matika10 20.08.07, 08:26 2,5 roku temu mojego teścia po jednym dniu pobytu w szpitalu psychiatrycznym, wypuścili do domu, że niby zdrowy. Zapisali lekkie środki nasenne. A on na drugi dzień popełnił samobójstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carlabruni Re: Samobójstwo 20.08.07, 09:59 bo wbrew pozorom to jest naj trudniejszy okres dla chorego i rodziny. nie jest juz taki chory, ze nie moze wstac z lozka, ani na tyle zdrowy zeby nie miec mysli samopbojczych i ch nie zrealizowac. o tym te konowaly oczywiscie zapomnieli powiedziec. pozdawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirxa1999 Re: Samobójstwo 28.10.22, 21:48 Ludzie tak robią. Udają w psychiatryku, że po czasie jest już w porządku lub w miarę ok żeby tylko wyjść, a "na wolności" nadal masz w sobie te cierpienie i złe myśli. Ja przeżyłam ale wiem po sobie i po swoim zachowaniu jak to jest, więc mogło być podobnie z teściem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirxa1999 Re: Samobójstwo 28.10.22, 21:49 Niestety w dzisiejszych czasach nadal psychiatrzy i psychologowie w dużej mierze nie potrafią zrozumieć drugiego człowieka i to jest też głównym czynnikiem dlaczego ludzie źle się nadal czują. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 26.04.23, 02:01 da się ogarnać poszukajcie moich wpisów sp9tcu na tym i innych forach Odpowiedz Link Zgłoś
milmilmil Re: Samobójstwo 27.04.23, 00:15 chciałem popełnić samobójstwo.., depresja może człowieka zabić. nie widzisz już nic, przeszłość zabija, teraźniejszości nie odczuwasz.. na tej gałęzi wyryłem potem krzyż i zawiesiłem huśtawkę dla córki... bo w ostatniej chwili zobaczyłem jej twarz jak rano wychodzi z domy i widzi mnie na tej gałęzi.. i zrozumiałem, że zniszczyłbym jej życie tym widokiem ale ból w sercu nadal jest.. siadam tam często. Ona wywija akrobacje, śmieje się, popisuje przed Tatą, ja się uśmiecham i patrzę na ten krzyż.. Odpowiedz Link Zgłoś
milmilmil Re: Samobójstwo 27.04.23, 12:33 nie masz pojęcia co karmię.. u mnie wszystko zmienia się codziennie, wiem kiedy zaczynam tonąć i dlaczego, ale też wiem że zaczynam nad tym panować i dlaczego :-) A Ty "ani" po raz kolejny stawiasz diagnozę :-) możesz doradzać, ale pamiętaj, że zawsze doradzasz tylko ze swojej perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś
milmilmil Re: Samobójstwo 27.04.23, 21:05 Ani a Ty co karmisz? Lub przed czym uciekasz? Co Ciebie trzyma w objęciach..? Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Samobójstwo 27.04.23, 22:27 co Ty masz z tymi diagnozami? scenka którą opisałeś to klasyczne dokarmianie traumy, to NIE jest żadna diagnoza, bo niby diagnoza czego, traumy? i nie jestem żadna ani. Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: Samobójstwo 28.04.23, 07:54 Doskonale Cię rozumiem. Sporo lat temu podjęłam życie ze względu na najbliższe osoby. Odczuwałam do nich nawet rodzaj żalu, że trzymają mnie za ręce wbrew mojej woli. Nie tak dawno znalazłam się w podobnej sytuacji. Ścięłam się z dorosłymi dziećmi, gdyż uznałam, że jeśli żyłam dla nich, to przynajmniej należy mi się prawo do śmierci. Podjęłam leczenie. A co mi tam! Na dnie przechowuję nadzieję, że jeśli umrę, moja depresyjna męka wreszcie się zakończy. Myśl o samobóju jest dla mnie źródłem siły. Piszę, więc żyję :) Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: Samobójstwo 28.04.23, 08:43 Jeszcze jedno; jak będzie układało się życie naszych dzieci, jest nie do przewidzenia. Jedno z moich jest skażone depresją. Nie wolno, a przynajmniej nie powinno się im dać wzoru ostatecznego wycofania się z życia. Przynajmniej ja tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 27.04.23, 22:44 Muszę to znowu napisać Ja miałem natarczywe ze się wieszam , widziałem się powieszony ,kłania się nerwica natręctw Raz byłem u mojego kuzyna w szpitalu gdyż on był cenionym psychologiem Na tak zwanej herbatce I to opowiedziałem spokojnie bez strachu ,bez winy , Itd. I co Kuzyn powiedział tak Ty sobie nic nie zrobisz Ja spytałem dlaczego Odpowiedź bo nie jesteś flegmatykiem To znaczy jak coś mam jakiś problem Nie czymam tego w sobie Tylko gadam rozmawiam do skutku Potwierdziło się to osttanio Zmarła mi mama I co zamiast totalnego załamania , pobytu w psychitaryku Chęć do życia ,nie załłamuje się Jak problem to telefon Około 40 do 50 godzin rozmów na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
milmilmil Re: Samobójstwo 28.04.23, 10:10 coś w tym jest, mi lekarka powiedziała że muszę mieć przynajmniej jedną osobę do której będę wiedział, że mogę zadzwonić w sytuacji gdy jestem na krawędzi. Mam taką osobę, to mój brat. dzwoniłem, On potem dzwoni przez kilka dni i sprawdza, rozmawia. Zawsze byłem dynamiczny, sprawczy, stawiałem sobie czasem niemal nierealne cele i o dziwo realizowałem je.. i tak mnie złamało.. Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: Samobójstwo 28.04.23, 11:32 Kubuś Puchatek powiedział "Żyję, bo jestem kochany". W tym także coś jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 29.04.23, 00:13 Dokładnie mieszkam sam co do odwiedzin fizycznych czyli do kogos idę nie przepadam ale telefony w marcu 2022 zmarłą mi mama oto ile zrobiłęm rozmów przez telefon w minutach 2022 styczeń 2121 luty 1604 marzec 2731 kwiecień 2074 maj 1672 czerwiec 1871 lipiec 2073 sierpień 2001 wrzesień 2394 !!! październik 2436 listopad 2282 grudzień 2928 !!!!!!!!!!!! 2023 styczeń 2466 luty 1782 marzec 1436 kwiecień do teraz 1560 Zawsze jak mam problem to dzwonię unikam rozmów nocnych mam ponad 600 kontaktów w komórce okolo 100 elita niektórzy twierdzą ze kontakt bezposrsedni jest konieczny ja wolę się połozyzc do łozka i 3 godziny dzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 06.05.23, 23:58 ja mama 600 poprawka 600 kontaktów komórce a gadam z około 100 choć troszkę już mniej ale do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 22.06.23, 03:46 ja mam około 100 a kontaktów w komórce 600 Odpowiedz Link Zgłoś
duchwcielonyziemiafanar13 Re: Samobójstwo 26.06.23, 11:18 no cóż - w poprzednim życiu sobie strzeliłem w skroń ! Obudziłem się pod ziemią i zobaczyłem glizdy na ciele Mym ! do tej pory czuję odrazę do pełzającego pełzacza ! Tylko, że teraz potrafię umiejscowić to pełzadło !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 04.07.23, 03:29 W reikarnacje nie wierzę a mądre powiedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Samobójstwo 17.07.23, 17:03 jestem katolikiem ale tradycjonalistó nie na widzę na drzewo z wami nie uznajecie kardynała rysia i papieża precz z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
adnawa Re: Samobójstwo 01.08.23, 21:26 świat jest piękny i piękni jesteśmy my Depresje trzeba przeżyć , przyjdą lepsze czasy , życie stanie się lekkie , kolorowe i wesołe nie wiem , po co bóg zszyła na ludzi depresję, ale myślę, ze wszystko w naszym życiu jest mądre pijcie dziurawiec - w tabletkach , kapsułkach , Odpowiedz Link Zgłoś