Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03.2009

28.03.09, 03:10
    travers.pl/m_270309/
    Miłego oglądania, niech wreszcie nadejdzie ta wiosna i dni staną się
    dłuższe, wtedy i zdjęcia będą lepsze :-)
    Obserwuj wątek
      • vtec_z Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 09:55
        Przeszliście sami siebie blokując ruch na trasie WZ. Przecież teraz na moście
        śląsko-dąbrowskim dopuszczony jest WYŁĄCZNIE ruch autobusów ZTM. Zaczynacie
        pokazywać palec także pasażerom komunikacji zbiorowej?

---
        First man then machine (Soichiro Honda)
        • roweroraffi Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 09:58
          vtec_z napisał:

> Przeszliście sami siebie blokując ruch na trasie WZ. Przecież teraz na moście
          > śląsko-dąbrowskim dopuszczony jest WYŁĄCZNIE ruch autobusów ZTM. Zaczynacie
          > pokazywać palec także pasażerom komunikacji zbiorowej?

Żaden autobus nie został zablokowany na Solidarności. Śpij spokojnie.
          • vtec_z Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 10:01
            roweroraffi napisał:

> Żaden autobus nie został zablokowany na Solidarności. Śpij spokojnie.

1. Przestały jeździć? Specjalnie dla Masy?
            2. O tej porze już nie śpię ;)
            • beno1 Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 10:39
              > 1. Przestały jeździć? Specjalnie dla Masy?

Prawdę mówiąc, jeden autobus został zablokowany, ale nie przez Masę, tylko przez
              młodą dziewczynę w samochodzie osobowym, która stała przed autobusem i bała się
              wjechać w specjalnie zwolniony przez masowiczów prawy pas. Tak więc w tym
              przypadku pretensje nie do nas, tylko ludzi, którzy tej panience dali prawo
              jazdy na piękne oczy.

Beno
              • vtec_z Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 11:58

Widząc tylu rowerzystów na raz tez bym się bał choć umiejętności mam
                spore - zbyt często spotykam cyklistów, dla których zasady ruchu
                drogowego to tylko przeszkoda w szybszym osiągnięciu celu, a
                przeszkody - jak wiadomo - służą wyłącznie do ich skutecznego
                pokonywania.
                Co od moich zastrzeżeń wyrażonych poprzednio - przeglądając szybko
                miniatury zdjęć z Masy byłem przekonany, że jechaliście przez Wisłę
                trasą WZ. Po sprawdzeniu na stronie Masy i obejrzeniu zdjęć w
                powiększeniu stwierdzam, że nie udało mi się Masy przyłapać.
                Przynajmniej nie tym razem ;)

P.S. Oby równe i gładkie ścieżki rowerowe ścieliły się Wam pod koła
                wszędzie tam, gdzie ruch samochodów jest zbyt niebezpieczny dla
                rowerzystów :)
                • roweroraffi Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 12:14
                  vtec_z napisał:

> Co od moich zastrzeżeń wyrażonych poprzednio - przeglądając szybko
                  > miniatury zdjęć z Masy byłem przekonany, że jechaliście przez Wisłę
                  > trasą WZ. Po sprawdzeniu na stronie Masy i obejrzeniu zdjęć w
                  > powiększeniu stwierdzam, że nie udało mi się Masy przyłapać.
                  > Przynajmniej nie tym razem ;)

W zasadzie to jakbyś koniecznie chciał zrobić problem to byś go zrobił. W końcu
                  skoro nie trasą WZ, to zapewne jakimś objazdem jechaliśmy, bo inaczej się nie da
                  Wisły przejechać teraz. Trzeba na jakiś objazd trafić, albo na trasę WZ. W końcu
                  znaki zalecają objazdy W-Z wszystkimi inymi mostami chyba tylko poza
                  Siekierkowskim, który z kolei jest fragmentem obwodnicy i który jest daleko od
                  trasy na Bródno. Pewnych rzeczy się po prostu nie przeskoczy.

Cieszę się, że Ty to rozumiesz, bo są tacy, którzy mają z tym problemy ;-)

> P.S. Oby równe i gładkie ścieżki rowerowe ścieliły się Wam pod koła
                  > wszędzie tam, gdzie ruch samochodów jest zbyt niebezpieczny dla
                  > rowerzystów :)

A dziękujemy.
                  • trawers01 [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03.2009 28.03.09, 12:29
                    Akurat wczoraj jeżdżąc z dziesięć razy wte i wewte peletonu masowego
                    wiele razy widziałem jak organizatorzy udostępniali jeden pas ruchu
                    dla samochodów lub autobusów i zachęcali nadjeżdżające z przeciwka
                    pojazdy do płynnego ruchu.
                    Ale to bardzo miłe, kiedy potrafimy przyznać się do błędu i jeszcze
                    o tym poinformować :-)
                    Tylko jedna mała uwaga na przyszłość: ten wątek nie jest do
                    dyskutowania o masie, tylko o wrzuconych do sieci zdjęciach,
                    filmikach z masy. GDZIE CI POSIADACZE WYPASIONYCH LUSTRZANEK I
                    CYFRÓWEK? Czekamy na linki do Waszych fotek :-)
            • roweroraffi Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 12:08
              vtec_z napisał:
              > 1. Przestały jeździć? Specjalnie dla Masy?

To już ZTM pytaj, a wiem tylko, że za nami żaden nie jechał. Widocznie się
              wpasowaliśmy w lukę w rozkładzie, albo wszystkie zostały zablokowane gdzie
              indziej w korkach samochodowych. To już nie moja sprawa, co się z nimi stało.
      • giewont18 Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 09:58
        picasaweb.google.pl/Giewont88/WMKMarzec2009
        pozdrawiam
        • sebastian-stm Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 17:41
          iv.pl/images/gjcnktk8t391z0yuzra3.jpg
          iv.pl/images/s6zd9gu902k5sw7qpeb.jpg
          iv.pl/images/kt82q58c2znkg9z5txi.jpg
          iv.pl/images/mnoxzulslrf1kiabs7x9.jpg
          iv.pl/images/i0wmx0r79inq5d5v4bj4.jpg
          iv.pl/images/ntc892n4bym1erazng58.jpg
          iv.pl/images/726becfhxqp2e14kefd.jpg
          iv.pl/images/t09vx9ne1wl4habkddkb.jpg
          iv.pl/images/hm12qtdk9dfjve3eyee.jpg
          iv.pl/images/lpa5cs4lv1wccerfkgvv.jpg
          iv.pl/images/t06t6cp7ifn4sfrgc8.jpg
          Przepraszam że w takiej formie ale pierwszy raz daje fotki i nie mam porządnej
          galerii :( ale się poprawię na następną masę :)
      • mackofff Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 28.03.09, 22:01
        Fotorelacja: mackofff.waw.pl/index.php/warszawska-masa-krytyczna/

Galeria: galeria.mackofff.waw.pl/20090327/

Tym razem dziękuję panom z prewencji, którzy przewieźli mnie w wozie zamykającym
        kolumnę.
      • symbol3 Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 29.03.09, 08:19
        Bardzo fajne fotki! Co prawda na żadnym mnie niema hihiihi, ale co tam!
        Chciałbym przy okazji podziękować wszystkim organizatorom za wspaniałą imprezę!
        Byłem pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni! Zbierałem się już od jakieś czasu
        no i w końcu udało się do was przyłączyć!
        Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc!
        STUART
        • beno1 Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 29.03.09, 12:33
          > Byłem pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni!

A kupiłeś sobie szprychówkę? Ja mam z mojej pierwszej Masy :-). Sprawdź w
          masowym sklepiku za miesiąc, powinna jeszcze jakaś być.

Beno
          • roweroraffi Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 29.03.09, 17:36
            beno1 napisał:

> > Byłem pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni!
            >
            > A kupiłeś sobie szprychówkę? Ja mam z mojej pierwszej Masy :-). Sprawdź w
            > masowym sklepiku za miesiąc, powinna jeszcze jakaś być.

Za miesiąc będą nowe. W sprawie szprychówek z ubiegłych mas (w tym także
            ostatniej) należy się kontaktować z Maćkofffem (namiary na
            mackofff.waw.pl ). On sprzedaje w imieniu organizatorów archiwalne
            szprychówki.
            • sofianeq Re: [FOTO] Masa Krytyczna jadzie na Pragie 27.03. 30.03.09, 17:01
              vimeo.com/3922240
              • meteor2017 Re: [FOTO] jeszcze garść fotek 30.03.09, 17:11
                trawers01 napisał:
                > GDZIE CI POSIADACZE WYPASIONYCH LUSTRZANEK I
                > CYFRÓWEK? Czekamy na linki do Waszych fotek :-)

W lesie, w Puszczy Bolimowskiej dokladnie ;P Oto moje zdjęcia:
                picasaweb.google.co.uk/meteor2017/MarcowaMasaKrytyczna2009

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka