Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rower 24cali

27.03.17, 21:29
    Witam
    Szukam roweru dla córki w rozmiarze 24 cale, proszę o doradzanie za jakimi się rozglądać żeby miały niska ramę przerzutki z tyłu i z przodu, w miarę lekki. Jeśli jeszcze na coś zwrócić uwagę to proszę o podpowiedź. Jezdzimy rekreacyjne asfalt ścieżki w lesie.
    Obserwuj wątek
      • azm2 Re: Rower 24cali 29.03.17, 11:01
        Otwórz wyszukiwarkę.
        Wpisz: rower 24"
        Naciśnij Enter.
        Obejrzyj wyniki w grafice. Patrz na te rowery, które mają niską ramę i dwie przerzutki. Dla ułatwienia dodam, że w pierwszych kilkuset wynikach nie widziałem roweru z wysoką ramą i z tylko jedną przerzutką. Ciężar roweru sprawdzaj w danych technicznych - wątpię, czy znajdziesz różnicę większą niż 0,5 kG.
      • poohdell Re: Rower 24cali 29.03.17, 14:17
        Myslę, że w tym przypadku (jazda rekreacyjna) nie ma co robic fetyszu z wagi roweru. Kup jakiś na aluminiowej ramie i tyle. Oczywiście, możesz szukac jakis karbonowych na drogim osprzecie, które beda lżejsze o jakis kilogram, ale za to kosztuja kilka razy wiecej.
      • poohdell Re: Rower 24cali 29.03.17, 14:22
        Na przykład: www.liv-cycling.com/pl/bikes-enchant-jr-24

Liv to Giant.

Albo: www.kross.pl/pl/2017/junior-amp-kids/lea-replica

Tu troche drozej, ale cos za cos: www.specialized.com/pl/pl/kids/bikes/mountain/girls-hotrock-24-xc/115211
      • poohdell Re: Rower 24cali 29.03.17, 14:30
        Nie za drogo, ale solidnie: www.kross.pl/pl/2017/junior-amp-kids/lea-replica

Liv to Giant, marka znana, ale nie za drogo.: www.liv-cycling.com/pl/bikes-enchant-jr-24

Albo tak, jest drożej, ale i lepsze wykonanie (i marka "premium"): www.specialized.com/pl/pl/kids/bikes/mountain/girls-hotrock-24-xc/115211
        • poohdell Re: Rower 24cali 29.03.17, 14:34
          Myslalem,że mi zjadlo posta i go powtórzylem.
          • monia2506 Re: Rower 24cali 29.03.17, 19:43
            Dzięki śliczne za podpowiedź 👍😊
            • monia2506 Re: Rower 24cali 29.03.17, 19:45
              A co sądzisz o marce Romet ??
              • poohdell Re: Rower 24cali 30.03.17, 09:45
                Nie znam, nie mialem styczności. Więc wolałbym nic nie mówić. Natomiast, tak na czuja to Kross jest bardziej profesjonalny - jesli chodzi o polskie marki.
      • uthark Re: Rower 24cali 31.03.17, 12:49
        Idź do sklepu i rozejrzyj się. Ja doradzałbym coś w stylu roweru trekkingowego - z błotnikami, bagażnikiem, żeby można było zawiesić sakwy. Jak kupisz, to rower musi mieć koniecznie sprawne oświetlenie. Nie jest istotne, że jeździsz tylko wtedy, gdy jest ładnie. Pogoda może się pogorszyć. Już widziałem, jak ludzie wracali z rajdów rowerowych w ulewie i bez oświetlenia - niewidoczni jak w nocy.
        • poohdell Re: Rower 24cali 31.03.17, 13:03
          24 cale to dla córki w wieku ponizej 10 lat pewnie. Nie robia takich trekingów.
          • uthark Re: Rower 24cali 31.03.17, 13:58
            Niedawno widziałem taki w sklepie rowerowym, więc robią. Na bazie takich pseudogórali "sama rama i pedały".
            • poohdell Re: Rower 24cali 31.03.17, 14:55
              I dziecko z sakwami ma jeździć? Błotniki w razie potzreby sie przykręca - lekkie i plastikowe. Pani pyta o rower dla dziewczynki do jeżdzenia po lesie.
              • monia2506 Re: Rower 24cali 31.03.17, 17:32
                Dokładnie chodzi mi o rower dla córki i potrzebuje lekkiego rowerku bo nie raz muszę prowadzic moj i jej a cele rekreacyjne zatem bagażniki i inne rzeczy są dla nas zbędne.
                • uthark Re: Rower 24cali 31.03.17, 18:36
                  Jeśli robisz niewielkie odległości rzędu kilka km, gdzie rower jest dowożony samochodem do miejsca startu lub jedziesz blisko domu - to owszem.

Z doświadczenia mojego wiem, że bagażnik dla dziecka przydaje się w przypadku trochę dalszych wypadów, żeby samo wiozło swoje rzeczy. Z moim dzieckiem jeździliśmy na rekreacyjne wyjazdy 30-40km, gdy miała 8-9 lat, więc trzeba to i owo zabrać z sobą. Ja dziecko przyzwyczajałem, że swoje rzeczy (np. picie) wiezie sama. Ja wiozłem narzędzia, zapasowe dętki i swoje picie. Tak więc, bagażnik zdecydowanie przydawał mi się (i dalej przydaje) do wyjazdów rekreacyjnych.
                  • monia2506 Re: Rower 24cali 31.03.17, 20:35
                    Dzięki za info przemyśle to kupując większy rower😊 bo teraz nasze trasy nie są aż tak długie. Poza tym muszę rower pakować w auto żeby sobie spokojnie pojeździć.
              • uthark Re: Rower 24cali 31.03.17, 18:29
                Dlaczego nie? Rodzice mają targać jej rzeczy? Musi się od małego uczyć :-) Moja jeździła z takimi małymi sakwami.

Do lasu też warto zabrać coś do picia, jakieś ciastka itp. Chyba że ktoś jedzie na rower samochodem, zdejmuje z bagażnika, robi 3km w lesie i do domu :-)
      • tc2 Re: Rower 24cali 04.07.17, 16:50
        Jubilat z czasów Gierka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka