anielkac 02.02.06, 09:56 witajcie, oprócz efectinu er75(biorę 6lat) lekarz przepisał mi depamid. Kaie macie doświadczenia z tym lekiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apteryx Re: depamid 02.02.06, 10:16 anielkac napisała: > witajcie, > oprócz efectinu er75(biorę 6lat) o depamidzie niestety nic nie wiem ale czy mogę mieć prośbę, byś coś powiedziała o długofalowych skutkach i działaniu efectinu w Twoim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
anielkac Re: depamid 02.02.06, 10:29 generalnie mogę powiedzieć że chwalę sobie ten lek. Zaczęłam go brać w związku ze stanami lękowymi (strach przed wyjściemz domu, przebywanie w tłumie:kościół, autobus). Lęki może nie minęły zupełni - ciągle sama nie pojadę autobusem, ale poza tym funkcjonuję w miarę normalnie. Na szczęscie do pracy mogę dojść piechotą. Po 5 latach brania odstawiłam go ( wciągu mniej więc ej miesiąca zmniejszając dawki) i zaszłam w ciążę. Całą ciążę nie miałam żdnych problemów z lękami. Powróciły niestety mniej więcej 2 miesiące po porodzie. Od roku biorę znowu. Działa już chyba trochę inaczej. Niby lęków nie mam, ale jestem ciągle zdołowana, taka nijaka, trochę wystraszona. Dlatego mam próbować depamid. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
apteryx Re: depamid 02.02.06, 10:33 Dziękuję i niechaj depamid Ci służy - czymkolwiek jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: depamid 02.02.06, 12:08 DEPAMIDE: Amid kwasu walproinowego. Wykazuje działanie psychotropowe, uspokajające, stabilizuje nastrój, zapobiega nawrotom choroby afektywnej, także jako lek przeciwdrgawkowy zapobiega napadom [...] Czyli masz go zapisany jako stabilizator nastroju, tak samo jak ja Depakine Chrono. Pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anielkac Re: depamid 02.02.06, 12:14 a ma skutki uboczne (np. bóle brzucha, mdłości,t ycie - pytam bo miałam to po licie)? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: depamid 02.02.06, 12:45 No każdy lek ma skutki uboczne, nawet głupia aspiryna...NIE CZYTAJ ULOTKI!!!!!!! A wiesz dlaczego? Bo ja nie czytałem, i nie mam żadnych absolutnie skutków ubocznych :) Ulotkę poczytałem sobie dopiero po miesiącu, i rozbawiło mnie, ile tam okropieństw nawypisywali, a tu nic z tego, heheh ;) Odpowiedz Link Zgłoś