talazar 14.06.07, 10:34 Czy jak mam kredyt w CHF o marzy np. 1,2 % to czy przewalutowujac ten kredyt uzyskam w zł kredyt Wibor plus marza 1,2 % czy tez marze jaka ten bank stosuje dla zł ??????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomas_22 Re: przewalutowanie 14.06.07, 11:36 Witam. Zależy od zasad jakie stosuje dany bank. Marża może pozostać ta sama ale może też zostać zmieniona tak jak dla aktualnych kredytów w PLN. Znam też bank, który stosuje zasadę: jeżeli marża po zmianie jest wyższa niż obecna to należy zastosować marżę wyższą, jeżeli marża po zmianie będzie niższa to zostaje obecna czyli wyższa. Pytanie należy skierować chyba bezpośrednio do banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arfer Re: przewalutowanie 14.06.07, 22:49 Oczywiście, że marżę dla PLN. Tyle, że - czy marżę z dnia np. podpisania aneksu o przewalutowaniu, czy z dnia podpisania umowy pierwotnej, czy też - jakąś aktualną promocyjną, czy też - zależną od LTV teraz bądź w momencie zaciągania kredytu - te kwestie wyglądają bardzo różnie. Odpowiedz Link
talleg Re: przewalutowanie 15.06.07, 16:54 a jak robi Kredyt Bank i BPH ? mam w tych bankach kredyty - w BPH mam w CHF i marże 1,25% a w KB mam 0,9 w PLN. teoretycznie gdybym chciał przewalutować te kredyty "na krzyż" to jakie marże bym dostał - z dnia podpisania przewalutowania czy z dnia podpisania umowy kredytu (wg starej siatki marż) pozdr T Odpowiedz Link
piotr.bucko Re: przewalutowanie 15.06.07, 21:24 Jeżeli chesz mieć pewność, że przy przewalutowaniu będziesz miał co najmniej taką samą lub niższą marżę - proponuję przenieść ten kredyt do innego banku - najczęściej prowizja przy refinansówkach wynosi 0% Odpowiedz Link