Dodaj do ulubionych

LEXAPRO do iii10 !!!

20.12.05, 14:52

Witaj
Powiedz mi jak u ciebie jest teraz po lexapro?Ja wczoraj wzielam pierwsza
dawke 5mg i oslabiona jestem,senna dlatego dzis sobie odpuscilam bo czuje ze
ta wczorajsza dawka mnie jeszcze trzyma.Jutro wezme znowu 5mg.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 15:33
      Witaj tarja30, są dni lepsze i gorsze, ale powiem ci że ostatnimi czasy jest
      więcej tych lepszych, sama depresja i lęki są zdecydowanie mniejsze (mam np
      ochote na robienie czegokolwiek, pogląd na swiat jest też lepszy no i nie mam
      już tych strasznych mysli:( brrr).
      ale u mnie jest jeszcze mecząca nerwica chyba wegetatywna, ból i mdłości
      żołądka zwłaszcza rano jak sie przebudze to nie raz jest koszmar i musze sie
      wpomagać uspokajaczem.
      u mnie na początku brania lexapro tez było ciężko, zwłaszcza jak przeczytałam
      ulotke to poxniej miałam wszystkie objawy uboczne i teraz sobie obiecałam że
      juz przenigdy nie przeczytam ulotki bo to człowieka moze wprowadzić w obłęd,
      Ja na początku brania jak wziełam pierwszą połówkę to nie spałam całą noc mnie
      wręcz jakoś pobudzała ta tabletka więc lekarka kazała przez parę dni brac
      cwiartkę aby organizm sie przyzwyczajał, później przez tydzień brałam 5mg a
      dopiero później całą 10 mg, pierwsza poprawę zauwazyłam gdzies po około 2
      tygodniach, ale u mnie to tak dziwnie bywało i jest nadal że chwile jest ok a
      za chwile budze sie rano chora (chociaż wiem że wina jest też w tym moja bo sie
      sama negatywnie napędzam mysleniem)
      Jest to mój pierwszy lek więc nie mam porównania z innymi.
      Życzę Ci wytrwałości i cierpliwości (sobie też:))
      jak masz pytania to pisz,
      pozdrawiam
    • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 15:34
      aha jeszcze jedno znam dziewczyne ktora pierwsze trzy dni brania tego leku
      przespala, to chyba raczej w normie:)
    • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 15:36
      na rezultaty trzeba niestety troche poczekac, ale mi moja pani psychiatra
      powiedziala ze jest to bardzo skuteczny lek
      • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 15:57

Bardzo ci dziekuje:)Wlasnie dzwonilam do mojego lekarza tez mnie uspokoil i
        kazal brac poki co co 2 dzien po 5mg jest pewny ze ten lek mi pomoze i
        oczywiscie te skutki uboczne to oczywiscie sama sobie wmawiam.Mam tez troche
        mniejszy apetyt a swieta tuz tuz...
        • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 16:08
          wiem, my sami sie nakręcamy, jak ja wziełam sie pierwsze 5 mg to pewnie też
          była autosugestia, lekarz tak też powiedział.
          U mnie z apetytem tez nie najlepiej, schudłam chyba 6 kg przez ostatnie 3
          miesiące.
          tarja30 na co chorujesz?
          • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 17:17

lęk napadowy,napady paniki,agorafobia(bardzo boje sie wychodzic z domu)A Ty?
            • krecik86 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 22:21
              hej Ile dokladnie kosztuje te lexapro 0,01 g 28 tabl. bo nadal niewiem czy mi
              starczy kasy :P? Idzie sie wkurzyc qrde
              • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 20.12.05, 23:59

Ja kilka dni temu za opakowanie 10mg zaplacilam 94,99zl
                Niedawno kosztowal 80zl ale niestety zdrozal:(
                Ile Ci brakuje kasy?
                • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 08:11
                  tarja30 ja choruje na stany depresyjno lękowe tak przynajmniej określiła to
                  pani psychiatra, no i do tego przy okazji przyplątała mi się nerwica
                  wegetatywna, nie jest łatwo ale nie poddaje sie i bede walczyć :)
                  Ja za lexapro płace 82 zł 10mg 28 tabletek.
                  Ja jestem z Wielkopolski a Ty tarja skąd jesteś?
                  • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 14:48

witaj iii10
                    Jestem z podkarpackiego.Moj poczatek choroby to tylko i wylacznie objawy
                    fizyczne.Pamietam ze ciagle dokuczal mi zoladek byly mdlosci i wymioty i ciagle
                    to uczucie scisku w zoladku.Robilam rozne badania i wszystkie wychodzily super
                    a zoladek jak dokuczal tak dokuczal.Zachorowalam majac nie wiele ponad 20 lat
                    i tak sobie choruje od 10 lat.
                    • insignificant Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 14:50
                      podkarpacie wita.. ;)
                    • insignificant Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 14:50
                      młoda jesteś tarja jeszcze.
                      • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:29

a juz myslalam ze z podkarpacia nikogo tu nie spotkam.Masz racje jeszcze jestem
                        mloda i mloda bede do ok.45 lat:)))Pozniej menopauza i bede srednio mloda ale
                        wciaz mloda:))))Pozdrawiam wszystkich depresyjnych z podkarpacia:))))))
                    • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 16:16
                      wiesz to z tym żołądkiem to mam identycznie, najgorsze sa poranki, jak sobie z
                      tym poradziłaś o ile oczywiście sobie poradziłaś:)
                      Ja sie o swojej chorobie dowiedzialam 3 miesiące temu wiem ze to nie długo i
                      mam taka nadzieję ze jeszcze niedługo to potrwa, Tobie tego tez życze:)
                      • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 16:40

te problemy z zoladkiem i zespol jelita drazliwego minely tzn wystepuja ale w
                        sytuacjach stresujacych albo jak sie nakrece...Ja pilam rumianek i o dziwo
                        lagodzil te objawy
              • majka733 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:03
                nie martw sie. wiem o podwyzce;)
                • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:30

Mnie podwyzki nie ruszaja bo nie pracuje z moim lękiem (przed wyjsciem z domu)
                  nie mam szans:((((
                  • lucyna_n Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:32
                    a w domu to co? nie praca?
                    policz ile musiałabyś placić gosposi, sprzątaczce i opiekunce do dziecka i będziesz wiedziała ile
                    zarabiasz.
                    • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:39

I za ta prace powinni nam placic a co.....
                      • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 15:44

a tak wogole mam pomysl chcialabym zalozyc mala firme ale potrzebny jest mi
                        wklad i teraz czy mi jako osobie bezrobotnej,chorej ktora i tak nie otrzyma
                        renty udzieli kotos kredytu na ten cel???czy sa jakies dotacje?Bo kurcze musze
                        za cos sie leczyc...
                        • insignificant Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 16:05
                          zawsze mloda będziesz duchem hehe :)
                        • lucyna_n Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 18:21
                          Możesz otrzymać kredyt dla bezrobotnego na rozkręcenie własnej firemki, ale musisz znaleźć dwoch
                          żyrantow. W urzędzie pracy takie coś podobno jest, ale czy to się opłaca i jakie dokladnie są tam warunki
                          nie wiem.
                          • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 19:00

Wlasnie urzad pracy juz tym sie nie zajmuje.Musze popytac
                            • lucyna_n Re: LEXAPRO do iii10 !!! 21.12.05, 19:02
                              Niedawno w tv mówili, może już nieaktualne.
                              A można wiedzieć z jakiej branży pomysł? na priv? Ciekawa jestem co Ci chodzi po glowie.
    • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 22.12.05, 00:09

hmm..dzis biegunka a tego sobie raczej nie wmowilam hihi
      • iii10 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 22.12.05, 08:01
        moze jestes zbyt poddenerwowana, ja mam zawsze biegunki jak sie denerwuje, nie
        zależnie czy biore jakieś leki czy nie,
        Tarja30 musisz przeczekac zobaczysz bedzie coraz lepiej:))
        • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 22.12.05, 14:36

Wiesz wczoraj mialam dobry dzien i bylam szczesliwa ze dwa dni bez napadow
          paniki a dzis rano to myslalam ze juz po mnie ogarnal mnie tak paniczny lęk
          doszla panika ze myslalam ze juz po mnie ehh a przyczyna tego byl halas.Rano
          synek wstawal do szkoly(on jest bardzo glosny)wlaczyl tv glosno,zaswiecil
          swiatlo i dyskutowali sobie glosno z tatą i wlasnie ten halas doprowadzil mnie
          do takiego stanu:(((
          • lucyna_n Re: LEXAPRO do iii10 !!! 22.12.05, 14:40
            o kurcze, myślalam że tylko ja tak reaguję na poranne halasy, zanim się przecknę to takie dyskusje i
            niewinne pokrzykiwania, odbieram jak nalot bombowy;)
            • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 22.12.05, 17:51
              lucyna_n napisała:

> o kurcze, myślalam że tylko ja tak reaguję na poranne halasy, zanim się
              przeckn
              > ę to takie dyskusje i
              > niewinne pokrzykiwania, odbieram jak nalot bombowy;)

a ja juz dzis dzwonilam do mojego lekarza z pytaniem co sie dzieje????Poniewaz
              nigdy mi to tak nie przeszkadzalo.Odpowiedzial ze mam uciszyc domownikow:)))
              superowego mam lekarza chyba na nastepnej wizycie go troche wysciskam;)
              • insignificant Re: LEXAPRO do iii10 !!! 23.12.05, 01:18
                :]
                • tarja30 Re: LEXAPRO do iii10 !!! 25.12.05, 16:40

Przesadzilam:(Jak juz pisalam po lexapro (do tej pory wzielam tylko 2 tabletki
                  poniewaz biore po 5mg co drugi dzien i mam stopniowo zwiekszac)no wiec mam
                  gorszy apetyt ale wczoraj przesadzilam i sporo zjadlam heh i noc mialam z glowy
                  (wymioty)a dzis nic nie jem i leze z obolalym zoladkiem.buuuuu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka