16.12.07, 12:07

witajcie, lekarz stwierdzil u mnie depresje o lekkim nasileniu przepisal mi lek alventa, ale najpierw dal mi listek alventy 37 mg (37mg, czyli polowe mniejsza dawke niz normalnie w opakowaniu) pierwsza tabletke wzielam w piatek, po 3 godzinach poczulam sie jakbym byla kompletnie zalana, albo na jakich prochach,lekarka powiedziala ze przy tym leku moge sokojnie prowadzic samochod a ja nie mialam sily podniesc dlugopisa, czytac, nie wiem jak to opisac ale czulam sie okropnie,wciaz lezalam,bo w takim ulozeniu czulam sie bezpiecznie, przy najwiekszym dolku tak zle sie nie czulam. to byla pierwsza i ostatnia tabletka, a ja do dzis odczuwam jej skutki.Czy ten lek jest dla mnie za silny,czy ktos tez mial podobne objawy po tym leku,z gory dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • brusiatko0 Re: alventa 16.12.07, 18:11
      alventa to to samo co efektin er, dawka 35 jest mała, z reguły bierze sie 75 lub 150
      lek ten nie działa od razu tylko po czasie, całkowity efekt po ok. miesiącu,
      więc trudno mi jest zrozumieć dlaczego miałaś takie objawy, ja najpierw brałam
      efektin, super lek, ale działa dopiero po ok 3 tygodniach, potem lekarz mi
      zmienił na alventę, bo tańszy, ale działanie takie samo, jestem po nim lekko
      śpiąca , ale to co piszesz to jakiś obłęd
      • estusia Re: alventa 16.12.07, 23:23
        moja mama po efektinie słaniała sie przez tydzień,bierze go na noc a na dzień ma
        leki pobudzające do aktywności. ja alvente miałam brać rano, czy to
        uwarunkowanie genetyczne? czy źle dobrany lek. Dodam, ze jedyny plus po tej
        tabletce to wyciszenie wewnętrzne, jak nigdy nie mam siły ani chęci na awantury :)
    • lucyna_n Re: alventa 17.12.07, 09:23
      pech, ja niestety też tak mocno reaguję na wiele leków, nie wiem z
      czego to wynika że jedni łykają i nie czują prawie żadnych skutkow
      ubocznych a ja nawet po połowie dawki odpadam.
      Jedyna rada to bardzo powoli stopniowo wprowadzać lek, od malutkiej
      dawki, ale wtedy czekanie na efekt terapeutyczny przedłuża się do
      kilku miesięcy.
      Jeżeli ta depresja jest o niskim nasileniu rozważylabym zmianę trybu
      życia,metody relaksacji, ćwiczenia.
    • mariparis Re: alventa 04.01.08, 12:32
      no to normalne na poczatku ze organizm musi sie przyzwyczaic zwlaszcza jak nie
      mialo sie wczesniej z tego typu lekami doczynienia.
      u mnie na poczatku jest traszn napiecie miesni i bezsennosc ale potem troche
      przechodzi. niestety musialam zwiekszyc dawke z 75 do 150 :(
      po tygodniu powinno sie uspokoic
      • brusiatko0 Re: alventa 10.01.08, 21:25
        mariparis powiedz mi czy jak brałaś efektin to też często zdażało ci się z byle
        powodu ryczeć, ja tak miałam- odstawiłam -przez przypadek, rozwazam inny lek,
        ale co do efektinu byłam po nim strasznie wrażliwa mimo,że nie miałam lęków jak
        po innych lekach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka