Dodaj do ulubionych

ODSTAWIENIE LEKU

19.09.05, 16:52
Chyba odstawie lek, czuje sie po nim OTUMANIONA a z koncentracja tez nienajlepiej, generalnie czuje po nim jakies przymulenie. Czy jest na forum ktos kto odstawil lek SAMODZIELNIE? Mysle ze jak po prostu wezme sie w garsc ale tym razem tak naprawde - to poradze sobie bez leku. Jakie sa Wasze doswiadczenia z odstawianiem?
Obserwuj wątek
    • miriam11 Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 16:54
      Ja odstawiałam. Kiedyś antydepresant - skończyło się nawrotem choroby, ostatnio
      neuroleptyk (patrz wątek: "Durne myślenie"). Porażka. Lepiej powiedz lekarzowi,
      że Cię lek otumania, niech Ci zmieni. Sama już bym po swoich doświadczeniach nie
      ryzykowała.
      • suchyxxx Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 17:08
        Albo niech zmniejszy dawkę do minimum.Ja tak mialem z seroxatem e 20mg czyli
        standart zamulal a 10mg dziala swietnie.Ja kiedys odstawilem lek ale tego nie
        rob za szybko
        • singapur Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 17:29
          Tylko widzisz suchyxxx - ja tak naprawde nie wiem czy mialam depresje... fakt bylam zalamana - skonczone studia i brak pracy, ale okolicznosci sie zmienily i praca sie znalazla. Lek biore jakies 16 dni, mysle ze to niedlugo i mozg nie zdazyl sie jeszcze do niego przyzwyczaic... Nie wiem czy dobrze kombinuje...
    • edytunia86 Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 17:26
      Ja też raz odstawiłam lek przeciwdepresyjny, poniważ na początku jak brałam
      ten lek byłam płaczliwa, potem miałam jeszcze gorsze nadciśnienie niż przedtem,
      byłam senna, przysypiałam na lekcjach, nie mogłam sie skupić na nauce,wógóle
      żle się czułam. Odstawłam ten lek po nie całym miesiącu. Następnego dnia bolał
      mnie żołądek i wymiotowałam i to jeszcze nie było wszystko, ale o reszcie wole
      nie pisac. Potem sobie pradziłam dzięki pomocy pani pedagog, korepetycjom z
      chemii. Mimo, że chodze na terapie od 2 czerwca to 19 lipca czuje to co czuje
      teraz i jakoś nie bardzo mogę się wziąść w garść. Ja też radziłabym ci
      powiedzieć o tym lekarzowi. Teraz sama nie odtawiłabym leków, któreby mi
      przepisał lekarz.
      Jeżeli chcesz to możesz wysłać do mnie emaila.
      Mój email: edytunia86@gazeta.pl
      • singapur Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 17:30
        Pozdrowienia Edytunia86, o ile dobrze pamietam jestes ze Swarzedza? Mieszkamy niedaleko siebie:)
        • edytunia86 Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 17:44
          Ja jestem z Kostrzyna Wlkp. Chodziłam do liceum do Swarzędza, ponieważ jak
          narazie w Kostrzynie Wlkp. nie ma liceum. W Kostrzynie Wlkp. jest tylko Szkoła
          Podstawowa i Gimnazjum. Zanim rozpoczęłam nauke w Lceum Ogólnokształcącym w
          Swarzędzu ukończyłam obydwie te szkoły.
    • jolantasuchenek Re: ODSTAWIENIE LEKU 19.09.05, 18:23
      ja właśnie Cital odstawiam.
      brałam przez 10 miesięcy, potem przez miesiąć pół dawki. od 6 dni nie biorę.
      czuje się tak sobie - ale raczej fizycznie a nie psychicznie.
      mam problemy z koncentracją, ze wzrokiem (bolą mnie oczy) jestem senna i mocno
      przemęczona.
      mam wielą nadzieję, że to minie po jakimś czasie, bo chyba długo tak
      nie wyrobię..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka