anetat12 15.11.15, 13:52 Witam od 2 miesięcy biorę leki na depresje deprexolek i amisan na dzień. Jestem na antydepresantach a mimo to dostałam nawrot depresji czy może mi ktoś doradzić co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Depresja 15.11.15, 15:15 skonsultować ten fakt z lekarzem prowadzącym Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gabclinic Re: Depresja 15.11.15, 22:14 Powinna pani jak najszybciej skonsultować się z lekarzem prowadzącym w sprawie terapii farmakologicznej. Istotne jest, czy psychiatra zdiagnozował depresję i czy wykluczone są inne choroby. Poza terapią farmakologiczną powinna pani też rozpocząć terapię psychologiczną. W leczeniu depresji jest bardzo ważne, aby terapia farmakologiczna była połączona z psychologiczną. Leki pomogą pani poczuć się lepiej, ale nie rozwiążą pani problemów i nie przeorganizują pani świata. Ich użycie pozwoli zabrać się za tą podstawową pracę. Renata Pająkowska, psycholog Kierownik Zespołu Psychoterapeutów Gabclinic.com Odpowiedz Link Zgłoś