02.02.06, 09:56
witajcie,
oprócz efectinu er75(biorę 6lat) lekarz przepisał mi depamid. Kaie macie
doświadczenia z tym lekiem?
Obserwuj wątek
    • apteryx Re: depamid 02.02.06, 10:16
      anielkac napisała:

> witajcie,
      > oprócz efectinu er75(biorę 6lat)

o depamidzie niestety nic nie wiem
      ale czy mogę mieć prośbę, byś coś powiedziała
      o długofalowych skutkach i działaniu efectinu
      w Twoim przypadku?
      • anielkac Re: depamid 02.02.06, 10:29
        generalnie mogę powiedzieć że chwalę sobie ten lek. Zaczęłam go brać w związku
        ze stanami lękowymi (strach przed wyjściemz domu, przebywanie w tłumie:kościół,
        autobus). Lęki może nie minęły zupełni - ciągle sama nie pojadę autobusem, ale
        poza tym funkcjonuję w miarę normalnie. Na szczęscie do pracy mogę dojść
        piechotą. Po 5 latach brania odstawiłam go ( wciągu mniej więc ej miesiąca
        zmniejszając dawki) i zaszłam w ciążę. Całą ciążę nie miałam żdnych problemów z
        lękami. Powróciły niestety mniej więcej 2 miesiące po porodzie. Od roku biorę
        znowu. Działa już chyba trochę inaczej. Niby lęków nie mam, ale jestem ciągle
        zdołowana, taka nijaka, trochę wystraszona. Dlatego mam próbować depamid. Życzę
        powodzenia!
        • apteryx Re: depamid 02.02.06, 10:33
          Dziękuję i niechaj depamid Ci służy
          - czymkolwiek jest ;-)
    • oskar53 Re: depamid 02.02.06, 12:08
      DEPAMIDE: Amid kwasu walproinowego. Wykazuje działanie psychotropowe,
      uspokajające, stabilizuje nastrój, zapobiega nawrotom choroby afektywnej, także
      jako lek przeciwdrgawkowy zapobiega napadom [...]
      Czyli masz go zapisany jako stabilizator nastroju, tak samo jak ja Depakine
      Chrono. Pomaga.
      • anielkac Re: depamid 02.02.06, 12:14
        a ma skutki uboczne (np. bóle brzucha, mdłości,t ycie - pytam bo miałam to po
        licie)?
        • oskar53 Re: depamid 02.02.06, 12:45
          No każdy lek ma skutki uboczne, nawet głupia aspiryna...NIE CZYTAJ ULOTKI!!!!!!!
          A wiesz dlaczego? Bo ja nie czytałem, i nie mam żadnych absolutnie skutków
          ubocznych :)
          Ulotkę poczytałem sobie dopiero po miesiącu, i rozbawiło mnie, ile tam
          okropieństw nawypisywali, a tu nic z tego, heheh ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka