martola80 24.10.07, 13:05 jak w temacie:czy od efectinu ER 75 się chudnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
preludy Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:16 moze powodowac zaburzenia laknienia. ja przez dwa tygodnie nic nie jadlem na poczatku to schudlem. chudnie sie od fluoksetyny i paroksetyny. aczkolwiek bardzo chudzi moga tyć. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:24 dzieki, no to fajnie by było , bo mi tak lata 10kg, na poczatku choroby je przytyłam, potem schudłam i teraz zpowrotem przytyłam, więc szykuję się na ponowne schudnięcie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
preludy Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:27 no wlasnie nie fajnie, bo to takie chudniecie na efekt jojo. ja po prostu nie moglem wcisnac w siebie jedzenia przez dwa tygodnie. pozniej sila rzeczy organizm to nadrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
dywersanepid Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:34 bedzie potrzebna prywatna psychoterapia,ale teraz nie mamy wolnego terapeuty.Moze gdyby zwolnic jeden dyzur to by pan dostal te terapie.Ale to nie bedzie latwe.500 godzin terapii to ciezka praca. Niestety bez zebiegów EW sie nie obejdzie,a teraz nie robimy zabiegów,tylko w szpitalu obok,ale na szczęście tam pracuje mój kolega,to niedaleko jakieś 200 metrów stąd pan podejdzie.... Dobrze,a teraz ustalimy ile czasu będzie pan w szpialu jeszcze. Był pan 200 dni ooo !,... -no to panie doktorze ile mi jeszcze zostało ? Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:34 wiesz, ja się przyzyczaiłam, od zawsze się odchudzam i towarzyszy temu efekt jojo, ale właśnie przestałam sie odchudzać, zaakceptowałam ta grubszą mnie.Mimo wszystko miło by bybło troche zeszczupleć...Rozumiem ze taki wstręt do jedzenia to musiał byc siłą rzeczy po prostu nieprzyjemny.Ja sobie wyobrażam ze po wzięciu efectinu(bo biore go dopiero za tydzień) będe tak pobudzona poztywnie , cos w rodzaju ekscytacji, a w takich momentach człowiek rzeczywiście jeść nie może, wiec wydaje mi sie że to calkiem oki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
preludy Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:40 ..Rozumiem ze taki wstręt do jedzenia to musiał byc siłą > rzeczy po prostu nieprzyjemny to nie byl wstret tylko calkowity brak glodu. Ja sobie wyobrażam ze po wzięciu > efectinu(bo biore go dopiero za tydzień) będe tak pobudzona > poztywnie , cos w rodzaju ekscytacji, a w takich momentach człowiek > rzeczywiście jeść nie może, wiec wydaje mi sie że to calkiem oki.:) to sie mozesz zdziwic. przez pierwszy tydzien, mialem takiego dola jak jeszcze nigdy nie mialem. pobudzenie owszem bylo momentami ale takie nieprzyjemne jakbym sie ozlopal duzo kawy. pozniej cos tam sie poprawialo, humor sie poprawil, ale jakos tak sztucznie. odstawilem pozniej po jakims czasie mam w dupie leki. gowno mi pomoga. szykuj sie ze przez pierwsze dwa tygodnie moze byc gorzej. antydepresanty dzialaja dopiero po 2 tygodniach pozytywniej. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: głupie pytanie 24.10.07, 14:51 preludy napisał: > ..Rozumiem ze taki wstręt do jedzenia to musiał byc siłą > > rzeczy po prostu nieprzyjemny > > to nie byl wstret tylko calkowity brak glodu. rozumiem, ale pozostaje jescze moje łakomstwo... > > Ja sobie wyobrażam ze po wzięciu > > efectinu(bo biore go dopiero za tydzień) będe tak pobudzona > > poztywnie , cos w rodzaju ekscytacji, a w takich momentach człowiek > > rzeczywiście jeść nie może, wiec wydaje mi sie że to calkiem oki.:) > > to sie mozesz zdziwic. przez pierwszy tydzien, mialem takiego dola jak jeszcze > nigdy nie mialem. pobudzenie owszem bylo momentami ale takie nieprzyjemne jakby > m > sie ozlopal duzo kawy. pozniej cos tam sie poprawialo, humor sie poprawil, ale > jakos tak sztucznie. odstawilem pozniej po jakims czasie mam w dupie leki. gown > o > mi pomoga. > > szykuj sie ze przez pierwsze dwa tygodnie moze byc gorzej. antydepresanty > dzialaja dopiero po 2 tygodniach pozytywniej. Wiesz, ja też nie jestem zwolenniczka leków, ale u mnie sytuacja była bardziej skomplikowana i to była moja jedyna szansa na jakąs poprawę. Teraz biore fevarin i mam zamienic na efectin, ech, szkoda, rozwiałeś moje nadzieje na sielankę...No coż, i tak muszę poczekac i zobaczyć. Z tego co piszesz to nie za wesoło...U mnei penwie bedzie inaczej bo juz biore różne leki, ale trzymam za ciebie kciuki.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
chemiczna_ala Re: głupie pytanie 24.10.07, 15:10 Po efectinie się tyje - takie jest moje doświadczenie. Moje i wielu innych. Są tacy, co chudną, ale to nie przypadek moich znajomych. Jeśli chcesz schudnąć, najlepiej zapisz sie na jakiś sport, np. krav magę. Poczujesz się lepiej, bo agresja znajdzie ujście na zewnątrz. Tam chodzi wiele, bardzo wiele kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: głupie pytanie 24.10.07, 15:15 To by było beznadziejnie. Wiem, mysle o sporcie, mowisz krav maga? Muszę sprawdzic. Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
nelly36 Re: głupie pytanie przez pryzmat rynku 24.10.07, 15:42 tracenia na wadze zrozumiałam,ze w socjalizmie musi byc wlasnosc panstwowa w komunizmie zadnej wlasnosci prywatnej w kapitalizmie musi byc bezrobocie w wyzszym stadium demokracji musza byc psychole zauwazono ze im wiecej psycholi tym lepiej sie to kreci Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: głupie pytanie przez pryzmat rynku 24.10.07, 15:49 ale my jeszcze mamy troszkę z kawałkiem do wyzszego stadium demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: głupie pytanie przez pryzmat rynku 24.10.07, 15:54 upierdliwość z upierdliwość zawsze twierdziłem że dobre psychotropy wycofywane są z obrotu, jeśli pojawiają się naprawde dobre leki ,są wyciszane i wyrejestrowywane, aby opóżniac leczenie, a polsce jest zarejestrowanych mnóstwo średnioskutecznych leków i kilka ostro niszczących te lepsze leki wędrują czasem chyba dla wojska nie dla pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: niezla waga i nieała kasa 24.10.07, 16:01 archimedes... wystarczy komuś ostro dopie..ć na wejściu, i straci na wadze tyle na ile bedzie mu ciezko, czyli ile zniszczysz mu zdrowia / nie sluchaj go to wariat, w dodatku katatonik,nawet sie ruszyc nie moze i podniesc z lozka a co dopiero myslec Odpowiedz Link Zgłoś