myorganic.pl/ Mają produkty takich firm jak np: BeSAVE, Eco Cosmetics czy Lavera. Ceny mają przystępne i bardzo miłą obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
shealife Re: kosmetyki naturalne 20.05.13, 12:12 a te produkty można określić mianem naturalne www.wiecejnizeko.pl/pl/c/Kosmetyki-z-maslem-Shea/126 ? Odpowiedz Link Zgłoś
madie91 Re: kosmetyki naturalne 18.11.13, 13:00 Zapraszam do mojego sklepu internetowego z kosmetykami naturalnymi z Rosji, Syrii, Indii, Maroka i Włoch. Znajdziecie u mnie kosmetyki takich firm jak: Planeta Organica, Love2mix Organic, Royal Alepp, Przepisy Babci Agafii, Fitokosmetik, Khadi, Omnia Labolatoires i inne. Niskie ceny i szybka wysyłka gwarantowana, nawet z przesyłką wszystko wyjdzie taniej niż w sklepie stacjonarnym!!! naturaorganika.pl Zapraszam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 19:06 Tak, kosmetyki naturalne pomagają i dbają o nas w znakomity sposób. Niewiele jest takich kosmetyków, które posiadają tak liczne zalety. Mleko ośle zawiera białka, witaminy A, B, E. Dzięki temu regeneruje naskórek, neutralizuje wolne rodniki oraz sprawia, że skóra nie starzeje się tak bardzo szybko. Ośle mleko pielęgnuje włosy oraz dzięki jego użyciu końcówki nie rozdwajają się tak szybko. Olejek różany ma działanie uspokajające, łagodzące napięcia nerwowe oraz poprawia nastrój. To jedynie kilka przykładów, zaledwie niewiele opisów dobrego działania kosmetyków naturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anabela Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 23:17 Strasznie nie lubie tego ściemnania, lepiej patrzeć na skłąd, czy prosty itd.. Ja na przykład lubie kosmetyki earthnicity (zreszta niedlugo w polsce :D ) i wiem, że są mineralne i naturalne.. A te wszystkie które maja jakieś chemiczne dodatki to blee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.13, 11:26 Tak, masz rację skład jest najważniejszy. Kosmetyki naturalne są bardzo wysoko cenione. Nie ma w nich chemii, a jedynie składniki pochodzenia naturalnego, olejki eteryczne, ekstrakty ziołowe, wyciągi z ziaren zbóż. Nie znajdziemy w nich sztucznych składników zapachowych czy barwiących. Ja osobiście lubię i stosuję kosmetyki cattier. Już po kilkakrotnym zastosowaniu można zauważyć poprawę kolorytu skóry, tym bardziej, gdy ma się bardzo jasną cerę. Znikają też zaczerwienienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oram Re: kosmetyki naturalne IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.14, 22:28 Dla mnie ostatnim odkryciem jest olej arganowy, super kosmetyk naturalny i do ciała włosów i paznokci zielonynurt.pl/pl/product/316/olej-arganowy-bio-kosmetyczny-50-ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.14, 23:42 Moim ostatnim odkryciem jest masło Shea, jest fantastycznym naturalnym kosmetykiem, to panaceum do ciała cedrynek.pl/pl/p/Eubiona-100-organiczne-maslo-shea/1018 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabela Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 19:07 Od pewnego czasu stosuję kosmetyki naturalne zawierają one w stu procentach naturalne składniki. Są eco – całkowicie czyste i naturalne, roślinne, hipoalergiczne i wolne od GMO. Takie kosmetyki zakupuję TUTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiii Odkrycie sklepu z naturalnymi kosmetyki IP: *.28.168.230.zetnet.slupsk.pl 14.12.13, 20:22 Ostatnie moje odkrycie to ten sklep internetowy. Ma ciekawy asortyment i takie same ceny. naturashop.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Odkrycie sklepu z naturalnymi kosmetyki IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.19, 13:19 W Polsce jest już sporo sklepów z ekologiczną żywnością czy naturalnymi kosmetykami. Widać rośnie świadomość Polaków w tym temacie. Ja polecam szczególnie sklep sanaja.pl. Mają duży wybór, kosmetyki naturalne, wegańskie i organiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
evi67 Re: Odkrycie sklepu z naturalnymi kosmetyki 20.01.19, 14:38 Ostatnie moje odkrycie to bio-sklep cedrynek.pl w ofercie certyfikowane kosmetyki naturalne i organiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_amor81 Re: kosmetyki naturalne 26.06.14, 11:00 Czy któraś z Was zna kosmetyki Delawell do dłoni, paznokci i ciała? Jeśli nie to serdecznie polecam. Szeroka gama pozwoli na znalezienie czegoś dla siebie. Zapraszam również do odwiedzenia ich strony na fb: facebook.com/delawell Można poczytać ciekawe rzczy a i czasem wziąć udział w konkursie z fajnymi nagrodami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio82 Re: kosmetyki naturalne IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.17, 21:32 Jak szukasz kosmetykow naturalnych to polecam sklep www.naturaleza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
evi67 Re: kosmetyki naturalne 30.03.17, 22:26 Moje ostatnie odkrycie sklepu z kosmetykami naturalnymi cedrynek.pl/ Duży wybór kosmetyków i mydeł naturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kivvvi Re: kosmetyki naturalne 20.05.17, 16:08 ja przerabialam naprawde wiele "naturalnych" kosmetykow znanych marek i jak sie okazalo to ze na opakowaniu jest napisane naturalny lub bio wcale nie oznacza naturalnego kosmetyku... a wszystko jest w skladzie - koniecznie czytajmy etykiety, bo mozna sobie zrobic krzywde tak jak ja ucierpialam - jestem alergikiem. Podrzucam ciekawy tekst - poczytajcie na co zwracac uwage w przypadku naturalnych kosmetykow obk.pl/naturalne-kosmetyki-poznaj-alternatywne-metody-pielegnacji-ciala/ Odpowiedz Link Zgłoś
evi67 Re: kosmetyki naturalne 20.05.17, 17:16 Podstawą przy zakupie kosmetyków i nie tylko kosmetyków jest czytanie składów, a gwarancją, że kosmetyk jest naturalny nie tylko z nazwy jest przyznany odpowiedni certyfikat ekologiczny np. Ecocert, BDIH, Cosmos, ICEA, Soil Association to najbardziej znane. Odpowiedz Link Zgłoś
kivvvi Re: kosmetyki naturalne 20.05.17, 16:09 ja przerabialam naprawde wiele "naturalnych" kosmetykow znanych marek i jak sie okazalo to ze na opakowaniu jest napisane naturalny lub bio wcale nie oznacza naturalnego kosmetyku... a wszystko jest w skladzie - koniecznie czytajmy etykiety, bo mozna sobie zrobic krzywde tak jak ja ucierpialam - jestem alergikiem. Podrzucam ciekawy tekst - poczytajcie na co zwracac uwage w przypadku naturalnych kosmetykow obk.pl/naturalne-kosmetyki-poznaj-alternatywne-metody-pielegnacji-ciala/ Odpowiedz Link Zgłoś
kivvvi Re: kosmetyki naturalne 20.05.17, 16:12 dziewczyny pamietajmy tylko ze nie wszystkie naturalne kosmetyki sa dobre dla kazdego. Bywa że moze wystapic nieoczekiwana reakcja alergiczna tak jak u mnie - wysypka na brzuchu ;/ dlatego polecam dokladnie czytac sklad - tutaj ciekawy tekst na co zwracac uwage przed zakupem obk.pl/naturalne-kosmetyki-poznaj-alternatywne-metody-pielegnacji-ciala/ Odpowiedz Link Zgłoś
evi67 Re: kosmetyki naturalne 13.06.17, 23:03 Dla alergików warte wypróbowania są organiczne kosmetyki Organix Cosmetix wykonane z naturalnych składników, pochodzących z roślin uprawianych bez ingerencji chemicznych, dostępne w cedrynek.pl. Seria kosmetyków, poświęcona skórze z plamami, przebarwieniami oraz niedoskonałościami na tle pigmentacji. Kosmetyki działają dzięki formule organicznej 3M3 Whiters G - wyciąg z brązowej algi z linii wybrzeża Atlantyku. Zmniejsza międzykomórkową syntezę melaniny, przez co zmniejsza powierzchnię plam i rozjaśnia cerę. Ponadto kremy zawierają Sepiwhite MSH, który hamuje aktywność syntezy melaniny. Aktywnym składnikiem jest organiczny NEUROLIGHT.61 G. Rozjaśnia plamy bez ingerencji w zdrową skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomson899 Re: kosmetyki naturalne 02.09.17, 21:44 Moja dziewczyna uwielbia kosmetyki naturalne:) nawet napisała pracę na studia o tym :) zobaczcie notatek.pl/kosmetyki-naturalne-nowi-przyjaciele-kobiety-xxi-wieku Odpowiedz Link Zgłoś
efkamzu Re: kosmetyki naturalne 14.12.17, 10:07 Może warto też tłumaczyć co tam jest szkodliwe? Odpowiedz Link Zgłoś