Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ekologiczne sprzątanie domu

29.01.21, 11:41
    Hej wszystkim. Ostatnio zdałam sobie sprawę, jak złego mam w szeroko pojętej domowej chemii. Ile plastikowych opakowań, nienaturalnych detergentów itd.

Zwracam się do Was więc z pytaniem. Czego używacie, żeby wasze domy/mieszkania sprzątać w zgodzie z naszą planetą? Jakieś DIY rozwiązania? A może specjalne detergenty oznaczone BIO/EKO certyfikatami? (chętnie przyjmę opinie, pozytywne i negatywne, o takich. może czegoś używacie?)

Miłego dnia!
    Obserwuj wątek
      • marianka25 Re: Ekologiczne sprzątanie domu 03.02.21, 11:00
        sprawdź ludwik mają swoja eko linie. oporcz tego biostar (chyba tez od nich). ja dostalam jeszcze do zmywarki zestaw z firmy bajla, nie ma tam plastiku itd, ale sa o wiele drozsze
      • Gość: Agata123 Re: Ekologiczne sprzątanie domu IP: *.24.235.41.ipv4.supernova.orange.pl 15.02.21, 13:55
        Jeśli chodzi o produkty eko z certyfikatem to Biostar nieźle się sprawdza, są na te produkty często promocje w carrefourze , więc polecam Ci wypróbować :) ja wzięłam przypadkiem , a teraz mam fioletowo w łazience :D szkoda tylko, że nie mają opcji uzupełniania opakowań, żeby dokupować sam produkt, ale kto wie, może już niedługo
      • Gość: Anna32 Re: Ekologiczne sprzątanie domu IP: *.icpnet.pl 17.02.21, 01:02
        Razem z mężem staramy się wprowadzić do naszego domu ekologiczne środki czystości. Przy tym wyjaśniamy naszym dzieciom, jak bardzo jest ważne dbanie o ekologię. Od jakiegoś czasu zaczęliśmy stosować środki na bazie ziół. Dzieciaki są bardzo zadowolone, bo zapach nie znika od razu. My robimy zakupy w herbi.shop/kategoria-produktu/herbi-clean/ .
      • mam_fajne_dzieci Re: Ekologiczne sprzątanie domu 15.03.21, 22:11
        ja ostanio szukalam produktow bardziej eko niz to co normalnie w sklepach jest dostepne. Na instagramie znalazlam fajne produktu firmy ekogenic (czy jakos tak). Produkty sa bardzo fajne, super sprzatja i fajnie pachną. troche poczytałam o ich składach i sa całkiem fajne. kiedyś prubowałam inne produkty to wogóle nie sprzątały.
        Mozna je kupic na tej stronie www.ecowoow.com
      • tooyoo Re: Ekologiczne sprzątanie domu 27.07.21, 16:44
        produkty eko dla Ciebie o Twojego domu sprawdz www.kubhaus.pl
      • dombezchemii Re: Ekologiczne sprzątanie domu 11.11.21, 12:02
        Hej.
        Jak to dobrze, że nie tylko ja jestem już taka świadoma. Kochana ja miałam sterty plastiku a jak przeliczyłam, że na ekologiczne środki wydaję rocznie 4800 zł (przeliczyłam dokładnie 2020 rok) to była w szoku, że aż tyle. ale niestety. Natrafiłam na myjki parowe z suchą parą, którymi można wszystko sprzątać i tak zaczynam testy i poszukiwania. Czy rozważałaś może tą opcję , zawsze razem byłoby łatwiej szukać ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka