Dodaj do ulubionych

mam depresje

01.05.13, 20:56
dostalam fluoxetin czuje sie niedosc ze zmeczona to w ogóle nic mi sie nie chce mam bałagan w pokoju i tkwie w jakiejsc pustce bardzo mi zle ,obawiam sie jutra wlasciwie to zyje z dnia na dzien ,przerabiałam juz zaburzenia lękowe ,schizofrenie a teaz dopadła mnie depresja czuje sie fatalnie pomocy
Obserwuj wątek
    • iso_1 Re: mam depresje 01.05.13, 21:40
      musisz wytrzymać ok 2 tygodnie na tym leku i będzie co raz lepiej
      • lucyna_n Re: mam depresje 02.05.13, 16:27
        albo nie będzie, na dwoje babka wrożyła.
    • lucyna_n Re: mam depresje 02.05.13, 23:49
      przerabialaś w sensie że obawiałaś się że masz te choroby czy zdiagnozowano je u Ciebie?
      • mindmonkey Re: mam depresje 03.05.13, 21:01
        zdiagnozowano do tego fobię społeczno i psychoze czyli prawie wszystko
        • lucyna_n Re: mam depresje 04.05.13, 00:36
          Rozważałaś leczenie na oddziale dziennym?
          • rotkaeppchen1 Re: mam depresje 04.05.13, 22:20
            Pobyt w pszpitalu to wbrew pozorom i opinii wiekszosci bardzo dobry pomysl. Sama bylam na oddziale calodobowym przez 8 tygodni, nawet chcialam zostac dluzej ale stwierdzili, ze mi wystarczy :D Kiedy po raz pierwszy poszlam do psychiatry "po leki", lekarka powiedziala: moglabym przepisac pani to i to, i to moze pomoc albo i nie. Moga pojawic sie objawy uboczne, ktore moga pania wystraszyc lub jeszcze gorzej. Dlatego proponuje pobyt w szpitalu, wtedy latwiej reagowac i ustawic lek i dawke." I miala racje. Zaczelam od Lerivonu, po ktorym mnie tak scielo, ze doslownie odstatnia sila woli dowloklam sie do toalety, zeby nie zrobic w majtki. Po paru dniach, kiedy bylo pewne, ze ww reakcja nie zmniejsza sie, przepisano mi inny lek (coaxil), ktory od razu podzialal jak trzeba. Po paru miesiacach i ten przestal dzialac i dostalam efektin, ktory biore z przerwami do dzis. W ogole 3 lata temu okazalo sie, ze moja depresja jest wtorna do niedoczynnosci tarczycy a przez to, ze chodzilam z choroba 15 lat i tyle tez borykalam sie z epizodami depresyjnymi, bede musiala antydepresanty brac (z przerwami) moze i cale zycie. Neuroprzekazniki, ktore raz wypadly z rownowagi lubia do tego stanu wracac. A u mnie to nie byl raz, tylko 15 lat, srednio co roku 3-4 miesiace depresji. Polowa zycia do wywalenia, z powodu braku diagnozy: niedoczynnosc tarczycy.
            • mindmonkey Re: mam depresje 05.05.13, 11:53
              rozważałam chętnie połozyłabym sie do szpitala ale pracuje i nie moge
              • lucyna_n Re: mam depresje 05.05.13, 12:21
                Pozostaje trzymać kciuki za dzialanie lekarstw.
              • zoliborski_goral Re: mam depresje 06.05.13, 08:53
                Czyli jest Ci ciężko ale jakoś ciągniesz. To dobrze rokuje jak sądze bo ego funkcjonuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka