tarja30 17.03.06, 19:43 no bo jak nazwac to ze przygladam sie w lustrze czy nie jestem za blada?a nie daj boze ktos mi powie ze jakas blada jestem to od razu pikawka skacze na 120 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida37 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 20:37 skąd ja to znam? :) ja jestem na lepszym etapie- boli mnie całe ciało, a w szczególności stawy i mam bardzo wiele pomysłów na przyczyny chorobowe moich dolegliwości :( a z tym, że ktoś powie, że jesteś blada, to dobre - a już myślałam, że ja tylko tak mam. Nie mogę mierzyć ciśnienia, bo miałam 160/na ileś tam, albo nie mogę przebywać w otoczeniu osób, które mdleją, albo jest im słabo, bo od razu to wszystko przechodzi na mnie...Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 21:14 ida37 napisała: > skąd ja to znam? :) ja jestem na lepszym etapie- boli mnie całe ciało, a w > szczególności stawy i mam bardzo wiele pomysłów na przyczyny chorobowe moich > dolegliwości :( a z tym, że ktoś powie, że jesteś blada, to dobre - a już > myślałam, że ja tylko tak mam. Nie mogę mierzyć ciśnienia, bo miałam 160/na > ileś tam, albo nie mogę przebywać w otoczeniu osób, które mdleją, albo jest im > > słabo, bo od razu to wszystko przechodzi na mnie...Pozdr. kiedys mialam bardzo silna hipochondrie nakrecalam sie na rozne choroby minelo i kurcze znowu wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 22:27 Ja dzisiaj i czoraj m yslałam o zębach i przez to nawet nie potrafiłam sie zająć czymś konkretnym. Byłam dzisiiaj u dentysty,żeby sie upewnić czy nic się nie dzieje z zębem, który miałam leczony kanałowo i mam już zabląbowany i dentysta popukał mi w te ząb, obejrzał mi go i kazał mi nawet zagryść i wtedy nic mnie nie bolał ten ząb jak byłam u dentysty dentysta stwierdził, że nic nie widzi i , żeby poobserwować ten ząb i jakby coś sie działo to bede miała go prześwietlonego i założony antybiotyk. Wcześniej myslałam , że to ząb mnie może boli, a teraz dochodze do wniosku może się jeszcze nie przyzwyczaiłam do tej bląby i dlatego tak mi się wydawało. Teraz jest jak na razie wszystko w porządku, ale pozostaje jak długo. Wygląda na to, wszystko być może jest tylko w mojej głowie, albo jestem przewrażliwiona na punkcie zębów, swojego zdrowia, a już chyba w szczególności po tym jak miałam wyrwane dwa zęby w styczniu tego roku. Wyglada na to, że być może ja sama jestem hipohondryczką. O ile dobrze rozumiem pojęcie hipohondria. Kozmar. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 22:34 dodam jeszcze , że boje się , że mnie to wsystko wykończy i , że czuje , że coś musze z tym chyba zrobić. Ponieważ staje sie przez to co raz bardziej nie ufna i to chyba odbija sie na moich relacjach z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 22:36 i chyba na moim samopoczuciu. Jak tak dalej pójdzie to mnie to chyba wykończy. Odpowiedz Link Zgłoś
franio1980 Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 23:06 Mi po 14 dniach przechodzi strach przed rakiem, w sumie przechodził do popołudnia, jak przyszła moja mama do nas i zaczęła opowiadać, że ten na wózku z M jak miłość miał powiększone węzły chłonne (coś jak ja) i okazało się że to rak :( Mama moja nie wie, że mam depresje i kancerofobię ;-) Dziś wstałem i przeczołgałem sie do innego pokoju, jutro zamierzam wyjść na dwór, podobno ciągle śnieg jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
sauriko Re: chyba wraca mi hipochondria 17.03.06, 23:42 Dziecko proszę Cię, poza merytorycznym wydźwiękiem Twoich dramatycznych problemów z zębami (zdaje się, urojonych) nie pisz "bląbowanie" bo nie ma czegoś takiego. Jest plomba, i plombowanie. I przestań "obserwować zęba" tylko zajmij się czymś, a przedtem weź sobie coś na uspokojenie. Pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: chyba wraca mi hipochondria 18.03.06, 00:02 Czepianie sie mnie. Tak poza tym ja nie jestem już dzieckiem. Najłatwiej jest dać komuś do zrozumienia , żeby sie wziął w karść. Jeżeli ktoś czegoś nie przeżył to nie wie jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: chyba wraca mi hipochondria 18.03.06, 00:07 Mam dobrąradę dla CIebie Edytunia. Spisuj wszystkie swoje złote mysli do jakiegos zeszycika. Jak go ktos wyda będziesz dziecko bogata Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: chyba wraca mi hipochondria 18.03.06, 00:10 Nie jestem już dzieckiem i o tym już zresztą pisałam na tym forum. Z tych rad raczej nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś