Dodaj do ulubionych

Rozczarowanie sobą

07.10.11, 07:07
Półtora roku brania leków (odstawiłam miesiąc temu), rok psychoterapii (wciąż trwa), czułam się świetnie, myślałam, że góry mogę przenosić... Wystarczyła jedna trudna (subiektywnie) sytuacja i rozsypałam się kompletnie. Czy to znaczy, że to wszystko nic nie dało, że nic zrobić ze sobą nie jestem w stanie? Czy w ogóle warto?
Obserwuj wątek
    • blackglass Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 09:56
      No co ty po odstawieniu leków to nic dziwnego.
      Nie da się tak hop ciup.
      Może poprostu powinnaś nadal brać leki?
      • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 11:29
        rozbawiłaś mnie tym ciup
        • blackglass Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 13:48
          lucyna_n napisała:
          > rozbawiłaś mnie tym ciup

Tak tak ludzie piszą siup ;)
    • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 11:31
      Miesiąc po odstawieniu leków
      scenariusz, jakże typowy.
      • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 13:42
        Czy to znaczy, że bez leków nie mam szans? Jak myślicie?
        • blackglass Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 13:48
          Moze to jeszcze nie ten moment i już.
        • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 15:26
          Ja tam wolę dawkę podtrzymującą do końca dni swoich niż kolejny nawrót.
          wiesz, jakbyś miała cukrzycę to nie uważałabyś brania lekow za slabość, depresja tak fajnie oszukuje , że da się siłą woli, ale nie w każdej depresji się da,
          teraz optymistyczna wersja będzie:
          jeszcze za wcześnie to dla Ciebie było, jeszcze się poprawa nie ugruntowała, jeszcze organizm nie zaskoczył na tyle żeby pociągnąć dalej samodzielnie.
          imega optymistyczna wersja:
          chwilowe tąpnięcie,zdrowym z kłopotami też się zdarza.

Zasadniczo, uszy do góry, w każdej z tych trzech opcji da się żyć.
          • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 15:41
            Masz rację, tak cholernie mi jakoś zależy, żeby było bez leków. Jeszcze przegadam to wszystko z terapeutką, ale dzięki za wsparcie... i nadzieję
            • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 17:36
              każdemu zależy, nikomu nie jest z tym miło, ale wiesz, ja myślę że gorsze rzeczy mogą być nż to że trzeba codziennie łyknąć tabsa i żyć normalnie, zamiast męczyć się i tracić kolejne miesiące na chorobę i walkę z wiatrakami, a psychoterapia tak czy siak z pewnością wiele Ci dała i da jeszcze w przyszłości., Poznanie siebie, swoich reakcji i mechanizmów działania, bez względu na to czy wspomagasz się farmakologią czy nie jest bardzo cenne. Z pewnością da dobre i co najważniejsze trwałe rezultaty, i nie będziesz żałować wysiłku jaki w nią wkładasz.
              • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 20:45
                Może faktycznie, kolejna nauka, żeby się głupio nie łudzić. Kurczę, tylko dlaczego świadomość choroby powoduje, że czuję się gorsza, mniej wartościowa, raka wybrakowana... Terapię mam we wtorek...
                • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 20:46
                  Miało być, taka wybrakowana...
                  • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 07.10.11, 22:43
                    Jeszcze nei spotkalam osoby w depresji która nie czulaby się "gorsza" w taki czy inny sposób, po tym jak minie epizod depresyjny to czemu nie, ale w trakcie?
                    • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 08.10.11, 11:59
                      Lucyna, chyba nie potrafię pisać więcej czy jaśniej na forum, gdybyś chciała, odezwij się do mnie na maila bj2d@wp.pl
                      • lucyna_n Re: Rozczarowanie sobą 08.10.11, 16:42
                        nie ma tak dobrze, na psychoterapię indywidualną się nie piszę, wszystko co miała w temacie do powiedzenia już napisałam. Reszta to z fachowcem.
                        • bj2d Re: Rozczarowanie sobą 08.10.11, 16:51
                          Wobec tego jeszcze raz dziękuję
      • e.l.f Re: Rozczarowanie sobą 08.10.11, 23:06
        hoho i to jak bardzo sama nie zdawałam sobie z tego sprawy też było wszystko lepiej niż super a potem nagle większy dół niż na początku leczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka