carlabruni 19.01.07, 07:41 taki niepokoj ulokowany w okolicy klatki piersiowej. potem to mija, ale czemu pojawia sie rano? pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.a.foe Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 08:50 przestań szukać u siebie objawów i na litość (...) nie zadawaj tylu pytań połowa z rezydentów wmówiła sobie zaburzenia wszyscy miewamy jazdy. my - ludzie tylko: co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 09:08 To co opisujesz to objaw somatyczny.Moze pojawic sie o kazdej porze dnia. Jesli bedziesz ptrzejmowala sie tym, zastanawiala sie nad tym to zaczsnie na poczatku pojawiac sie niepokoj a potem strach. Wtedy ten objaw bedzie pojawial sie nieustannie i za nim bedzie pojawial sie strach. Strach burzy nastroj, beda pojawialy sie nieustannie doly i powoli bedzie pojawiala sie depresja. Jesli zignorujesz ten objaw somatyczny to zniknie po kilku dniach. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
subrealism Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 10:15 a w soboty tez tak masz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 10:38 dobrze myslisz - ten somatyczny niepokoj to objaw leku przed nadchodzacym dniem. w weekend moze byc wiec nieobecny. to psychologicznie rzecz biorac. fizjologicznie/biochemicznie recz biorac: w procesie "budzenia sie" biora udzial hormony stresu, pierwotnie wymyslone przez nature do mobilizowania organizmu. niestety my neurotycy mamy ich nadmiar stad nieprzyjemne odczucia. lucy miala tu kiedys na poranny bezwlad lub niepokoj swietny psychologiczny trick, ktorego uzywam z powodzeniem: poprzedniego wieczoru, na luzie ogarniam umyslem nastepny dzien, co mam do roboty. jako osoba ze spora struktura (pewnie niestety) nawet niekoniecznie robie pisemny plan co po czym, jakos mam od razu w glowie obraz. tricky jest robienie tego wieczorem, czyli : swiezo po skutecznie przezytym dniu - zawszec to jakis dowod na to, ze sie da i w stanie zmeczenia - jest szansa, zeby nie planowac zbyt duzo i sie nie porzemoc. potem sobie wstajesz rano i nie myslisz (swiadomie lub nie) o calym dniu, tylko o jednej, konkretnej pierwszej czynnosci, potem o drugiej itd. powodzenia. jestem zdecydowanym przeciwnikiem metod maska. ignorowanie negatywnych uczuc to przyczyna depresji (jedna zw ielu oczywiscie) a nie sposob na nia. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 13:57 tak, w soboty tez tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 12:16 ja tam nie wiem, czy mam, bo za bardzo nie wsłuchuję się w swoje ciało. tym razem polecę Maskiem: te objawy mają źródło w Twojej psychice, tak przejawia się Strach. musisz te objawy zignorować, a wtedy one miną. nie wsłuchuj się w Siebie, zacznij coś robić, zjedz pożywne śniadanie, otwórz okno i pooddychaj świeżym powietrzem. i wybieraj same Dobre Myśli. serdeczne pozdrowienia. (mówię serio. no, może z wyjątkiem tych Dobrych Myśli. myśleć możesz o czym chcesz, byle nie o tych objawach). Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 12:18 o! mask już tu był. nie zauważyłam ale zgadzam się z nim tym razem. (a jak 2 razy przeczytasz to samo, to Ci się lepiej utrwali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 14:01 wlasnie staram sie robic tak jak mask mi napisal i tam jak wy piszecie. dziekuje bardzo, za wszystkie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 14:15 Też tak miałam, ale na szczęście już nie mam. Budziłam się rano z uczuciem kopnięcia w brzuch i ogromnego lęku. Starałam się te odczucia ignorować, ale z powodu bólu nie było to proste. Sytuacja się zmieniła kiedy po lekach mój stan psychiczny się poprawił, a kolejny dzień przestał być niemiłosiernym wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrreformacja Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 20:30 Znam to. Nie chce mi się wtedy wcale zaczynać dnia i zmuszam się żeby jeszcze zasnąć. Śniadanie nie wchodzi w rachubę, bo brzuch mam scisnięty i niedobrze mi się robi na myśl o jedzeniu. Na szczęście na codzień jest to tylko taki przelotny niepokój, intensywny tylko od czasu do czasu. Dla rekompensaty wieczorami mam zazwyczaj dość dobry humor. Daje to taki efekt, ze chodzę coraz później spać i coraz później wstaję. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrreformacja Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 20:34 Mamusiu, dzięki za rady. Postanowiłam wybróbować te metodę. Boję się tylko, ze to myślenie o kolejnym dniu nawet wieczorem będzie niezbyt przyjemne... No dobra, już nie marudzę. Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
dramek1 Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 21:06 Ja choruję na depresję endogenną i zawsze w depresji mam taki objaw. Identyczny do opisanego u Ciebie. W ciągu dnia to mija a wieczorem już tej przypadłości nie ma. Nie wiem na co chorujesz ale na pewno jest to objaw depresji lub nerwicy lękowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: czy macie rano taki objaw? 19.01.07, 21:19 to chyba nerwica lekowa. jest tak jak opisywalyscie. wieczorem jest ok. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś