26.01.03, 06:29
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie ze stosowaniem leku Signopam? Lekarz zapisał
mi go, bo stwierdził, że nadużywam alkoholu. Signopam ma mieć podobne
działanie do alkoholu, ale pomóc w ograniczeniu picia. Jakie są skutki
uboczne?b
Obserwuj wątek
    • len2 Re: signopam 26.01.03, 06:57
      Trochę uspakaja a ponieważ nadużywanie alkoholu, podobnie jak większość innych
      uzależnień, wiąże się w jakimś stopniu z nadpobudliwością wewnętrzną,
      nerwowością, poczuciem braku stabilności, mnie się wydaje że rzeczywiście może
      pomóc. Tylko mieszanie tego leku z alkoholem może stanowić niezłą mieszankę
      wybuchową dla organizmu, uważaj:)
      • Gość: twiggykarina Re: signopam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 20:15
        Dziękuję za odpowiedź. Też nie dosypiasz nawet w niedzielę?
        • Gość: kacha Re: signopam IP: 195.117.149.* 29.01.03, 12:10
          Używam go dorażnie czyli raz na jakiś czas,ma działanie
          wyciszające,przeciwlękowe.Zwykle używam gdy nie moge zasnąć.Nie odważyła bym
          się brać go 2 x dziennie nawet przez tydzień,bo leki z tej grupy silnie
          uzależniają.pozdrawiam.
        • len2 Re: signopam 29.01.03, 19:14
          Dosypiam:) ale dla mnie 7 00 rano to już dość późna pora. Jeśli organizm
          przyzwyczaił sie do wstawania o szóstej to dłużej nie chce, chyba że doczekam
          wakacji,
          pozdr :)))
    • Gość: pineska Re: signopam IP: *.k.mcnet.pl 29.01.03, 13:59
      Używałam go jako środek nasenny sporadycznie, moja Mama dostałą ten lek na
      depresję, w stanach lękowych. Ogólnie mówiąc, potem pociłam się okropnie i
      byłąm jakby nie z tego świata.
      • Gość: kacha Re: signopam IP: 195.117.149.* 29.01.03, 14:09
        Gość portalu: pineska napisał(a):

Ogólnie mówiąc, potem pociłam się okropnie i
        > byłąm jakby nie z tego świata.

z tym się akurat nie zgodze,u mnie nigdy nie powodował żadnego otępienia czy
        przymulenia,nawet połknięty o 2 czy 3 w nocy dawał mi zawsze zdrowy sen a i w
        dzień nigdy się żle po nim nie czułam.
        • Gość: farm. Re: signopam IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.03, 15:27
          Zgodzic sie mozna,kazdy organizm jest inny,u ciebie lek ten nie dawal takich
          objawow,a u innych moga one wystapic,byc moze byl on brany w zestawieniu z
          innymi lekami,czy tez alkoholem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka