Dodaj do ulubionych

bardzo źle czuje się po efectnie

30.03.06, 03:19
Wczoraj lekarz zmienił mi lek.
Coaxil na Efectin.
Zażyłem 1 tabletkę i czuje się jak narazie bardzo źle.
Nie mogę spać (wcześniej nie miałem z tym problemu). Jestem wewnętrznie
"spięty", poddenerwowany.
Ciśnienie mi podskoczyło, boli mnie serce, źrenice mam powiększone.
Nie wiem czy mam się tym przejmować czy brać dalej to gó...
Obserwuj wątek
    • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 07:29
      DUszno mi, pocę się i mam mdłości.
      CZy mam to przeczekać czy iść do lekarza po zmianę leku ?
      Poradźcie
      • anjakarenina Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 07:46
        no dobrze, a kwestia odstawienia poprzedniego leku? czy to nie powoduje takich
        sensacji? a czy odczekałeś parę dni, aż ci się tamten lek z organizmu wyniesie?
        przed efectinem brałam nie coaxil, lecz bioxetin i czekałam zdaje się 5 dni,
        zanim go zażyłam. nie miałam takich nieprzyjemności.
        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 07:53
          To nie jest problem odstawiena Coaxilu.
          W trakcie jego brania był moment że nie brałem g przez 2 dni bo przesunęła mi
          się wizyta u lekarza. I nic się wtedy ne działo.
          Poza tym objawy jakie mam były już opisywane na tym forum przez tych którzy
          brali Coaxil. W ulotce też pełno możliwych objawów ubocznych.
          Problem w tym że nie wiem czy mam się nimi przejmować czy nie.
          Wysokie ciśnienie nie jest chyba obojętne dla organizmu. Tak mi się wydaje.
          • anjakarenina Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 08:04

> Poza tym objawy jakie mam były już opisywane na tym forum przez tych którzy
            > brali Coaxil. W ulotce też pełno możliwych objawów ubocznych.
            > Problem w tym że nie wiem czy mam się nimi przejmować czy nie.
            > Wysokie ciśnienie nie jest chyba obojętne dla organizmu. Tak mi się wydaje.

coaxil czy efectin?? myślałam, że to po efectinie źle się czujesz. wysokie
            cisnienie rzeczywiście nie jest dobre, ale może zależy od tego, jak wysokie. no
            i pytanie, czy ci się 2 leki na siebie nie nałożyły...
    • tarja30 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 08:14
      zaczynaj brac od mniejszej dawki i stopniowo przyzwyczajaj organizm
      • magdacan Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 08:43
        Ja zaczynalam od dawki 37.5 mg a mimo to mialam mdlosci, wymioty, poszerzone
        zrenice. Mdlosci i wymioty minely po 5 dniach ale do tej pory tzn, jakies 3
        tygodnie mam dosyc wrazliwy zoladek. No i zawroty glowy przy zmianie pozycji
        ciala (nie seksualnej). Ponadto przez okres paru dni nie moglam ulezec ani
        usiedziec spokojnie na miejscu. Najgorzej bylo w nocy bo musialam ruszac
        chociaz stopami no i o snie oczywiscie nie bylo mowy.
        • lucynka25 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 13:27
          Ja biorę efectin w dawce 150 od 5ciu tygodni i czuje się znakomicie. Wcześniej
          brałam ponad miesiąc seroxat i znosiłam go fatalnie (myślałam, że skończe w
          szpitalu tak źle fizycznie się czułam). Lekarz przestawial mnie na efectin
          bardzo powoli, bo mówił, że to bardzo istotne. Najpierw zeszłam z seroxatu a
          potem powoli od 37,5 wchodziłam na efectin. W efekcie odczułam podczas
          tego "przejścia" jedynie ulge z odstawienia seroxatu. Po dwu tygodniach
          zaczełam się czuć coraz lepiej a efektów ubocznych zero :-)
          Ale z tymi lekami tak jest, że na każdego działają kompletnie inaczej i co
          jednemu pomoże drugiemu zaszkodzi. Ja radze poczekać przynajmniej kilka dni bo
          objawy mogą ustąpić.
          Powodzenia!
          • ida37 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 16:20
            To pierwsze reakcje organizmu na ten lek. Też tak miałam. Daj mu szansę, jest
            naprawdę dobry. Pozdr.
            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 30.03.06, 16:42
              Dziś zażyłem 1/2 tabletki i jest odrobinkę lepiej.
              Psychiatra kazał mi brać 1/2 tabletki przez pierwsze 4 dni a potem 1/2 + 1/2.
              Wszystko pięknie tylko że to kapsułki. Więc dupa blada.
              Teraz odsypuje około 1/2 a reszte wyrzucam. Nie wiem co zrobie za 3 dni.
              Mimo wszystko nie podoba mi się to co się ze mną dzieje.
              Mam wrażenie że Efectin powoduje u mnie "wewnętrzne" zdenerwowanie i
              jednocześnie tłumi to zdenerwowanie. Bez sensu. Mam też wrażenie że nie
              kontroluje w pełni swojego ciała i umysłu. Robi to Efectin. A to mi się bardzo
              nie podoba.
    • beataws7 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 17:50
      Ja przez 4,5 roku brałam Efectin, to fakt pierwszy tydzień musiałam zaciskać
      zęby bo czułam się tak okropnie, nudnści, wymioty, zawroty głowy, ciemno przed
      oczami, najgorsze było to żę zdrzało mi się nie czuć gruntu pod nogami,
      zdenerwowanie, rozdrażnieni, po tygoniu zawsze było trochę lepiej i potem to
      już małymi krokami do przodu. Przy odstawieniu zawszę pierwszy tydzień wymioty
      i zawroty głowy a potem coraz lepiej. W ciągu miesiąca normowało mi się spanie
      i było średnio, a po trzech miesiącach zero dołków. życzę powodzenia i
      wytrwałości, mi ten lek umożliwił normalne funkcjionwanie przez 4,5 roku
    • frygamfs Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 19:53
      ja po efectinie spałam po 20 godzin na dobę, ale brałam dużo, bo 375 mg na
      dobę. moż epoczekaj parę dni, aż organizm sie przywyczai
    • bambomurzynzafryko Re: bardzo źle czuje się po efectnie 30.03.06, 21:23
      Bierz dalej. Ja tez popierwszym dniu bylem zdecydowany, aby przerwać. Ale po 2
      dniach bylo już spoko
      • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 04:51
        Druga noc do du...
        Dalej czuje się źle. Do tego powracają dolegliwości jelitowe które zniknęły po
        Coaxilu
        • bambomurzynzafryko Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 06:07
          iso1 napisał:

> Druga noc do du...
          > Dalej czuje się źle. Do tego powracają dolegliwości jelitowe które zniknęły po
          > Coaxilu

Dolegliwości jelitowe mogą się utrzymywać, ale to w końcu tylko jelita, pomysl
          o duszy!
          • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 31.03.06, 06:10
            To nie takie proste.
            Od jelit wszystko się zaczęło kilka lat temu.
    • beapud Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 13:12
      Ja też przez pierwszy tydzień brania Efectinu czułam sie fatalnie. Objawy
      uboczne minęły i teraz jestem nowym człowiekiem. Ważne zeby sie nie zniechęcić
      na poczatku. czasem lekarz przepisze jakieś uspokajacze, nasenne dla
      złagodzenia tych niemiłych objawów, ale to tylko na poczatek, potem nie
      trzeba :0 Nie zrażaj sie, za tydzień skutki uboczne zmaleja a za miesiąc
      poczujesz pozytywne działanie Efectinu!
      • lucyna_n Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 13:28
        oby to nie były tylko pobożne życzenia
        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 15:34
          wszystko jest do dupy :(
          • ogrom Re: bardzo źle czuje się po efectnie 31.03.06, 17:27
            masz racje jest do dupyyyyyyyyyy:((((((((((( a miało być tak cudownieeeeeeeeee i
            chwile było nawet
            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 05:43
              3 noc do du..
              • bambomurzynzafryko Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 09:39
                iso1 napisał:

> 3 noc do du..

Dasz sobie radę. Najpierw źle sie sypia, ale warto czekać. Trzymaj się iso!
                • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 10:45
                  Kochane ludziska
                  Napiszcie po ilu dniach zwiększyliście dawkę z 37,5 na 75.
                  I po ilu dniach mijają skutki uboczne.
                  Ja się chyba wykończe. Tak mi źle.
                  Napiszcie prosze
    • beapud Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 11:47
      Po tygodniu najgorsze objawy u mnie minęły, potem przez jakis czas jeszcze
      czułam sie nie najlepiej ale znośnie. Brałam od poczatku 75mg o przedłużonym
      działaniu. Oprócz bezsenności w nocy czułam osłanienie, palpitacje serca, skoki
      siśnienia, zaburzenia akomodacji oczu, ziewanie, pocenie, drżenia mięśni,
      bruksizm (ten objaw utrzymuje sie niestety cały czas), wydłużony czas
      krwawienia, potężne siniaki. Wszystko da sie przeżyć :) Jak widzisz nie
      zrezygnowałam i nie żałuję! Nikt mi nie wmówi, ze nie da sie tego wytrzymać,
      wszystko zależy od motywacji. Grunt to nie rozczulać sie nad sobą. Mierzyć
      ciśnienie i co kilka miesięcy robić analizę krwsi dla bezpieczeństwa.
      Trzymaj sie dzielnie, nie jest tak źle , co by nie mogło być gorzej :)
      • magdacan Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 17:48
        Co to jest bruksizm?
        • lieft Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.08.06, 19:25
          magdacan napisała:

> Co to jest bruksizm?
          skutkiem ubocznym efectinu jest bruksizm, radzę wpisać w wyszukiwarke slowo
          bruksizm a nie pytać się głupio co to jest.
          • ida37 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.08.06, 19:29
            a Ty co ekspert od bruksizmu?!Nie truj tu, już na zdrowiu piszesz pod
            publiczkę...Szacuneczek dla Forumowiczów!
    • ogrom Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 14:44
      powiedzcie mi czy po efectinie (velafax) po pół rocznym stosowaniu wyjdzie się
      z deprechy?
      • misiaxl Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 14:54
        Zależy chyba od rodzaju depresji.Jak zapytałam lekarki czy kiedyś będe mogła
        odstawić leki ona powiedziała że pernazynę na pewno ale o Efectinie nie
        powiedziała nic.Sama więc sobie dopowiedziałam że to romans na całe życie.No
        ale cóż skoro mi pomaga...No może nie zawsze pomaga ale ogólnie nie jest źle.
        • ogrom Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 15:37
          zartujesz sobie?
          mam brac lek całe życie?Koszmar ja nie chceeeeeeeeeeeeee
          • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 17:32
            Po drugiej połówce w południe wreszcie coś drgnęło i lepiej się poczułem.
            Uff jaka ulga.....
            Przynajmniej na chwilę
            :)
            • misiaxl Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 17:48
              A ja mam podły nastrój pomimo że biorę Efectin 75ER.Nie wiem czym to jest
              spowodowane że tak okropnie się czuję.Nie jest to napewno brak zajęcia bo cały
              czas od rana coś robię.Żeby nie myśleć o tym jak jest mi źle wzięłam sie za
              porządki przedświąteczne ale nawet to nie pomaga bo czuję się okropnie.Co z
              tego ze słucham muzyki relaksującej?No może mnie trochę uspokaja...Czasami
              myślę że mam już dosyć tego wszytskiego ale siostra mówi mi że są osoby które
              maja jeszcze gorzej niż ja.Może i ma rację ale...
              • bambomurzynzafryko Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 19:36
                Bez przesady z tym romansem na cale życie. Chyba aż tak źle nie jest. Ja tez
                najpierw tak myślalem, zwlaszcza na początku, kiedy efe zadzialal. I myslalem
                sobie,pal sześć!
                Obecnie mój stan psychiczny jest kiepski, co ma ten plus, że coraz mniej sie
                obawiam odstawienia. Nie sądzę, że będzie jakoś radykalnie gorzej. Na razie
                jednak sie wstrzymuję, gdyż przeżywam okres permanentnego braku stabilności
                (musze się wyprowadzić z domku, nie mam stalej pracy itd - życie) więc nie mam
                ochoty na eksperymenty.
                No a poza tym, dzialanie leku na poziomie behawioralnym trwa nadal. Kiedyś
                potrafilem dać w gębę czlowiekowi za zle spojrzenie. Żadnej decyzji, odruch i
                tyle. Teraz jestem lagodniejszy i wybucham rzadko. Choćby dlatego warto.
                • suchyxxx Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 19:46
                  dziwne bo efectin z reguły le działa i nie tak jakbyśmy chcieli.Czyta się te
                  wątki i dochodzę do wniosku że jest to zły lek.U mnie było źle po
                  efectinie.Brałem to gó.. 5 miesięcy i było coraz gorzej.0 siły i chęci na coś i
                  humor był beznadziejny-wcale go nie było bo lek zamulał i ciągle spałem po nim i
                  byłem nieprzytomny.A odstawia się go moim zdaniem najgorzej ze wszystkich
                  leków.Odstawcie a zobaczycie co to jest piekło.Dlatego biore teraaz inny lek
                  mianowicie cital i na nim jest fantastycznie.nie otępia i nie usypia.Jak dla
                  mnie to efectin to wielkie uzależniające gó...Radzę uważać bo może potęgować
                  płaczliwość i niechęć do wszystkiego oraz zły humor.Naprawdę lepiej go nie brać
                  • bambomurzynzafryko Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 20:11
                    Z calym szacunkiem dla magistra farmacji!
                    Specyfika Pańskiego podejścia polega na tym,że uważa Pan siebie, cher Suchy, za
                    probierz rzeczywistości. Innymi slowy, sądzi Pan, że rzeczy - dostępując tego
                    zaszczytu i wchodząc z Panem w kontakt - objawiają swoją naturę, czyli to,
                    jakimi są naprawdę i w istocie. I tak, skoro efectin Panu nie slużyl, tedy
                    EFECTIN W OGÓLE NIKOMU NIE SLUŻY, a jak ktoś - nie daj Boże - czerpie z niego
                    pokrzepienie, znaczy to, że zwyczajnie blądzi, oszukuje sam siebie etc, etc.
                    Nie przecząc, że ma Pan ŚWIĘTĄ rację i że poznawanie tego świata mogloby
                    ograniczyć się do sluchania Pana i obserwowania Pańskich reakcji (zwlaszcza
                    kiedy Pan schudnie juz te 7 kilo), apeluję - na milość Boską, niech Pan pozwoli
                    nam pożyć troszkę w blędzie i niewiedzy!
                    • suchyxxx Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 21:56
                      Specjalnie używałem określeń "Moim zdaniem" w moim poprzednim poście aby nie
                      wyglądał tak że ja nakazuję.Druga sprawa powiedziałem to co się działo u mnie z
                      lekiem efectin a nigdzie nie użyłem zwrotu że nie naley go brać bo się umrze.W
                      dodatku napisałem że gdy czyta się posty na tym forum o leku efectin to niemal
                      wszystkie-jakieś 95% dotyczą złego działania tegoż oto leku więc proszę pana o
                      niekrytykowanie człowieka nieprzeczytawszy dokładniej jego postu.Proszę zabrać
                      się za naukę języka Polskiego od podstaw bo czytanie ze zrozumieniem to bardzo
                      ważny element w naszym języku.Proponuję rozpocząć od podstawówki
                      • suchyxxx Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 21:58
                        Przysrałem?;p Dobrze że te leki na mnie pozytywnie działają:)
                        • suchyxxx Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 22:01
                          Aha i napisałem mój post z myślą o tych na których cudowny efectin działa bardzo
                          źle a co do osób na których lek działa super to proszę nie czyta mojego
                          poprzedniego posta o tym cudownym leku.Dodam jednak że z tego co się obserwuje
                          na forum to ten lek działa na bardzo mae grono ludzi dlatego uważam że gdy lek
                          nie działa to nie należy się z nim męczyć dalej gdyż w ten sposób napewno sobie
                          nie pomożemy
                          • suchyxxx Re: bardzo źle czuje się po efectnie 01.04.06, 22:15
                            coś czuję ze jutro będę musiał napisać dużo postów bo zacznie się atak ale
                            wiecie co?Jutro tu nie wchodzę więc bambo nie pisz bo i tak nie przeczytam;p
                            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 02.04.06, 06:24
                              Po nocy znów mam dół :)
                              Ale sukcesem jest że przespałem noc.
                              Wczorajszy dzień dał nadzieje...
                              • misiaxl Re: bardzo źle czuje się po efectnie 02.04.06, 09:43
                                A ja czuje się całkiem nieźle i w przeciwieństwie do wczorajszego dnia nawet
                                humorek mi dopisuje.Mam ochotę wybrać się gdzieś na spacer bo pogoda nawet
                                niczego sobie.Zobaczymy...A jutro terapia na oddziale dziennym przede mną z
                                czego nie ukrywam bardzo się cieszę.
                                • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 03.04.06, 08:55
                                  dalej jest kiepsko :(
                                  • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 04.04.06, 12:53
                                    biorę 7 dzień
                                    problemów z ciśnieniem już nie mam ale dużo śpie
                                    organizm jakby się przyzwyczaił i dalej jest wszystko do dupy :(
                                    • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 05.04.06, 20:42
                                      8 dzień i dalej dupa :(
                                      • sneeper Re: bardzo źle czuje się po efectinie 05.04.06, 20:52
                                        moze , etykieta ( i to je ssss zejście)
                                        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 06.04.06, 07:27
                                          9 dzień i :(((
                                          • sneeper Re: bardzo źle 06.04.06, 08:22
                                            Na bialorusi w tym tygodniu piątku nie będzie - został zniesiony ustawowo
                                            razem ze sobota,prawdopodobnie będzie od razu wtorek ,trezba isć więc do pracy i
                                            ..........zaległe dni
                                            • sneeper Re: bardzo źle 06.04.06, 08:41
                                              eektin trzeba podać douszsnie ---
                                              • iso1 Re: bardzo źle 07.04.06, 06:44
                                                10 dzień :(((
                                                • iso1 Re: bardzo źle 08.04.06, 05:59
                                                  11 dzień :(
                                                  • tarja30 Re: bardzo źle 08.04.06, 12:50

za kilka dni bedzie lepiej
                                                  • radekradek79 Re: bardzo źle 09.04.06, 23:12
                                                    ja bym radził zmienić lek on ma pomagać a nie wykańczać miałem podobną sytuacje
                                                    z rexetinem wziełem tylko jedną dawkę i okazało sie ze mój organizm nie
                                                    tolerował tego leku po prostu miałem wystarczająco tego składnika w swoim mózgu
                                                    a to co dołożyłem musiało gdzieś ujść i poszło poza obwód i dało taki właśnie
                                                    skutki musisz sprobować innego leku ja aktualnie biorę MOBEMID i muszę
                                                    powiedzieć ze jak na razie rewelacja
                                                  • iso1 jest trochę lepiej 10.04.06, 08:03
                                                    od 2 dni jest trochę lepiej
                                                    nie pisałem żeby nie zapeszać
                                                    może wreszcie lek zaczął działać
                                                    nie ma jeszcze "rewelacji" ale jest lepiej
                                                    tylko co dzień cholera musze się przespać ze 2 razy - dopada mnie taka senność

do radekradek79:
                                                    trzeba dać czas każdemu lekowi
                                                    taka jest podobno zasada
                                                    nie słyszałem o leku przeciwdepresyjnym który stawia na nogi natychmiast
                                                    poza tym moim zdaniem lekarz przepisuje konkretny lek na podstawie wywiadu
                                                    pacjenta a nie jak mu się podoba
                                                    są różne rodzaje depresji wynikające różnych przyczyn i są też różne leki
                                                    przeciwdepresyjne działające w różny sposób
                                                  • magdacan Re: jest trochę lepiej 11.04.06, 01:47
                                                    Ciesze sie, ze Ci lepiej.
                                                  • marudna.pl Re: jest trochę lepiej 11.04.06, 15:40
                                                    U mnie tez efectin zadzialal po 10-14 dniach (jak na razie biore niecaly
                                                    miesiac). Pierwsze trzy dni byly tragiczne :-( a potem juz z gorki. Jedyne
                                                    efekty uboczne, jakie mam, to rozszerzone zrenice (ludzie w pracy juz mnie
                                                    pytali, o co chodzi ;-( ) i to, ze nie moge pic kawy w wiekszych ilosciach, bo
                                                    mnie "trzesie".
                                                    Jaka dawke bierzesz ?
                                                  • iso1 Re: jest trochę lepiej 11.04.06, 18:47
                                                    biorę 1 tabletkę 75 mg
                                                  • marudna.pl Re: jest trochę lepiej 12.04.06, 10:11
                                                    Ja tak samo.
                                                    Najpierw poczytalam w necie, ze niektorzy biora nawet 200-300 mg dziennie i
                                                    troche sie podlamalam. Okazalo sie, ze niepotrzebnie, bo wydaje mi sie, ze 75 mg
                                                    jak na razie u mnie sie sprawdza.
                                                  • radekradek79 Re: jest trochę lepiej 11.04.06, 21:46
                                                    tylko czasem organizm moze nie tolerować leku i mozna wylądować na intensywnej
                                                    terapi
    • rhixy Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.04.06, 09:32
      velafax od 2 tygodni i już rejestruję działanie
      zaczyna się robić weselej
      • iso1 chyba jest lepiej 12.04.06, 08:46
        biorę 15 dzień
        od 5 dni jest jakby systematyczna poprawa
        skutki uboczne też jakby mijały (przynajmniej część)
        jak sobie przypomne te niedawne męczarnie to mnie przeraża
        rok męczarni wyjęty z życia
        mam nadzieje że teraz będzie już tylko lepiej :)
        pozdrawiam wszystkich
        • marudna.pl Re: chyba jest lepiej 12.04.06, 10:14
          Ja biore troche ponad 3 tygodnie, tak wiec idziemy prawie "leb w leb" :-)
          U mnie najpierw byla zdecydowana poprawa, jesli chodzi o leki (wczesniej
          budzilam sie przerazona prawie noc w noc), teraz tez lepiej spie i chaos w
          glowie powoli sie zmniejsza... zeby jeszcze troche sie poprawila koncentracja,
          to bede naprawde zadowolona.
          Generalnie po tych 3 tygodniach dol jest zdecydowanie mniejszy... nie nazwalabym
          tego optymizmem, ale jednak wraca chec do zycia i jestem w stanie robic coraz
          wiecej rzeczy.
          • iso1 Re: chyba jest lepiej 13.04.06, 21:51
            chce mi się wyć !!!
            wydawało się że jest lepiej ale chyba się skończyło
            od wczoraj jest kiepsko
            mam wrażenie że lek w pewnym momencie przestał działać
            może za mała dawka ?
            szlag by to trafił !
            • ida37 Re: chyba jest lepiej 13.04.06, 22:27
              to normalna reakcja, mi się na początku wydawało, że nie działa:)
              • iso1 :( 13.04.06, 22:34
                Ja mam niestety wrażenie że organizm się nasycił efectinem i więcej już lepiej
                nie będzie. Tak jakby dawka 75 mg była za mała. Może się myle ale takie mam na
                razie wrażenie.
                • zombi19 Re: :( 13.04.06, 22:58
                  Efectin jest mało efektywny, nie dość że człowiek czasem musi słono płacić za
                  te dobrocie to jeszcze ze skutkiem bywa różnie. Znacie może jakiś sposób na
                  nieposłusze tabsy ?
    • beapud Re: bardzo źle czuje się po efectnie 15.04.06, 12:12
      Gdyby jeden lek działał na wszystkich jednakowo to by był jeden i nic wiecej.
      Medykamenty maja różne działanie, każdy musi trafić na ten właściwy. Zdarzaq
      się że ludzie źle toleruja efectin dlatego trzeba próbowac z innym środkiem.
      Nie wolno jednak mówić, że skoro u mnie nie zadziałał to jest be.
      Ja zaczęłam leczenie własnie od efectinu (nastawiałam się na poszukiwania
      złotego srodka) i okazało się że to właśnie to! Tyle się o depresji naczytałam,
      że byłam przygotowana na czekanie na efekty. To raczej normalne że juz po
      pierwszych dawkach doszukiwałam się w sobie pozytywnych reakcji, byłam
      wyczulona na każdą zmiane samopoczucia. Po miesiącu stosowania mogłam
      powiedziec że coś drgnęło (nie mówię oczywiście o obj. ubocznych) a po dwóch
      poczułam się jak nowo narodzona. Owszem, mimo leczenia miewam czasem gorszy
      nastrój, ale czy zdrowi takiego nie miewają? Ważne że nie becze juz co nioc do
      poduszki, że moge chodzić do pracy, w gości, że życie nabrało kolorków :) A że
      źrenice rozszerzone, koncentracja gorsza... da się nauczyć z tym żyć.
      Jeśle mnie ktoś spyta o Efectin to szczerze go pochwale,ale polecić może
      jedynie lekarz.
      • zombi19 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 15.04.06, 12:50
        Może masz racje, ale ja wolałbym żebybył skuteczny jeden dla wszystkih no i np.
        żeby stężenie utrzymywało się miesiąć czasu po zażyciu jednej dawki, a skutki
        były widoczne do tygodnia.
      • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectinie 15.04.06, 13:55
        U mnie niestety bez zmian.
        Nie powiem, od rozpoczęcia zażywania efectinu jest trochę lepiej.
        Chociażby dlatego że nie płacze na okrągło.
        Dolegliwości somatyczne jakie mnie męczyły w dużym stopniu zmalały.
        Niestety nic mi się nie chce, brak chęci na cokolwiek i jest mi ogólnie źle.
        Do tego doszła bulimia. Wpieprzam mnóstwo słodyczy. A waga nic. Jak to możliwe ?
        Nawet zmuszanie się do czegokolwiek (np. spacer) nic nie daje.
        Boje się leków ale chyba trzeba będzie brać większą dawkę. Takie mam wrażenie.
        Muszę wytrzymać jeszcze tydzień do wizyty u lekarza.
        • iso1 lepiej czuje się po efectinie 21.04.06, 21:29
          Ze mną jest coraz lepiej choć jeszcze daleko do normalności.
          Mam nadzieje że powoli wychodzę z tego gówienka.
          Od przyszłego tygodnia zaczynam brać drugą tabletkę efectinu.
          Liczę że będzie jeszcze lepiej.
          Na pewno rzadziej będę zerkał na to forum choć trochę się uzależniłem :)
          Pozdrawiam wszystkich i życzę zwycięstwa z walce z chorobą.
          • iso1 Re: lepiej czuje się po efectinie 24.08.06, 00:02
            Skoro już ktoś ten wątek "zapodał" to uznałem że trzeba się podzielić z innymi
            "wrażeniami".
            No więc większość skutków ubocznych minęła.
            Została senność ale mój lekarz twierdzi że to nie wina efectinu.
            Ja jednak myślę że tak.
            W sumie jednak effectin bardzo mi pomógł (jak na razie).
            Pozdrawiam depresyjnych
            • ollaboga77 Re: lepiej czuje się po efectinie 24.08.06, 00:15
              I co Iso myślisz, że depa Ci całkowicie minie po tym leku ?

• 10ii Re: lepiej czuje się po efectinie 24.08.06, 00:15

• iso1 Re: lepiej czuje się po efectinie 24.08.06, 00:34
                ollaboga ty to potrafisz człowieka "pocieszyć" i "podtrzymać na duchu".
                "Dzięki" za dobre słowo...
                • iso1 Re: lepiej czuje się po efectinie 24.08.06, 00:35
                  10ii czy to sneeper ?
                  • mr.zetka Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 14:14
                    iso1: a problemów z sexem nie masz? Efectin z wielu facetów robi impotentów...

poza tym przy odstawianiu tego leku będziesz mieć jeszcze gorsze jazdy :-) wiem
                    bo sam to przechodziłem
                    • lucyna_n Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 14:25
                      jazdy przy odstawianiu lekow to jest rzecz bardzo indywidualna, na przyklad z mojego doświadczenia
                      wynika, że stopniowe odstawianie antydepresantów jest bardzo mało bolesne, w przeciwieństwie do
                      nieleczonej depresji.
                      • iso1 Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 14:32
                        problemów z potencją raczej nie mam a obawiałem się tego bardzo
                        a zamartwiać sie na przyszłość nie zamierzam
                        na razie jest dobrze a to jest najważniejsze
                        • lucyna_n Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 15:46
                          no i gites:)
                          • mr.zetka Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 16:45
                            O proszę, tyle jęczenia było a teraz jak jest dobrze...
                            • lucyna_n Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 16:58
                              podsumowałeś sobie i co?
                              • ida37 Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 18:15
                                ale mi się fajnie na sercu zrobiło, że ten pesymistyczny wątek ma optymistyczne
                                akcenty!
                                W ogóle Iso - jaki z Ciebie optymista teraz! Humorek dopisuje, zero paniki, że
                                coś ktoś pisze o męskich dolegliwościach...luzik...bardzo się cieszę i pozdrawiam!!!
                        • ollaboga77 Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 19:06
                          Iso przeprasam Cię, ale to tak miało nie zabrzmieć... ja poprostu mam niewiare
                          ale to we wszytsko.... sorka.. zamykam się... bo to ja powinnam dawać ludziom
                          wiare a ją odbieram:(

wybaczysz mi?
                          • iso1 Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 19:52
                            a mam inne wyjście ?
                          • ollaboga77 Re: lepiej czuje się po efectinie 25.08.06, 20:33
                            jasne, że masz ... możesz mnie schłostać, powiesić na szubienicy, płacić jak
                            czarownice, ugotowa w zurku, lub ładnie ze mna pertraktować;)

wybór należy do Ciebie ........ jako, że to TY tu wystawiasz normy ISO..
                            • iso1 zmniejszam dawkę 10.09.06, 05:37
                              Od wczoraj lekarz zalecił zmniejszyć dawkę z 2x2 tabletki 75 mg o jedną mniej.
                              Trochę się boję no ale twardo zaciskam zęby i zmniejszam dawkę.
                              Już w 1 dniu trochę gorzej (dziwnie) się czuję wieczorem ale zobaczymy co będzie
                              dalej.
    • a.niech.to Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 08:43
      iso1 napisał:

> Wczoraj lekarz zmienił mi lek.
      > Coaxil na Efectin.
      > Zażyłem 1 tabletkę i czuje się jak narazie bardzo źle.
      > Nie mogę spać (wcześniej nie miałem z tym problemu).
      To chyba in plus: będziesz wydajniejszy.
      > Jestem wewnętrznie
      > "spięty", poddenerwowany.
      Pewien poziom stresu jest bardzo wskazany, wpływa na sprawonść wykonania
      zadania.
      > Ciśnienie mi podskoczyło, boli mnie serce, źrenice mam powiększone.
      Znaczy: fizjologiczna mobilizacja: lepsze ukrwienie, dotlenienie i jasność
      widzenia.
      > Nie wiem czy mam się tym przejmować czy brać dalej to gó...
      A masz coś do zrobienia na tym pięknym świecie?
      • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 10:14
        skąd wyciągnąłeś te cytaty ?
        chyba nie z ostatniego mojego posta ?
        a tak w ogóle troche gorzej się czuje.
        serducho mnie boli i jestem jakby ciut nieprzytomny.
        zobaczymy co będzie dalej.
        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 14:36
          Kijowo się czuję. Objawy podobne jak przy rozpoczęciu brania.
          Nie chcę czytać wątków o objawach odstawienia leków bo były bardzo nieprzyjemne
          i nie chcę sie nakręcać. Muszę zacisnąć zęby i przetrzymać. Nie ma wyjścia.
          A wątek ten piszę dla przyszłych biorących Effectin i pytających jak po nim jest.
          • a.niech.to Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 14:51
            iso1 napisał:

> Muszę zacisnąć zęby i przetrzymać. Nie ma wyjścia.
            > A wątek ten piszę dla przyszłych biorących Effectin i pytających jak po nim
            jes
            > t.
            Nie strasz ludzi, depresyjny znaczy bojaźliwy. Nie krytykuj efectinu, bo to
            dobry lek, by nie powiedzieć doskonały. Bierz przez dłuższy czas w mniejszych
            ilościach niż zalecił lekarz. Powinno się poprawić, jeśli nie spróbuj asentrę,
            ma pochlebne opinie.
            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 14:56
              "następny" lekarz psychoterapeuta się trafił na tym forum.
              daruj sobie takie rady. ja nie z tych co leczą się sami na podstawie dobrych rad
              z internetu
              • a.niech.to Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 15:00
                Nieważne są sposoby, liczą się efekty.
        • a.niech.to Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 14:45
          iso1 napisał:

> serducho mnie boli i jestem jakby ciut nieprzytomny.
          > zobaczymy co będzie dalej.
          Jak stracisz przytomność, to już nic nie zobaczysz. Opowiedzą Ci inni.

• iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 14:51
            nie sądze
            sam jestem
            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 21:43
              o żesz kurna ale mam jazdy
              • a.niech.to Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.09.06, 22:55
                Poproś Pana Boga, niech wciśnie hamulec. Wiekowy jest, ale może zdąży nim
                całkiem zardzewieje, wybierz sobie który.
                • iso1 a mnie Lucynko nie pocieszysz ? 11.09.06, 10:46
                  a mnie Lucynko nie pocieszysz ?
                  myślałem że jak tak hurtem to robisz to mnie też się trafi
                  no ale widzę że ja juz wypadłem z tego forum
                  nikt mnie tu nie lubi :(
    • insana Re: bardzo źle czuje się po efectnie 11.09.06, 11:08
      hej Iso, i jak się dzis czujesz po zmniejszeniu dawki?
      ja b. źle wspominam efectin, wiec jak masz nadal jazdy to radze zebyś wspomniał psychorowi o zmianie leku
      • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 11.09.06, 11:10
        jak tak dalej będzie to chyba zacznę bawić się jajkami

a co do zmiany leku to troszkę się spóźniłaś
        o jakieś pół roku
        • insana Re: bardzo źle czuje się po efectnie 11.09.06, 11:13
          chyba nie w sosie jesteś
          no nic, zyczę zdrowia
          • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 14.09.06, 02:38
            po 2 dniach męczarni jest coraz lepiej
            widocznie przy zmniejszeniu dawki też dzieją się dziwne "jazdy" które trzeba przeżyć
            • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 18.09.06, 22:19
              a od 2 dni łeb mnie tak napier...... że tragedia :(((
              • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 20.09.06, 22:28
                fuck
                • luki_s4 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 13:20
                  nie moglem postrymac sie przed smiesznym zartem
                  i teraz dziewczyna obrazona a ja nie wiem
                  -bede specjalnie dla niej /czy/ -Pisal Harlequina
                  zart z nozyczkami wesoly, ale ja pochodze z innego kraju,
                  --
                  recepta na szczescie dla faceta : "powiekszanie bicepsa :)
                  recepta na szcescie dla dziewczyny :"zdradzilam go,a terz` walcze o niego ijestemszczesliwa :)
                  -tak, a ja szykuje falszywe dokumenty i wracam do swojej ojczyzny
                  oh Rosjo Kwiecie Europy ,na co ci byla rewolucja
                  • luki_s4 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 13:24
                    na pocieszenie dodam ze wycinanke poprawilem i jest fajnie

bez cynizmu
                    • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 15:29
                      łeb mnie napier.... cały tydzień
                      i jakby lęki trochę się pojawiły
                      praktycznie nie wychodzę
                      dużo śpię
                      • luki_s4 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 16:24
                        kupilem gre komputerowa superstrzelanka
                        ja cie kocham a ty spij/sz sz
                      • czekolada_z_orzechami Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 17:22
                        przytulam ciepło
                      • szyderca_i_glupawiec Re: bardzo źle czuje się po efectnie 21.09.06, 20:41
                        iso1 napisał:

> łeb mnie napier.... cały tydzień
                        > i jakby lęki trochę się pojawiły
                        > praktycznie nie wychodzę
                        > dużo śpię
                        >

Brałem efectin 3 tygodnie i tak się niefajnie czułem na nim, że postanowiłem rzucic w diabły. Odstawianie to była tragedia. Przez tydzien napierdzielał mnie baniak i czułem się jak na statku mając chorobę morką i nie mając awiomarinu pod ręką. Czytałem w poprzednich wpisach, że zmniejszyłes dawkę i organizm się buntuje - co Cię do tego skłoniło?
                        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.09.06, 10:02
                          do: szyderca_i_głupawiec

Lekarz mnie skłonił do zmniejszenia dawki. Brałem 300 mg i mam systematycznie
                          zejść do 150 mg na dzień. I tyle jeszcze będę brał przez jesień.

do: czekoladki z orzechami

Dzięki bardzo Aniołku. Odezwę się jak się pozbieram.
                          Całuję mocno !
                          • czekolada_z_orzechami Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.09.06, 19:28
                            :)))
            • luki_s4 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.09.06, 10:12
              !RRatunkU!!
              • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 22.09.06, 10:31
                co tobie ?
                • iso1 Kolejne zmniejszenie dawki 04.11.06, 00:54
                  Od wczoraj znów zmniejszam dawkę do 2x75 mg na dzień.
                  Zobaczymy jak będzie.
                  Trzymajcie kciuki żeby było oki.
                  • dywersanepid Re: Kolejne zmniejszenie dawki 04.11.06, 01:11
                    wilcze jagody są żródłem lekarstwa - wiadomo
                    --
                    I am Hungry For You -The Police
                    • iso1 Re: Kolejne zmniejszenie dawki 07.11.06, 00:51
                      Bałem się że będzie co najmniej tak źle jak przy zmniejszeniu z 4 na 3x75 mg.
                      A tu nie dość że żadnych skutkó ubocznych to jeszcze jest lepiej !
                      Senność mija, sen się poprawia. W ogóle mam lepsze samopoczucie.
                      Strach się bać co będzie dalej :)
                      Pozdrawiam wszystkich
                      • dywersanepid Re: Kolejne zmniejszenie dawki 07.11.06, 01:37
                        same szczescie
                        wlasne psy cie zagryza

jak kochaja czarownicy
                        czyli Edro Edramarok
                        • dywersanepid Re: Kolejne zmniejszenie dawki 07.11.06, 01:38
                          wlasnie planety twojego znaku zodiaku ukladaja sie na jednej linii
                          • dywersanepid Re: Kolejne zmniejszenie dawki 07.11.06, 02:37
                            jaasny gwint,
                            przypomnialo mi sie /nagle /ze urodzilem sie 14 czerwca o 6 rano

/pomijajac okres smierci klinicznej ,

mam takie glupie wrazenie ze wszyscy ludzie urodzili sie 14 czerwca o 6 rano
                            niee , no to juz za duzo, ha ha

/ w "poprzednim wcieleniu przezylem tylko pol roku i teraz wracam sie zemscic
                            :))

• zyrafa46 Re: Kolejne zmniejszenie dawki 07.11.06, 03:54
                              i teraz wracam sie zemscic
                              >
                              ==============
                              To ja już może pójdę sobie.
                              Acha, nie urodziłam się 14 czerwca o 6 rano. Reszta się zgadza. Urodziłam się.
                              :))
                              • iso1 Re: Kolejne zmniejszenie dawki 30.11.06, 13:14
                                Od dziś schodzę do 1 tabletki effectinu na dzień.
                                Jest nieźle.
                                • joanna.c Re: Kolejne zmniejszenie dawki 10.12.06, 13:37
                                  Sledze wątek. Efectin mam zacząc od 16 grudnia. teraz jestem w trakcie
                                  odstawiania fluoksetyny, która po roku pzrestała na mnie działać [max. dawka].
                                  Mam nadzieję,że Efectin postawi mnie na nogi. Iso-jak jet teraz u Ciebie?
                                  Pozdrawiam
                                  Joanna
                                  • iso1 Re: Kolejne zmniejszenie dawki 10.12.06, 14:48
                                    U mnie jest różnie. Raz lepiej, raz gorzej. Patrząc jednak z perspektywy
                                    początku roku jest na prawdę nieźle.
                                    Jestem na etapie odstawienia Efectinu i tym tłumaczę sobie moje złe samopoczucie
                                    czy też objawy somatyczne (u mnie będącę głównym problemem). Ostatni tydzień nie
                                    był najlepszy ale spokojnie czekam.
                                    Pozdrawiam
                                    • vanillasky3 Re: Kolejne zmniejszenie dawki 10.12.06, 22:05
                                      A ja pierwszy dzień poczułam się dziś normalnie.
                                      Nie wiem czy to zasługa efectinu czy tak miało być.
                                      Lek biorę od poniedziałku, więc dziś dopiero 7 dzień.

A! I pierwszy raz całą noc przespałam :)))
    • vanillasky3 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.12.06, 22:15
      Prawie w całości minęły mdłości, wrócił apetyt i śmiech,
      wróciła energia i zaczęłam cieszyć się świętami.
      Modlę się, żeby tak zostało!
      • j215 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 10.12.06, 22:17
        Ale wy się k.... męczycie.
        • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 11.12.06, 01:16
          hcwd

j215 napisał:

> Ale wy się k.... męczycie.
          • iso1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 12.12.06, 20:01
            Od tygodnia jakoś nieciekawie się czuję.
            Do tego jeszcze obniżony nastrój.
            Mam nadzieję że to efekt odstawienia (obnięnia dawki) leków.
            • lawka8 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 14.12.06, 12:52
              Nigdy nie bralam zadnych lekow na depresje choc coraz czesciej mnie dopada.
              lekarz pierwszego kontaktu (bo do specjalisty nie umie pojsc) przepisal mi
              Pramolan. jeszcze nie bralam tego bo boje sie ze jak juz zaczne to bede musiala
              brac ciagle. Czy ktos zna ten lek i go juz bral ? jak dziala i co to wogole
              jest , czy moze miec skutki uboczne? Musze cos ze soba zrobic , a czuje sie
              bardzo osamotniona w tym problemie

• kaana1 Re: bardzo źle czuje się po efectnie 14.12.06, 14:29
                Właśnie samowolnie odstawiłam to świństwo (Pramolan). Jak wcześniej nie mogłam
                spać, tak po nim również. Byłam ciągle nieprzytomna, przymulona, poddenerwowana
                i musiałam co chwilę nerwowo odkaszliwać choć wcześniej takiego objawu nie
                miałam. Pramolan został mi przepisany na bezsenność. Podobno jest to także lek
                przeciwdepresyjny, ale ja nie zauważyłam żeby miał on jakiekolwiek działanie
                przeciwdepresyjne. Z mojego punktu widzenia branie tego leku to strata czasu i
                zdrowia.
                • molee Re: bardzo źle czuje się po efectnie 14.12.06, 14:50
                  jak to wygląda -łyknij sobie pare działek a będziesz jak nowa
                  i zdrowa / casłuj się gdzieś
                  dla idei wykreślam z mojej hierarchii słowo Dopamina
                  i wielokrotnie wole zdechnąć chociazbym miał wyzdrowiec

bardzo przykra sprawa

no comment
                  • molee Re: bardzo źle czuje się po efectnie 14.12.06, 14:58
                    oczywiscie niczego nie przyrzekam
                    moge robic co che jak bede chciał
                    / tego brakowało zebym jeszcze cos przyrzekał
    • galenius Re: bardzo źle czuje się po efectnie 15.12.06, 11:18
      często działania nieporzadane leki i objawy choroby sie zacieraja ! w twoim przypadku zapewne nasilily sie objawy choroby po odstawieniu tianeptyny. prawda jest tez ze wenlafaksyna powodowac moze objawy niepozadane na poczatku leczenia jednak ustepuja one w miare leczenia , jesli profil objawow nie bedzie sie zmienial i nie nastapi poprawa w ciagu najblizszych 2 -4 tygodni proponuje udac sie do lekarza i zmienic lek. odnosnie cisnienia - nie jest ono niebezpieczne u osob ze zdrowym ukladem sercowo-naczyniowym w granicy do 160/99 - w przypadku wiekszych wartoscilub gdy cisnienie gwaltownie wzrosnie proponuje udac sie pilnie na izbe przyjec w celu normalizacji cisnienia, jesli podwyzszone cisnienie sie utrzymuje udac sie do lekarza internistu w celu wdrozenia terapi hipotensyjnej na czas przyjmowania leku - np lekami z grupy blokerow kanalu wapniowego 3 generacji lub inhibitorami konwertazy angiotensyny II.
      • molee Re: bardzo źle czuje się po efectnie 15.12.06, 11:55
        nowe idee w psychiatrii albo od razu wprowadzić w życie
        inaczej zostana dociągniete za 15 lat i będą
        administracyjnym trupem a nie leczeniem
        ```ciąg dalszy nastąpi
        • molee Re: KU _pamięci -dwa przyklady 15.12.06, 12:51
          nie wszystkie blokery dopaminy powodują katalepsje /katatonie/ w jednakowym stopniu

carpipramina uznana za neuroleptyk_kwestia prwno klasyfikacyjna nie powoduje
          katalepsji ale odwraca efektry kataleptyczne wywolywane doswiadczalnie rezerpina

sulpiryd_ obliczono ze powoduje katalepsje ale w dawkach przekraczajacych u
          czlowieka dawke smiertelna

ale uwaga _ dlugotrwale zazywanie duzej dawki wywoluje przewlekla TRAUME
          i granica powstawania katalepsji obniza sie ( zanacznie) ponizej smiertelnej
          • iso1 kolejny wpis do dziennika 05.01.07, 23:04
            a więc kontynuuję wpis do "dziennika"
            mam nadzieję że niedługo zamknę ten wątek
            NARESZCIE !!! Tfu, tfu, tfu, puk, puk, puk w niemalowane drewno (lub drzewo jak
            kto woli) żeby nie zapeszyć.
            no więc od 2 dni czuję się NORMALNIE
            już zapomniałem co to słowo znaczy ale właśnie sobie przypominam
            upajam się tą NORMALNOśCIĄ jak narkotykiem
            nie, to złe określenie. upajam się nią jak najlepszym winem na świecie
            pamięć działa ok, somatycznych objawów zero, pewność siebie ...
            STRACH SIę BAć !!!
            tak, po raz pierwszy od ... około września 2003 czuje się NORMALNIE !
            nie pomyliłem się, od około września 2003 roku !!!
            a leczę się od około roku !
            mam nadzieję że to koniec tej cholernej męki !!!
            czego Wam wszystkim życzę Kochani
            AMEN

PS. Jestem jeszcze na dawce Efectinu 1x75 mg rano
            • iso1 koniec ! 28.04.07, 22:19
              od wczoraj nie biorę już nic
              skończyłem farmakoterapię efectinem
              nie jest jeszcze bardzo dobrze ale systematycznie coraz lepiej
              przy każdym zmniejszaniu dawki miałem jakieś sensacje
              głównie spadała mi odporność organizmu i chorowałem
              ostatnio przy zmniejszeniu dawki z 75 mg na 37,5 mg przez miesiąc byłem chory i
              nic mi nie pomagało
              może to wszystko dlatego że ja mam depresję maskowaną czyli inaczej somatyczną,
              która polegała właśnie na stopniowym spadku odporności organizmu
              z psychiką bardzo różnie
              raz lepiej raz gorzej
              od wczoraj czuję się dość dziwnie ale przygotowany jestem na to że jeszcze przez
              miesiąc mogę mieć różne dziwne "sensacje"
              ponad rok brania efectinu i wreszcie koniec !
              3majcie kciuki !
              pozdrawiam wszystkich
              • iso1 Re: koniec ! 30.04.07, 23:28
                odstawienie nie wygląda najciekawiej ale zaciskam zęby
                mam niezłe jazdy
                zawroty głowy, dreszcze, stany grypopodobne
                ale jestem spokojny wiedząc że to niedługo minie
                dużo gorzej było przy zwiększaniu dawek efectinu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka