Dodaj do ulubionych

Cipramil i Doxepin

25.08.05, 19:36
Czy ktoś z Was zażywał taką dawkę tych leków Cipramil 20 mg rano i Doxepin 10
mg na noc. Jaka była Wasz reakcja? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 21:18
      TYch lekow nie powinno sie stosować łącznie!
      • hasanet Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 21:22
        Jedno i drugie proszę, tudzież parę uzależniaczy.
        asa
      • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 21:55
        Teraz nie wiem co robić tak mi przepisał psychiatra
        • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 21:57
          Ok, rób tak jak ci zalecił.
        • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 21:57
          Czyżby się pomylił?
          • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:07
            nie wiem, ale z tego co pamiętam nie powinno sie stosować SSRI i trojcyklicznych
            antydepresantow(doksepina) ze wzgledu na interakcje i działania niepożądane.
            Ja brałem doksepinę na noc i nie mogłem wstać do godz 17 dnia następnego.I
            czułem się jak na kacu.Doksepina może też powodować znaczny przyrost wagi.

Co do cipramilu to jest to jeden z nowszych SSRI, nowszy niz fluoksetyna,ktora
            ma wiecej dzialan niepoządanych.

Tu ,gdzie teraz mieszkam(Norwegii) lekarze sa bardzo ostrożni co, komu i w
            jakich dawkach.I wogóle jest szopka z lekami.Wiem ,ze wipisuja cipramil w dawce
            10mg na dobe/rano.
          • lucyna_n Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:10
            doxepin w tak malej dawce wlasciwie nie ma dzialania antydepresyjnego, za to ma dzialanie bardzo
            uspokajające i reguluje sen (dawka terapeutyczna w depresji zaczyna sie teoretycznie od 75).
            Tylko ze nie jestem pewna czy to polaczenie jest ok, nie spotkalam sie z takim.
            Doxepin strasznie usypia i zmula, a Cipramil raczej pobudza, może chodziło o to żeby zamiast
            uspokajaczy w poczatkowym okresie brania cipramilu dac usypiajacy doxepin ktory nie uzaleznia?
    • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:16
      to fakt,doksepin ma bardzo niewielkie działanie antydepresyjne.Za to zamula na
      amen.I działa inaczejod klasycznych lekow nasennych.Ja brałem 10-20mg na dobę.

A tak apropos antydepresantow...
      Czy zauwazyliscie u siebie obniżony próg drgawkowy?Szczególnie w momencie
      zasypiania?
      • lucyna_n Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:20
        oslos napisał:

>
        > Czy zauwazyliscie u siebie obniżony próg drgawkowy?Szczególnie w momencie
        > zasypiania?
        co to jest próg drgawkowy?
        • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:25
          Obizony próg drgawkowy ,miałem na mysli coś w rodzaju porażenia prądem,
          trwającym sekunde albo krócej.
          • lucyna_n Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:44
            a to już wiem o co Ci chodzi, ktoś tu kiedyś pisał, że to jest skutek uboczny SSRI, to są z angielska
            "zapy" czy jakoś tak.
    • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 22:50
      a ty cos zazywasz Lucyna?Lesli wolo spytac?
      • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:34
        To co powiecie na seroxat rano + mianserin na noc? Też ssri i
        czteropierścieniowiec a to były moje pierwsze leki.Niby nie można razem stosować
        ale mała dawka tego na noc nie spowoduje szoku serotoninowego a przynajmniej nie
        powinna.Cital + doxepin jest mniejwięcej taki jak seroxat + lerivon,mianserin
        itp.Psychiatra wie co robi chyba
        • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:38
          Zapy się ma jak się odstawia np. seroxat a nie jak się go bierze.Zapy to sekundę
          trwający zawrót głowy taki jakby się traciło równowagę.Nic przyjemnego.Też
          objawia się w postaci przelecenia prądem po ciele.Niby to samo co pisała Lucyna
          ale zapy są przy odstawianiu i jako objawy abstynencyjne.Miałem coś takiego
          głównie podczas brania seroxatu bo inne leki tego nie powodowały.Przed
          zaśnięciem i już dosłownie niemal snem nagle budził mnie wstrząs na łóżku i sam
          podskakiwałem.Nie dało mi to normalnie spać i myślę że to seroxat robił.To nie
          jest normalne podskoczenie w czasie snu jak miewają ludzie nie biorący leku,nie
          takie wpadanie w przepaść tylko taki podskok straszny nagle jakby razili
          prądem.Pamiętam że mi to zasnąć nie dawało:P
          • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:41
            Tzn Lucyna jednak ma rację.To są zapy które występują czasami u niektórych przy
            zażywaniu leków ssri ale nie wszystkich.Pojawiają się jednak co 30 sekund jak
            się odstawia zwłaszcza seroxat.
            • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:43
              Czyli występują jak się bierze lek (bardzo żadko przed zaśnięciem) jak i podczas
              odstawiania leku (prawie non stop).Wiem że dzisiaj mnie nikt nie zrozumie choć
              się staram.Wybaczcie ale wina leków :) I kto zachwalał asentrę ? Ten miał rację:)
              • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:45
                Czy wystarczająca dawka asentry moe wynosić 25mg? Czy koniecznie minimum 50?
                • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:52
                  Wow to już 6-ty będzie normalnie :) Chyba jestem nakręcony pozytywnie oczywiście
                  hihi:P
                  • oslos Re: Cipramil i Doxepin 25.08.05, 23:58
                    mam wrażenie,ze ktoś ma niezły odjazd...
                    • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:00
                      Nie ja nie mam - poprostu czuję się świetnie.Od kiedy nie biorę xanaxu wszytko
                      się naprawiło:)
                      • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:00
                        I mogę tak sidzieć z wami całą noc i czekać az ktoś mi odpowie:) Nieźle
                        • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:02
                          Odjazd.... ciuchcia rusza:) Ale odjazd i wcale mi się spać nie chce:)
                          • oslos Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:03
                            Cierpliwość wszak cnotą być powinna...
                            • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:04
                              hehe napisz coś jeszcze.Taki fajny tekst i podobało mi się:) szytkie takie
                              kolorowe jest:P
                              • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:05
                                tylko się wygłupiam teraz...mam taki dobry humorek:) Normalnie lepszy niż po
                                mary jane
                                • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:07
                                  Zoloft to piękne imię i każdej przystoi dziewczynie.Asentra to imię męskie a u
                                  nas za darmo od 25mg:P
                                • oslos Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:08
                                  So what have you taken then broody guy?
                                  • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:10
                                    hehe dobre to:)
                                    • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:11
                                      Chyba idę się położyć bo coś się dziwnie czuję.Jak wypiłem 1 piwo-tyskie po
                                      asentrze to chodzić nie mogłe-tak mnie ścieło
                                      • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:12
                                        P.S i tak najlepsza reklama to heyaah z owieczką:P
                                        • suchyxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:12
                                          i Drateską:P
                        • cayenee Re: Cipramil i Doxepin 15.10.05, 21:07
                          Hallo,
                          Cipramil a raczej podobny: Citalopram biore juz od 1,5 Roku (20 mg/rano).
                          Wczesniej przez rok bralam Xeroxat/Paroxat(20-40 mg). Przez pewien czas na
                          uspokojenie mialm brac dodatkowo Doxepin. Nie chcialam. Dostalam inny lek,
                          silne krople ziolowe, ktöre bralam od potrzeby. Obylo sie bez doxepin. Nie moge
                          powiedziec, jak ona dziala...czytalam jedynie przerözne fora, artykuly itd.
                          raczej nie polecam. Porozmawiaj z lekarzem o alternatywnych srodkach, ktöre
                          majö mniej skuköw ubocznych.
                          Pozdrowienia!!!
                          • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 15.10.05, 22:03
                            Cayenee dzięki za odpowiedź czy Cipramil likwiduję natrętne myśli? Zażywam
                            drugi miesiąć a czuję się różnie raz lepiej raz gorzej, pozdrawiam
                            • hasanet Re: Cipramil i Doxepin 15.10.05, 22:06
                              Spokój, wypoczynek i czaaas to najlepsi lekarze.
    • vinxxx Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 00:26
      mnie doxepin nakrecal okrutnie a fee
      • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 09:40
        Z tego, co piszecie powinno być dobrze. Chciałam zadzwonic do lekarza i zapytać
        się o połoczenie tych leków, ale jest mi głupio. To dobra specjalistka chyba
        wie co robi
        • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 20:05
          Czy zażywają Cipramil na początku odczuwaliście lęki napadowe
          • lucyna_n Re: Cipramil i Doxepin 26.08.05, 21:12
            zazywajac jakiekolwiek SSRI odczuwalam gwaltowne nasilenie lęków wszelakich, napadowych
            zwłaszcza.
            • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 27.08.05, 10:18
              lucyna_n napisała:

> zazywajac jakiekolwiek SSRI odczuwalam gwaltowne nasilenie lęków wszelakich,
              na
              > padowych
              > zwłaszcza.

Czy z biegiem zażywania lęki zniknęły czy, trwały cały czas?
    • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 28.08.05, 16:50
      Jeżeli ktoś brał Cipramil proszę napisać jak na niego działał. Ja trochę czuję
      nie tak. Myślałam, że jak zażywałam lek z tej samej grupy Aurex to z tym nie
      będzie żadnych problemów a jednak nie czuję się za dobrze, pozdrawiam
      • buba71 Re: Cipramil i Doxepin 29.08.05, 14:04
        Ciekawa jestem czy ktoś stosował taką mieszankę Doxepin 30mg i Amitriptylina 10
        mg codziennie na noc.I jakie samopoczucie po tym?Na mnie sama Doxepina działała
        słabo to mi lekarka dołożyła jeszcze Amitriptylinę.
        Z zdumieniem czytam ,że Doxepina mocno zamula.Ja brałam od długiego czasu 40mg
        wieczorem i specjalnie nie odczuwałam jej działania.
        • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 29.08.05, 20:15
          Ja zażywam 4 dzień Doxepin po 10 mg i na razie mnie nie "muli", zobaczę może
          jeszcze nie zadziałał, pozdrawiam
    • morela12 Re: Cipramil i Doxepin 08.10.05, 16:34
      Doxepin zażywałam miesiąc czasu na noc po 10 mg rano Cipramil 20 mg, później
      lekarz przepisał mi Amitripty...., czułam się,źle lekarz odstawił. Wczoraj
      zażyłam 20 mg Doxepin na noc i dzisiaj dzień koszmarny. Czułam się bardzo
      osłabiona, może 20 mg to dla mnie za dużo i taki skutek uboczny. Wracam do
      dawki 10 mg na noc, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka