Dodaj do ulubionych

Zla energia

30.01.06, 12:18
Wyzwalzanie agresji nie przynosi nikomu pozytku. Zla energia nie jest
zwalniana przez agresje, agresja akumuluje zla energie.
Czy w wyniku tej agresji rozwiaqzany zostal jakis problem, czy ktos sie
dogadal sie z druga osoba, czy tez pozostaly tylko zale i pretensje.
Serdeczne pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Zla energia 30.01.06, 12:25
      lepiej jest powiedzieć co się do kogoś ma, i szczerze, choćby nawet zabolalo niż tkwić w pozornym
      spokoju i kisić się ze swoją zlością. Złość trzeba odreagować, sęk w tym że zanim się czlowiek nauczy ją
      odragowywać w kontrolowany sposob nie za pomocą agresji to takie sceny są nieuniknione. Z czasem
      będzie lepiej;) Wszyscy się uczymy.
      • uri_ja Re: Zla energia 30.01.06, 12:29
        nie wszyscy. niektórzy są niereformowalni. tylko niki zmieniają, żeby nie było,
        he, he.
        cześć Ci Lucynko- to tak obok wątku.
        • lucyna_n Re: Zla energia 30.01.06, 12:31
          może faktycznie nie wszyscy, ale kto zechce to skorzysta, jak sobie przypomnę swoje reakcje sprzed
          kilku miesięcy to jednak widzę że powoli robię postępy,
          żebym jeszcze trochę lepiej znosila ten aurex, to już bym nawet przestala się mazgaić:)
          • uri_ja Re: Zla energia 30.01.06, 12:33
            czego Ci i życzę.
            ;*
      • mskaiq Re: Zla energia 30.01.06, 12:45
        Czy czujesz sie lepiej jak ktos Ci wygarnie albo Ty wygarniesz komus. To nie
        zaboli i zniknie, to pozostawi zlosc i niechec, zwykle na dlugo.
        Mozna unikac agresji, w wiekszosci zachodnich firm prowadzone sa szkolenia co
        robic aby unikac agresji, jak pracowac razem a nie przeciwko sobie.
        Jest polskie powiedzenie niezgoda ruinuje, zgoda buduje, mysle ze jest bardzo
        prawdziwe.
        Serdeczne pozdrowienia.
        • uri_ja Re: Zla energia 30.01.06, 13:04
          a gdzie wyczytałeś, w tym co napisałam, że sie nie zgadzam, z tym co napisałeś
          i że czuję się lepiej? z Ciebie dzisiaj też wychodzi zła energia? Drogi M. nie,
          i chyba nikt sie lepiej nie czuje, więc zasadniczo masz rację. nawet więcej Ci
          napiszę. teoretycznie masz rację. tyle, że jak to w zyciu bywa teoria z
          praktyką mają niewiele, a czasem, do niektórych trafiają tylko dosadne słowa. i
          tyle na temat. również pozdrawiam, he, he.
    • lucyna_n Re: Zla energia 30.01.06, 12:33
      a tak poza tym, mocny tytuł wątku.
      Zdaje się jest to pierwszy jaki pamiętam zalożony osobiście przez Mskaiq:))
      • uri_ja Re: Zla energia 30.01.06, 12:35
        he, he, rzeczywiscie, masz racje. ja tez sobie nie przypominam. żeby był
        wczesniej drogiego M. watek.
    • sezamy Re: Zla energia 30.01.06, 12:41
      > Wyzwalzanie agresji nie przynosi nikomu pozytku

wyzwolenie, pozwala ja dostrzec i wyeliminowac. zeby cos zmienic trzeba wiedziec co.

Zla energia nie jest
      > zwalniana przez agresje, agresja akumuluje zla energie.

szatańska?
      • 10_sekund Re: Zla energia 30.01.06, 12:54
        dawka agresji daje kopa na dalsze życie,
        ..........jest o czym myśleć
    • mskaiq Re: Zla energia 30.01.06, 13:22
      Mysle Uri_ja ze teoria i praktyka coraz czesciej ida w parze. Po prostu jest
      niemozliwe zyc w swiecie gdzie dominuje agresja. Nieszczesliwe sa domy gdzie
      dominuje agresja, to samo dotyczy pracy. To my decydujemy o wyborze, to bardzo
      wazne aby wtedy pamietac czym jest agresja i co ona przynosi.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • anatemka Re: Zla energia 30.01.06, 20:58
        wiesz Antek, to chyba nie do końca tak jest jak mówisz. Ja nie mam pretensji do
        ników, nie pamiętam złego konkretnym osobom. Mnie się nie podobają konkretne
        zachowania. A do osób nic nie mam. Wiesz, ja śmiało mogłabym teraz z Tarią na
        piwo pójść. Bo ja nic do niej jako niej nie mam. Nie spodobało mi sie tylko jej
        pewne zachowanie. Także, w moim przynajmniej przypadku, żadna złość i uraza nie
        pozostaje. Zresztą, sam mogłes zobaczyć, że kumpluję się na duplikacie z osobą,
        która wyzywała mnie od różnych dziwnych rzeczy:)))
        Tu jestem do Ciebie podobna: nie chowam urazy:)))
        • mskaiq Re: Zla energia 30.01.06, 22:11
          Bardzo czesto sie zdarza Anatemko ze osoba przekazujaca agresje uwaza ze nie
          jest agresywna. Nawet uwaza ze w ten sposob pomaga drugiej osobie, niestety
          druga strona odbiera to inaczej, czuje sie czesto upokorzona, niedoceniona i
          obrazona. Wtedy moze odpowiedziec Ci z bardzo silna agresja. W taki sposob
          rodzi sie zla energia i w Tobie i w drugiej osobie.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • anatemka Re: Zla energia 30.01.06, 22:25
            chyba żeś mnie nie przeczytał... ja mówię nie o byciu agresywnym, tylko o
            chowaniu urazy.
          • depesot Re: Zla energia 30.01.06, 22:59
            mskaiq napisał:

> Bardzo czesto sie zdarza Anatemko ze osoba przekazujaca agresje uwaza ze nie
            > jest agresywna. Nawet uwaza ze w ten sposob pomaga drugiej osobie, niestety
            > druga strona odbiera to inaczej, czuje sie czesto upokorzona, niedoceniona i
            > obrazona.

No właśnie Antek, a to jest odpowiedz, jakbys niewiedział, dlaczego tyle razy
            byles obiektem agresji na forum. Szewc bez butow chodzi.
      • mlasskacz Re: Zla energia 30.01.06, 23:40
        Masz poniekąd rację. Agresja ma swoją funkcję i bez pewnej zdrowej dozy agresji człowiek zginie. Wygranie np. przetargu na granicy ryzyka żeby byc przed konkurencją to też agresja, szczególnie, że może skończyć się ostatecznym wykopaniem konkurenta z rynku. Ale jeśli to dobrze zrozumieć (że po prostu psychicznie nie opłaca się nam nawykowo kipieć złością) to całkowita racja.
    • mskaiq Re: Zla energia 31.01.06, 09:59
      Masz racje Anatemko nie przeczytalem uwaznie, przepraszam. Mysle ze znacznie
      latwiej sie zyje nie chowajac urazy. Nauczylem sie nie chowac uraz, dzieki temu
      unikam tej zlej energi, nie ma nienawisci, zlosci i agresji.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • depesot Re: Zla energia 31.01.06, 10:20
        Nauczylem sie nie chowac uraz, dzieki temu
        >
        > unikam tej zlej energi, nie ma nienawisci, zlosci i agresji

To dlaczego uważasz, że innym pozostała zła energia, pretensje i urazy? czujesz
        sie lepszy?
        • apteryx Re: Zla energia 31.01.06, 11:34
          depesot napisał:

> czujesz
          > sie lepszy?

czujesz się gorszy?
    • zoltanek Re: Zla energia 01.02.06, 19:19
      złą energie skonwertuj do dobrej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka