Dodaj do ulubionych

co mi moze być ? pomocy :(

20.10.05, 00:35
wczoraj nie moglem zasnąć zaczelo mi sie robić gorąco raz zimno, zaczalem sie
caly trząść, chcialo mi sie plakac nie wiadomo z jakiego powodu, dzisiaj mam
prawie to samo tylko ze troche lżej wzialem krople na uspokojenie ale nie
moge zasnać i jest mi gorąco i sie trzęse. pomocy :(
Obserwuj wątek
    • blue_a Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 00:39
      nie mam pojęcia
      jakaś nerwica?

a do lekarza, oczywiście, pójdziesz?
      zachęcam...

i dobranoc
      • mariusz1233 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 01:27
        temperatura mi spadla do 36 ale gorąco mi jak diabli, wypiłem mięte i zrobilo
        mi się lepiej... co to moze byc ??? :-(
        • blue_a Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 06:11
          może się zatrułeś - ta mięta...

nie kpisz?
          • axe2006 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 06:55
            Witaj!
            Masz nerwice. Nie staraj sie tego zrozumieć, idz po prostu do psychiatry.
            Przestan sie tego bac, strach napedza objawy. Fakt jest taki NIC Ci się nie
            stanie, mimo tego ze trzesie i jest zle. Powtarzam NIC sie nie stanie - Twoj
            umysl troche sie rozregulowal.
            Scenariusz jest nastepujący: idziesz do psychiatry (mam nadzieje ze znajdziesz
            dobrego), dostajesz leki, a po 2-3 tygodniach objawy łagodnieja az do
            calkowitego ustąpienia. Żyjesz normalnie.
            Wiem co piszę, sam przez to przeszedłem.
            Pozdrawiam.
            • ewa19734 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 09:46
              Potwierdzam: to nerwica. Miałam identyczne objawy, plus drętwienie rąk lub
              tylko palców, mdłości i różne inne, gama objawów jest naprawdę imponująca;)
              Jeżeli objawy te będą się utrzymywać lub powtarzać to naprawdę tylko leki od
              psychiatry Ci pomogą. Nie męcz się i idź po pomoc a zobaczysz jaką ulgę
              odczujesz. Pozdrawiam!
              • iii10 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 12:04
                ewa, ja mam podobnie jak ty, napisz jakie brałaś leki i czy pomogły, po jakim
                czasie, ja mam przepisane lexapro i tranxene, zaczełam je dopiero co brac wiec
                poprawy narazie nie ma a powiedzialabym ze wrecz przeciwnie. Pozdrawiam
                • lucyna_n Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 12:06
                  bo na nerwicę leki nie pomagają, w sensie że nie wyleczysz nerwicy lekami,one tylko doraźnie zwalczają
                  objawy.
                  • iii10 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 12:10
                    to co sugerujesz, potrzba czegoś innego?
                    • lucyna_n Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 12:15
                      teoria mówi że tylko psychoterapia behawioralno-poznawcza może tutaj pomóc.
                • ewa19734 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 13:29
                  Spieszę z odpowiedzią. Objawy takie męczyły mnie przez dłuższy czas, chodziłam
                  do internisty, badałam serce (bo może to stan przedzawałowy?) ale wszyscy
                  jednogłośnie twierdzili, że to nerwica. Rozmowy z psychologiem dawały chwilowe
                  ukojenie ale było coraz gorzej. Doszły ataki lęku. Przestałam panować nad swoim
                  życiem. W końcu wybrałam się do psychiatry. Dostałam Asentrę 50mg. raz
                  dziennie, rano. Pierwszy tydzień był ciężki, miałam nadal ataki lękowe, które
                  objawiały się ogólnymi "piekącymi ciarkami", które przerażały mnie. Nie chciało
                  mi się jeść. Ale po kolejnych dwóch - trzech tygodniach zrobiło się dużo
                  lepiej. Jestem bardzo wdzięczna lekarzowi za tą pomoc. Lek ten akurat dobrze na
                  mnie działa ale będę go musiała brać przez około rok. Poczekaj jeszcze na to
                  jak Twój organizm zareaguje na leki. Trzeba się uzbroić w cierpliwość przez
                  najbliższe trzy tygodnie. Wszystko musi się ustabilizować i dopiero jeżeli
                  naprawdę nie będzie poprawy skonsultuj z lekarzem zmianę leku, może właśnie na
                  Asentrę? Trzymam kciuki, pamiętaj, że teraz to kwestia czasu a lepsze
                  samopoczucie na pewno wróci!
      • mlasskacz To czas grypy. Poza tym grasuje zapalenie płuc. Po 21.10.05, 00:18
        cholerę wchodzisz na forum tak intelekyualne, jak to? Zrób sobie grzańca na noc (gorąca!wódka+miód+sok z całej cytryny-pycha)i idź spać a nie tutaj nudzisz.
        • mariusz1233 Re: To czas grypy. Poza tym grasuje zapalenie płu 21.10.05, 01:17
          wiesz co, jak nie masz problemów to sam tu nie wchódź jak ci coś nie pasuje :-)
          • mlasskacz Tu nie ma po prostu speców od grzybic. Próżne 21.10.05, 07:42
            błagania. Chociaż ktoś dobrze mi zalecił sposób na pierdzącego psa.
    • lucyna_n Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 11:54
      może przepracowanie, albo zwyczajnie jakiś wirus, nie wpadaj w panikę, chociaż to co ostatnio wyrabiają
      w mediach na tle grypy może wpędzać w nerwicę i pewnie stwierdzenie "to tylko grypa" też może
      zabrzmieć dla wrażliwych uszu katastroficznie:)
      • suchyxxx Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 14:08
        Możliwe że to nerwica a asentra jest chyba najlepszym na to lekiem bo uspokaja i
        działa dosyć mocno przeciwlękowo.Polecam seroxat ale po nim przez 3 tygodnie
        będzie tak sobie ale potem się wszystko uspokaja.Jednak idź do lekarza niech on
        sam coś zaproponuje.Oczywiście przy braniu leków musisz iś do psychologa na
        wizytę bo terapia jednak daje trochę radości i spokoju.Też takie napady gorąca
        miałem i myślałem że to normalne.Do wszystkich : pamiętajcie że leki
        antydepresyjne można brać niemal całe życie w dawce minimalnej czyli tej
        podtrzymującej.Znam osoby co biora już z 20 lat seroxat i nic im nie jest.Te
        leki też można brać przy nerwicach a także przy samych lękach,niekoniecznie na
        depresję.Pozdrowienia i ciepłe słowa otuchy ode mnie:)
        • lucyna_n Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 15:39
          wszystkie te leki to antydepresanty , nie ma leków na nerwicę.
          • hasanet Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 16:01
            lucyna_n napisała:

> nie ma leków na nerwicę.
            Jest: spokoj, niekoniecznie święty.
        • cassis Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 15:47
          suchyxxx napisał:

pamiętajcie że leki
          > antydepresyjne można brać niemal całe życie w dawce minimalnej czyli tej
          > podtrzymującej.Znam osoby co biora już z 20 lat seroxat i nic im nie jest.

Suchy, mówisz poważnie? Bo ja się pytam poważnie
          • lucyna_n Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 15:59
            seroxat jest na rynku od 20 lat? wydaje mi się że 8 lat temu to byla super nowość, przynajmniej w Polsce.
            • mariusz1233 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 18:30
              też mam takie ciarki piekące nie raz, ostatnio palec u lewej reki mi sam drgał,
              i caly czas mi jest gorąco... tylko najgorsze co to powoduje moze cos nie tak
              jest w organizmie??? i do tego mam tylko 19 lat, musze chodzic do szkoly :
              ((((((((((((
    • mariusz1233 Re: co mi moze być ? pomocy :( 20.10.05, 23:49
      a może przyczyną być tego CANDIDA??? ja juz nie wiem co mam robić, oprocz tych
      dolegliwosci mam duzo wiecej innych: gazy, trądzik, różnorakie bóle brzucha,
      biały język - nieświeży oddech, częste opryszczki na ustach, przeziębienia i
      jeszcze duzo wiecej... :( mysle ze to candida ale nie wiem jak to lekarzowi
      powiedziec
      • marenta Re: co mi moze być ? pomocy :( 21.10.05, 00:14
        niech zgadnę plułeś w szklankę hihihi
        • elcia23 Re: co mi moze być ? pomocy :( 31.10.05, 22:46
          Pomozcie!! mam straszne uczucie zimno goraca, boli mnie w klatce piersiowej,
          czuje cieplo zi,mno bol.Glowa mnie boli..czuje mrowienie niepokoi mnie
          to!! .Mam isc do neurologa czy do psychiatry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka