obatala 28.06.07, 18:23 Czy na studiach psychologicznych sa zajecia z logiki? Instynkt mi podpowiada, ze nie. Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aurita Re: psycholodzy 28.06.07, 18:28 a co - gdzieś się nielogicznie wyraziłam? ;) to zależy od uczelni. na mojej np. planują niebawem wprowadzić logikę jako przedmiot obligatoryjny. na innych (niektórych) już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: psycholodzy 28.06.07, 18:38 Nie ma, co tak zaraz brac do siebie ;-) Napisalam po dzisiejszej terapii. Psycholog zaszalal. Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem logiki. Moge podpisac jakas liste... Odpowiedz Link Zgłoś
rosyjski_pacjent Re: psycholodzy 28.06.07, 18:34 > Instynkt mi podpowiada, ze nie. Myle sie? ten instynkt to moze byc dazenie do dominacji intelektualnej i kontroli, jako antidotum na brak autoekspresji emocjonalnej. -- ze psychoterapuetka jest tepa niejednemu sie zdawalo Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: psycholodzy 28.06.07, 18:50 Rosyjski pacjent posiwial? Jesli zapraszasz, to sie zastanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: psycholodzy 30.06.07, 10:47 > pewnie tylko zartujesz dlaczego mialby zartowac? przeciez napisal, ze Obatala jest sliczna. chyba zazdrosna jestes Miodunia Obatala, zastanowilas sie juz? jakby mnie Euforyk na ryz zaprosil to bym tak dlugo nie myslala Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: psycholodzy 30.06.07, 11:30 piekna ilustrcja do moich lamentow na temat usuwania transcendencji, chyba admin usunal ten filmik,z nacinaniem oka, wygladal nieciekawie, ale z tego co wiem to byl fragment Psa Andaluzyjskiego /Salvador Dali,Louis Bunuel nie wiem czy wtedy w hiszpanii robili juz lobotomie, ale wiadomo,ze Salvator dali ,to prawie jak prorok ;-),a napewmno ktos Odpowiedz Link Zgłoś
z_zakuta_morda_i_na_rispolecie Re: psycholodzy 30.06.07, 11:55 Cwartke to rewelacyjny dzien mozemy uczcic 61 rocznice pierwszego publicznego zaprezentowania publicznie stroju bikini w wparyzu albo 11 rocznnice urodzenia sie owcy Dolly, albo 142 rocznice wprowadzenia pierwszego na swiecie ograniczenia predkosci w Angli. -- a we wtorek rocznica smierci Odpowiedz Link Zgłoś
z_zakuta_morda_i_na_rispolecie Re: psycholodzy 30.06.07, 12:04 spoko nie ma sie czego bac www.hajduk.szczecin.pl/wariat.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: psycholodzy 02.07.07, 14:34 No to 18. Bikiniarzom... www.youtube.com/watch?v=Li0zpD3CWRI Odpowiedz Link Zgłoś
miodunia Re: psycholodzy 30.06.07, 12:40 micaela napisała: > dlaczego mialby zartowac? przeciez napisal, ze Obatala jest sliczna. chyba > zazdrosna jestes Miodunia ja wiem dlaczego tak napisalam i nie potrzebuje zadnych interpretacji, ale bardzo dziekuje za te slowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosyjski_pacjent Re: psycholodzy 28.06.07, 18:41 odpie..ie sie od logiki humanisci, co wy o niej wiecie. -- abdon zyjesz jeszcze? chcesz isc na kawe, bo jedna ci wisze. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: psycholodzy 28.06.07, 19:07 psychologia nie jest nauką humanistyczną - tylko społeczną!!!!! (inna sprawa, czy psychologia, ze wszystkimi swoimi nurtami, aby na pewno jest nauką...) Odpowiedz Link Zgłoś
corimre Re: psycholodzy 28.06.07, 23:31 Społeczną? Pewnie psychologia społeczna jest społeczną ale inne? Powinni chyba wprowadzić tez Ogólną Metodologię Nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: psycholodzy 28.06.07, 23:44 ale na pewno nie jest nauką humanistyczną - tam gdzie mamy metody eksperymentalne (a psychologia na eksperymentach się właśnie opiera), tam na pewno nie można mówić o nauce humanistycznej (nauki humanistyczne to historia czy filologie. tego typu nauki mają zupełnie inną, własną metodologię, całkowicie różną od nauk eksperymentalnych) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: psycholodzy 02.07.07, 14:42 zajecia z logiki nic nie daja. U mnie byly (inny kierunek) i studenci nie stali sie po nich logiczni, a zdac bylo ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
zemon Re: psycholodzy 02.07.07, 15:55 Na metodologii badań psychologiczny jest zazwyczaj pare wykładów z logiki. Tak na codzień to psychologowie, mają własną logikę i jak im powiesz coś logicznego o ich pracy, to mówią, że to nie logika tylko opór w psychoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
c10 Re: psycholodzy 02.07.07, 16:04 Ja nie wiem. Na polonistyce są. Na psychologii moim zdaniem też być powinny (jeśli nie ma). Pozdrawiam. --- Depresja.ws Odpowiedz Link Zgłoś
rain.dog Re: psycholodzy 02.07.07, 16:34 Zajęcia z logiki są chyba na każdych studiach. Nie ma to nic do rzeczy. Nauczenie się podstaw logiki matematycznej zazwyczaj nijak nie przekłada się w praktyce na tzw.logiczne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
proba_kwasu Re: psycholodzy 02.07.07, 17:40 wedlug terapeuty : swir jest krytykiem i uwaza, ze logika byc powinna. terapeuta jest hermeneuta i uwaza, ze logika jest zawsze ale lubi sie ukrywac. wedlug swira : to terapeuta jest autorytarnym krytykiem ktory chce zaprowadzic porzadek. a swir broni swojej ukrytej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś