suchyxxx 27.12.05, 22:51 Co to jest że jak siedzę spokojnie to serce mi zaczyna walić mocno jak młot i aż czuje się je pod gardłem?To zdarza sie od kilkunastu do kilkunastu razy dziennie i trwa przez 10-20 sekund i przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: Co to jest? 27.12.05, 22:54 nic to nie jest. Przestań się wsłuchiwać w tryby:)))) Tak ma każdy, no, przynajmniej ja też tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co to jest? 28.12.05, 17:06 A czemu mi już od tygodnia coś się dzieje z sercem?Czuję taki dyskomfort w klatce piersiowej jakby serce się przewracało,boli mnie głowa,czuję się słabo trochę-najchętniej bym spał no i ciśnienie mam w normie ale puls podwyższony-110 w spoczynku i spokoju przy czym jest niepłynny puls. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co to jest? 28.12.05, 17:10 może to nerwicowe? nie wywołujesz sobie tego czasem sam czekając na te objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co to jest? 28.12.05, 17:17 Nie to samo jak jestem nawet zajęty bardzo to zaczyna i tak po kilkadziesiąt razy w ciągu dnia nawet jak wykonam jakiś większy ruch typu wstanie to wali jak młot.Źle się czuję jest mi słabo,głowa mnie boli,zimno mi i jestem senny i skołowany kompletnie.Jeszcze to burczenie w sercu mi przeszkadza.Potas nie pomógł a nawet po nim słabo się czuję Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co to jest? 28.12.05, 21:05 Jutro idę do lekarza żeby dał skierowanie na ekg i pobranie krwii z minerałami głównie.Potas jednak pomógł bo częstość tych przewrotów serca i ogólnie tego uczucia że wali serce jest mniej,dużo mniej.Jednak lepiej zrobić sobie badania bo mam czasem duszności jakby flegma była w przełyku i kaszlę prubójąc ją wywalić ale to nie flegma tylko taka duszność jakby w sercu.To może być arytmia ale mam nadzieję że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co to jest? 28.12.05, 21:13 przyciśnij lekarza, trochę podkoloryzuj, może da Ci skierowanie do kardiologa, zrobisz sobie holtera/całodobowy zapis ekg/.Zwykłe Ekg chyba robią pielęgniarki środowiskowe bez skierowania. Wiesz, jak wykluczysz chorobę, to może objawy przejdą. Mój mąż leczy się u kardiologa na ... nieważne co, ale oprócz tego ma takie napady słabości, zawrotów głowy, podwyższonego tętna. Dostał na to: hydroxyzynę:) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co to jest? 28.12.05, 21:34 Ale nie to nie nerwica ani wmawianie sobie chorób.Nigdy tak z sercem źle nie miałem.Wiesz czuję wyraźne kołatanie i walenie od tygodnia prawie i zaczynam się martwić.Druga sprawa to kłucie i bóle w sercu a 3cia sprawa to biore seroxat i nerwicy ani innych psychicznych nie mam a 4ta sprawa to fakt że sobie mierzyłem ciśnienie w domu podczas takiego walenia i siedząc puls powinien wynosić 60-80 max a ja miałem 119,110 potem 90 i znowu za wysoki i tak non stop prawie.5ta sprawa to taka że potas trochę pomógł osłabić,6ta to taka że mam mało ruchu,palę i nie jadam zbyt dużo warzyw czy owoców i 7-ma to taka że ostatnio sporo przytyłem i to też mogło na serce paść trochę.Chyba wystarczające argumenty że lepiej iść się zbadać?:) Nie chcę żebyście pisali że mi potrzebny psychiatra bo to nerwica-nawet przy największej nerwicy i stanów depresyjnych nie miałem obaw o zdrowie i o to że coś nie tak z sercem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co to jest? 28.12.05, 21:38 to dlatego mówię, poproś o skierowanie do kardiologa. Może faktycznie masz coś popaprane w sercu. A jak nie, to jeszcze lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co to jest? 28.12.05, 21:40 lepiej?Dzięki ale trochę mi przykro jak się ze mnie śmiejesz.Wiem że to mógłby być żart albo ironia jakaś w ramach żartu ale ja jestem z natury wrażliwy na każde "ale" więc sory ale jest mi trochę smutno Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Co to jest? 28.12.05, 21:43 a to nie Ty czasem robiles sobie wczesniej żarty na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co to jest? 28.12.05, 21:45 suchy, ja sobie z Ciebie nie żartuję, ja poprostu pracuję na kardiologii i wiem jak wiele takich przypadków jak Twój nie jest spowodowane chorobami serca. A to, że możesz się okazać zdrowym, to przeciez powód do radości:) Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: Co to jest? 28.12.05, 21:47 a to będe Ci mówić przez pani od dziś Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co to jest? 28.12.05, 21:49 insignificant napisał: > a to będe Ci mówić przez pani od dziś a proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś