asentra 16.09.03, 17:28 Serdeczne dzięki za odpowiedz, ale na co ten pernazinum właściwie jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beapud Re: Do Weroniqe i innych. 16.09.03, 17:45 Mnie lekarka przepisała to na spanie. Miałam brać Efectin rano a przed spaniem "to paskudztwo'. owszem, spałam jak zabita.... przez 16 godzin! Nie mogłam sie zwlec z łóżka, wstałam żeby przygotować żarcie dla moich papug i spaliłam jajko na twardo! Zasnęłam na fotelu i obudził mnie siwy dym snujacvy sie z kuchni... Nie mam odwagi brać tego więcej, juz wolę meczyć sie w nocy niż przeżywac potem kaca-giganta. To co pisze jest jedynie moim subiektywnym odczuciem, być może dlatego, że nigdy nie łykałam tabletek... Sposób działania: Preparat działa średnio silnie przeciwpsychotycznie. Nie wpływa w sposób istotny na nastrój. Lek działa dzięki blokowaniu impulsów nerwowych w mózgu. Zastosowanie: Schizofrenia, stany wzmożonego napięcia psychicznego, psychozy wywołane organicznym uszkodzeniem mózgu. Zespoły maniakalno-depresyjne, szczególnie w fazie maniakalnej. Stany pobudzenia i napięcia z nadmierną ruchliwością oraz splątaniem. Stany lękowe. Natręctwa myślowe i ruchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
vveronique Re: Do Weroniqe i innych. 17.09.03, 08:54 mi przepisano permazinum kiedy mialam faze maniakalna... mialam "za dobry" nastroj, bylam zbyt zywa. aby wyjechala na wakacje i rodzice sie o mnie nie martwili bralam te leki przez cale wakacje:czerwiec, lipiec, sierpien. nie da sie swteirdzic czy depresja wystapila samoczynnie czy nie. czy moze permazinum mialo jakis wplyw na to. w koncu w depresji wystepuje otepienie, przemeczenie itp-a tak samo czuje sie czlowiek po permazinum. Zazdroszcze Beapud, ja bralam to dwa razy dziennie rano i wieczorem. a na poczatu to chyba i trzy razy dziennie. jak pisalam, strsznie chcialo mi sie pic i powolo gaslam w oczach. pod koniec wakacji po prostu prawie przestalam mowic... przestalam sie dobrze bawic. zaczely pojawiac sie glupie, hipochondryczne leki. wiec- hmmm- chyba jakos na mnie to nie dzialo antylekowo czy tam antypsychotycznie. jesli ktos Ci to przespisal-radze nie brac, chyba ze masz ku temu naprawde powazne powody. bleeeee fuuuuu paskudztwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś