jael53 02.07.10, 22:00 Ktoś może czytał książkę tego autora "Zmierzch i upadek imperium Freuda"? Jesli tak - jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka_beauty Re: Eysenck 03.07.10, 09:13 jael53 napisała: > Ktoś może czytał książkę tego autora "Zmierzch i upadek imperium Freuda"? > Jesli tak - jakie opinie? a co?? znowu robisz badania??? Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Eysenck 03.07.10, 13:05 Owszem, nad zasięgiem tej książki w kręgu (możliwych) użytkowników. Też się do nich zaliczam, więc są to "badania uczestniczące". Odpowiedz Link Zgłoś
u.nick Re: Eysenck 03.07.10, 15:58 a robi badania? co ty Stokrota taka przewrażliwiona jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Eysenck 03.07.10, 18:24 To chyba było pytanie do mnie. Już odpowiedziałam; nie ma powodu pytać za plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Eysenck 03.07.10, 23:24 nikt nie pyta za plecami. na forum sie tak poprostu nie da!! odpowiedz brzmi. owszem robi badania. my jestesmy tylko przedmiotami (uczestnikami badan jak kto woli). Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Eysenck 04.07.10, 10:56 Nie zgadzam sie z opiniami Eysenck. Jego argumenty statystyczne sa prawdziwe ale psychoanaliza zajmuje sie trzema pierwszymi, patalogicznymi stadiami rozwoju czlowieka, a wiec najtrudniejszymi przypadkami. Jesli chodzi o zarzuty o braku naukowosci, braku dokumentacji na podstawie ktorej powstala teoria psychoanalityczna to trudno mi sie do tego odniesc. Od czasu Freuda w psychoanlizie zmienilo sie bardzo wiele. Nie czytalem tej ksiazki ale z krytyka Eysenck psychoanalizy spotykalem sie dosc czesto przy roznych okazjach. Serdeczne pozdrowienia. czesto Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Eysenck 04.07.10, 11:07 Dziękuję. Pytam, bo wydana 5 lat temu książka przeszła właściwie bez echa. W Polsce miała 1. bardzo ogólną recenzję branżową. Nie spotkałam też referencji od czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś