pollka 30.10.03, 11:39 czytalam gdzies ze zielona herbata pomaga na psychike. Czy ktos cos na ten temat slyszal. pollka w ciaglym poszukiwaniu leku na depresje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starowinka40 Re: moze to moze pomoc? 30.10.03, 12:05 Pomaga wszystko, co sprawia ulge. Ale nie wszystko leczy. Zielona herbata jest chyba obiektywnie rzecz biorąc zdrowa i warta ja pic (w odróznieniu od czarnej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gl Re: moze to moze pomoc? 30.10.03, 12:33 Nigdy nie słyszałem o tym i nie sądzę, aby miała ona na to jakiś wielki wpływ. Osobiście jednak piję wyłącznie zieloną ;-). Dokładnie Yunnan Green Tea, z cytryną i bez cukru. Z drugiej strony na to patrząc, nasz tryb życia, a w tym i nasza dieta, ma bardzo duży wpływ na nasze zdrowie fizyczne. To znowu ma bezpośrednie przełożenie na samopoczucie a więc także na naszą psychikę. Gorąco polecam książeczkę "Przewlekłe zmęczenie" dr med. Herold Markus. Pozdrawiam, andrzej www.glowacki.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pollka Re: moze to moze pomoc? 30.10.03, 22:04 a slyszales Andrzeju ze pewne asany Yogi pomagaja na depresje? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gl Re: moze to moze pomoc? 31.10.03, 12:19 > pollka napisała: > > a slyszales Andrzeju ze pewne asany Yogi pomagaja na depresje? Nie, nie słyszałem ;-), ale z całą pewnością każda aktywność fizyczna jest tu mile widziana. Czy jest to yoga, jazda na rowerze, czy choćby spacer lub pójście na zakupy. Nie polecam długiego przesiadywania przy komputerze bądź telewizorze ;-). Ruch poprawia krążenie krwi i limfy, co jest niezbędnym warunkiem na to, aby być zdrowym i czuć się dobrze. Pozdrawiam, andrzej Odpowiedz Link Zgłoś