Dodaj do ulubionych

drżenie ust

07.04.12, 15:12
O czym swiadczy drżenie ust policzkow przy delikatnym usmiechu.
Ostatnio tak mam i nie dzieje sie to tylko w emocjach tylko caly czas.
Bad krwi mam dobre.
Obserwuj wątek
    • tlenoterapia Re: drżenie ust 07.04.12, 15:39
      To może być reakcja na leki.
      Jeśli łykasz neuroleptyki to one mogą powodować takie zaburzenia neurologiczne.
    • lucyna_n Re: drżenie ust 07.04.12, 16:10
      może być trywialne za mało magnezu,
      ale lepiej byłoby się przejść do neurologa
      • malrowe Re: drżenie ust 07.04.12, 19:42
        Wlasnie nie biore zadnych lekow, a wyniki krwi sa ok w tym magnez.
        Neurolog mowi ze objawy niecharakterystyczne.
        Mialem rezonas glowy ok eeg tez ok.
        Przyszlosciowo mam miec emg.
        Moze ktos mial takie drżenia, albo orientujecie sie w jakich schorzeniach wystepują
        • mskaiq Re: drżenie ust 07.04.12, 23:54
          Moze to mieć również podłoże psychosomatyczne. A to zawsze związane
          jest ze stresem i lękiem którego nioew chce się mieć.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • malrowe Re: drżenie ust 08.04.12, 00:18
            Biore i pod uwage wariant psychosomatyczny, ale czy bylo by mozliwe ze mam tak caly czas ze nie nasila sie to tylko podczas emocji lub typowego ataku nerwicowego.
            W pazdzierniku usuwalem migdaly i mam wrazenie ze moze to ma cos wspolnego, a te drzenie to zauwazylem 1,5 miesiaca pozniej.
            Pozdro
            • mskaiq Re: drżenie ust 08.04.12, 08:27
              Kiedy lekarze nie potrafią znaleść przyczyny somatycznej to oznacza że
              preoblem może być związany z psychiką a w Twoim przypadku tak chyba
              się dzieje.
              Serdeczne pozdrowienia.
        • tlenoterapia Re: drżenie ust 08.04.12, 01:06
          > Mialem rezonas glowy ok eeg tez ok.
          > Przyszlosciowo mam miec emg.
          > Moze ktos mial takie drżenia

Neurolog dal ci skierowania na te badania czy sam pokryles koszty?
          Mnie jak widza neurolodzy to robią kwadratowe oczy,tez nie wiedza co to (odczuwam drżenie spoczynkowe i wysiłkowe).
          Zadnych badan nie miałam po za wit B 12 -uległam opinii super neurolog ,ze to zaburzenia pozapiramidowe niegroźne - nie wiadomo czemu sie pojawiają, trzeba sie przyzwyczaić.
          Nie denerwuj sie tym tak bardzo w końcu poważne choroby wykluczono.

"Na szczęście organizm ludzki jest tak wspaniały, że wytrzyma prawie każde leczenie."
          • malrowe Re: drżenie ust 08.04.12, 11:00
            Bad dostalem na kase chorych, bo mam jeszcze drzenia rąk jak podnosze do gory i opuszczam.
            No i ciągłe zmęczenie.
            Neurolog tez mi mowi ze to zaburzenia pozapiramidowe, ze podobne sa w parkinsonizmie.
            (moga byc braki dopaminy)
            Ale tez mowi ze jestem nadpobudliwy nerwowo z czym oczywiscie sie zgadzam.

A ty tlenoterapia jakie masz objawy i czy bierzesz jakies leki?
            • lucyna_n Re: drżenie ust 08.04.12, 12:19
              nie masz czasem nadczynności tarczycy?
            • tlenoterapia Re: drżenie ust 08.04.12, 18:50
              Niebiore zadnych leków - może i coś mi 10 lat temu zapisali na to ale nic nie pomogło.
              Objawy to drżenie, o którym już nie myślę chyba, ze okresowo sie pogorszy w tedy czuje dyskomfort .Czasem odczuwam jak by to podłoże na którym stoję drżało.
              Przy niektórych ruchach np.dłonią drżą mięśnie na przedramieniu.Wrażenie kola zębatego.

Przypomniało mi sie ze lekarz z medycyny morskiej i tropikalnej zasugerował, ze przyczyna może być mononukleoza, coś tam mi wyszło, ze mam ale większość ludzi ma mononukleozę i nie zgłębiałam tematu. Niemniej z tego co wyczytałam i co
              mnie zastanowiło, to to, ze mononukleoza może być przyczyna zaburzeń psychicznych - może układ nerwowy zaburzyć doprowadzić do psychoz.
              • malrowe Re: drżenie ust 08.04.12, 23:02
                Z tarczyca wszystko ok łącznie z anty tpo

Tez mam objaw koła zębatego w ramionach nieraz cały drże . I ciągłe zmęczenie. i drżą te usta czy tam poliki i czuje napieta twarz
                Jak wypije alko to na drugi dzien delira.
                Mam 33l

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka